-
Καλό αυτοκίνητο αναμφισβήτητα.
Όπως εγραψα ομως και στο θέμα της έκθεσης, αίσθηση πεντάλ και κιβωτίου δε μου άρεσαν. Φίλος πρώην δημοσιογράφος σε μεγάλο περιοδικό συμφώνησε μαζί μου στη σύγκριση με golf.
Άλλος βέβαια θα προτιμούσε το focus.Χώροι επισης μικρότεροι από το ΤΩΡΙΝΟ golf. Τρατζικ πως το κατάφεραν.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Καλό αυτοκίνητο αναμφισβήτητα.Όπως εγραψα ομως και στο θέμα της έκθεσης, αίσθηση πεντάλ και κιβωτίου δε μου άρεσαν. Φίλος πρώην δημοσιογράφος σε μεγάλο περιοδικό συμφώνησε μαζί μου στη σύγκριση με golf.
Άλλος βέβαια θα προτιμούσε το focus.Χώροι επισης μικρότεροι από το ΤΩΡΙΝΟ golf. Τρατζικ πως το κατάφεραν.
Τράτζικ? Μάλιστα. Μη ξεχάσεις να τα πεις πάλι με το φίλο σου (πρώην δημοσιογράφο) εάν δεις το focus να ανακηρύσσεται ακόμη και αυτοκίνητο της χρονιάς!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Καλό αυτοκίνητο αναμφισβήτητα.
Όπως εγραψα ομως και στο θέμα της έκθεσης, αίσθηση πεντάλ και κιβωτίου δε μου άρεσαν. Φίλος πρώην δημοσιογράφος σε μεγάλο περιοδικό συμφώνησε μαζί μου στη σύγκριση με golf.
Τράτζικ? Μάλιστα. Μη ξεχάσεις να τα πεις πάλι με το φίλο σου (πρώην δημοσιογράφο) εάν δεις το focus να ανακηρύσσεται ακόμη και αυτοκίνητο της χρονιάς! [emoji38]
Ε είναι γιατί δεν έχει βγει ακόμα το νέο golf χαχα.
Στα σοβαρά, θεωρώ πως θα έπρεπε να έχουν μεγαλώσει οι χώροι , εξού και το σχόλιο. Το είχα κάνει όταν είδα τα νούμερα του χώρου αποσκευών και το διεπίστωσα από κοντά.
Υγ: κι ο eco boost βγαίνει κινητήρας της χρονιάς αλλά άντε να το πούμε σε αυτούς που τον πήραν για οικονομία και βλέπουν 9αρια [emoji14] [emoji14]
-
Κανένα focus δεν έπαιζε ποτέ στην κορυφή της κατηγορίας σε χώρους. Τους απασχολούσαν πάντα άλλα ζητήματα που είχαν κυρίως να κάνουν με τιμόνι, ανάρτηση φρένα. Όποτε προσέγγιζε καταστάσεις golf οι θιασώτες γκρίνιαξαν. Στα σοβαρά τώρα... Σε όσους πήραν tsi μετά τις διαφημίσεις καταναλώσεων 3,5 - 6,5 λίτρων βγήκαν οι προσδοκίες των?
-
Ξέχασα το φαι στο φούρνο, χάρηκα που τα είπαμε!!!!
-
Στο καλύτερο μας αφήνεις!
-
Χαχαχα θα στείλω μερίδα να επανορθώσω [emoji14]
-
Thanks!!!! Καλά χλμ φίλη!
-
Δεν υπάρχει περίπτωση, vagιτικο να έχει την αίσθηση οποιουδήποτε φοκους γενικότερα..
Η guillietta ίσως να ναι λίγο καλύτερη σε αίσθηση, υστερεί όμως ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ σε θέματα κύλισης
Το μεγάλο χαρτί του φορντ είναι ο τέλειος συνδυασμός των δύο αυτών παραμέτρων.
Το σιβικ το έχω οδηγήσει - στη ντιζελ εκδοχή - είναι όντως πολύ καλό με φαρδύ πάτημα και καλοδουλεμένη ανάρτηση - το τιμόνι του όμως δεν έχει ιδιαίτερη αίσθηση και - το κυριότερο για μένα - δεν έχει καμία ρυθμισιμότητα, δεν σε αφήνει να παίξεις καθόλου --> βαρετό δηλαδή, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου πάντα.
Θέλω να οδηγήσω αναλυτικότερα το νέο φόκους πάντως γιατί έχω ερωτήματα αναφορικά με τη συμπεριφορά του ημιάκαμπτου υπό πίεση και την αίσθηση του τιμονιού... Το μκ3.5 είναι μαγικό στους τομείς αυτούς.
-
Ο χρήστης steering έγραψε:
θέματα κύλισηςΆλλος προτιμάει σκληρό και άλλος μαλακό set-up. Οτιδήποτε πιο άνετο από Civic Type R FN2, μου φαίνεται μια χαρά. Άλλος θα το έλεγε κούτσουρο... Το Focus Mk3 (όχι 3.5) μου είχε φανεί βάρκα-γιαλός. Να την βράσω την άνεση του από την στιγμή που έχασε την 'σύνδεσή' του με τον δρόμο...
-
Το μεγάλο χαρτί του φορντ είναι ο τέλειος συνδυασμός των δύο αυτών παραμέτρων.Τα είπες όλα σε μία φράση.
Το Focus είτε mk1 είτε mk2 είτε mk3.5 (για να αναφέρω μόνο αυτά που είχα/έχω) συνδύαζαν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο της κατηγοριας άνεση, κύλιση, οδική συμπεριφορά και αίσθηση. Σε επιμέρους τομείς μπορεί να μην ήταν πάντα στην κορυφή, αλλά σίγουρα δεν απείχαν και πολύ, ενώ σε άλλους τομείς ήταν στην κορυφή.
-
To mk1 ήταν 'επανάσταση', το mk2 'οπισθοδρόμηση', το mk3 'ολική επαναφορά', το mk3.5 'συντήρηση δυνάμεων', το νέο περιμένω πως θα είναι δικαίως 'αυτοκίνητο της χρονιάς' και συνεπώς του ταιριάζει το 'κορύφωση'.
-
Το Focus mk1 ήταν όντως επανάσταση για την εποχή του και θεωρώ ότι επαναπροσδιόρισε την κατηγορία, τουλάχιστον όσον αφορά τον non premium ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Σε μια εποχή που οι γάλλοι και ιταλοί ανταγωνιστές (307, Megane, Stilo) ψάχνονταν προσπαθώντας να 'γερμανοποιηθούν' και οι γερμανοί (Golf mk4, Astra) είχαν δώσει έμφαση στην απτή ποιότητα, παραμελώντας την οδική συμπεριφορά και αίσθηση, το Focus ήταν χιλιόμετρα μακριά! Θεωρώ ότι δύσκολα θα ξαναδούμε κάποια γενιά Focus τόσο μπροστά από τον non premium ανταγωνισμό.
-
Στα σοβαρά τώρα... Σε όσους πήραν tsi μετά τις διαφημίσεις καταναλώσεων 3,5 - 6,5 λίτρων βγήκαν οι προσδοκίες των?και αυτές οι προσδοκίες βγήκαν όπως επίσης και της αξιοπιστίας.!
-
Δεν υπάρχει περίπτωση, vagιτικο να έχει την αίσθηση οποιουδήποτε φοκους γενικότερα..Η guillietta ίσως να ναι λίγο καλύτερη σε αίσθηση, υστερεί όμως ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ σε θέματα κύλισης
Το μεγάλο χαρτί του φορντ είναι ο τέλειος συνδυασμός των δύο αυτών παραμέτρων.
Το σιβικ το έχω οδηγήσει - στη ντιζελ εκδοχή - είναι όντως πολύ καλό με φαρδύ πάτημα και καλοδουλεμένη ανάρτηση - το τιμόνι του όμως δεν έχει ιδιαίτερη αίσθηση και - το κυριότερο για μένα - δεν έχει καμία ρυθμισιμότητα, δεν σε αφήνει να παίξεις καθόλου --> βαρετό δηλαδή, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου πάντα.
Θέλω να οδηγήσω αναλυτικότερα το νέο φόκους πάντως γιατί έχω ερωτήματα αναφορικά με τη συμπεριφορά του ημιάκαμπτου υπό πίεση και την αίσθηση του τιμονιού... Το μκ3.5 είναι μαγικό στους τομείς αυτούς.
Έχοντας οδηγήσει και τα τρία πλέον (με το Ford να είναι η πιο πρόσφατη εμπειρία ) αλλά το τελευταίο golf , συμφωνώ 100% σε όλα με το σχόλιο σου.
Η alfa εχει την καλύτερη αίσθηση μ, με το focus όμως πλέον να είναι αρκετά κοντά, ενώ έχει σαφώς καλύτερη κύλιση από αυτήν. Προσωπικά με εντυπωσιασε το μπροστινό του σύστημα, ο τρόπος που διαχειρίζεται τη δύναμη ενώ και τα χειριστήρια έχουν πολύ καλή αίσθηση (Το κιβώτιο μάλιστα είναι σαφώς καλύτερο από της Α , αλλά το τιμόνι οχι).
Ακολουθεί το σιβικ το οποίο έχει μοτέρ και κιβώτιο που σκοτώνουν (1.5) αλλά είναι πολύ άχρωμο οδηγικα και με αναίσθητο τιμόνι (πάντα σε σχέση με τα άλλα 2). Βγαίνοντας από αυτό και μπαίνοντας στην Α νόμιζα ότι αυτή έχει μηχανικό τιμόνι! Φυσικά το Χοντα είναι πιο άνετο και από τα 2, αλλά συνολικά έχει σαφώς πιο αποκομμένη αίσθηση στο δρόμο.
Και φυσικά τελευταίο στην κατάταξη το γκολφ το οποίο είναι το πλέον αδιάφορο όλων.Συνολικά πάντως το focus με εντυπωσίασε, θεωρώ ότι αν για κάποιον δεν είναι πρόβλημα οι μετριοι χώροι του , είναι το καλύτερο vfm στην κατηγορία για καποιον που έχει ψηλά την οδηγοκεντρικοτητα.
-
Παιδιά στις πίσω θέσεις είναι πολύ άνετο όπως βλέπω στα διάφορα βίντεο , και το πορτμπαγκάζ είναι ίδιο με του golf σε χωρητικότητα.
Κάνω λάθος;Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Παιδιά στις πίσω θέσεις είναι πολύ άνετο όπως βλέπω στα διάφορα βίντεο , και το πορτμπαγκάζ είναι ίδιο με του golf σε χωρητικότητα.
Κάνω λάθος;Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν ειναι άνετο και πόσο άνετο ειναι σχετικά με το golf μονο εσυ μπορείς να το απαντήσεις για τον εαυτό σου όταν απλά μπεις και στα δυο.
Το focus ως ολοκαίνουργιο αμάξι έχει 375 lt και το golf που κυκλοφορεί πόσα χρονια τωρα , έχει 380.
Καταλαβαίνουμε πως μόλις κυκλοφορήσει το mk8 η διαφορά στους χώρους θα αυξηθεί αρκετά.Sent from my iPad using Tapatalk
-
το mk2 'οπισθοδρόμηση'Σχεδιαστικά ίσως, αλλά σίγουρα όχι στα άλλα. Το ίδιο στριφτερό με το πρώτο, πιο ραφιναρισμένο, και από τα 1600 και πάνω, ταχύτερο.
Σε μια εποχή που οι γάλλοι και ιταλοί ανταγωνιστές (307, Megane, Stilo) ψάχνονταν προσπαθώντας να 'γερμανοποιηθούν' και οι γερμανοί (Golf mk4, Astra) είχαν δώσει έμφαση στην απτή ποιότητα, παραμελώντας την οδική συμπεριφορά και αίσθηση, το Focus ήταν χιλιόμετρα μακριά!
Δυστυχώς πολύ πίσω από Megane, 307, και προσθέτω και Civic και Corolla, από άποψη επιδόσεων. Ωραίο το στρίψιμο, το απολαμβάνω μέχρι και σήμερα, αλλά όταν βγαίνεις στην ευθεία και σε τρώνε οι πάντες...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
το mk2 'οπισθοδρόμηση'
Σχεδιαστικά ίσως, αλλά σίγουρα όχι στα άλλα. Το ίδιο στριφτερό με το πρώτο, πιο ραφιναρισμένο, και από τα 1600 και πάνω, ταχύτερο.
Σε μια εποχή που οι γάλλοι και ιταλοί ανταγωνιστές (307, Megane, Stilo) ψάχνονταν προσπαθώντας να 'γερμανοποιηθούν' και οι γερμανοί (Golf mk4, Astra) είχαν δώσει έμφαση στην απτή ποιότητα, παραμελώντας την οδική συμπεριφορά και αίσθηση, το Focus ήταν χιλιόμετρα μακριά!
Δυστυχώς πολύ πίσω από Megane, 307, και προσθέτω και Civic και Corolla, από άποψη επιδόσεων. Ωραίο το στρίψιμο, το απολαμβάνω μέχρι και σήμερα, αλλά όταν βγαίνεις στην ευθεία και σε τρώνε οι πάντες...
Απόλυτα σωστή όλη η ανάλυση σου για τα Focus, Δια.
Βεβαίως εγώ αναφέρθηκα στη σύγκριση μόνο στο θέμα στησίματος, οδικής συμπεριφοράς, τιμονιού και γενικότερης αίσθησης. Εκεί έδωσε το βάρος η Ford κι εκεί είναι που τους άφησε όλους πίσω στην πρώτη γενιά του Focus. Δυστυχώς, όπως πολύ σωστά επισήμανες, έμεινε πίσω σε κινητήρες μέχρι να βγουν οι Ecoboost στην τρίτη γενιά του Focus.
-
Συμφωνούμε, αγαπητέ harisma23. Και άντε, να δεχτώ ότι το 1998 που βγήκε το Mk1, τα 100 άλογα ήταν αποδεχτά για ένα 1600άρι (οι Ιταλοί και οι Ιάπωνες είχαν 120 άλογα χρόνια πριν βέβαια), το θεόμακρο κιβώτιο (η 3η πιάνει 160 στο κοντέρ, στον κόφτη) ποιος διεστραμμένος νους το εμπνεύστηκε;;;
Ford Focus MK4