-
Με 140 στην εθνικη λογικο να μην πεφτεις κατω απο 6.
Ασε που εχεις το 'Hybrid' που μαλλον καιει περισσοτερα χαχα.
Χωρις πλακα, εχω την εντυπωση οτι σε ανοιχτο δρομο αυττο το εντονο φρεναρισμα που κανει ο ηλεκτροκινητηρας φερνει και αντιθετο αποτελεσμα.
Ο απλος κινητηρας δεν εχει καθολου 'φρενο' και ρολαρει απιστευτα πολυ. Σε κατηφορικο δρομο απο στροφη σε στροφη επιταχυνει χωρις γκαζι, ενω να φανταστω ενας Hybrid λογο φρεναρισματος θελει και λιγο γκαζακι;
-
Αντίστοιχα όμως στην επιτάχυνση η μπαταρία βοηθά στην ροπή οπότε καίγεται λιγότερο καύσιμο.
Σε σύγκριση 1 προς 1 το mild hybrid σίγουρα καίει λιγότερο.
-
Συνολικα σιγουρα, οταν εκμεταλευετε την ενεργεια απο τα φρενα. Απλα κανω καποιες σκεψεις (να περναει η ωρα στις διακοπες) και λεω για καποιες ιδιαιτερες περιπτωσεις ισως να μην κανει την διαφορα πχ καταβαση βουνου, σε χαλαρες συνθηκες (χερι κρεμασμενο εξω απο το παραθυρο )
-
Το mhev θα σου δώσει εξτρα ροπη ή θα αντικαταστήσει καυσιμο στον θάλαμο καύσης, με ηλεκτρική ενέργεια. Αν έχεις πολλές ανηφόρες και κατηφόρες στην διαδρομή σου, ναι θα κάνει τη διαφορά.
Γενικα είναι σύστημα για μέσα στην πόλη,.... Έξω λίγα πράγματα κάνει και αυτα σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως σου εξήγησα.
-
Κατέβασα την αναβάθμιση του sync, έκανα όλα τα βήματα όπως λένε και.... Το Gps πλέον είναι νεκρό...
Γαμωτο το κερατό μου μέσα... Ψάχνοντας στο δίκτυο είναι σύνηθες σε μκ4 του 2019 και δεν βλέπω εύκολη λύση. Να χαιρόμαστε την Φορντ
-
Χαλάρωσε... Δοκιμασε αρχικά ένα master reset από το μενού. Πολλές φορές χρειάζεται μετά από αναβάθμιση.
Αν συνεχίσει, μπορείς να δοκιμάσεις το Syn3Updater από Cyanlabs το οποίο είναι ένα εργαλείο που κατεβάζει και σου δημιουργεί ένα usb για την αναβάθμιση πάρα πολύ εύκολα. Δεν πρόκειται για επίσημο εργαλείο, χρησιμοποιεί όμως επίσημα αρχεία από τους σέρβερ της Ford.
Αν το αποφασίσεις, προτείνω να διαβάσεις καλά το documentation, ειδικά αν το αυτοκίνητο σου είναι MY2020. Υπάρχει μια επιλογή που δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί για τα μοντέλα αυτά.
Η άλλη επιλογή είναι να το πας στην αντιπροσωπεία.
-
Χαλάρωσε... Δοκιμασε αρχικά ένα master reset από το μενού. Πολλές φορές χρειάζεται μετά από αναβάθμιση.
Αν συνεχίσει, μπορείς να δοκιμάσεις το Syn3Updater από Cyanlabs το οποίο είναι ένα εργαλείο που κατεβάζει και σου δημιουργεί ένα usb για την αναβάθμιση πάρα πολύ εύκολα. Δεν πρόκειται για επίσημο εργαλείο, χρησιμοποιεί όμως επίσημα αρχεία από τους σέρβερ της Ford.
Αν το αποφασίσεις, προτείνω να διαβάσεις καλά το documentation, ειδικά αν το αυτοκίνητο σου είναι MY2020. Υπάρχει μια επιλογή που δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί για τα μοντέλα αυτά.
Master reset έκανα χωρίς επιτυχία. Μάλλον θα προτιμήσω την αντιπροσωπεία γιατί έχω εγγύηση και δεν θέλω να βρουν δικαιολογίες να μου σπάσουν τα νεύρα. Δυστυχώς είναι στην άλλη άκρη της Πάτρας..
Πάντως δεν είναι τόσο εύκολη η λύση καθώς κάποιοι βλέπω ότι δεν βγάζουν άκρη ακόμα και στην αντιπροσωπεία. Μιλάω για φόρουμ εκτός Ελλάδας
-
Καλησπέρα σας παιδιά.
Είμαι νέος κάτοχος ενός focus active. Όλα τέλεια μέχρι τώρα.
Το securialert του ford pass σας στέλνει ειδοποιήσεις; Εγώ μπορώ να τα δω μόνο αν ανοίξω την εφαρμογή, ποτέ σαν push notifications. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Έχω android 10 (Huawei Nova 5t) και έχω προσπαθήσει και με όλες τις ρυθμίσεις του λειτουργικού αλλά τζίφος
Επιστρέφω για να ρωτήσω ξανά. Εσάς σας δουλεύει το securialert;
-
Εντάξει Πάτρα είσαι! Μιλάμε για μέγιστη διαδρομή 15 λεπτών όπου και αν είσαι.
Τα ακούν οι Αθηναίοι και φρικαρουν....
Πήγαινε εκεί για να μην σου βγάλουν μετά κομπλες σε τυχόν αποτυχία.
-
dimitriscsd wrote:
Master reset έκανα χωρίς επιτυχία. Μάλλον θα προτιμήσω την αντιπροσωπεία γιατί έχω εγγύηση και δεν θέλω να βρουν δικαιολογίες να μου σπάσουν τα νεύρα. Δυστυχώς είναι στην άλλη άκρη της Πάτρας..
Πάντως δεν είναι τόσο εύκολη η λύση καθώς κάποιοι βλέπω ότι δεν βγάζουν άκρη ακόμα και στην αντιπροσωπεία. Μιλάω για φόρουμ εκτός Ελλάδας
Το αποτέλεσμα του syn3updater δεν έχει καμία διαφορά από τον επίσημο τρόπο της ford. Η μόνη διαφορά είναι ότι σου δίνει την δυνατότητα αν θέλεις, να κάνεις reformat τον δίσκο (αν δεν είσαι my2020) και να τα περάσει όλα από την αρχή έτσι ώστε να μην υπάρχουν κολλήματα. Όπως ακριβώς κάνεις format στα windows.
Η απόφαση βέβαια είναι δική σου. Όντως υπάρχει πιθανότητα να πέσεις σε τελείως άσχετο τεχνικό στην αντιπροσωπεία, δεν χάνεις όμως κάτι να δοκιμάσεις (πέρα από χρόνο).
Μην αγχώνεσαι πάντως, αν το πρόβλημα οφείλεται σε software και δεν έχει χαλάσει κάτι, σίγουρα διορθώνεται.
Δοκίμασες να ανανεώσεις τους χάρτες ή μόνο το sync? Η τελευταία αναβάθμιση χαρτών με τον επίσημο τρόπο στο δικό μου πήρε σχεδόν 3 ώρες!!! Με το Syn3Updater παίρνει λιγότερο λόγω reformat.
Μήπως το διεκοψες νωρίτερα; Σου έφτιαξε XML αρχείο μέσα στο usb στο τέλος; Αν όχι μάλλον δεν έγινε σωστά η διαδικασία.
Αν έχεις υπομονή μπορείς να δοκιμάσεις να ξανά κάνεις το update με το usb που ήδη έχεις
-
Εντάξει Πάτρα είσαι! Μιλάμε για μέγιστη διαδρομή 15 λεπτών όπου και αν είσαι.
Τα ακούν οι Αθηναίοι και φρικαρουν....
Πήγαινε εκεί για να μην σου βγάλουν μετά κομπλες σε τυχόν αποτυχία.
Βάλε και τον χρόνο που πρέπει να λείψεις από την εργασία σου ή να μην πας καθόλου!! Συν ότι από τα Συχαινά που μένω (αν ξέρεις από Πάτρα) μέχρι εκεί που είναι η αντιπροσωπεία με κίνηση θες πολύ περισσότερο από 15 λεπτά... Και δεν υπάρχει και συγκοινωνία..
-
nascar1 wrote:
dimitriscsd wrote:
Το αποτέλεσμα του syn3updater δεν έχει καμία διαφορά από τον επίσημο τρόπο της ford. Η μόνη διαφορά είναι ότι σου δίνει την δυνατότητα αν θέλεις, να κάνεις reformat τον δίσκο (αν δεν είσαι my2020) και να τα περάσει όλα από την αρχή έτσι ώστε να μην υπάρχουν κολλήματα. Όπως ακριβώς κάνεις format στα windows.
Η απόφαση βέβαια είναι δική σου. Όντως υπάρχει πιθανότητα να πέσεις σε τελείως άσχετο τεχνικό στην αντιπροσωπεία, δεν χάνεις όμως κάτι να δοκιμάσεις (πέρα από χρόνο).
Μην αγχώνεσαι πάντως, αν το πρόβλημα οφείλεται σε software και δεν έχει χαλάσει κάτι, σίγουρα διορθώνεται.
Δοκίμασες να ανανεώσεις τους χάρτες ή μόνο το sync? Η τελευταία αναβάθμιση χαρτών με τον επίσημο τρόπο στο δικό μου πήρε σχεδόν 3 ώρες!!! Με το Syn3Updater παίρνει λιγότερο λόγω reformat.
Μήπως το διεκοψες νωρίτερα; Σου έφτιαξε XML αρχείο μέσα στο usb στο τέλος; Αν όχι μάλλον δεν έγινε σωστά η διαδικασία.
Αν έχεις υπομονή μπορείς να δοκιμάσεις να ξανά κάνεις το update με το usb που ήδη έχεις
Σε ευχαριστώ για το αναλυτικό σου ποστ. Όχι δεν είχα το κουράγιο να δω αν έχει φτιάξει xml. Σίγουρα όμως η διαδικασία τελείωσε χωρίς να την διακόψω και σίγουρα πρόκειται για πρόβλημα software. Ανάλογα αύριο τ κέφια μου θα το κάνω πάλι μια προσπάθεια μπας και λειτουργήσει. Χάρτες δεν έχω περάσει τους νέους. Και το ωραίο είναι πως για τους νέους χάρτες μπήκα στην διαδικασία.
Αυτό που με ανησυχεί είναι πως δεν έβγαλε άκρη κανένας στο δίκτυο με αυτό το πρόβλημα. Τουλάχιστον δεν κατάφερα να βρω κάποιον. Βρήκαμε δουλειά ρε γμτ...
-
Ακομη δεν εχει τυχη να κανω ταξιδι με 140+ οπου σιγουρα θα ανεβει αισθητα.
Για αυτο ειπα οτι ηταν με ταχυτητες στα 94χλμ τα πρωτα 60 εως Πατρα και 108 cruise control μετα.
Παντως συνολικα Κυλληνη Παργα, 2 ημερες στην παργα με βολτα συβοτα, μετα ταξιδι με σταση Ιωαννινα μεχρι Μετσοβο μεσω Εγνατιας και απο εκει Καλαμπακα. Ανοδο τα τελευταια 35χλμ απο Καλαμπακα στο βουνο με 2α (το εδωσα στην κορη μου που μολις πηρε διπλωμα χαχαχα) εγραψε αυτο.
![](a href=)' />
Αυτη την μεση εχω μεχρι τωρα με ταξιδια και μεσα Αθηνα.
![](a href=)' />
Τωρα το παρατηρησα.Στη δευτερη φωτο δεν εχω μηδενισει ποτε τον μετρητη, αλλα δεν γραφει 16330 αλλα 6330. Δεν δειχνει 5ψηφια νουμερα?
-
Μιχάλης Π wrote:
Καλησπέρα σας παιδιά.
Είμαι νέος κάτοχος ενός focus active. Όλα τέλεια μέχρι τώρα.
Το securialert του ford pass σας στέλνει ειδοποιήσεις; Εγώ μπορώ να τα δω μόνο αν ανοίξω την εφαρμογή, ποτέ σαν push notifications. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Έχω android 10 (Huawei Nova 5t) και έχω προσπαθήσει και με όλες τις ρυθμίσεις του λειτουργικού αλλά τζίφος
Επιστρέφω για να ρωτήσω ξανά. Εσάς σας δουλεύει το securialert;
Το δικό μου δεν έχει modem οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω. Δε μπορώ να πω ότι στεναχωριέμαι κιόλας που δεν το έχω πάντως!
-
dimitriscsd wrote:
nascar1 wrote:
Σε ευχαριστώ για το αναλυτικό σου ποστ. Όχι δεν είχα το κουράγιο να δω αν έχει φτιάξει xml. Σίγουρα όμως η διαδικασία τελείωσε χωρίς να την διακόψω και σίγουρα πρόκειται για πρόβλημα software. Ανάλογα αύριο τ κέφια μου θα το κάνω πάλι μια προσπάθεια μπας και λειτουργήσει. Χάρτες δεν έχω περάσει τους νέους. Και το ωραίο είναι πως για τους νέους χάρτες μπήκα στην διαδικασία.
Αυτό που με ανησυχεί είναι πως δεν έβγαλε άκρη κανένας στο δίκτυο με αυτό το πρόβλημα. Τουλάχιστον δεν κατάφερα να βρω κάποιον. Βρήκαμε δουλειά ρε γμτ...
Για την ιστορία πάντως η ενημέρωση έγινε κανονικα και παρήχθηκε το xml. Ανέβασα στην ford και μου ξεκλείδωσε την αναβάθμιση των χαρτών. Μα πόσο β΄λακες είναι εκεί στην ford να δίνουν αναβαθμίσεις μη συμβατές???
-
Κάτι έχει συμβεί στην περίπτωσή σου. Εκατοντάδες άλλοι την έκαναν χωρίς πρόβλημα. Προφανώς συνάντησες κάποιο bug.
Άλλοι δε δίνουν καν αναβαθμίσεις!
-
Κάτι έχει συμβεί στην περίπτωσή σου. Εκατοντάδες άλλοι την έκαναν χωρίς πρόβλημα. Προφανώς συνάντησες κάποιο bug.
Άλλοι δε δίνουν καν αναβαθμίσεις!
Τελικά μάλλον είναι πλέον γνωστό στην Ford και υποτίθεται θα βρεθεί λύση.
https://www.fordownersclub.com/forums/topic/126909-gps-not-working-after-sync3-update/
Το έχει αντιμετωπίσει αρκετός κόσμος και σε πρώτη φάση αλλάζουν hardware αν και είμαι σίγουρος ότι και με software rollback λύνεται...
-
Αν είναι θέμα hardware τότε η αντικατάσταση είναι μονόδρομος. Όπως και να 'χει έχεις εγγύηση.
Πάντως το rollback δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητο. Αρκετοί από εμάς είμαστε στην τελευταία έκδοση και δουλεύουν όλα κανονικά. Πολύ πιθανόν με κάποιο calibration ή reset στην αντιπροσωπεία να αρχίσουν όλα να δουλεύουν. Δες τι θα σου πουν και γράψε και εδώ το αποτέλεσμα
-
-
Δεν ξέρω από αυτό που βλέπω στις φωτογραφίες είναι ότι δεν φαίνεται να έχει γίνει και ιδιαίτερη δουλειά. Πιο συντηρητική προσέγγιση από το υπάρχον δείχνει.
Εσωτερικά που έχω δει σε βίντεο από Ιαπωνία το τάμπλετ πολυμέσων έχει αλλάξει αναλογίες είναι στενόμακρο και αυτό είναι καλό.
Ford Focus MK4