-
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση στο νέο φοκους ότι οι θήκες στις πόρτες έχουν επένδυση από τσόχα, κατι που δεν είχαν τα mk2, mk 3, προφανώς για να μην ακούγονται τα μικροοργανισμούς που βάζεις εκεί.
Έπρεπε να το κάνουν αυτό από καιρό! Ο θόρυβος από τις αμοιβάδες και τα Escherichia coli δεν παλεύεται!
(Συγγνώμη, δεν κρατήθηκα!) -
Ναι, το άθλιο tapatalk έκανε όλη τη ζημιά.
Συνεχίζοντας με το φόκους, να πω ότι έχει αλλάξει κι η εικόνα του εσωτερικού στο μηχανοστάσιο. Το τούρμπο έχει μεταφερθεί δεξιά όπως κοιτάμε, ενώ έχει αλλαχτεί και το παγουρι νερού όπως κι η διάταξη των σωληνώσεων του, που είχαν προκαλέσει πολλά προβλήματα στους ecoboost με τις πολλές αστοχίες τους. -
Ο χρήστης emminad έγραψε:
Δεν υπάρχει αμάξι να μην τρίξει. CLS 500 ούτε χρόνου έκανε σα κουδουνίστρα. Audi A7 τα ίδια. Honda Jazz που παρέλαβε φίλη την προηγούμενη βδομάδα, τα ίδια. Κοινή συνισταμένη? Οι ελλ δρόμοι. Προβληματιστείτε.
+1000000 Σε δρόμους με λακούβες(95%των ελληνικών δρόμων) το micra μου (6ος/18 μοντέλο)τρίζει από παντού...Σε καινούργιους δρόμους δεν ακούγεται κιχ..Αν είχαμε δρόμους δεν θα έτριζε τίποτα στα αυτοκίνητα μας πλην μερικών εξαιρέσεων..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Volvo V40 με 180.000χλμ πλέον έχει αισθητούς τριγμούς από το ταμπλό. Peugeot 308 με 340.000 εκ των οποιων τα 160.000 ελληνικά χιλιόμετρα ήταν αρκετά δύσκολα καθώς ουκ ολίγες φορές έχει δεκτεί φορτώματα άνω των 400 κιλών (θυμάμαι μια φορά έβρισκα με τον πίσω προφυλακτήρα σε ήπιες λακούβες ), διάσχηση αρκετών χιλιομέτρων σε κακοτράχηλους χωματόδρομους (η πρώτη ποδιά είχε ξηλωθεί και τώρα μάλλον λείπει και η δεύτερη ), μαντέψτε.....δε τρίζει καθόλου
Ο λόγος φαντάζομαι είναι η εξαιρετική του ανάρτηση που ποτέ δεν κοπάνησε σε λακούβες, πάντα απορροφούσε τους κραδασμούς. Τα ίδια μάλλον ισχύουν και σε C4 2ης γενιάς με 40.000χλμ στην Ελλάδα (σύνολο 220.000χλ) καθώς ούτε εκεί ακούω τριγμούς.
-
Άσε ρε πάνο τώρα που θα μας πεις εσύ για τα αμάξια σου...εμείς εδώ μέσα ξέρουμε καλύτερα! Δεν υπάρχει αμάξι που δεν τρίζει αφού! Πάλι τα ίδια θα λέμε;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Volvo V40 με 180.000χλμ πλέον έχει αισθητούς τριγμούς από το ταμπλό. Peugeot 308 με 340.000 εκ των οποιων τα 160.000 ελληνικά χιλιόμετρα ήταν αρκετά δύσκολα καθώς ουκ ολίγες φορές έχει δεκτεί φορτώματα άνω των 400 κιλών (θυμάμαι μια φορά έβρισκα με τον πίσω προφυλακτήρα σε ήπιες λακούβες ), διάσχηση αρκετών χιλιομέτρων σε κακοτράχηλους χωματόδρομους (η πρώτη ποδιά είχε ξηλωθεί και τώρα μάλλον λείπει και η δεύτερη ), μαντέψτε.....δε τρίζει καθόλου
Ο λόγος φαντάζομαι είναι η εξαιρετική του ανάρτηση που ποτέ δεν κοπάνησε σε λακούβες, πάντα απορροφούσε τους κραδασμούς. Τα ίδια μάλλον ισχύουν και σε C4 2ης γενιάς με 40.000χλμ στην Ελλάδα (σύνολο 220.000χλ) καθώς ούτε εκεί ακούω τριγμούς.
Οποίος δεν ακούει τριγμούς στους ελληνικούς δρόμους, απλώς ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ακούσει! Γιατί αν δεν τρίξει το ταμπλό, θα τρίξουν οι επενδύσεις των θυρών ή οι μηχανισμοί των παραθύρων ή οι επενδύσεις της μεσαίας ή της πίσω κολώνας ή η εταζέρα ή η πέμπτη πόρτα ή χίλια δυο πράγματα...
Όσο για το 308, αν μιλάμε για την πρώτη γενιά, απορώ πως μπορεί να βρίσκει κάποιος εξαιρετική την ανάρτηση του και την απορρόφηση των κραδασμών. Το είχα για 3 χρόνια και 40.000 Km και θεωρώ ότι η ρύθμιση της ανάρτησης του ήταν το όνειδος των γαλλικών αυτοκινήτων! Κοπάνημα στις λακκούβες που δεν είχε καμία σχέση με γαλλική ανάρτηση, χωρίς να προσφέρει τουλάχιστον σπορτιφ αίσθηση. Αφού από άνεση ήταν χειρότερο από το επόμενο αυτοκίνητο μου, ένα Skoda Rapid...
Αν βεβαίως μιλάμε για τη δεύτερη γενιά 308, εκεί όντως μπορούμε να πούμε για πολύ καλή ρύθμιση ανάρτησης.
-
Κάποια στιγμή όμως να μιλήσουμε και για το Focus, και όχι άλλο για τους τριγμούς όλων των αυτοκινήτων στους ελληνικούς δρόμους.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Άσε ρε πάνο τώρα που θα μας πεις εσύ για τα αμάξια σου...εμείς εδώ μέσα ξέρουμε καλύτερα! Δεν υπάρχει αμάξι που δεν τρίζει αφού! Πάλι τα ίδια θα λέμε;Πάρε ρε φίλε το περίφημο άτριχτο Toledo, να πάμε μια βόλτα. Στοίχημα ένα κέρασμα σε όποιο εστιατόριο γουστάρεις, αν μπούμε και δεν ακούσουμε τίποτα!
-
Για το 1ης γενιάς μιλάω και δεν ισχύει τίποτα από όσα λες.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Κάποια στιγμή όμως να μιλήσουμε και για το Focus, και όχι άλλο για τους τριγμούς όλων των αυτοκινήτων στους ελληνικούς δρόμους.Έχεις δίκιο, για μένα εδώ τελειώνει το off-topic.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση στο νέο φοκους ότι οι θήκες στις πόρτες έχουν επένδυση από τσόχα, κατι που δεν είχαν τα mk2, mk 3, προφανώς για να μην ακούγονται τα μικροοργανισμούς που βάζεις εκεί. Πιστεύω ότι έδωσαν σημασία σε τέτοιες μικρολεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν το θέλω καθόλου το ύφασμα ή το ψευτοβελουδο ή το δέρμα που βάζουν στις πόρτες. Πλαστική επιφάνεια θέλω, να καθαρίζει εύκολα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση στο νέο φοκους ότι οι θήκες στις πόρτες έχουν επένδυση από τσόχα, κατι που δεν είχαν τα mk2, mk 3, προφανώς για να μην ακούγονται τα μικροοργανισμούς που βάζεις εκεί. Πιστεύω ότι έδωσαν σημασία σε τέτοιες μικρολεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν το θέλω καθόλου το ύφασμα ή το ψευτοβελουδο ή το δέρμα που βάζουν στις πόρτες. Πλαστική επιφάνεια θέλω, να καθαρίζει εύκολα.
Αν ύφασμα, τότε μόνο εκείνο το βελούδο που έχουν τα καθισματα του ΟΑΣΘ και δεν φαίνεται η βρώμα.
-
Αυτό το ύφασμα θα τιναζε την τιμή του αυτοκινήτου στα ύψη! [emoji16]
-
Για το ύφασμα συμφωνώ αλλά ένα δερματακι δε θα με χάλαγε. Όσο για τον καθαρισμό του είναι εξίσου απλό με το πλαστικό,αντε να χρειάζεται που και που καμιά κρέμα για συντήρηση.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση στο νέο φοκους ότι οι θήκες στις πόρτες έχουν επένδυση από τσόχα, κατι που δεν είχαν τα mk2, mk 3, προφανώς για να μην ακούγονται τα μικροοργανισμούς που βάζεις εκεί. Πιστεύω ότι έδωσαν σημασία σε τέτοιες μικρολεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
T-roc το ιδανικό όχημα για σένα!
-
Μπορεί κάποιος να με καθησυχάσει ότι η τάπα βενζίνης που δεν κλειδώνει δεν φέρει δυνητικά κίνδυνο να σου ρίξει κάποιος το οτιδήποτε μέσα στο ντεπόζιτο?
-
Ο χρήστης chronis.marinis έγραψε:
Μπορεί κάποιος να με καθησυχάσει ότι η τάπα βενζίνης που δεν κλειδώνει δεν φέρει δυνητικά κίνδυνο να σου ρίξει κάποιος το οτιδήποτε μέσα στο ντεπόζιτο?Συνολικά σχεδόν 11 χρόνια με το σύστημα της easy fuel της Ford δεν είχα ποτέ τέτοιο ζήτημα. Για την ακρίβεια με το που ανοίγεις το πορτάκι του καυσίμου δεν έχεις απευθείας πρόσβαση στο ρεζερβουάρ. Υπάρχει στο εσωτερικό του λαιμού άλλο πορτάκι που φράζει την είσοδο και θέλει πίεση για να υποχωρήσει, ενώ δεν βρίσκεται πολύ μπροστά. Για αυτό η Ford δίνει κι ένα μακρόστενο χωνί σε περίπτωση που θες να γεμίσεις το ρεζερβουάρ από μπετόνι, να το χρησιμοποιήσεις.
-
Αυτό ακριβώς γνωρίζω. Αλλά αυτό το χωνάκι μπορεί να πέσει σε λάθος χέρια..
Τόσο ακριβό είναι πια να κλειδώνει η τάπα σε ένα αμάξι που κοστίζει 20-30k? Δεν αγοράζεις Panda το 2010, αλλά αμάξι που θέλει να θεωρείται premioum το 2019. -
Ο χρήστης chronis.marinis έγραψε:
Μπορεί κάποιος να με καθησυχάσει ότι η τάπα βενζίνης που δεν κλειδώνει δεν φέρει δυνητικά κίνδυνο να σου ρίξει κάποιος το οτιδήποτε μέσα στο ντεπόζιτο?Κανείς δεν μπορεί να σε καθησυχάσει!
Αν κάποιος θελήσει να σου ρίξει κάτι στο ντεπόζιτο, μπορεί να το κάνει.
Το ίδιο όμως ισχύει και για πάσης φύσεως βανδαλισμούς, όπως χαρακώματα με κλειδί, σκάσιμο ελαστικών κτλ. Αν πέσεις στο κακό το μάτι, δεν σε σώζει τίποτα... -
Για δες εδω και ρωτα την αντιπρποσωπεια. Η φορντ προσφερει ως εξτρα για οποιον θελει ταπα με κλειδι.
-
Την ίδια συζήτηση είχαμε πρόσφατα και στο νήμα του Fiesta. Με αυτή τη λογική, ας μη κλειδώνουν και οι πόρτες, αφού όποιος θέλει να τις παραβιάσει θα το κάνει...
Δεν είναι λύση η επιπρόσθετη τάπα για μένα, την οποία θα ακουμπά ο κάθε βενζινάς στην οροφή του αυτοκινήτου και ψάχνε μετά να βρεις τί θα κάνεις με τις γρατζουνιές... Το καλύτερο θα ήταν να ασφαλίζει ηλεκτρικά το πορτάκι, όπως σε τόσα και τόσα αυτοκίνητα. Ειλικρινά, δεν έχω καταλάβει τη φιλοσοφία αυτής της χαζό-πρωτοπορίας...
Ford Focus MK4