-
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
Πάντα βάζουμε/μετράμε πίεση με κρύα ελαστικά. Το έγραψα και στην αρχή της κουβέντας.Και με ζεστα ελαστικα να βαζεις αερα Δημητρη δεν ειναι κακο, απλα πρεπει να υπολογιζεις αυτο το gap (+3psi περιπου). Δηλαδη αν μετα απο μιση ωρα οδηγηση θελεις να βαλεις αερα και θελεις να βαλεις 33psi .. τοτε πρεπει να βαλεις 36psi.. Εγω που τα κοιταω συχνα πλεον τετοιες διαφορες εχω παρατηρησει..
Επισης πολλοι λιγοι ειναι αυτοι που εχουν πολυ κοντα τους βενζιναδικο ωστε να εχουν κρυα ελαστικα οταν βαλουν αερα.
Υποψιν ακομα και με 5 χλμ χαλαρης οδηγησης εχουν ανεβασει 2psi .. -
Δηλαδή όταν βάζουμε αέρα στα λάστιχα μπαινοβγαίνουμε στο αμάξι για να τσεκάρουμε πιέσεις? Ρε παιδιά λίγο βάσανο. Εγω από την επόμενη θα βάζω 35 σε όλα για να είμαι μέσα υπολογίζοντας και την απόκλιση του βενζινάδικου
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
-
Πάντως μου κάνει εντύπωση που στο wagon προτείνουν 33 εμπρος 30 πίσω ενώ στο κανονικό με βάση αυτά που λέτε 33 σε όλα!
-
Έχει πιέσεις για φορτωμένο αυτοκίνητο?
Μπορεί να φοράει διαφορετικής σκληρότητας ανάρτηση το wagon και για φόρτωση αλλά και λόγω αυξημένου βάρους πίσω..Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
για φορτωμα μου προτείνει πιο πολύ πίεση πίσω
το 33 30 ειναι για 1-2 ατομα και λιγα πραγματα
-
Πάντως μου κάνει εντύπωση που στο wagon προτείνουν 33 εμπρος 30 πίσω ενώ στο κανονικό με βάση αυτά που λέτε 33 σε όλα!Δεν θα ηταν ασχημη ιδεα ενα email-ακι στην μαμα εταιρια για την απορια αυτη....
-
Πάντως μου κάνει εντύπωση που στο wagon προτείνουν 33 εμπρος 30 πίσω ενώ στο κανονικό με βάση αυτά που λέτε 33 σε όλα!Μήπως συγκρίνετε διαφορετικές διαστάσεις ελαστικών; Π. χ. 17άρες με 18άρες;
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Πάντως μου κάνει εντύπωση που στο wagon προτείνουν 33 εμπρος 30 πίσω ενώ στο κανονικό με βάση αυτά που λέτε 33 σε όλα!
Μήπως συγκρίνετε διαφορετικές διαστάσεις ελαστικών; Π. χ. 17άρες με 18άρες;
Πολύ πιθανόν να πρόκειται περι αυτού, δεν θυμάμαι όμως το αυτοκόλλητο στην πόρτα να αναφέρει διάσταση ελαστικών. Ίσως απλά δεν το είδα.
Περίεργο μου φαίνεται να βάζουν άλλο αυτοκόλλητο σε αυτά που έχουν 17 από το εργοστάσιο.
-
Όλα τα αυτοκόλλητα αναφέρουν πιέσεις για όλες τις εργοστασιακές διαστάσεις του αυτοκινήτου (μάλλον δεν θα το πρόσεξες) και φυσικά είναι ένα αυτοκόλλητο. Σιγά μην έχουν διαφορετικό για κάθε διάσταση, απλά το ίδιο αυτοκόλλητο αναφέρει πιέσεις για όλες τις διαθέσιμες ιαστάσεις.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όλα τα αυτοκόλλητα αναφέρουν πιέσεις για όλες τις εργοστασιακές διαστάσεις του αυτοκινήτου (μάλλον δεν θα το πρόσεξες) και φυσικά είναι ένα αυτοκόλλητο. Σιγά μην έχουν διαφορετικό για κάθε διάσταση, απλά το ίδιο αυτοκόλλητο αναφέρει πιέσεις για όλες τις διαθέσιμες ιαστάσεις.Θα το ξανακοιτάξω το ΣΚ που γυρίζω γιατί είμαι εξωτερικό για δουλειά. Πολύ πιθανόν να μη το είδα ή αυτόματα να διάβασα για τις 18'
-
Έχει βάλει κανείς φιμέ αλλά χωρίς ξήλωμα πόρτας? Σιχαίνομαι τους τριγμούς.
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Έχει βάλει κανείς φιμέ αλλά χωρίς ξήλωμα πόρτας? Σιχαίνομαι τους τριγμούς.Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Έβαλα εγώ σε οδηγό-συνοδηγό.
Ήταν αρκετά δύσκολο γιατί έχει διπλές τσιμούχες στο τζάμι και μπορεί πιο εύκολα να κρατήσει χνούδια και σκόνη η μεμβράνη.
Ο μάστορας όμως ήταν έμπειρος και το πάλεψε. Έκανε πολύ καλή δουλειά.
-
Ήταν αρκετά δύσκολο γιατί έχει διπλές τσιμούχες στο τζάμι και μπορεί πιο εύκολα να κρατήσει χνούδια και σκόνη η μεμβράνη.
Δηλαδή δεν ξηλωσε την πόρτα για να στα βάλει? Που τα έβαλες και με.τι κόστος?
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Δηλαδή δεν ξηλωσε την πόρτα για να στα βάλει? Που τα έβαλες και με.τι κόστος?
Δεν ξηλωσε απολύτως τίποτα. Ηράκλειο Κρήτης τα πέρασα, φαντάζομαι δεν είσαι εκεί...
-
Ήταν κάποια επώνυμη μάρκα. Πχ lumar, 3m κλπ?
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Ήταν κάποια επώνυμη μάρκα. Πχ lumar, 3m κλπ?Sent from my SM-G965F using Tapatalk
3M ήταν. Έβαλα τις πιο ανοιχτές
-
Μια ακόμα ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί. Σέρβις είναι κάθε χρόνο / 15.000 χλμ ή κάθε 2 χρόνια / 30.000 χλμ? Το βιβλίο σέρβις γράφει το δεύτερο.
επίσης ρώτησα εάν χρειάζεται κάποιος τεχνικός έλεγχος στα πρώτα 2500 χλμ (εστί τουλάχιστον μου είχαν πει στο προηγούμενο leon tsi που είχα) και μου είπε ότι δεν χρειάζεται και τα λέμε στο πρώτο σέρβις.
Τέλος κοίταζα το βιβλίο service του αυτοκινήτου και στην σελίδα 22 που είναι το πιστοποιητικό εγγύησης δεν έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία από τον πωλητή. Θα έπρεπε.? Σημειώνεται ότι μου έχει κάνει δώρο 8ετη εγγύηση.
-
Κακώς οι ελλείψεις των στοιχείων.
Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω το αμάξι με τα ίδια λάδια 2 χρόνια ότι και να λέει το βιβλίο
-
Κακώς οι ελλείψεις των στοιχείων.Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω το αμάξι με τα ίδια λάδια 2 χρόνια ότι και να λέει το βιβλίο
Εσένα είναι συμπληρωμένη η σελίδα αυτή δηλαδή?
-
Κακώς οι ελλείψεις των στοιχείων.Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω το αμάξι με τα ίδια λάδια 2 χρόνια ότι και να λέει το βιβλίο
Αυτό εξαρτάται κι από το είδος του λιπαντικού, κι από το πόσο 'μολύνεται' βάση της σχεδίασης και λειτουργίας του κινητήρα. Ίσως έχει προχωρήσει τεχνολογικά ο τομέας τόσο ώστε να είναι ανεκτή προδιαγραφή κι όχι κόλπο μάρκετινγκ. Καταλαβαίνω την αμφιβολία, αλλά τί συμφέρον έχουν τα συνεργεία να μην χρεώνουν συχνό σέρβις κι αναλώσιμα, απ' τη στιγμή που δεσμεύονται και με πολυετείς επεκτάσεις εγγυήσεων;
Απ' την άλλη, καθώς λίγες εταιρείες τιμούν τις εγγυήσεις στο ακέραιο, πάντα θα υπάρχουν αμφιβολίες. Αλλά ακριβώς γι' αυτό το λόγο, νομίζω ότι εγγύηση χωρίς σαφή έγγραφα, πολύ δύσκολα θα βρει ανταπόκριση μετά από τόσα χρόνια, να πιέσεις για υπογραφές -σφραγίδες ή το ξεχωριστό αντίγραφο της επέκτασης εγγύησης που συνήθως δεν είναι η εργοστασιακή, αλλά κάποιο 'ασφαλιστήριο'
Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ford Focus MK4