-
Χαίρετε,
Είμαι μέλος του φόρουμ εδώ και λίγο καιρό και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα! Ήρθε ο καιρός για να αντικαταστήσω την Alfa 147 με κάτι μεγαλύτερο, για να κινούμαστε καθημερινά αλλά και να πηγαίνουμε με ασφάλεια στις καλοκαιρινές και χειμερινές μας διακοπές με όλα μας τα αντικείμενα (5μελής οικογένεια)! Η μόνη προϋπόθεση που θέσαμε οικογενειακώς ήταν να κινηθούμε σε αγορά μεσαίου suv, χωρίς να ξεπεράσουμε το όριο των 30000 ευρώ και να αποφύγουμε δίλιτρο κινητήρα.
Στα επιθυμητά στοιχεία για το αυτοκίνητο έχω προκρίνει χώρους, ενεργητική ασφάλεια στη μορφή ασφαλούς οδήγησης και επαρκών επιδόσεων για άνετα προσπεράσματα, χαμηλή κατανάλωση, ποιότητα και αξιοπιστία. Δεν ενδιαφέρομαι τόσο για σπορ οδήγηση (πέρασε ο καιρός που με ενδιέφερε πρωτίστως αυτό σε ένα αυτοκίνητο – εξάλλου μετά την alfa όλα τα suv σου φαίνονται επίπεδα).
Μετά από εντατική έρευνα και επιτόπια δοκιμή των περισσότερων οχημάτων που προσφέρει η ελληνική αγορά καταλήξαμε σε επιλογές diesel κινητήρων με τα Honda CR-V 1.6 awd elegance και Nissan X-Trail 1.6 tdci 4wd n-connecta να είναι τα επικρατέστερα.
Λόγω τριτεκνίας και απαλλαγής από το ΕΤΤ οι τιμές των παραπάνω είναι κοντά και στην ουσία δεν παίζουν ρόλο στην επιλογή μου.
Γενικά συνοψίζοντας κρίνω ως πλεονέκτημα του Nissan την κατασκευή στην Ιαπωνία και την καλύτερη τετρακίνηση και μειονέκτημα τον οριακό -για το βάρος- κινητήρα, την συγχώνευση με τη Renault και την χρησιμοποίηση κοινών τμημάτων με το αδελφάκι Qashqai (είχα καλή εικόνα, αλλά εδώ στο φορουμ πολλοί έχουν εκφράσει παράπονα για την ποιότητα). Από την άλλη στο Honda βλέπω θετικά την καλύτερη εικόνα του οχήματος στην άσφαλτο, τον κινητήρα (επιδόσεις και κατανάλωση) και την φημολογούμενη αξιοπιστία της εταιρείας. Το μόνο σοβαρό του μειονέκτημα είναι ότι ο αντικαταστάτης του ήδη κυκλοφορεί σε Β. Αμερική και Ωκεανία και επίκειται η άφιξη και στην Ευρώπη. Για αυτό, εξάλλου, το έχουν και με έκπτωση και η τιμή του γίνεται παραπλήσια του Nissan. Αν περιμένω το καινούριο μοντέλο, δεν γνωρίζω αν μέσα στο 2018 θα φέρουν την έκδοση diesel ή θα προωθήσουν το καινούριο σύνολο με 1.5 λίτρο και turbo βενζίνη.
Αυτό συνεπάγεται ότι τα αυτοκίνητα είναι στοκαρισμένα και μου είπαν ότι είναι στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016 (φαντάζομαι κάπου στη Μαγούλα να τα τρώει ο ήλιος). Τι συνέπειες λέτε ότι θα έχει αυτό; Είναι καθοριστικός παράγοντας να γείρει την πλάστιγγα;
Περιμένω τις απόψεις σας!
ΥΓ Η παραπάνω δημοσίευση καταχωρήθηκε στα θέματα και των δυο αυτοκινήτων για να την σχολιάσουν οι πιστοί και των δυο εταιρειών. Παρακαλούνται οι διαχειριστές να μεταφέρουν τις ήδη υπάρχουσες απαντήσεις σε αυτό το θέμα. Ευχαριστώ -
Χαίρετε,
Είμαι μέλος του φόρουμ εδώ και λίγο καιρό και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα! Ήρθε ο καιρός για να αντικαταστήσω την Alfa 147 με κάτι μεγαλύτερο, για να κινούμαστε καθημερινά αλλά και να πηγαίνουμε με ασφάλεια στις καλοκαιρινές και χειμερινές μας διακοπές με όλα μας τα αντικείμενα (5μελής οικογένεια)! Η μόνη προϋπόθεση που θέσαμε οικογενειακώς ήταν να κινηθούμε σε αγορά μεσαίου suv, χωρίς να ξεπεράσουμε το όριο των 30000 ευρώ και να αποφύγουμε δίλιτρο κινητήρα.
Στα επιθυμητά στοιχεία για το αυτοκίνητο έχω προκρίνει χώρους, ενεργητική ασφάλεια στη μορφή ασφαλούς οδήγησης και επαρκών επιδόσεων για άνετα προσπεράσματα, χαμηλή κατανάλωση, ποιότητα και αξιοπιστία. Δεν ενδιαφέρομαι τόσο για σπορ οδήγηση (πέρασε ο καιρός που με ενδιέφερε πρωτίστως αυτό σε ένα αυτοκίνητο – εξάλλου μετά την alfa όλα τα suv σου φαίνονται επίπεδα).
Μετά από εντατική έρευνα και επιτόπια δοκιμή των περισσότερων οχημάτων που προσφέρει η ελληνική αγορά καταλήξαμε σε επιλογές diesel κινητήρων με τα Honda CR-V 1.6 awd elegance και Nissan X-Trail 1.6 tdci 4wd n-connecta να είναι τα επικρατέστερα.
Λόγω τριτεκνίας και απαλλαγής από το ΕΤΤ οι τιμές των παραπάνω είναι κοντά και στην ουσία δεν παίζουν ρόλο στην επιλογή μου.
Γενικά συνοψίζοντας κρίνω ως πλεονέκτημα του Nissan την κατασκευή στην Ιαπωνία και την καλύτερη τετρακίνηση και μειονέκτημα τον οριακό -για το βάρος- κινητήρα, την συγχώνευση με τη Renault και την χρησιμοποίηση κοινών τμημάτων με το αδελφάκι Qashqai (είχα καλή εικόνα, αλλά εδώ στο φορουμ πολλοί έχουν εκφράσει παράπονα για την ποιότητα). Από την άλλη στο Honda βλέπω θετικά την καλύτερη εικόνα του οχήματος στην άσφαλτο, τον κινητήρα (επιδόσεις και κατανάλωση) και την φημολογούμενη αξιοπιστία της εταιρείας. Το μόνο σοβαρό του μειονέκτημα είναι ότι ο αντικαταστάτης του ήδη κυκλοφορεί σε Β. Αμερική και Ωκεανία και επίκειται η άφιξη και στην Ευρώπη. Για αυτό, εξάλλου, το έχουν και με έκπτωση και η τιμή του γίνεται παραπλήσια του Nissan. Αν περιμένω το καινούριο μοντέλο, δεν γνωρίζω αν μέσα στο 2018 θα φέρουν την έκδοση diesel ή θα προωθήσουν το καινούριο σύνολο με 1.5 λίτρο και turbo βενζίνη.
Αυτό συνεπάγεται ότι τα αυτοκίνητα είναι στοκαρισμένα και μου είπαν ότι είναι στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016 (φαντάζομαι κάπου στη Μαγούλα να τα τρώει ο ήλιος). Τι συνέπειες λέτε ότι θα έχει αυτό; Είναι καθοριστικός παράγοντας να γείρει την πλάστιγγα;
ΥΓ Η παραπάνω δημοσίευση καταχωρήθηκε στα θέματα και των δυο αυτοκινήτων για να την σχολιάσουν οι πιστοί και των δυο εταιρειών. Παρακαλούνται οι διαχειριστές να μεταφέρουν τις ήδη υπάρχουσες απαντήσεις σε αυτό το θέμα. Ευχαριστώ -
Χαίρετε,
Στις παρακάτω ερωτήσεις όσα περισσότερα ΝΑΙ σε οδηγούν στο CRV
a)Η χρήση θα είναι κυριως ασφάλτινη
β)Θα το οδηγάει και η γυναίκα
γ)Έχεις ανάγκη για τρια άτομα στην δεύτερη σειρά καθισμάτων και τον μέγιστο χώρο αποσκευών.
δ)Θέλεις να έχεις τον καλύτερο δυνατό κινητήρα για ασφάλεια στα προσπεράσματα.Στις παρακάτω όσα περισσότερα ΝΑΙ σε πηγαίνουν στο Xtrail
a)Έχεις αρκετή χρήση off-road
b)Έχεις ανάγκη την τρίτη σειρά καθισμάτων
c)Έχεις μισήσει τον Σ απο προηγούμενες συναλλαγές.
δ -
Για xtrail :
Θέλεις αυξημένη απόσταση από το έδαφος;
Θέλεις μέχρι και 6 χρόνια εγγύηση ή 150000 χιλιόμετρα ( με επιπλέον κόστος);
Θέλεις made in Japan (Δεν ξέρω για το CRV);
Θέλεις όλα τα ηλεκτρονικά gadget included; -
Για xtrail :
Θέλεις αυξημένη απόσταση από το έδαφος;
Θέλεις μέχρι και 6 χρόνια εγγύηση ή 150000 χιλιόμετρα ( με επιπλέον κόστος);
Θέλεις made in Japan (Δεν ξέρω για το CRV);
Θέλεις όλα τα ηλεκτρονικά gadget included;>Αντικειμενικά το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί κατά 98% σε άσφαλτο. Χρειάζομαι την τετρακίνηση+αυξημένη απόσταση , αλλά όχι καθημερινά.
Η Honda δίνει 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (χωρίς επιπλέον κόστος).
Το CRV συναρμολογείται στην Αγγλία. Όντως το 'made in Japan', είναι θέλγητρο στα μάτια μου. Προβληματίζομαι όμως για τους χαμηλούς δείκτες αξιοπιστίας της Nissan γενικότερα, από την συγχώνευση με τη Renault και μετά.
Από πλευράς gadget, στις εκδόσεις παραπλήσιου κόστους, το xtrail προσφέρει 4 κάμερες (αντί 1), το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και σύστημα αναγνώρισης σημάτων ΚΟΚ, ενώ το CRV προσφέρει θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και εργοστασιακό συναγερμό. -
Οσους εχω ρωτησει κατοχους XTRAIL ( δεν βρηκα κανεναν με το τελευταιο μοντελο) όλοι μου ειπαν τα καλυτερα λόγια. Και εγω προβληματίζομαι αλλά αν και μου αρλέσει το HONDA δεν μπλεκω... Φιλος μου πριν απο μερικές μερες πηρε ακυρο για service.... δεν υπάρχει ο Σ.....
-
Τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή ήπειρο χρησιμοποιούνται κατά 98% σε άσφαλτο. Η εγγύηση είναι καλή όταν δεν την πληρώνεις επιπλέον αλλά ισχύει ως έχει με την αγορά του αυτοκινήτου. Αλλιώς πληρώνεις προκαταβολικά για βλάβες που μπορεί να εμφανιστούν εντός της περιόδου που 'αγόρασες'. Η Νισσάν είναι μια πολύ αξιόπιστη εταιρεία της οποίας ο δείκτης ίσως εμφανίστηκε χαμηλότερος από ότι έπρεπε λόγω ανόητων δυσλειτουργιών που δεν αφορούν όμως τους κινητήρες. Αλλο να μείνεις στην άκρη του δρόμου από μια ελαττωματική μπαταρία και άλλο από ραγισμένο κύλινδρο ή ρωγμή στο καπάκι. H Honda μηχανολογικά όμως είναι αυτό που λέμε hi-end. Κινητήρες αναφοράς αποδοτικοί οικονομικοί και αξιόπιστοι και φυσικά ανταγωνιστικοί. Το ποιος τα πουλά έχει σημασία αλλά όχι τόση ώστε να επιχειρηματολογήσει κάποιος γιατί απέρριψε ένα όχημα που συνολικά του κάνει... Τα gadget καλό είναι να υπάρχουν αλλά ενώ ανεβάζουν την τιμή ενός καινούργιου αυτοκινήτου λίγη σημασία έχουν όταν αυτό τίθεται προς πώληση φορτωμένο χλμ. Τα θερμαινόμενα καθίσματα στην Ελλάδα είναι τόσο χρήσιμα όσο τα ψυγεία στους Εσκιμώους.
Αν και τα δύο οχήματα είναι υπέροχα... στα σημεία το honda επικρατεί για εμένα ως πλέον ισορροπημένη επιλογή όχι μόνο αυτού του συγκριτικού αλλά και σε σχέση με πολλά άλλα suv στην ίδια κατηγορία τιμής. -
Καλησπέρα φίλε! Το CR-V είναι αυτό που ψάχνεις, ειδικά αν λόγω τριτεκνίας μπορείς να το πάρεις με κάτω από 30Κ. Tα μόνα αρνητικά που βρίσκω εγώ σε αυτό το αυτοκίνητο είναι ο πετρελαιοκινητήρας και ο Σ. Σαν κινητήρας είναι καταπληκτικός, αλλά πλέον θα απέφευγα το πετρέλαιο. Στη θέση σου θα έκανα λίγο υπομονή, γιατί η Honda θα λανσάρει CR-V βενζίνη/ υβριδικό σύντομα. Χώροι απίστευτοι. Οδηγικά καταπληκτικό για την κατηγορία του.
Για το Χ-Trail, έχω να πω επίσης καλά λόγια, η Nissan έχει κάνει μεγάλα βήματα μπροστά στην εμφάνιση και στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της, όμως η συγχώνευση/ συνεργασία με τη Renault (φοράει Renault κινητήρα αν δεν απατώμαι και το συγκεκριμένο) με προβληματίζει ιδιαίτερα. Η Renault αν ω μη γένοιτο, χρειαστείς κάποιο ανταλλακτικό, θα σε ξυρίσει κόντρα.
Αν δεν έχεις πρόβλημα με πετρελαιοκινητήρα go for the CR-V.
-
τι σας προβληματιζει στη συγχωνευση με τη Renault;
αν δεν κανω λαθος η παραπανω συνεργασια εσωσε τη Nissan απο πτωχευση.
επισης προεκυψαν απο αυτη τα πλεον εμπορικα μοντελα.
αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος. -
Απαρίθμησα τα gadget στην παραπάνω δημοσίευση, περισσότερο για να δειχθεί ότι κατά τη γνώμη μου, δεν προκαλούν μεγάλη διαφοροποίηση στις δύο επιλογές.
Η επιλογή diesel σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη τουλάχιστον,αλλά αν θέλεις να αποφύγεις μεγάλες καταναλώσεις και δίλιτρους κινητήρες είναι σχεδόν μονόδορομος, για αυτού του τύπου την κατηγορία οχημάτων. Δυστυχώς η Toyota δεν δίνει το υβριδικό σύνολο των 1.8 στο RAV4,παρά μόνο στο CHR, το οποίο είναι εξαιρετικό, αλλά δεν καλύπτει τις ανάγκες μας σε χωρους.
Σε ότι αφορά την απτή ποιότητα των οχημάτων , μπορώ να πω ότι είναι πολύ υψηλού επιπέδου και στα δύο. Και από πλευράς αξιοπιστίας σίγουρα πάνω από το μέσο όρο. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ από τους φίλους της Renault, αλλά νομίζω είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι γιαπωνέζοι φίλοι μας κάτι κάνουν καλύτερα σε ότι αφορά την αξιοπιστία των οχημάτων τους. Σίγουρα, δεν έχω διαβάσει/ακούσει για σοβαρές/κοστοβόρες ζημιές στα xtrail, αλλά τουλάχιστον στο φόρουμ στην Μ.Βρετανία, εμφανίζονται αρκετά θέματα.
Η Renault διέσωσε την Nissan επιχειρηματικά,κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, αλλά δεν είναι τοθέμα μου αν η εταιρεία βγήκε κερδισμένη από τη συγχώνευση (που βγήκε)
Για το ότι τα Honda είναι στοκαρισμένα για 1.5 χρόνο, έχει κάποιος γνώμη; Θα έχουν επηρεαστεί σε τέτοιο βαθμό που να γείρει η πλάστιγγα στην άλλη πλευρά; -
Το facelifted cr-v θα βγαίνει diesel? Απ' ότι παρατηρώ η honda, όπως και η toyota, αποσύρουν σιγά-σιγά τους κινητήρες πετρελαίου..
-
το καινούριο (όχι facelift) μοντέλο θα έρχεται με τον κινητήρα του civic με τα 182 άλογα (1.5 turbo βενζίνη) και τον κινητήρα diesel που ήδη φοράει με τα 160 άλογα (1.6 turbo diesel)
-
Έως τώρα τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν ότι θα έρθει με diesel στην Ευρώπη το CRV μόνο βενζίνη και αυτό γιατί η Honda θα το γυρίσει σε υβριδικά όπως η Toyota.
-
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... uvridiko-/
-
2-3 πραγματα και απο μενα:
απο τον τροπο που αναφερεσαι στις 2 επιλογες, φαινεται οτι σου αρεσει το honda πιο πολυ.
αν σε προβληματιζει το πετρελαιο, εναλλακτικη σε αυτη την κατηγορια ειναι το kodiaq
αν σε προβληματιζει η αντιπροσωπεια, εναλλακτικη στο στυλ του honda ειναι το 5008 χωρις τετρακινηση
νομιζω αυτοκινητα που ειναι σε στοκ (αρα ηδη εκτελωνισμενα) σε προσφορα, δεν εχουν την εκπτωση του τελους ταξινομησης -
Ο χρήστης islander έγραψε:
http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/715068/to-ionda-cr-v-kai-uvridiko-/Υβριδικό και Honda ξεχνάς τα 30κ, θα παίζει αρκετά παραπάνω..
Στη θέση σου θα κύτταγα σίγουρα και το Kodiaq -
εχουν εξελιχθει τοσο τα υβριδικα ωστε να κινουν βαρια αμαξωματα σε νορμαλ τιμες;
-
Μα το λεξους ελαφρύ είναι?
-
Τα θερμαινόμενα καθίσματα εμένα είναι το αγαπημένο μου gadget.
Aνεβαίνεις Παρνάσοβο , κάνεις το σκι σου και μετά κουρασμένος σε περιμένει το άνετο ζεστό κάθισμα.
Απόφυγε τα my15-navi καιρισμένα και δεν αξίζει , πάρε my16 και βάλε το google maps. Καλύτερο και πιο ποιοτικό από το garmin.
Tα υβρίδια είναι καλά όταν έχεις μεικτές διαδρομές. Πόλη και εξοχή. Κατεξοχήν εξοχή τα diesel είναι καλύτερα.
Aκόμη και περιβαλλοντικό φόρο να βάλουν , θα έχεις πάρει τα λεφτά πίσω που θα δώσεις. Το ότι θα μπει είναι το μόνο σίγουρο. Το πόσο και πότε είναι το μόνο ερώτημα.Πραγματικά νούμερα
CRV elegance 20120 χλμ (έτος1) μέση κατανάλωση 5,6 lt/100Km με μέση τιμή Ultimate 1,33 --1500 ευρω
μέση κατανάλωση ενός βενζινοκίνητου σε ίδιες συνθήκες 8lt/100km με μέση τιμή 1,48 --2382 ευρωΘα είναι το περιβαλλοντικό τέλος πάνω από 500 ευρώ το χρόνο. Δύσκολο
Honda CR-V 1.6 awd vs Nissan X-Trail 1.6 4wd