-
Δεν νομίζω να έχει ανανεωθεί για την καινούρια παρτίδα η γερμανική σελίδα ακόμα.
-
Τους εξοπλισμούς τους οφείλουμε σε ένα παλικάρι που πήγε για προσφορά και του έδωσαν τα χαρτιά με τους εξοπλισμούς και τα ανάρτησε στο insomnia και από εκεί τα πήραν τα παιδιά απο το clubford.
Περιμένοντας και τις τελευταίες πτώσεις (λόγω τελών ταξινόμησης) βλέπω ότι το St-line με τον υβριδικό στα 125 πάει περίπου στα 21500 (με χρώμα και εκπτώσεις) και το St-lineΧ με τον υβριδικό στα 155 πάει στα 24000 συν κάτι ψηλά.
Το ερώτημα είναι αν αξίζει να δώσεις 2500 παραπάνω για 30 hp , την ψηφιακή οθόνη οργάνων , προβολείς LED και κάτι άλλα που αναφέρονται στην παρακάτω σελίδα.....
-
Χαθηκε ο κοσμος να εισαγουν και το χειροκινητο ST Line X 1,5 182hp ?
Από ότι είδα και στην Γερμανική σελίδα της Ford πάντως, μόνον αυτόματο υπάρχει και εκεί. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι δεν παράγεται πλέον χειροκίνητο 182άρι.
Πάντως κι αυτό με ημιάκαμπτο το λένε σε αυτήν την σελίδα. Ελπίζω να είναι λάθος και να έχει πολλαπλούς, αλλά δεν θα έβαζα και το χέρι μου στην φωτιά για κάτι τέτοιο...
-
Δεν νομίζω να έχει ανανεωθεί για την καινούρια παρτίδα η γερμανική σελίδα ακόμα.
Για ST Line X γράφει, έκδοση που δεν υπήρχε πριν, οπότε η λογική λέει ότι ανανεώθηκε.
-
@Panoscivil θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψη σου για το αυτόματο. Καταρχήν να μου πεις για να ησυχάσω αν είναι Tc ή Dct.
Δημήτρη διαβάζω πολλά άλλα για να τα αποδεχθώ πρώτα ρωτάω ανθρώπους εδώ μέσα που δεν είναι μυρωδιαδες. Ειδικά για την Ford ξέρω ότι από εσας εδώ θα μάθω σίγουρα και εγγυημένα την αλήθεια. Τέλος δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο μαζί σου γτν κατανάλωση στο 182ps. Δηλαδή τι θέλουν 25Nm ροπής, τόσα άλογα και κατανάλωση από Corolla 1.8 hybrid με αγκύλωση στο δεξί καλάμι από το 'μάζεμα'; Είπαμε το αμάξι είναι το καλύτερο 'warm hatch' μαζί με το Civic. Το Civic λιγότερο θα καίει; Και σιγά να μην έχει το βάρος του Focus....
Ο φίλος που βλέπει σχετικά χαμηλότερες καταναλώσεις απ' το δικό σου είναι ένεκα των 150ps.
-
@jobous νασαι καλά αδερφέ. Πώς και πώς περίμενα την ελληνική λίστα εξοπλισμού. Οκ τέλεια τα έχει όλα. Ένα συναγερμό, λαστιχένια πατάκια και έφυγες για το πρώτο ταξίδι!!
Προβολείς Led (ΣΠΕξ) τι εννοεί ξέρουμε; Σταθερούς και όχι adaptive; Τιμή για το 182Ps St-line X έχουμε;
-
Βάση καταλόγου ΛΤΠΦ 19018 €. Τελική (χωρίς χρώμα,κτλ) 26.929 € (Με τα παλιά τέλη ταξινόμησης)
Οι προβολείς είναι σταθεροί , κάπου έχει ξαναφερθεί.
-
Εξαιρετικά, ευχαριστώ πολύ.
-
Ο φίλος που έχει μικρότερη κατανάλωση την έχει και λόγω 150 και φαντάζομαι έχει το hatch όχι wagon και πιθανότατα δεν έχει 18ρες οπότε καίει λιγότερο. Επίσης το b&o σίγουρα προσθέτει κι αλλο βάρος. Επίσης όπως είπα τα νούμερα που γράφω είναι με μηδενική προσπάθεια οικονομίας. Ούτε το λιώνω μονίμως ούτε όμως έχω στο νου μου να κάνω ρεκόρ κατανάλωσης. Απλά το χρησιμοποιώ. Φαντάζομαι θα πέφτω λόγω χρήσης στην μέση του φάσματος. Ούτε στα πάνω ούτε στα κάτω όρια. Είμαι σίγουρος ότι αν προσπαθούσα θα το έριχνα αισθητά αλλά δεν υπάρχει λόγος... Ειδικά με το eco στο οποίο δουλεύει για μεγαλύτερο φάσμα 2κυλινδρο βλέπεις διάφορα.
Σχετικά με το βάρος του civic και του focus (hatch) είναι πολύ κοντά. 1300 με 1350 παίζουν και τα 2 ανάλογα εκδόσεις και εξοπλισμό. Το wagon αν θύμαμαι καλά είναι κατά 45 κιλά βαρύτερο στην ίδια ακριβως έκδοση. Για το sedan civic δεν το έχω ψάξει.
Στα φώτα υπάρχουν 3 διαφορετικά. Τα απλά φανάρια που έχουν πλέον λεντ μεσαία λάμπα. Τα σταθερά φουλ λεντ που έχουν αυτό το πλάγιο Τ φως ημέρας και τα iLED που στρίβουν πριν τις στροφές, ανοίγουν στις διασταυρώσεις κτλ.
Σχετικά με τον φίλο που ρωτάει αν αξίζουν τα χρήματα για την Χ, έχοντας δει τα συγκεκριμένα έξτρα από πρώτο χέρι λέω κατηγορηματικά ΝΑΙ. Εμένα μου κόστισαν ακόμα παραπάνω και δε το μετανιώνω. Ακόμα και για τα full led φώτα μόνα τους θα έλεγα ναι! Μόνο ο πίνακας οργάνων μου φαίνεται ψιλό άχρηστος. Θα προτιμούσα να είχαν βάλει στάνταρ το HUD που είναι πολύ πιο χρηστικό στην πράξη.
Επίσης η κοπέλα μου έχει λατρέψει την οσφυϊκή υποστήριξη στο κάθισμα του συνοδηγού. Γενικά κουράζεται η μέση της εύκολα και αυτό την βόλεψε απίστευτα στα ταξίδια.
-
@Panoscivil θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψη σου για το αυτόματο. Καταρχήν να μου πεις για να ησυχάσω αν είναι Tc ή Dct.
Δημήτρη διαβάζω πολλά άλλα για να τα αποδεχθώ πρώτα ρωτάω ανθρώπους εδώ μέσα που δεν είναι μυρωδιαδες. Ειδικά για την Ford ξέρω ότι από εσας εδώ θα μάθω σίγουρα και εγγυημένα την αλήθεια. Τέλος δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο μαζί σου γτν κατανάλωση στο 182ps. Δηλαδή τι θέλουν 25Nm ροπής, τόσα άλογα και κατανάλωση από Corolla 1.8 hybrid με αγκύλωση στο δεξί καλάμι από το 'μάζεμα'; Είπαμε το αμάξι είναι το καλύτερο 'warm hatch' μαζί με το Civic. Το Civic λιγότερο θα καίει; Και σιγά να μην έχει το βάρος του Focus....
Ο φίλος που βλέπει σχετικά χαμηλότερες καταναλώσεις απ' το δικό σου είναι ένεκα των 150ps.
https://www.newsauto.gr/test-drive/dokimi-ford-focus-1-5-ecoblue-diesel-auto/
Νομίζω αναλύει τα χαρακτηριστικά του αυτόματου κιβωτίου που έχει το δικό μου!! Δεν είμαι και ο πιο ειδικός σε σχέση με άλλα μέλη του φόρουμ αλλά νομίζω δεν είναι διπλού συμπλέκτη!! Πρέπει να είναι αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής!! Περισσότερα οι ειδικοί!! Η δική μου άποψη είναι ότι αποτελεί απόλαυση η συνύπαρξη με αυτό το κιβώτιο!! Είναι τόσο ομαλό (ειδικά στο eco mode) Που δεν νιώθεις τις αλλαγές (υπερβολή)!! Επίσης προσαρμοζεται στο δρόμο και στο στυλ οδήγησης και αλλάζει έξυπνα ταχύτητες!! Οι 8 ταχύτητες έρχονται να συμπληρώσουν το σύνολο και έχω παρατηρήσει ότι τις ανεβάζει για πλάκα με αποτέλεσμα να πηγαίνω με 80 και να έχει 6η!! Στις προσπεράσεις είναι απόλαυση!!
-
Καλή η θεωρία, αλλά στην πράξη τι γίνεται.
Να βρούμε κανένα ανθρωπΑ να μας πει τι ψάρια πιάνει το όλο σύστημα.
Δεν βρίσκω τίποτα σχετικό με το κιβώτιο της Ford, μόνο ότι υπήρχε συνεργασία με τη GM για την ανάπτυξη του τελευταίου 9ταχυτου αυτόματου το οποίο όμως δεν τους άρεσε και καταλαβαίνω πως επέλεξαν τελικά μια 8ταχυτη έκδοσή του για τα δικά τους αυτοκίνητα. Σε αυτό το κιβώτιο (της GM ονομάζεται Hydra-Matic 9Txx, της Ford 8Fxx, με τα δύο τελευταία ψηφία να αντιστοιχούν στη μέγιστη ροπή που διαχειρίζεται), η καινοτομία φαίνεται να είναι το 'Selectable One-Way Clutch' ο συμπλέκτης που σταματάει-ξεκινάει τη 'καμπάνα' κάθε σετ πλανητικών γραναζιών. Καταλαβαίνω πως μέχρι τώρα αυτή ήταν τεχνολογία που εφαρμοζόταν στις μοτοσυκλέτες για να έχουν ομαλή σύμπλεξη και να μην 'κλωτσάνε' κατά την εμπλοκή του γραναζιού... (με κάθε επιφύλαξη μεταφέρω τί κατάλαβα εγώ μέχρι τώρα και θα ήθελα διόρθωση από κάποιον γνώστη).
Αυτά τα selectable one-way clutches φαίνεται να είναι μια τελευταία εξέλιξη μηχανισμών που ονομάζουν 'controlable mechanical diodes' οι μηχανολόγοι, και μόνο επί πληρωμή βρίσκω papers που εξηγούν τα σχετικά, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν μας είναι χρήσιμα. Με μια σύντομη αναζήτηση βρήκα τα δύο παρακάτω 'επεξηγηματικά' :
https://meansindustries.com/business-units/propulsion-systems
Και για όποιον ενδιαφέρεται πιο εμπεριστατωμένα, του βρήκα και συμπόσιο!
-
Ο μονόδρομος συμπλέκτης χρησιμοποιείται στα δίκυκλα για να σταματήσει το 'σύρσιμο' του κινητηριου τροχού όταν κατεβάζουμε απότομα πολλές σχέσεις στο κιβώτιο.
-
Τι ωραία ποστς, τρελαίνομαι για τέτοια...μπράβο
-
Καλησπέρα, να προσθέσω ότι μου απάντησαν για την διαφορά τιμής ανάμεσα στην προσφορά που μου έδωσαν και τον τιμοκατάλογο.
Η εξήγηση είναι ότι η Ford χρεώνει 450 (λτπφ) για τα Full LED ξεχωριστά , συν το χρώμα φτάνουμε στην τιμή της προσφοράς (19119 ΛΤΠΦ).
Επομένως με εκπτώσεις κτλ η διαφορά του απλού St-line με του St-lineX φτάνει στα 3100 € (με το νέο τέλος ταξινόμησης) -
Για το 1.0 155hp και τα δύο φαντάζομαι;
-
Απ το λινκ παραπάνω συμπεραίνω πως το selectable one way clutch (selectable σημαίνει πως επιλέγεται και αντιστροφή φοράς περιστροφής σε σύγκριση με απλό one way clutch, αν το κατανόησα) είναι hot subject και τελευταία εξέλιξη στα κιβώτια ταχυτήτων, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμη πως εφαρμόζεται. Υποθέτω κάνει ακόμη πιο γρήγορες και ομαλες τις μεταβάσεις μεταξύ σχέσεων στα πλανητικα γρανάζια.
Αξιοπερίεργο πάντως που δε μπορώ να βρω την παραμικρή λεπτομέρεια σχετικά με το κιβώτιο του Focus, ενώ άλλες εταιρείες το προμοταρουν και παρουσιάζουν όσο μπορούν.
-
Νοπ, το St-line είναι με τον 125 και η St-lineX με τον 155 (αφού δεν αξίζει τιμολογιακά η απλή St-line 155)
Όλα υβριδικά .
-
Άρα μέσα στην χρηματική διαφορά που αναφέρεις υπάρχει και έξτρα δύναμη. Πιστεύω πως αξίζει 100%
Εντύπωση μου κάνει πως η st line x με βάση τα χαρτιά δε φαίνεται να έχει στάνταρ τις 18αρες. Σε άλλες χώρες είναι μέσα στον εξοπλισμό.
Μικρό το κακό παντως
-
Γιατί κακό το να μην έχει 18'; Μετά τους πολλαπλούς στο 15αρι St-line X το να μην είναι φορτωμένο το αμάξι με 18αρες θαναι για εμένα το δεύτερο καλύτερο νέο. Καλύτερη ποιότητα κύλισης, μικρότερο κόστος χρήσης. Μόνο το μάτι του γείτονα θα 'χάσει' κάτι για όποιον τον νοιάζει.
-
Ναι δεν έχει τις 18άρες (μπορεί να είναι και καλύτερο για τους ελληνικούς δρόμους), το θέμα είναι ότι τα 3 πράγματα που αξίζουν είναι ο κινητήρας , η ψηφιακή οθόνη οργάνων (που δεν την δίνουν ξεχωριστά στην απλή st-line) και οι προβολείς LED (εδώ να σημειώσω ότι και στην απλή st-line η μεσαία είναι LED), τους οποίος στην ουσία τους χρεώνουν ξεχωριστά αλλά υποχρεωτικά. Αυτά βάζω στο ζύγι για να δω αν αξίζουν τα 3000 παραπάνω....
Τώρα πόσο καλύτερος είναι ο 155άρης σε σχέση με τον 125άρη είναι άλλο θέμα.
Έχει οδηγήσει κανείς το Puma σε αυτές τις δύο εκδόσεις για να μας πει τις εντυπώσεις του??
Ford Focus MK4