-
ok ευχαριστω!! αντε να δουμε!!
-
έχει κανείς σε αυτόματο το νέο ford focus να μας πει κατανάλωση και τι χρήση του κάνει; (και τα χειροκίνητα θα ήθελα μια εικόνα και θα υπολογίσω + 1 με 1,5 λίτρο στο αυτόματο χοντρικά)
-
Χειροκίνητο 1.5 182ps SW με 18άρες (όσο μεγαλύτερη ζάντα τόσο μεγαλύτερη και η κατανάλωση), με 70/30 πόλη/ανοιχτό δρόμο, έχω μέσο όρο 7.9/100 χωρίς να προσπαθώ να κάνω οικονομία. Επίσης αυτό το νούμερο περιλαμβάνει και την περίοδο στρωσίματος, κατα την οποία η κατανάλωση ήταν αρκετά αυξημένη. Τώρα σε σχέση με την αρχή βλέπω περίπου 1.5 λίτρο κάτω! (έχω 7χιλ χμ)
Σε 1-2 γεμίσματα που πήγα λίγο πιο οικονομικά επίτηδες για να δω πόσο μπορώ να το κατεβάσω, με ίδια χρήση ήμουν στο 7.3/100. Για να είμαι όμως ειλικρινής, δεν άντεχα πάντα κ που κ που το πατούσα γιατί βαριόμουν!
Τέτοιο αμάξι είναι δύσκολο να το πηγαίνεις σαν γιαγιά... Σε φωνάζει να το ευχαριστηθείς!
-
Τέτοιο αμάξι είναι δύσκολο να το πηγαίνεις σαν γιαγιά... Σε φωνάζει να το ευχαριστηθείς!
Έδωσες 35κ για να πάρεις μια πανέμορφη αμαξαρα. Κοίτα να την ευχαριστηθείς στο έπακρο και άσε να παλεύουν για τις καταναλώσεις αυτοί που παίρνουν τα υβριδικά και έχουν πάθει τενοντίτιδα στο δεξί πόδι για να βγάλουν το 3,7....
Εγώ όταν με το καλό θα πάρω καινούργιο ότι είναι θα του πιω το αίμα....
-
Χαχα αυτό ακριβώς είναι και εμένα το σκεπτικό μου. Για οικονομία έχουμε και ένα πικάντο της κοπέλας μου που καίει πιο λίγο και από αναπτήρα...
Μην ανησυχείς έχει αρχίσει ήδη να πιάνει τα λεφτά του και να μοιράζει απολαύσεις! Ορίστε και μια φωτογραφία από το Ηράκλειο - Καβάλα και πίσω που έγινε το καλοκαίρι
-
πωπω, πολύ όμορφο!
-
Χαχα αυτό ακριβώς είναι και εμένα το σκεπτικό μου. Για οικονομία έχουμε και ένα πικάντο της κοπέλας μου που καίει πιο λίγο και από αναπτήρα...
Μην ανησυχείς έχει αρχίσει ήδη να πιάνει τα λεφτά του και να μοιράζει απολαύσεις! Ορίστε και μια φωτογραφία από το Ηράκλειο - Καβάλα και πίσω που έγινε το καλοκαίρι
Καθόμαστε και υπεραναλύουμε τα top αυτοκίνητα της κάθε κατηγορίας γιατί είναι λίγο καλύτερο το ένα στην μια κατηγορία λίγο καλύτερο το άλλο στην άλλη και χάνουμε την ουσία. Παιδιά απολαύστε τα αυτοκίνητα σας και να λέμε δόξα το θεό που μπορούμε να αγοράσουμε (όταν, όσοι και όπως) αυτά τα τεχνολογικά θαύματα (πρώτο αμάξι που οδήγησα BX atout 1.2 χωρίς υδραυλικό τιμόνι του πατέρα μου)....
Το ξαναλέω το αμάξι σου είναι κουκλί πραγματικά, νασαι καλά να το χαίρεσαι. Και ας έχω αποφασίσει ουσιαστικά να πάρω το Civic, για το διαμάντι που κρύβει κάτω από το καπό του, εμφανισιακά το Focus όπως το πήρες εσύ είναι μπιμπελό αν μη τι άλλο... Ασύγκριτα πιο όμορφο από το Civic.
-
όσο μεγαλύτερη ζάντα τόσο μεγαλύτερη και η κατανάλωση
Όχι ακριβώς. Όσο πιο μεγάλη η διάμετρος του τροχού, όχι της ζάντας. Η συνολική διάμετρος επηρεάζει το βήμα (πιο μακρύ επιβαρύνει εντός πόλης, αλλά βοηθάει εκτός πόλης). Οι διάμετροι των τροχών είναι σχεδόν ίδιοι ανάμεσα στις εργοστασιακές διαστάσεις όμως (αλλάζει το ύψος του ελαστικού ανάλογα). Μπορείς να πεις ότι μια διαφορά ίσως υπάρχει από την αύξηση του βάρους, αλλά είναι αμελητέα.
-
Οι φωτογραφίες γιατί δεν μου εμφανίζονται; χρειάζεται κάτι άλλο;
-
dimitriscsd wrote:
όσο μεγαλύτερη ζάντα τόσο μεγαλύτερη και η κατανάλωση
Όχι ακριβώς. Όσο πιο μεγάλη η διάμετρος του τροχού, όχι της ζάντας. Η συνολική διάμετρος επηρεάζει το βήμα (πιο μακρύ επιβαρύνει εντός πόλης, αλλά βοηθάει εκτός πόλης). Οι διάμετροι των τροχών είναι σχεδόν ίδιοι ανάμεσα στις εργοστασιακές διαστάσεις όμως (αλλάζει το ύψος του ελαστικού ανάλογα). Μπορείς να πεις ότι μια διαφορά ίσως υπάρχει από την αύξηση του βάρους, αλλά είναι αμελητέα.
Έτσι όπως το λές είναι, παρ όλα αυτά, πάντα στις μεγαλύτερες ζάντες, η συνολική διάμετρος (ακόμα και από το εργοστάσιο) είναι λίγο μεγαλύτερη.
-
1-1,5 λίτρα παραπάνω κατανάλωσης με αυτόματο κιβώτιο, είναι υπερβολή.
Ίσως στη χειρότερη περίπτωση κάποια δεκαδικά του λίτρου παραπάνω, ενώ αλλού μπορεί να κάνεις κι οικονομία καυσίμου, ανάλογα τις συνθήκες και τις συνήθειες οδήγησης...
-
Να συμπληρώσω Αλέξανδρε, ότι συνήθως μεγαλύτερη ζάντα = φαρδύτερα ελαστικά και αυτό έχει αρκετά μεγάλη επίπτωση στην αεροδυναμική αντίσταση και άρα και στην κατανάλωση....μεγαλύτερη από το βάρος, που όπως λές είναι αμελητέο (αλλά παίζει ρόλο στην οδική συμπεριφορά λόγω μη αναρτώμενης μάζας).
-
Να συμπληρώσω Αλέξανδρε, ότι συνήθως μεγαλύτερη ζάντα = φαρδύτερα ελαστικά
Όχι απαραίτητα, αλλά συνήθως ναι. Από εκεί και πέρα όμως οι εργοστασιακές τιμές κατά WLTP, που πλέον οι διαφορετικοί τροχοί έχουν και διαφορετικές μετρήσεις, δείχνουν πολύ μικρές διαφορές. Την μεγαλύτερη διαφορά την κάνουν οι κυκλοφοριακές συνθήκες και ο τρόπος οδήγησης. 0,2 λίτρα πάνω ή κάτω από τους τροχούς δεν έσωσαν κανέναν...
-
Ορίστε και κάτι καινούριο που έρχεται:
Hybrid 1.0 με 155 άλογα!
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ακόμα ελάφρυνση στο τέλος ταξινόμησης για τα hybrid; Ανυπομονώ να δω τελικές τιμές στην Ελλάδα!
-
Δύο ερωτήσεις κύριοι γιατί δεν βγάζω άκρη για Focus SW Titanium:
-
έχει επιλογές κινητήρων diesel 120 ps & βενζίνη 150 ps μόνο, δηλαδή δεν έχει τον 180ps ο οποίος συνδιάζεται μόνο με St-line & Vignale;
-
έχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων όπως στην έκδοση St-line ή έχει ημιάκαμπτο (σίγουρη απάντηση γιατί οι απόψεις διίστανται);
-
-
Δύο ερωτήσεις κύριοι γιατί δεν βγάζω άκρη για Focus SW Titanium:
-
έχει επιλογές κινητήρων diesel 120 ps & βενζίνη 150 ps μόνο, δηλαδή δεν έχει τον 180ps ο οποίος συνδιάζεται μόνο με St-line & Vignale;
-
έχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων όπως στην έκδοση St-line ή έχει ημιάκαμπτο (σίγουρη απάντηση γιατί οι απόψεις διίστανται);
-
Από ότι ξέρω, ο 180αρης είναι διαθέσιμος (στην Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται στην Ευρώπη) μόνο στις ακριβές εκδόσεις (ST Line & Vignale).
-
To SW έχει πολλαπλών συνδέσμων, το γράφει ξεκάθαρα το επίσημο τεχνικό δελτίο της Ford. Μπορείς να δείς αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά εδώ:
https://media.ford.com/content/dam/fordmedia/Europe/documents/productReleases/Focus/2018/FORD_FOCUS_2018_MediaDrive_TechSpecs_EU.pdf
-
-
Ορίστε και κάτι καινούριο που έρχεται:
Hybrid 1.0 με 155 άλογα!
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ακόμα ελάφρυνση στο τέλος ταξινόμησης για τα hybrid; Ανυπομονώ να δω τελικές τιμές στην Ελλάδα!
πολύ ενδιαφέρον
να δούμε βέβαια σε τι τιμές θα έρθει στην Ελλάδα, αλλά και πότε θα αρχίσει η κυκλοφορία του
ακόμα ούτε στην Αγγλία το έχουν σε υβριδικό
-
Ξέρει κάποιος αν όντως η παραγωγή Νοεμβρίου 2019 για το ford focus μετατέθηκε για το Δεκέμβριο; αυτή τη πληροφορία έχω!!
-
Ξέρει κάποιος αν όντως η παραγωγή Νοεμβρίου 2019 για το ford focus μετατέθηκε για το Δεκέμβριο; αυτή τη πληροφορία έχω!!
Δυστυχώς αυτό μόνο η Ford μπορεί να το απαντήσει... Καλή δύναμη και καλό κουράγιο!
-
Καλησπέρα σε όλους. Έχω παραγγείλει το 1000 Focus με τα 125 άλογα. Η χρήση του θα είναι κυρίως μέσα στην πόλη με 3-4 ταξίδια μέσα στον χρόνο. Διαβάζω εδώ στο forum ότι ο 1500 είναι καλύτερος για ταξίδια. Είναι τελικά ο 1000 τόσο αδύναμος; Το παλιό μου αυτοκίνητο ήταν ένα VW Polo 101hp και βλέποντας τις επιδόσεις στα χαρτιά βλέπω ότι το 1000 focus είναι πολύ κοντά σχεδόν ίδια νούμερα με το παλιό μου αυτοκίνητο σε όλες τις επιδόσεις (0-100, 50-120 κτλ)
Το παλιό μου αυτοκίνητο μου φαινόταν οκ στην εθνική. Πιστεύετε ότι το Focus θα είναι αργό;
Ford Focus MK4