-
γύρω στο 3.5 πολύ ευχαριστημένος από την κατανάλωση
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης hightmare έγραψε:
γύρω στο 3.5 πολύ ευχαριστημένος από την κατανάλωσηSent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ευχαριστώ πολύ
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
Καλησπέρα και από εμένα! Είμαι στην αναζήτηση αυτοκινήτου! Είχα καταλήξει σε μεταχειρισμένο fabia (2014+) που μεταφράζεται στα 9000. Τυχαία ανακάλυψα την τρομερή κατανάλωση του panda cng το οποίο δίνει και λίγη δύναμη (προέρχομαι από i10 με 60φευγα άλογα και ελάχιστη ροπή). Σκέφτομαι σοβαρά να θυσιάσω χώρους αλλά και εμφανιση(πως είναι ρε παιδιά έτσι το panda-οκ είναι γούστα... ) μιας και η οικονομία είναι το βασικό κριτήριο όπως επίσης και η οδήγηση στην πόλη και κάνα ταξιδάκι να ξεφεύγω μια στο τόσο ! Λογικά θα βάλω μια μπαγκαζιερα από πανω(πόσο πιο άσχημο να γίνει ) για να λύσω τους χώρους.
Σκεφτόμουν και για Ibiza αλλά το προωθητικό πρόγραμμα της Fiat νομίζω είναι τρελή ευκαιρία μιας και το πρατήριο της ανθουσας είναι πολύ κοντά μου.Τέλος κάνοντας τα μαθηματικα υπολογίζω ότι τη διαφορά του fabia θα την απόσβεση σε 5-6 χρόνια + τα μηδενικά(σημερινά) τέλη κυκλοφορίας.
-
Καινκιαβετητηση πριν σχολιάσετε την σκέψη μου. Επειδή δεν καίγομαι ακόμα να αγοράσω. Πιστεύετε η προσφορά αξίζει ή να περιμένω το 19 μπας και παίξει μεγαλύτερες μπουκάλες (φυσικά χωρίς μεγάλην μείωση σε ρεζερβουάρ βενζίνης)
-
Θα έχεις 6 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα κέρδος σε σχέση με το Fabia, ήτοι 600 ευρώ στα 10.000 χιλιόμετρα. Δηλαδή αν κάνεις 15 Κ χιλιόμετρα το χρόνο, μιλάμε για 900 ευρώ από το καύσιμο και κάτι ακόμα από τα τέλη, μιλάμε για 1.000 ευρώ το χρόνο.
Αν το Fabia κοστίζει 9 χιλιάρικα και το Panda 12, η διαφορά θα αποσβεστεί στην τριετία. Χωρίς να υπολογίζουμε τις φθορές που θα έχει το μεταχειρισμένο. -
6 ευρώ πολύ δεν λες? Κάπου στο 4 διάβαζα. Και επειδή τα ευρώ παίζουν, περί τα 3-3,5 κιλά. Δεν ισχύει?
-
Τώρα το είδα, το κέρδος είναι6 ευρώ... Άκυρο λοιπόν η ερώτηση!
-
Στα χρήματα αυτά μπορείς να βρει και Punto με φ.α. μεταχειρισμένο αφού δεν σου αρέσει το panda , επίσης μιας και ανακοινώθηκε τέλος στο μοντέλο του Punto ίσως βρεις κάτι σε stock σε καινούργιο .. αλλά δεν ξέρω σε τιμή πόσο θα είναι , αν φτάνει του ibiza φυσικά και θα προτιμούσα το ibiza
-
Το σκέφτηκα αλλά Το Punto έχει αισθητή μείωση στην ισχύ... Ενώ στο panda έχω 80 ίππους και τουρμπο ροπή.
Δεν το γλυτβνω!
Άσχετο! Η προσφορά είναι μέχρι τέλος του έτους μόνο?? -
Συνάδελφος το παρήγγειλε τον Φεβρουάριο-Μάρτιο και το πήρε τον Μάιο, 12 χιλιάρικα μου είχε πει.
Τώρα λένε ότι αυτή η τιμή είναι με έκπτωση. Εγώ νομίζω ότι τόση ήταν πάντα.
Από εκεί και πέρα, αυτό που ρωτάς, δε θα στο απαντήσει κανείς εδώ μέσα.Το καλό με το Panda είναι ότι έχει διακόπτη εναλλαγής καυσίμου για ταχύτερες ρεπρίζ σε προσπέραση. Γιατί έχει διαφορά. Ενώ τα γερμανικά ΔΕΝ έχουν διακόπτη.
-
Ξεθάβω το νήμα και αναρωτιέμαι τι παίζει στις μέρες με το CNG τώρα που η μόδα λογικά είναι η ηλεκτροκίνηση.
Σκέφτομαι και εγώ το panda , μάλλον σε μεταχειρισμένο, κάπως μικρές όμως μου φαίνονται οι δεξαμενές του για το φυσικό, αφού του δίνουν αυτονομία σχεδόν μοτοσυκλέτας ...
Νέο μοντέλο πότε θα βγει, έχει κανείς κάποια ιδέα;
-
Σε 1-1,5 χρόνο. Θα έχει κάποια κοινά μέρη με τα ΠΣΑ, και δοθέντος ότι αυτοί βγάζουν φλύκταινες με το φυσικό αέριο, δεν το βλέπω να είναι πιθανό κάτι τέτοιο. Περισσότερο πιθανός είναι ο εξηλεκτρισμός της γκάμας, άλλωστε η Φίατ είχε μείνει πολύ πίσω στο συγκεκριμένο θέμα και πρέπει να κάνει άλματα βοηθούντων των Γάλλοι.
https://www.autoexpress.co.uk/fiat/panda/352332/new-2022-fiat-panda-sit-below-500-new-look-line
-
Ξεθάβω το νήμα και αναρωτιέμαι τι παίζει στις μέρες με το CNG τώρα που η μόδα λογικά είναι η ηλεκτροκίνηση.
Σκέφτομαι και εγώ το panda , μάλλον σε μεταχειρισμένο, κάπως μικρές όμως μου φαίνονται οι δεξαμενές του για το φυσικό, αφού του δίνουν αυτονομία σχεδόν μοτοσυκλέτας ...
Νέο μοντέλο πότε θα βγει, έχει κανείς κάποια ιδέα;
Αν θες μεγάλη αυτονομία πας σε Octavia 1.4 cng αλλά μιλάμε για μεγάλο αυτοκίνητο.
Το Panda μπορεί να κινηθεί εκτός δικτύου cng με άνεση, καθώς έχει πλήρες ρεζερβουάρ βενζίνης, αλλά αν προγραμματίσεις τις στάσεις για ανεφοδιασμό μπορείς να κινηθείς άνετα στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονικης μόνο με χρήση αερίου.
Π.χ. πριν λίγο μου έστειλε μύνημα συγγενικό μου πρόσωπο που του δάνεισα το pandaki μου για να κατέβει από Βόλο- Αθήνα και έκαψε μόλις 11€ με αποκλειστική χρήση CNG.
-
Α) Η μεγάλη δεξαμενή βενζίνης γκρεμίζει τα ψυχολογικά φράγματα που σου προκαλούν όλα τα καινούργια μονού καυσίμου!
Β) στην εποχή της ηλεκτροκινησης η πρωτοπόρος Toyota πειραματιζετε με tri-fuel (electric-gasoline-cng) Δεν υπάρχει φτηνότερη-καθαρότερη μετακίνηση από Φ.Α. Ούτε μπριζες ούτε πετρέλαια!
Η θέση οδήγησης δεν ρυθμίζετε στο ύψος, αν είσαι πολύ κοντός ή πολύ ψηλός μπορεί να έχεις πρόβλημα! Κατά τα άλλα είχαν πέσει στα χέρια μου 2 διαφορετικά παντα και τα είχα για καμιά 15αρια μέρες, βολικοτατο και μανιτζεβελο πάρκαρε παντού και πήγαινε παντού, το μόνο κακό που έβρισκε το δεξί μου γόνατο στο ταμπλό συνέχεια!
-
Η αίσθηση του κιβωτίου είναι μια χαρά, δεν κατάλαβα που είναι το πρόβλημα στην αίσθηση?
Η θέση οδήγησης είναι απλά υποδειγματική. Η καλύτερη οπτική εικόνα για τον οδηγό είναι ψηλά, πόσο δε μάλλον για κίνηση μέσα στη πόλη στο στρίψιμο, στο παρκάρισμα.
-
Πραγματικά το κιβώτιο δουλεύει υποδειγματικά.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως προκύπτει το αρνητικό σχόλιο για αυτό. Εκτός αν το td που είχαν είχε κάποιο ελάττωμα.
Προσωπικά έχω γράψει έως 240χλμ αποκλειστικά με CNG σε εθνική οδό και με ταχύτητες 'τσιμπιμενες'.
Αν θα ήθελα να γκρινιάζω για κάτι, αυτό είναι το κάθισμα που δεν προσφέρει καμία πλευρική στήριξη.
Όντως ο κινητήρας ακούγεται , και έχει μια τραχύτητα.
Υπ όψιν ότι στην χρήση με CNG είναι πιο ήσυχος.
-
Μου κάνει εντύπωση η παρουσία του Twinair 0.9 στα θετικά. Ένας κινητήρας που ακούγεται σαν ξεγάνωτος ντενεκές, είναι νεκρός στις χαμηλές στροφές και γενικά έχει λοιδωρηθεί από όλο σχεδόν τον αυτοκινητιστικό τύπο...
-
Ο κινητήρας πραγματικά ακούγεται σαν ξεχαρβαλωμενος, αλλά έχει καλή ροπή και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος δίνει καλές ρεπριζ.
Αρκεί να ξεπεράσει τις 2,5χιλ στροφές.
-
Να συμπληρώσω πως 4 άτομα (2 ζευγάρια, 1.80 ευρύστερνοι κύριοι και οι σύζυγοι λιγο πιο μικρόσωμες) ταξιδεύουν για δίωρο+ χωρίς να βλαστημάνε και απολαμβάνοντας τη θέα, λόγω ύψους του οχήματος και μεγάλων γυάλινων επιφανειών και επειδή καθεσαι με όρθια πλάτη και γόνατα (σωστή ορθοπεδικά στάση, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί να κάθεσαι όταν δουλεύεις σε γραφείο) και χωρίς να κοπανιούνται σαν σαρδέλες λόγω ανάρτησης και με λίγο παραπάνω από 200λτ για να βάλουν τους σάκους τους, δηλαδή για τόσο μικρό αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακό πόσο μπορείς να βολευτείς και δε ξέρω αν είναι το ίδιο το Citigo. Η απόσταση απ το έδαφος είναι σαν μικρού SUV, κι η όλη αίσθηση. Δεν νομίζω να ψάχνει κάνεις ποιότητα στη χροιά κινητήρα κλπ. σε τέτοιο όχημα, αλλά με τη ροπή και το νεύρο που έχει, όντας ελάχιστου κυβισμού (τεκμήριο, τέλη κυκλοφορίας ελάχιστα) το αμαξάκι δεν κολώνει πουθενά, ούτε σε ορεινά φορτωμένο φουλ. Εγώ θα έλεγα πάντως πως είναι λιγότερο ενοχλητικός ο ήχος από χιλιάρι Fabia που τα έχω συγκρίνει. Μαζί με τα ~250χλμ με αέριο κι άλλα 35λτ βενζίνη με επιλογή καυσίμου απ τον οδηγό και ξεχωριστούς δείκτες μέσα στα όργανα (η μεγάλη αδυναμία των VAG) και στη τιμή του, ούτε καν θα πήγαινα να δω άλλο μικρό CNG...
-
Είπαμε, εξαιρετικό αυτοκίνητο πόλης το Panda. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον Twinair. Και σίγουρα ο ήχος του είναι ο χειρότερος από οποιονδήποτε σύγχρονο κινητήρα (του τρικύλινδρου χιλιάρη της Vag συμπεριλαμβανομένου, ο οποίος δεν έχει καν τέτοιο θέμα). Και 'βήχας' απίστευτος στις χαμηλές στροφές...
Citigo CNG vs Panda CNG