-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
https://www.car.gr/11868957-opel-meriva
αυτο πχ ειναι στις προυποθεσεις σου νομιζω
Το οποίο είναι euro 4 και ο τύπος το κυκλοφορούσε Αθήνα αλλά στα παπάκια του. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Απλά έπρεπε να το πω.
Εχεις δικιο κ μου ξεφυγε. Απλα ειπε ο φιλος πως το κινει σε επαρχια
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
https://www.car.gr/11868957-opel-meriva
αυτο πχ ειναι στις προυποθεσεις σου νομιζω
Το οποίο είναι euro 4 και ο τύπος το κυκλοφορούσε Αθήνα αλλά στα παπάκια του. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Απλά έπρεπε να το πω.
Έλεγχοι 0 αστυνομία δεν υπάρχει... διάλυση παντού...
-
Ναι το meriva οπως και το corsa ειναι μεσα στην λιστα και λογω κυβισμου (135 ευρω τελη).Το αυτοκινητο θα κινειται αποκλειστικα επαρχια... Στην Αθηνα ανεβαινω 1-2 φορες το χρονο οποτε παω και με το ibiza... Τα καθημερινα πολλα χλμ για να παω στην δουλεια γινονται αποκλειστικα επαρχια. Υπολογιζω να γλυτωνω 100-150 ευρω απο καυσιμα το μηνα αν οντως η μεση καταναλωση ειναι στα 5λ/100 χλμ... Το 90% των χλμ που κανω ειναι εκτος πολης...
-
Δες και τα punto, λογικά κάποιο θα υπάρχει που ταιριάζει στα κριτήριά σου. Ο 1.3mjt είναι και αρκετά αξιόπιστος
-
https://www.car.gr/11636046-hyundai-getz-diesel-crdi-5
Δες αυτό, από αυτόν τον έμπορο. Από αυτόν πήρα πριν μια εβδομάδα ένα scenic.
Είναι οικογενειακή εταιρία και είναι ειλικρινής, μπορείς να πας όπου θες το αμάξι για έλεγχο κτλ... -
Εννοειται πως και τα punto ειναι μεσα στην λιστα... Προτιμω η αληθεια ειναι μεχρι 1300 cc για χαμηλα τελη χωρις να αποκλειω εντελως 1400-1500 cc εαν και εφοσον βρεθει 'σωστο' αυτοκινητο...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
https://www.car.gr/11636046-hyundai-getz-diesel-crdi-5
Δες αυτό, από αυτόν τον έμπορο. Από αυτόν πήρα πριν μια εβδομάδα ένα scenic.
Είναι οικογενειακή εταιρία και είναι ειλικρινής, μπορείς να πας όπου θες το αμάξι για έλεγχο κτλ...Έχω διαβάσει ότι βγήκε αξιόπιστο. Από fiat θα κοιτούσα το Grande Punto αλλά φοβάμαι είναι ακριβό...Για opel θα το σκεφτόμουν. Οι απόψεις διίστανται ως προς την αξιοπιστία του κατά την γνώμη μου πάντα.
-
Δυστυχως το grande punto βγαινει εκτος προυπολογισμου. Για hyundai 1.5 diesel δεν ξερω τι παιζει... Τι μεση καταναλωση βγαζουν αυτα? Ειναι euro 4? Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ακουσει ασχημα πραγματα για opel... Εκτος απο προβληματα με dpf το οποιο δεν υπαρχει στα μοντελα που κοιταω....
-
Από τη στιγμή που μιλάμε για μικρό diesel δεν πρέπει να σκέφτεσαι την κατανάλωση. Όλα καίνε 4-5. Τώρα μισό πάνω ή μισό κάτω, είναι αμελητέο. Φρόντισε να έχεις ελαφρύ πόδι και τότε θα δεις μικρή κατανάλωση.
-
Καλα εννοειται οτι αναλογα με την οδηγηση παει και η καταναλωση... Περισσοτερο σκεφτομαι την αξιοπιστια και τις βλαβες που μπορει να τυχουν. Μιλαμε για 10-12 χρονων αυτοκινητα εισαγωγης που θελει πολυ ψαξιμο για να βρεις (αν βρεις) κατι καλο... Με μια προχειρη ματια στην γνωστη ιστοσελιδα πωλησεων το 95% των αυτοκινητων που ψαχνω δεν εχει βιβλιο service...
-
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Καλα εννοειται οτι αναλογα με την οδηγηση παει και η καταναλωση... Περισσοτερο σκεφτομαι την αξιοπιστια και τις βλαβες που μπορει να τυχουν. Μιλαμε για 10-12 χρονων αυτοκινητα εισαγωγης που θελει πολυ ψαξιμο για να βρεις (αν βρεις) κατι καλο... Με μια προχειρη ματια στην γνωστη ιστοσελιδα πωλησεων το 95% των αυτοκινητων που ψαχνω δεν εχει βιβλιο service...Φιλική συμβουλή: ΞΕΧΝΑ τα diesel εισαγωγής. Πας να μπλέξεις άσχημα, γιατί οι περισσότεροι έμποροι φέρνουν ότι πιο σάπιο υπάρχει και το πουλούν για καινούριο. Αυτό σημαίνει ότι έχεις πολύ υψηλό ρίσκο για σοβαρές βλάβες, που δε θα είναι καθόλου φθηνές και θα σε κάνουν να πληρώσεις μισό αμάξι ακόμη.
Πρέπει αναγκαστικά να αυξήσεις το κεφάλαιο που πρόκειται να διαθέσεις, τουλάχιστον στα 10κ και ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ diesel. Μπορεί να βρεις C3 Diesel πχ γύρω στα 8-9, να είναι ελληνικό πχ https://www.car.gr/classifieds/cars/view/9716511/
Σε κάτι τέτοιο μόνο είσαι safe, θα καις κάτω από 4,5/100 αν κινείσαι σβέλτα, και πιο κοντά στο 4 αν είσαι γύρω στα 100-110χαω στην ΕΟ.
ΥΓ: Για να καταλάβεις τι χιλιόμετρα γράφουν έξω, διάβαζα σε ξένο φόρουμ έναν που αντιμετώπιζε ένα θέμα σε ένα C4 Picasso 3ετιας με... 190.000χλμ.. Στην κυριολεξία οτιδήποτε βλέπεις μεταχειρο diesel έχει χαλαρά 200.000χλμ και βάλε. Επίσης, τα αμάξια είναι συνήθως σε άψογη κατάσταση μέσα, γιατί δεν έχουν τα μπες βγες όπως εμείς, αλλά κάνουν τεράστιες αποστάσεις συνήθως για την δουλειά τους. Ο λόγος είναι ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης, τα ενοίκια είναι τσουχτερά και αρκετοί μένουν σε πιο προαστιακά ή επαρχιακά μέρη.
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εχεις απολυτο δικιο σε ολα οσα γραφεις... Γι' αυτο ειμαι και διστακτικος... Προς το παρον δεν υπαρχει ομως το budget που αναφερεις. Ειδα και καποια αυτοκινητα η αληθεια ειναι και απογοητευτικα...
-
Παλιό diesel εισαγωγής = άπειρα χιλιόμετρα. Τόσο απλό, μα και τόσο επικίνδυνο, καθώς το αυτοκίνητο συνεχώς θα ζητάει. Εφόσον το έχεις λάβει υπόψη σου αυτό το δεδομένο, βλέπεις τι υπάρχει διαθέσιμο, ελέγχεις, κάνεις την καλύτερη δυνατή (?) επιλογή, και ελπίζεις αυτό που θα αγοράσεις να μην το πληρώσεις διπλό και τρίδιπλο...
-
Μια λύση είναι να φέρει diesel απ' έξω αλλά τσεκαρισμένο για την κατάσταση και τα χιλιόμετρα. Υπάρχουν επαγγελματίες που κάνουν ακριβώς αυτό αλλά κοστίζει παραπάνω. Ακόμα καλύτερα ένα ολιγοήμερο ταξιδάκι όπου υπάρχει δυνατότητα να δεις πολλά αυτοκίνητα και όποιο είναι καλύτερο οδικώς στην Ελλάδα. Τα του τελωνείου φυσικά θα τα έχεις μάθει από πριν. Μακριά από μαντράδες που έχουν καμιά 50αρια diesel αραγμένα, φρεσκογυαλισμένα περιμένοντας το επόμενο θύμα.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Μια λύση είναι να φέρει diesel απ' έξω αλλά τσεκαρισμένο για την κατάσταση και τα χιλιόμετρα. Υπάρχουν επαγγελματίες που κάνουν ακριβώς αυτό αλλά κοστίζει παραπάνω. Ακόμα καλύτερα ένα ολιγοήμερο ταξιδάκι όπου υπάρχει δυνατότητα να δεις πολλά αυτοκίνητα και όποιο είναι καλύτερο οδικώς στην Ελλάδα. Τα του τελωνείου φυσικά θα τα έχεις μάθει από πριν. Μακριά από μαντράδες που έχουν καμιά 50αρια diesel αραγμένα, φρεσκογυαλισμένα περιμένοντας το επόμενο θύμα.Ακριβώς αυτό! Η μόνη λύση. Ένας συνάδελφος τώρα θα κάνει αυτό που λες. Βρήκε μια Mercedes B-Class με 190.000χλμ diesel με 1900€, 1000€ εισιτήρια+ οδοιπορικά (βαριά) και 700€ τελωνείο. Πολλά χλμ ναι, αλλά ξέρει τι παίρνει γιατί είναι από ιδιώτη.
-
Υπάρχουν άτομα που φέρνουν 'χεράτα' αυτοκίνητα από Γερμανία. Τους λες πάνω-κάτω τι ψάχνεις και σου προτείνουν κάποιες επιλογές.
Συνάδελφος πήρε Chevrolet Trax diesel πενταετίας, full extra με δερμάτινα, χρώμα πέρλα κτλ κτλ με 12 χιλιάρικα. Βέβαια είχε 130.000 χλμ, αλλά ήταν όλα από άνθρωπο που έκανε καθημερινά 1 ώρα + περίπου για τη δουλειά του.
-
Το εδεχομενο να παω εξωτερικο μονος μου για αυτοκινητο δεν παιζει για πολλους λογους αυτη τη στιγμη. Οντως ειναι λαχειο τοσο παλιο diesel,γι'αυτο και κολλαω. Κανω πολλα χλμ και αν ειναι να μενω στο δρομο η να πληρωσω ενα σκασμο λεφτα σε βλαβες καλυτερα να μεινω οπως ειμαι...
Η αλλη λυση που την προτεινε και η γυναικα μου ειναι να πουλησω και το ibiza και να παρουμε κατι πιο καινουργιο και μεγαλυτερο- οικογενειακο μενωντας παλι με ενα αυτοκινητο προς το παρον με οτι δυσκολιες συνεπαγεται αυτο... -
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Το εδεχομενο να παω εξωτερικο μονος μου για αυτοκινητο δεν παιζει για πολλους λογους αυτη τη στιγμη. Οντως ειναι λαχειο τοσο παλιο diesel,γι'αυτο και κολλαω. Κανω πολλα χλμ και αν ειναι να μενω στο δρομο η να πληρωσω ενα σκασμο λεφτα σε βλαβες καλυτερα να μεινω οπως ειμαι...
Η αλλη λυση που την προτεινε και η γυναικα μου ειναι να πουλησω και το ibiza και να παρουμε κατι πιο καινουργιο και μεγαλυτερο- οικογενειακο μενωντας παλι με ενα αυτοκινητο προς το παρον με οτι δυσκολιες συνεπαγεται αυτο...Καλύτερα με ένα καινούριο και οικονομικό, παρά να με δύο και το ένα να είναι μόνιμα συνεργείο
-
Θα συμφωνήσω με την γυναίκα σου και τον Crektis01
-
Δεν εννοω καινουργιο αντιπροσωπειας... Πιο καινουργιο μοντελο (2009-2010) και ισως (εξαρταται τις τιμες) μικρομεσαιο αντι για μικρο. Μεταχειρισμενο παλι αλλα με μικροτερες κατα την γνωμη μου πιθανοτητες ρισκου...
''Αναγκαστικη'' αγορα μεταχειρισμενου φθηνου diesel