-
Καλησπερα σε ολο το forum.
Οπως λεει και ο τιτλος του θεματος σκεφτομαι την αγορα ενος μεταχειρισμενου φθηνου diesel αυτοκινητου απο ''αναγκη''...Λογω δουλειας ειμαι αναγκασμενος να κανω περιπου 3000 χλμ το μηνα.Το αυτοκινητο που εχω τωρα
(seat ibiza 1.400 βενζινη του 2007) καιει περιπου 7.5 με 8 λιτρα/100 χλμ και οπως καταλαβαινετε τα εξοδα για καυσιμα ειναι πολλα...Λεφτα για καινουργιο diesel δεν υπαρχουν οποτε αναγκαστικα κοιταω για μτχ και φθηνο δεκαετιας και παραπανω του στυλ opel corsa c 1300,ford fiesta 1400,fiat punto 1300,seat ibiza 1400 κτλ μοντελο απο 2005 μεχρι 2007 και να κρατησω το seat για δευτερο για την γυναικα(μενω επαρχια και το 2ο αυτοκινητο ειναι απαραιτητο) .Ξερω οτι το 99% των αυτοκινητων ειναι εισαγωγης αυτων των χρονολογιων...Τι καταναλωσεις πετυχαινουν αυτα τα αυτοκινητα(euro 4 νομιζω)?Αξιζει μια τετοια αγορα?Θα δω μειωση των εξοδων μετακινησης η θα μπλεξω με ακριβες βλαβες(τρομπες,μπεκ κτλ) και στο τελος απο πλευρας εξοδων θα ειμαι στα ιδια επιπεδα?
Σας ευχαριστω πολυ! -
Οπως λεει και ο τιτλος του θεματος σκεφτομαι την αγορα ενος μεταχειρισμενου φθηνου diesel αυτοκινητου απο ''αναγκη''...Λογω δουλειας ειμαι αναγκασμενος να κανω περιπου 3000 χλμ το μηνα.Το αυτοκινητο που εχω τωρα
(seat ibiza 1.400 βενζινη του 2007) καιει περιπου 7.5 με 8 λιτρα/100 χλμ και οπως καταλαβαινετε τα εξοδα για καυσιμα ειναι πολλα...Λεφτα για καινουργιο diesel δεν υπαρχουν οποτε αναγκαστικα κοιταω για μτχ και φθηνο δεκαετιας και παραπανω του στυλ opel corsa c 1300,ford fiesta 1400,fiat punto 1300,seat ibiza 1400 κτλ μοντελο απο 2005 μεχρι 2007 και να κρατησω το seat για δευτερο για την γυναικα(μενω επαρχια και το 2ο αυτοκινητο ειναι απαραιτητο) .Ξερω οτι το 99% των αυτοκινητων ειναι εισαγωγης αυτων των χρονολογιων...Τι καταναλωσεις πετυχαινουν αυτα τα αυτοκινητα(euro 4 νομιζω)?Αξιζει μια τετοια αγορα?Θα δω μειωση των εξοδων μετακινησης η θα μπλεξω με ακριβες βλαβες(τρομπες,μπεκ κτλ) και στο τελος απο πλευρας εξοδων θα ειμαι στα ιδια επιπεδα?
Σας ευχαριστω πολυ! -
Σας ευχαριστω πολυ! -
Φίλε,τα λες μόνος σου....γυρισμένα χιλιόμετρα,πιθανές ακριβές βλάβες....είναι πολύ πιθανόν ότι χρήματα γλυτώσεις θα τα δώσεις σε βλάβες. Στη θέση σου θα έκανα υπομονή και αν πήγαινα για μεταχειρισμένο ντίζελ μόνο ελληνικό και από ιδιώτη και αυτό μετα από πολύ λεπτομερές ψάξιμο.
-
Σωστα τα λες!Και εγω της ιδιας αποψης ειμαι αλλα καθε μηνα ματωνει η τσεπη μου και ο οικογενειακος προυπολογισμος...Κατι πρεπει να γινει...
-
Πάρε ένα καινούργιο με χαμηλό επιτόκιο, δεν βλέπω άλλη 'καθαρή' λύση
-
Ίσως μια καλή έστω και προσωρινή λύση να ειναι ένα υγραεριοκίνητο.
-
Φιλε nrg-polini απο μια γρηγορη βολτα προ τριμηνου στις αντιπροσωπειες το φθηνοτερο diesel ειναι το dacia sandero το οποιο ομως λογω χαμηλης προκαταβολης και 60 δοσεων φτανει τα 15000 ευρω (2500 μονο οι τοκοι)...Ειναι πολλα τα λεφτα και ρευστη η κατασταση για να βαλω τοσο μεγαλο χρεος...Ασχετα που αυτο θελω...
kkostask το εχω σκεφτει σαν λυση αλλα και αυτο ρισκο ειναι...Καταρχην δεν θελω να παρω ετοιμο υγραεριοκινητο που δεν ξερω ποιος και τι εβαλε... Αν παρω ενα φθηνο βενζινη και πω να βαλω εγω το συστημα υγραεριου το κοστος παλι ξεφευγει... Συν το οτι πρεπει να ειναι σε καλη μηχανικη κατασταση για να βαλω το υγραεριο οπου και εκει παλι υπαρχουν πολλες πιθανοτητες για βλαβη μεγαλου κοστους...
Το ξερω οτι ειναι δυσκολα τα πραγματα...Περσι μου ετυχε μια καλη ευκαιρια με ενα picanto 1100 diesel του 2005 ελληνικο στα 4000 ευρω με 140000 χλμ αλλα τοτε δεν μου χρειαζοταν... Κατι αναλογο ψαχνω και τωρα. Και εισαγωγης με γνησια χλμ και αληθινο και πληρες βιβλιο service θα το επαιρνα... Σπανιο και δυσκολο αλλα υπαρχουν και τετοια αυτοκινητα... -
Βασικά.. τι ποσό θες να διαθέσεις??
-
Μεχρι 5000 ευρω το πολυ...Ιδανικα καπου στα 4000 ευρω...Σε αγγελιες που χαζευα εκει παιζουν opel corsa c,ford fiesta,kia picanto κτλ μοντελα 2004-2006. Τωρα σε τι κατασταση ειναι αν δεν το ελενξεις απο κοντα...
-
Κατι τετοιο για παραδειγμα
https://www.car.gr/10936383-opel-corsa-diesel-1-3-cdti -
Γιατί δεν περνάς υγραέριο στο ibiza και να πάρεις ένα δεύτερο μικρό στην σύζυγο;;;
-
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Μεχρι 5000 ευρω το πολυ...Ιδανικα καπου στα 4000 ευρω...Σε αγγελιες που χαζευα εκει παιζουν opel corsa c,ford fiesta,kia picanto κτλ μοντελα 2004-2006. Τωρα σε τι κατασταση ειναι αν δεν το ελενξεις απο κοντα...Δες και mazda τρειοδυο...
Δεν πεθαινουν ποτε... -
Φιλε nascar1 το σκεφτηκα και αυτο. Για να βαλω υγραεριο στο seat θα δωσω περιπου 700-800 ευρω. Αριστο μηχανικα ειναι βεβαια,καινουργιο το ειχα παρει αλλα εχει και 170000 χλμ...Αν κατι παει στραβα? Συν οτι για να παρω ενα μικρο στην γυναικα (π.χ. hyundai atos) θα πρεπει να δωσω τουλαχιστον αλλα 1500 ευρω με μεταβιβασεις,service και μαζεματα που μπορει να χρειαστει... Πλησιαζω δηλαδη το ποσο που θελω να δωσω για diesel,το οποιο κατα την γνωμη μου ειναι φθηνοτερο στην συντηρηση και τα καυσιμα αφου κανω πανω απο 35000 χλμ το χρονο...
Gatoz η αληθεια ειναι οτι δεν τα ειχα καθολου υποψιν μου... Θα ριξω μια ματια αν και ιδανικα θα ηθελα μεχρι 1300 κυβικα για να πληρωνω 135 ευρω τελη...
-
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Φιλε nascar1 το σκεφτηκα και αυτο. Για να βαλω υγραεριο στο seat θα δωσω περιπου 700-800 ευρω. Αριστο μηχανικα ειναι βεβαια,καινουργιο το ειχα παρει αλλα εχει και 170000 χλμ...Αν κατι παει στραβα? Συν οτι για να παρω ενα μικρο στην γυναικα (π.χ. hyundai atos) θα πρεπει να δωσω τουλαχιστον αλλα 1500 ευρω με μεταβιβασεις,service και μαζεματα που μπορει να χρειαστει... Πλησιαζω δηλαδη το ποσο που θελω να δωσω για diesel,το οποιο κατα την γνωμη μου ειναι φθηνοτερο στην συντηρηση και τα καυσιμα αφου κανω πανω απο 35000 χλμ το χρονο...Gatoz η αληθεια ειναι οτι δεν τα ειχα καθολου υποψιν μου... Θα ριξω μια ματια αν και ιδανικα θα ηθελα μεχρι 1300 κυβικα για να πληρωνω 135 ευρω τελη...
800 για υγραέριο στο Ιμπιζα και 1500 για ένα άτομο πάει 2300 οπότε μέχρι τα 5000 για αγορά που λες πετρελαίου έχει διαφορά
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στα χρήματα που βλέπεις, με μια γρήγορη ματιά, υπάρχουν αρκετές επιλογές. Τώρα ποιο είναι πιο αξιόπιστο από το άλλο δε γνωρίζω να σου πω.
Στη θέση σου το πρώτο πράμα που θα έκανα θα ήταν να τσεκάρω αν είναι ατρακάριστο. Κινητήρα (όσον αφορά τα μηχανικά) αλλάζεις άνετα, αλλά αν έχει αρπάξει σασί εκεί ζορίζουν τα πράματα.
Έπειτα, θα ζητούσα να τσεκάρω την κάρτα εισαγωγής στην οποία αναγράφονται τα χλμ με τα οποία ήρθε στην Ελλάδα. Αν δεν στη δείχνουν τότε υπολόγισε μερικές (λέμε τώρα) χιλιάδες χλμ στο κοντέρ. Και έτσι να ναι, ένα καλό σέρβις ή ένα καλό ρεκτιφιέ κρίνεται απαραίτητο.
Κράτα το ibiza ως έχει και πάρε σβάρνα τις μάντρες της περιοχής σου. Βάλε ένα ταβάνι στα λεφτά σου και κράτα μια γκαβάτζα για τυχόν βλάβες που σίγουρα θα έχεις. Όσα αυτοκίνητα έχεις γράψει έχουν κυκλοφορήσει αρκετά, οπότε θέμα από ανταλλακτικά δε θα έχεις (μικρά ευρωπαϊκά επαγγελματικά δεκαετίας). Κάνε μερικά test drive για να δεις ποιο σου ταιριάζει παραπάνω και μην το πολυζαλίζεις.
-
800 για υγραέριο στο Ιμπιζα και 1500 για ένα άτομο πάει 2300 οπότε μέχρι τα 5000 για αγορά που λες πετρελαίου έχει διαφορά
Καλημερα Νικο.Ειπα(εννοουσα τουλαχιστον) οτι η ιδανικη τιμη ειναι τα 4000 ευρω και φτανω μεχρι 5000 το πολυ για καποια 'υπερευκαιρια''.Οντως υπαρχει διαφορα αλλα θεωρω πιο safe την αγορα ενος καλα ελεγμενου diesel με μικροτερο κοστος καυσιμου και συντηρησης και καλυτερη μεταπωληση(για οσο καιρο αυτη διαρκεσει) συν οτι το ibiza μενει ως εχει χωρις το αγχος της μετατροπης σε υγραεριο (εχω πολλες κακες περιπτωσεις και λιγες καλες σε σχεση με το υγραεριο απο γνωστους)
Στα χρήματα που βλέπεις, με μια γρήγορη ματιά, υπάρχουν αρκετές επιλογές. Τώρα ποιο είναι πιο αξιόπιστο από το άλλο δε γνωρίζω να σου πω.
Στη θέση σου το πρώτο πράμα που θα έκανα θα ήταν να τσεκάρω αν είναι ατρακάριστο. Κινητήρα (όσον αφορά τα μηχανικά) αλλάζεις άνετα, αλλά αν έχει αρπάξει σασί εκεί ζορίζουν τα πράματα.
Έπειτα, θα ζητούσα να τσεκάρω την κάρτα εισαγωγής στην οποία αναγράφονται τα χλμ με τα οποία ήρθε στην Ελλάδα. Αν δεν στη δείχνουν τότε υπολόγισε μερικές (λέμε τώρα) χιλιάδες χλμ στο κοντέρ. Και έτσι να ναι, ένα καλό σέρβις ή ένα καλό ρεκτιφιέ κρίνεται απαραίτητο.
Κράτα το ibiza ως έχει και πάρε σβάρνα τις μάντρες της περιοχής σου. Βάλε ένα ταβάνι στα λεφτά σου και κράτα μια γκαβάτζα για τυχόν βλάβες που σίγουρα θα έχεις. Όσα αυτοκίνητα έχεις γράψει έχουν κυκλοφορήσει αρκετά, οπότε θέμα από ανταλλακτικά δε θα έχεις (μικρά ευρωπαϊκά επαγγελματικά δεκαετίας). Κάνε μερικά test drive για να δεις ποιο σου ταιριάζει παραπάνω και μην το πολυζαλίζεις.
Επιλογες υπαρχουν πολλες...Επισης θειος φαναρτζης με πολλα χρονια εμπειριας για ελεγχο...Το θεμα ειναι ποια η πραγματικη καταναλωση του καθε αυτοκινητου και ποιες οι συχνοτερες βλαβες του καθενος απο ιδιοκτητες τετοιων αυτοκινητων
-
Με 3000χλμ/μήνα έχουμε χοντρικά:
-βενζίνη με 7,5lt/100km και 1,50€/lt έξοδα μήνα 340€
-diesel με 5lt/100km και 1,25€/lt έξοδα μήνα 190€Κέρδος το μήνα περίπου 150€ δηλ. Το χρόνο 1800€
-
https://www.car.gr/11868957-opel-meriva
αυτο πχ ειναι στις προυποθεσεις σου νομιζω
-
Ο χρήστης matador3276 έγραψε:
https://www.car.gr/11868957-opel-merivaαυτο πχ ειναι στις προυποθεσεις σου νομιζω
Το οποίο είναι euro 4 και ο τύπος το κυκλοφορούσε Αθήνα αλλά στα παπάκια του. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Απλά έπρεπε να το πω.
''Αναγκαστικη'' αγορα μεταχειρισμενου φθηνου diesel