-
@dimitriscsd said in Android Auto:
Το αν μπορείς να σβήσεις ή όχι την οποιαδήποτε εφαρμογή έχει να κάνει με τον κατασκευαστή της συσκευής σου και τις συμφωνίες που έχει κάνει.
Στο android aosp σβήνεις ότι θες. Δε σε περιορίζει πουθενά.
Από εκεί και πέρα ακόμα και να μη μπορείς να βγάλεις μια εφαρμογή, ποιος σε σταματά να χρησιμοποιείς μια άλλη αντί για αυτήν; Μπορείς επίσης να κάνεις disable ο,τι θέλεις.
Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα εδώ. Μπορείς να ενημερωθείς σχετικά στο ίντερνετ. Αν δε θέλεις να το googlαρεις, προτείνω duckduckgo χαχα
Δεν ξεφεύγουμε καθόλου. Η επιλογή του disable δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Για παράδειγμα όταν ζητάς φωνητικά ένα τραγούδι να παιχτεί, ακόμη κι αν έχεις έναν μη-google player για την μουσική σου, τελικά, όταν θα πεις "play beatles" η εντολή σου θα οδηγηθεί στην ίδια την google, και δε θα βασιστεί σε κάποια αναγνώριση φωνής του κινητού σου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα επ' αυτού είναι το εξής. Στο κινητό μου έχω mp3 με τον Chopin. Κάθε φορά που του λέω "play Chopin" η κοπελιά απαντάει "sure, asking to play Fryderyk Chopin" ενώ κανένα από τα mp3 μου δεν έχει το "Fryderyk" σε κανένα tag (διότι τα έχω ρυθμίσει όλα εγώ).Όπως λοιπόν συμβαίνει με την μουσική, έτσι συμβαίνει και με τις περισσότερες εφαρμογές. Τώρα για το duckduckgo μην το θεωρείς πλέον και τόσο ανεξάρτητο. Το καπέλωσε πρόσφατα η ευρωπαϊκή ένωση με κάποιους κανονισμούς.
-
Δηλαδή το πρόβλημα είναι γιατί ένα προϊόν της Google όπως το Android, χρησιμοποιεί τις Υπηρεσίες της Google?
Παίξε τη μουσική μέσω του εργοστασιακού λογισμικού από μη Android πηγή, να μην χρειάζεται Google.
Εφόσον ζητάμε χρήση Α.Ι. υπηρεσιών, κάποιος πρέπει να τις παρέχει...
-
@alexandros-s said in Android Auto:
Το αν μπορείς να σβήσεις ή όχι την οποιαδήποτε εφαρμογή έχει να κάνει με τον κατασκευαστή της συσκευής σου και τις συμφωνίες που έχει κάνει.
Στο android aosp σβήνεις ότι θες. Δε σε περιορίζει πουθενά.
Από εκεί και πέρα ακόμα και να μη μπορείς να βγάλεις μια εφαρμογή, ποιος σε σταματά να χρησιμοποιείς μια άλλη αντί για αυτήν; Μπορείς επίσης να κάνεις disable ο,τι θέλεις.
Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα εδώ. Μπορείς να ενημερωθείς σχετικά στο ίντερνετ. Αν δε θέλεις να το googlαρεις, προτείνω duckduckgo χαχα
Δεν ξεφεύγουμε καθόλου. Η επιλογή του disable δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Για παράδειγμα όταν ζητάς φωνητικά ένα τραγούδι να παιχτεί, ακόμη κι αν έχεις έναν μη-google player για την μουσική σου, τελικά, όταν θα πεις "play beatles" η εντολή σου θα οδηγηθεί στην ίδια την google, και δε θα βασιστεί σε κάποια αναγνώριση φωνής του κινητού σου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα επ' αυτού είναι το εξής. Στο κινητό μου έχω mp3 με τον Chopin. Κάθε φορά που του λέω "play Chopin" η κοπελιά απαντάει "sure, asking to play Fryderyk Chopin" ενώ κανένα από τα mp3 μου δεν έχει το "Fryderyk" σε κανένα tag (διότι τα έχω ρυθμίσει όλα εγώ).Όπως λοιπόν συμβαίνει με την μουσική, έτσι συμβαίνει και με τις περισσότερες εφαρμογές. Τώρα για το duckduckgo μην το θεωρείς πλέον και τόσο ανεξάρτητο. Το καπέλωσε πρόσφατα η ευρωπαϊκή ένωση με κάποιους κανονισμούς.
Το Google assistant όπως λέει και το όνομα του, είναι υπηρεσία της Google όχι του android aosp.
Μετά υπάρχουν επιλογές να ορίσεις στις ρυθμίσεις ως default εφαρμογή μουσικής όποια θέλεις. Το αν αυτή η εφαρμογή θα συνεργάζεται με το assistant έχει πάλι να κάνει με την υλοποίηση της ίδιας της εφαρμογής.
Μπορείς επίσης να πεις play Chopin on VLC ορίζοντα εσύ που να το αναπαράγει. Αν η εφαρμογή το υποστηρίζει δουλεύει κανονικά.
Επίσης μπορείς να πεις navigate to Athens on Waze και θα ανοίξει το Waze αντί για το Google maps.
Όσο για το disable δε ξέρω ακριβώς τι εννοείς ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικό. Είναι ουσιαστικά σαν να μην έχεις καθόλου την εφαρμογή που έχεις απενεργοποιήσει.
-
Το Google assistant όπως λέει και το όνομα του, είναι υπηρεσία της Google όχι του android aosp.
Μετά υπάρχουν επιλογές να ορίσεις στις ρυθμίσεις ως default εφαρμογή μουσικής όποια θέλεις. Το αν αυτή η εφαρμογή θα συνεργάζεται με το assistant έχει πάλι να κάνει με την υλοποίηση της ίδιας της εφαρμογής.
Μπορείς επίσης να πεις play Chopin on VLC ορίζοντα εσύ που να το αναπαράγει. Αν η εφαρμογή το υποστηρίζει δουλεύει κανονικά.
Επίσης μπορείς να πεις navigate to Athens on Waze και θα ανοίξει το Waze αντί για το Google maps.
Όσο για το disable δε ξέρω ακριβώς τι εννοείς ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικό. Είναι ουσιαστικά σαν να μην έχεις καθόλου την εφαρμογή που έχεις απενεργοποιήσει.
Απλά δες το πρόστιμο των 2,4 δις ευρώ που επέβαλλε η κομισιόν στην google διότι χρησιμοποιεί αλγόριθμους ώστε μεταξύ άλλων να αυξάνεται η χρήση ορισμένων εφαρμογών.
-
Απλά δες το πρόστιμο των 2,4 δις ευρώ που επέβαλλε η κομισιόν στην google διότι χρησιμοποιεί αλγόριθμους ώστε μεταξύ άλλων να αυξάνεται η χρήση ορισμένων εφαρμογών.
?
Για δώσε μια πηγή να διαβάσουμε
*Google has lost its appeal against a €2.42 billion antitrust fine imposed by the European Commission in relation to its shopping service.
The ruling was delivered by the European General Court (EGC), the lower tribunal of the Court of Justice of the European Union, which decided to uphold the fine.
An appeal before the higher European Court of Justice (ECJ) is still possible.
The Commission argued that Google had unfairly used its dominant search engine to redirect traffic to Google Shopping, a service that allows users to compare products and prices from online retailers.*
Παντελώς άσχετο με εφαρμογές και android. Έχει να κάνει με τα αποτελέσματα αναζητήσεων και το Google Shopping
-
η σημερινή Εστία
-
η σημερινή Εστία
Η πηγή είναι αυτή;
Ας το αφήσουμε εδώ... Δεν βγαίνει άκρη.
-
η σημερινή Εστία
Η πηγή είναι αυτή;
Ας το αφήσουμε εδώ... Δεν βγαίνει άκρη.
Στην Εστία αυτήν ειχε και ένα άρθρο του Κώστα Καββαθα. Αλλά φαίνεται ότι εσύ γνωρίζεις καλύτερα...
-
Σε μένα δεν φαίνεται το link, ούτε και με quote.
-
@bassstarlet said in Android Auto:
Σε μένα δεν φαίνεται το link, ούτε και με quote.
Αναφέρομαι στην έντυπη έκδοση.
-
αυτο το εχει αγορασει καποιος;
https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/ -
@spiros-0 said in Android Auto:
https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/Ναι φοβερό είναι. Πάρτο άφοβα.
Το μόνο κακό ο χρόνος παράδοσης γιατί έχουν επηρεαστεί ΚΑΙ αυτοί από την έλλειψη ημιαγωγών...
-
https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/Ναι εγω και το χρησιμοποιώ κάθε μέρα σε FORD. Παίζει τέλεια
-
Ερχεται απο Κινα; Εχει τελωνειο που ειναι εξτρα στη τιμη;
-
Ερχεται απο Κινα; Εχει τελωνειο που ειναι εξτρα στη τιμη;
Για Ευρώπη συνήθως έρχεται από αποθήκες Γερμανίας ή Ολλανδίας με DHL.
-
να ρωτησω εαν παιζει YouTube στο αυτοκινητο;
-
Το youtube δεν υποστηρίζεται επίσημα στο android auto για ευνόητους λόγους ασφαλείας.
Υπάρχει όμως πλάγιος τρόπος να το κάνεις να τρέχει κανονικά. Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ακόμη γιατί δε βλέπω τον λόγο, αλλά ξέρω άτομα που το έχουν κάνει χωρίς πρόβλημα.
-
Ναι αλλά όχι επίσημα. Με Fermata auto ή Carstream που βεβαια δεν είναι στο play store
-
Το Android Auto έβαλε τίτλους τέλους. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το είδατε. Η google απεφάσισε να το καταργήσει και πλέον να χρησιμοποιείται ο google assistant. Σε εμένα το AA σταμάτησε να λειτουργεί και θέλει να ενεργοποιήσω τον βοηθό της google.
Προς το παρόν δεν το έκανα. Ήθελε να δίνω πρόσβαση στην google σε διάφορα πράγματα που τα είχα απενεργοποιημένα.Πρέπει όμως κάποιος να εξηγήσει στην google ότι το αυτοκίνητο δεν είναι browser που αν κολλάει κατεβάζεις την επόμενη έκδοση. Είναι πολύ πιο σοβαρό πράγμα για να ασχολείσαι με τις προχειροδουλειές τους.
-
https://techmaniacs.gr/telos-epochis-to-android-auto-den-einai-pleon-diathesimo-gia-smartphones/
Το είχε γράψει κι ο φίλος νωρίτερα.
Android Auto