-
Μου κάνει εντύπωση αυτό για τους εμπόρους γιατί εμένα ο γνωστός μου, μου είχε πει πριν 3 εβδομάδες περίπου ότι ναι ξέρει για το πρόβλημα και η FMH τους έχει ενημερώσει ότι όλες οι παραγγελίες θα καθυστερήσουν περίπου 1 με 1.5 μήνα. Δηλαδή ήταν γνωστό σε όλο το δίκτυο. Τώρα εαν οι δντες των εμπόρων δεν μοιράζουν το email στους πωλητές τους, αυτό δεν το ξέρω, αλλά δεν είναι και θέμα της FMH αυτό.
-
Δεν αξίζει να το περιμένεις μέχρι το Νοέμβριο και εγώ εάν δεν κατασκευαζόταν το αμάξι στις 10 μαρτίου θα ακύρωνα την παραγγελία. Πάντως σου είναι τόσο απαραίτητο το τεχνολογικό πακέτο; Δε νομίζω ότι αξίζει να το βάλεις ιδιαίτερα αν έχεις επιλέξει τη χειροκίνητη έκδοση.
Γιατί δεν αξίζει το τεχνολογικό στην χειροκίνητη έκδοση;
-
Γιατί στη χειροκίνητη έκδοση δεν υποστηρίζει το stop and go συν ότι πρέπει να αλλάζει τις ταχύτητες ο οδηγός με αποτέλεσμα να έχεις πληρώσει 1300 ευρώ απλά για να κρατάει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα σταθερή και αυτό σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου. Το acc θα έχει νόημα μόνο όταν φτάσει στο επίπεδο όπου θα μπορείς με ασφάλεια να πάρεις τα χέρια σου από το τιμόνι. Βέβαια κάτι τέτοιο θα πάρει σίγουρα καμία δεκαετία ακόμα. Μέχρι τότε έξτρα χρήματα για να μπει τέτοιο σύστημα δεν έχει νόημα κατεμε.
-
Στην Κίνα γίνονται πράγματα!
Thanks για το βίντεο. Πρακτικά εδώ βλέπουμε το επερχόμενο facelift, τα πίσω φώτα έχουν βελτιωθεί αρκετά, η οθόνη πλέον δένει αρμονικά με το υπόλοιπο και δεν μοιάζει με afterthought, επίσης νομίζω ότι και το digital cockpit είναι redesigned. Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν βελτιώσεις στην ηχομόνωση ποιότητα κύλισης και φυσικά αν θα επανέλθει η ανάρτηση πολλαπλών έστω στη έκδοση με τα 155 και ΑΤ. Είναι απαράδεκτο να προσφέρει multilink hyundai/kia, vw/Seat και όχι η Ford ειδικά στο focus!
-
Γιατί στη χειροκίνητη έκδοση δεν υποστηρίζει το stop and go συν ότι πρέπει να αλλάζει τις ταχύτητες ο οδηγός με αποτέλεσμα να έχεις πληρώσει 1300 ευρώ απλά για να κρατάει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα σταθερή και αυτό σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου. Το acc θα έχει νόημα μόνο όταν φτάσει στο επίπεδο όπου θα μπορείς με ασφάλεια να πάρεις τα χέρια σου από το τιμόνι. Βέβαια κάτι τέτοιο θα πάρει σίγουρα καμία δεκαετία ακόμα. Μέχρι τότε έξτρα χρήματα για να μπει τέτοιο σύστημα δεν έχει νόημα κατεμε.
Όλα αυτά φυσικά είναι η προσωπική σου άποψη. Το acc έχει περισσότερο νόημα στα ταξίδια και στον αυτοκινητόδρομο και όχι στην πόλη. Εκεί είναι που ξεκουράζει απίστευτα τον οδηγό ακόμα και σε χειροκίνητο. Σπάνια χρειάζεται σε αυτές τις συνθήκες να αλλάξεις ταχύτητα και όταν χρειαστει γίνεται εύκολα χωρίς να απενεργοποιηθεί το σύστημα. Τέλος το πακέτο προσφέρει και άλλα πράγματα όχι μόνο το acc.
-
dimitriscsd wrote:
Thanks για το βίντεο. Πρακτικά εδώ βλέπουμε το επερχόμενο facelift, τα πίσω φώτα έχουν βελτιωθεί αρκετά, η οθόνη πλέον δένει αρμονικά με το υπόλοιπο και δεν μοιάζει με afterthought, επίσης νομίζω ότι και το digital cockpit είναι redesigned. Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν βελτιώσεις στην ηχομόνωση ποιότητα κύλισης και φυσικά αν θα επανέλθει η ανάρτηση πολλαπλών έστω στη έκδοση με τα 155 και ΑΤ. Είναι απαράδεκτο να προσφέρει multilink hyundai/kia, vw/Seat και όχι η Ford ειδικά στο focus!
Δεν είναι σίγουρο αν το ευρωπαϊκό facelift θα έχει αυτή ακριβώς την μορφή. Πολλά αυτοκίνητα έχουν διαφοροποιήσεις για την Κίνα.
Τα φώτα πίσω τι διαφορετικό έχουν; Εμένα μου φαίνονται ίδια. Απλά είναι τα LED. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι μπροστά στη μάσκα και δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το προηγούμενο. Είναι πάντως όμορφο. Θα πρέπει να το δω και με πινακίδα για να αποφασίσω! Η φαρδύτερη οθόνη πάντως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών!
Σχετικά με ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης είναι ήδη σε πολύ καλό σημείο. Δεν έχουν πολλά να βελτιώσουν!
Αυτό στο βίντεο πάντως φαίνεται active και είναι με τα 180 άλογα. Συνδυασμός που στην Ελλάδα δεν έχει εισαχθεί ποτέ...
Μακαρι να βάλουν πολλαπλών πάλι και σε άλλες εκδόσεις πέραν της st line x 182
-
dimitriscsd wrote:
[/quote]
To μπροστά δε μου πολυαρέσει (μοιάζει νέο Fiat Tipo),καλύτερα το υπάρχων.Mέσα πιο hi-tech και όντως καλή και ταιριαστή η οθόνη info (νομίζω ταιριάζει καλύτερα γιατί παρά το ότι είναι μεγαλύτερη,είναι πιο χαμηλά,πιο 'βυθισμένη' στο ταμπλώ,χωρίς να εξέχει όπως στο ευρωπαϊκό).
-
Vdx wrote:
dimitriscsd wrote:
Δεν είναι σίγουρο αν το ευρωπαϊκό facelift θα έχει αυτή ακριβώς την μορφή. Πολλά αυτοκίνητα έχουν διαφοροποιήσεις για την Κίνα.
Τα φώτα πίσω τι διαφορετικό έχουν; Εμένα μου φαίνονται ίδια. Απλά είναι τα LED. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι μπροστά στη μάσκα και δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το προηγούμενο. Είναι πάντως όμορφο. Θα πρέπει να το δω και με πινακίδα για να αποφασίσω! Η φαρδύτερη οθόνη πάντως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών!
Σχετικά με ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης είναι ήδη σε πολύ καλό σημείο. Δεν έχουν πολλά να βελτιώσουν!
Αυτό στο βίντεο πάντως φαίνεται active και είναι με τα 180 άλογα. Συνδυασμός που στην Ελλάδα δεν έχει εισαχθεί ποτέ...
Χμμμμ το σαλόνι είναι σίγουρα πιο όμορφο, με τις πιο απλές γραμμές και τους λιγότερους φυσικούς διακόπτες να υποστηρίζουν αυτή την σχεδίαση.
Εξωτερικά το μπροστά μέρος δεν μου άρεσε το βρίσκω πιο στρογγυλεμένο και όχι τόσο ας το πούμε 'αιχμηρό' όσο και το νυν μοντέλο στο δε πίσω μέρος η ψεύτικη απόληξη της εξάτμισης στα αριστερά δεν έχει λόγο ύπαρξης ενω τα led φώτα δίνουν άλλη εικόνα όπως και να το κάνουμε.
Σίγουρα θα έχει διαφοροποιήσεις σχεδιαστικά έστω και μικρές σε σχέση με το ευρωπαϊκο μοντέλο ας περιμένουμε να δούμε ποιές ενω στο κομμάτι του κινητήρα δεν νομίζω να υπάρξει κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτά που υπάρχουν τώρα.
Όσο για τους πολλαπλούς, πιο πιθανό μου φαίνεται να τους αφαιρέσουν και από την st line 182 τελικά αυτή την διάταξη παρά να ξανα εμπλουτίσουν και τις άλλες εκδόσεις όπως παλιότερα! Θα έχει η ST μόνο, έτσι για να δίνουμε προστιθέμενη αξία στα μοντέλα μας!
-
Η απουσία των φυσικών διακοπτών είναι λίγο τρομακτική πάντως... Ελπίζω να είναι λόγω του ότι το συγκεκριμένο αμάξι έχει απλό air condition. Επίσης δεν βλέπω διακόπτες φωνής και tune... Μακάρι να μη πάθανε PSA και θυσιάσουν μια από τις πιο εργονομικές καμπίνες για 'ομορφιά'...
-
Η απουσία των φυσικών διακοπτών είναι λίγο τρομακτική πάντως... Ελπίζω να είναι λόγω του ότι το συγκεκριμένο αμάξι έχει απλό air condition. Επίσης δεν βλέπω διακόπτες φωνής και tune... Μακάρι να μη πάθανε PSA και θυσιάσουν μια από τις πιο εργονομικές καμπίνες για 'ομορφιά'...
Είναι λιγότεροι ναι αλλά όπως είπες αφενός έχει απλό air condition επομένως θα είναι κάποια entry έκδοση για Κίνα και σίγουρα αφού υπάρχουν διακόπτες για air condition θα υπάρχουν και διακόπτες και για τα υπόλοιπα υποσυστήματα που λείπουν από την απλή έκδοση, μένει να δούμε πως θα τοποθετηθούν, πάντως αισθητικά μ αρέσει το αποτέλεσμα.
Αν πάθουν PSA τουλάχιστον θα υπάρχουν διακόπτες έστω και λίγοι, αν πάθουν VAG θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα καθώς έχουν τσακωθεί στην τωρινή τους γενιά με την εργονομία!
-
Πολύ πιο όμορφο το νέο focus από το παλιό.
Επίσης πιο όμορφο στο εσωτερικό και μάλλον βελτιωμένη η ποιότητα.
Τώρα σίγουρα είναι αντίστοιχο του άσσου ίσως και ανώτερο.
-
Το μπροστινό κομμάτι με την καμία δεν είναι πιο όμορφο. (Πάντα προσωπική άποψη)
Αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι το F/L. Απλά είναι μοντέλο που τρέχει στην Κίνα. Αν και τα φωτιστικά έχω την εντύπωση ότι μοιάζουν με αυτά που φόραγε το όχημα που κυκλοφορεί σαν f/l (https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/2022-ford-focus-facelift-bring-updated-styling)
-
Vdx wrote:
dimitriscsd wrote:
Δεν νομίζω να διαφέρει και πλ από αυτό που βλέπουμε, αντε να έχει λίγο διαφορετική μάσκα.
Τα πίσω φώτα μου φαίνονται λίγο ποιο λεπτά πέρα από το ότι είναι λεδ όπως είπες.
Προσωπικά οτιδήποτε εκτός από st line & active κου είναι αδιάφορο, η μάσκα αυτή δεν μου αρέσει καθόλου και δεν πιστεύω ότι θα έρθει έτσι σε εμάς είναι too much για Ευρώπη, ταιριάζει όμως γάντι στου Κινέζους που γουστάρουν λατερνα.
Η οθόνη είναι σίγουρο ωραία και δείχνει upmarket.
Στους ελληνικούς δρόμους η ηχομόνωση ποτέ δεν είναι αρκετή, πόσο μάλλον η έλλειψη multilink. Αχ ρε Ford το μας έχεις κάνει με το Focus!
-
dimitriscsd wrote:
Είναι λιγότεροι ναι αλλά όπως είπες αφενός έχει απλό air condition επομένως θα είναι κάποια entry έκδοση για Κίνα και σίγουρα αφού υπάρχουν διακόπτες για air condition θα υπάρχουν και διακόπτες και για τα υπόλοιπα υποσυστήματα που λείπουν από την απλή έκδοση, μένει να δούμε πως θα τοποθετηθούν, πάντως αισθητικά μ αρέσει το αποτέλεσμα.
Αν πάθουν PSA τουλάχιστον θα υπάρχουν διακόπτες έστω και λίγοι, αν πάθουν VAG θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα καθώς έχουν τσακωθεί στην τωρινή τους γενιά με την εργονομία!
Σοφό!
Καλύτερο μέσα γενικά (εργονομία θα δούμε), έχει μείνει πίσω η Ford στα εσωτερικά της και είναι κρίμα (για την Ford) εταιρείες όπως η Skoda να προσφέρουν καλύτερη αίσθηση στην καμπίνα. Πρέπει να τολμήσουν περισσότερο.
Εξωτερικά δεν μπορώ να το κρίνω αντικειμενικά καθώς δεν μου αρέσουν καθόλου τέτοια αμαξώματα.
-
Μόνο σε εμένα η μάσκα του 'κινεζικού' f/l θυμίζει Corolla Cross; Θεωρώ ότι δύσκολα θα έρθει αντίστοιχο f/l στην Ευρώπη καθώς μου κάνει too much για εδώ. Όμως σίγουρα θέλω πολύ να δω 'κάτι' διαφορετικό από την Ford.
Πέρα των κλασσικών μικροαλλαγών σε προφυλακτήρες φώτα μια βελτίωση σε υλικά & συναρμογή καμπίνας θα ήταν ένα πρώτο καλό βήμα. Η οθόνη αν θα είναι 8' ή 10,25' λίγο ως καθόλου με νοιάζει.
Τέλος επειδή όσο ζούμε ελπίζουμε προσεύχομαι για ένα θαύμα και όπου θαύμα μια εφαρμογή σε Active hatch με 150αρι ecoboost συνδυασμένο με το 'καλό' 6αρι μηχανικό και πολλαπλούς πίσω. Ας κοστίζει όσο το υπάρχον 182ps φτάνει να έρθει να ξαναβάλει όπως του αξίζει στον χάρτη το Focus.
-
Σχετικά με το ST Line X που ετοιμάζομαι να βάλω παραγγελία πάντως , ο πωλητής μου δίνει 5μηνη προθεσμία . Συν τοις άλλοις ανέφερε πως θα μπορούσε να μου δώσει 3-4 μήνες ετοιμότητα που θα μου ακουγόταν καλύτερο αλλά η αλήθεια είναι λέει πως υπάρχουν καθυστερήσεις . Τώρα αυτό δεν ξερω αν σημαίνει οτι θα πάει 7-8 μήνες μετα για παραλαβή . Ήδη οι 5 μου φαίνονται αρκετοί αλλά μπορώ να περιμένω τόσο .
Κάτι άλλο τώρα . Η διαμόρφωση που έχω κάνει είναι με μοναδικά έξτρα : χρώμα , ice pack . Στην ανάλυση της παραγγελίας είδα συναγερμό , φιμε και κάτι άλλα περιφερειακά . Σε ερώτηση που έγινε στον πωλητή , ξεκαθάρισε πως δεν πειράζουν τίποτα στο αμάξι ούτε για τον συναγερμό ( μιας που είναι εργοστασιακός (!) Και απλά τον κουμπωνουν αυτοί ) ούτε όμως και για τα φιμε . Γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτο ? Ήμουν έτοιμος να ζητήσω να ακυρώσει τον συναγερμό και τα φιμε και να του ζητήσω κάτι άλλο σαν έξτρα αλλά δεν το έκανα .
-
Σχετικά με το ST Line X που ετοιμάζομαι να βάλω παραγγελία πάντως , ο πωλητής μου δίνει 5μηνη προθεσμία . Συν τοις άλλοις ανέφερε πως θα μπορούσε να μου δώσει 3-4 μήνες ετοιμότητα που θα μου ακουγόταν καλύτερο αλλά η αλήθεια είναι λέει πως υπάρχουν καθυστερήσεις . Τώρα αυτό δεν ξερω αν σημαίνει οτι θα πάει 7-8 μήνες μετα για παραλαβή . Ήδη οι 5 μου φαίνονται αρκετοί αλλά μπορώ να περιμένω τόσο .
Καλημέρα.
Λογικό αυτό που σου είπε καθώς το εργοστάσιο υπολειτουργεί λόγω έλλειψης chip και εξυπηρετεί μόνο παραγγελίες.
Κάτι άλλο τώρα . Η διαμόρφωση που έχω κάνει είναι με μοναδικά έξτρα : χρώμα , ice pack . Στην ανάλυση της παραγγελίας είδα συναγερμό , φιμε και κάτι άλλα περιφερειακά . Σε ερώτηση που έγινε στον πωλητή , ξεκαθάρισε πως δεν πειράζουν τίποτα στο αμάξι ούτε για τον συναγερμό ( μιας που είναι εργοστασιακός (!) Και απλά τον κουμπωνουν αυτοί ) ούτε όμως και για τα φιμε . Γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτο ? Ήμουν έτοιμος να ζητήσω να ακυρώσει τον συναγερμό και τα φιμε και να του ζητήσω κάτι άλλο σαν έξτρα αλλά δεν το έκανα .
Εδώ θα χρειαστεί να το επιβεβαιώσεις οριστικά καθώς στο δικό μου st line x το δελτίο παραγγελίας το μόνο που έγραφε ήταν το μεταλλικό χρώμα και τίποτε άλλο, γιατί έβαλα μόνο μεταλλικό χρώμα!Στο δικό σου εχει συναγερμό το δελτίο παραγγελίας γιατί θα είναι η πολιτική του εμπόρου να το δίνουν σαν δώρο σε κάθε παραγγελία, αλλά επειδή δύσκολα έμπορος θα δώσει δώρο εργοστασιακό συναγερμό, είναι ο δικός τους after market και το ότι απλά τον κουμπώνουν ακούγεται αστείο!
Τα πίσω τζάμια είναι φιμέ ούτως η άλλως στην συγκεκριμένη έκδοση άρα δεν χρειάζεται να αναγράφεται ούτε αυτό στην παραγγελία, μάλλον δικές τους μεμβράνες μαζί με δικό τους συναγερμό βάζουν και στο αναγράφουν στο δελτίο. Επιβεβαίωσε καλύτερα ότι δεν θέλεις συναγερμό (και το καταλαβαίνω γιατί δεν θέλεις, ούτε εγώ ήθελα!) και μεβράνες και ζήτα εξτρά έκπτωση καλύτερα.
Με ποιό κινητήρα έχεις καταλήξει εφόσον το παραγγείλεις;
-
Καλύτερο μέσα γενικά (εργονομία θα δούμε), έχει μείνει πίσω η Ford στα εσωτερικά της και είναι κρίμα (για την Ford) εταιρείες όπως η Skoda να προσφέρουν καλύτερη αίσθηση στην καμπίνα. Πρέπει να τολμήσουν περισσότερο.
Διαφωνώ, αλλά η αισθητική είναι κάτι το υποκειμενικό. Εμένα μια χαρά μου αρέσουν τα εσωτερικά των νέων Ford, εργονομικά, όλα εκεί που τα θές ή τα περιμένεις, λειτουργικά και αρκούντως όμορφα. Τα Σκόντα δεν μου λένε κάτι, αλλά σαφώς καλύτερα από τον υπόλοιπο όμιλο (εκτός Αουδι).
-
Πήγα σήμερα για να παραγγείλω το focus st line 1.0 155 και μου είπαν ότι σταμάτησε αυτή η έκδοση μόνο το 1.0 125, το st line x 1.0 155 και η έκπτωση που υπήρχε σταμάτησε. καινούργιος νόμος από τη μαμά ford μου λένε.
Ασε ξενέρωσα
-
Χάχα από το καλό στο καλύτερο το πάνε εκεί στη Ford, σε λίγο θα σου διαλέγουν και το χρώμα και θα σου λένε αν δε σου αρέσει στρίβε.
Ford Focus MK4