-
Cave wrote:
Ούτε σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει σε πωλήσεις το focus ,ούτε καν στην Αμερική...best seller παγκόσμια για το 2020 η,, corolla και στην πεντάδα υπάρχει και το civic.. Νομίζω γιατί τον μέσο οδηγό ούτε καν τον απασχολεί αν έχει λιγο πιο άμεσο τιμόνι,η στριβει με 2.5 χιλιομ παραπάνω ταχύτητα σε μια καμπη,αυτά είναι για τους δημοσιογράφους,τον ενδιαφέρει σε ολους τους τομείς να ειναι τουλαχιστον στο 9 με άριστα το 10 κάτι που κάνει και η corolla και το civic..πχ το golf υστερεί σε αξιοπιστία και σχεδιασμό,το focus πχ του 2002 που αγόρασα μου φαίνεται πιο προηγμένο σχεδιαστικά από το αδιάφορο τωρινό που πρέπει να το φορτώσεις για να δείξει λίγο,όσο για την αξιοπιστία τα τελευταία χρονια κάτι πάει να κάνει η ford αλλά έχει δρόμο ακόμα...Και έλεος ημιακαμπτο πίσω και ταμπούρα το 2002 το ίδιο και το 2021 αν δεν κάνω λάθος...
Καλά μην τρελαθούμε ότι σε κάθε κατηγορία έχει 9/10 η Corolla και το Civic , είπαμε. Θα πούλαγαν μόνο αυτά τα δύο και οι άλλοι θα το είχαν κλείσει το μαγαζι......
Όταν πρωτοβγήκε το focus ήταν πράγματι κάτι διαφορετικό σχεδιαστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα, Ναι είχε πολλαπλούς ήταν ανώτερο σε άλλα ,
Ημιάκαμπτο έχει και η Μercedes στην Α......
Περί πολλαπλών και του πατέρα μου το ΚΙΑ Ceed (πρώτη γενιά) έχει πολλαπλούς αλλά είναι χειρότερο από άλλα που έχουν ημιάκαμπτο. Επίσης το αδιάφορο σχεδιαστικά με το να το φορτώσεις εξοπλισμό για να δείξει δεν είναι ακριβώς το ίδιο
Δισκόφρενα έχει πίσω, όχι ταμπούρα.
Στις ΗΠΑ δε το πουλάει καν η φορντ γιατί εκεί η αγορά είναι διαφορετική. Εκεί παίρνεις τη πεντάλιτρη μαστανγκ με 35000$ τι να το κάνεις το φόκους. Το κορόλλα μια χαρά αυτοκίνητο είναι αν το πιο σημαντικό για τον υποψήφιο αγοραστή είναι η κατανάλωση από εκεί και πέρα μιλάμε για το πιο αργό αυτοκίνητο που υπάρχει στην κατηγορία μακράν του δεύτερου. Πάταγα το γκάζι στο test drive και το αυτοκίνητο ήταν στο ίδιο σημείο.
-
Ούτε σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει σε πωλήσεις το focus ,ούτε καν στην Αμερική...best seller παγκόσμια για το 2020 η,, corolla και στην πεντάδα υπάρχει και το civic.. Νομίζω γιατί τον μέσο οδηγό ούτε καν τον απασχολεί αν έχει λιγο πιο άμεσο τιμόνι,η στριβει με 2.5 χιλιομ παραπάνω ταχύτητα σε μια καμπη,αυτά είναι για τους δημοσιογράφους,τον ενδιαφέρει σε ολους τους τομείς να ειναι τουλαχιστον στο 9 με άριστα το 10 κάτι που κάνει και η corolla και το civic..πχ το golf υστερεί σε αξιοπιστία και σχεδιασμό,το focus πχ του 2002 που αγόρασα μεταχειρισμένο για ενα διαστημα μου φαίνεται πιο προηγμένο σχεδιαστικά από το αδιάφορο τωρινό που πρέπει να το φορτώσεις για να δείξει λίγο,όσο για την αξιοπιστία τα τελευταία χρονια κάτι πάει να κάνει η ford αλλά έχει δρόμο ακόμα...Και έλεος ημιακαμπτο πίσω και ταμπούρα το 2002 το ίδιο και το 2021 αν δεν κάνω λάθος...
-
Η ford στηρίζει τις πωλήσεις της μόνο στα pick up κυρίως ,( μέχρι πριν 2-3 χρόνια ακόμα και η μαστανγκ μέσα ποιοτικά ήταν για κλάματα και δεν έστριβε πούλαγε στον αμερικανό δύναμη και σχεδιασμό και σε άλλες χώρες γελαγαν μαζί του οι ανταγωνιστες, )τα υπολοιπα πιο πολυ στους φανατικούς της μαρκας εδώ όσα rav πουλάει η Toyota την εβδομάδα παγκοσμίως ,πουλάει η ford ,kuga το χρόνο.. Φαντάζεστε το ford focus να ήταν πρώτο σε πωλήσεις στην Ιαπωνία,και το corolla να κοίταζε με κυάλια?Από τη ντροπή τους θα είχαν κάνει χαρακίρι τα τζαπονια...
-
Η ford στηρίζει τις πωλήσεις της μόνο στα pick up κυρίως ,( μέχρι πριν 2-3 χρόνια ακόμα και η μαστανγκ μέσα ποιοτικά ήταν για κλάματα και δεν έστριβε πούλαγε στον αμερικανό δύναμη και σχεδιασμό και σε άλλες χώρες γελαγαν μαζί του οι ανταγωνιστες, )τα υπολοιπα πιο πολυ στους φανατικούς της μαρκας εδώ όσα rav πουλάει η Toyota την εβδομάδα παγκοσμίως ,πουλάει η ford ,kuga το χρόνο.. Φαντάζεστε το ford focus να ήταν πρώτο σε πωλήσεις στην Ιαπωνία,και το corolla να κοίταζε με κυάλια?Από τη ντροπή τους θα είχαν κάνει χαρακίρι τα τζαπονια...
H mustang για αυτο που προσφέρει και στη τιμή που το κάνει είναι σούπερ εκτός και αν γνωρίζετε να υπάρχει άλλο σουπερκαρ με τις επιδόσεις του 5λιτρου v8 της φορντ με λιγότερα από 50000$. Στην ευρώπη η μαστανγκ επιβαρύνεται με φόρους γιαυτό και στοιχίζει 60000-70000€ αλλά προσωπικά εαν δεν είχα θέμα χρημάτων θα την επέλεγα ξεκάθαρα από τα αντίστοιχα γερμανικά κουπέ που για τα δίλιτρα μοτέρ που προσφέρουν ζητάνε τα ίδια ή και παραπάνω.
-
Παντα ηθελα ενα τετοιο μοτερ.. Αντρικο μοτερ.
-
Μήπως γνωρίζει κάποιος πόσα λίτρα είναι τελικά το πορτ παγκάζ στα νέα υβριδικά; Στο ελληνικό site λέει 341, στο γερμανικό 341 ή 375 ανάλογα με το αν έχει κιτ επισκευής ή ρεζέρβα, στα διάφορα τεστ λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του!
-
Έχω την εντύπωση ότι η μπαταρία στα mild hybrid Ford (Puma,Focus,Fiesta) μπαίνει κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Οπότε δεν επηρεάζει το χώρο αποσκευών, ισχύει ότι ίσχυε και στα προηγούμενα μη υβριδικά μοντέλα Focus. Δηλ. 341 με ρεζέρβα, 375 με κιτ επισκευής.
-
Δεν βγάζεις ακρη με τα λιτρα πολλα απο τα λτ που υπολογιζουν δεν ειναι εκμεταλευσιμα οχι μονο στο φοκους γενικα, αν σε ενδιαφέρει ιδιαιτερα το νουμερο πηγαινε σε μια αντιπροσωπεια και κυβισε το μονος σου μετρώντας τις 3 διαστάσεις και μετά αν υπαρχει λιγο χώρος πχ πανω από θόλους ή κάτω από το πάτωμα βλεπεις αν ειναι εκμεταλευσιμος.
Παντως από την εικόνα που εχω και εχοντας δει και του λεον που δηλώνεται 380 θα σου έλεγα οτι είναι αντίστοιχος.
Επίσης οταν δοκίμασα να βαλω τις demo βαλιτσες που ειχε η αντιπροσωπεία για το πουμα στο φοκους πηρε μια βαλίτσα λιγότερη η οποία ήταν 60-70λτ.
Ξαναβρήκα και την φωτογραφία που είχα ανεβάσει πάλι εδώ από την παραπάνω δοκιμή.
Παίρνει μια μεγάλη μια μεσαία και 4 σακίδια πλάτης χοντρικά. Εγώ όταν τα είχα βολεψει έτσι στην δοκιμή με άφησε ικανοποιημένο η χωρητικότητα παρά τα λίγα δηλωμένα λίτρα.
-
Δεν βγάζεις ακρη με τα λιτρα πολλα απο τα λτ που υπολογιζουν δεν ειναι εκμεταλευσιμα οχι μονο στο φοκους γενικα, αν σε ενδιαφέρει ιδιαιτερα το νουμερο πηγαινε σε μια αντιπροσωπεια και κυβισε το μονος σου μετρώντας τις 3 διαστάσεις και μετά αν υπαρχει λιγο χώρος πχ πανω από θόλους ή κάτω από το πάτωμα βλεπεις αν ειναι εκμεταλευσιμος.
Παντως από την εικόνα που εχω και εχοντας δει και του λεον που δηλώνεται 380 θα σου έλεγα οτι είναι αντίστοιχος.
Επίσης οταν δοκίμασα να βαλω τις demo βαλιτσες που ειχε η αντιπροσωπεία για το πουμα στο φοκους πηρε μια βαλίτσα λιγότερη η οποία ήταν 60-70λτ.
Ξαναβρήκα και την φωτογραφία που είχα ανεβάσει πάλι εδώ από την παραπάνω δοκιμή.
Παίρνει μια μεγάλη μια μεσαία και 4 σακίδια πλάτης χοντρικά. Εγώ όταν τα είχα βολεψει έτσι στην δοκιμή με άφησε ικανοποιημένο η χωρητικότητα παρά τα λίγα δηλωμένα λίτρα.
Είσαι αλάνι! Ευχαριστώ!
-
Βρε παιδιά ρώτησα και στο forum του i30, θα ρωτήσω κι εδώ.
Στα ίδια λεφτά (τελικά λόγω δόσεων) παίρνω focus και i30 1.5 mh στη φουλ έκδοση. Τι προτείνετε;
Αν έπαιζε ακόμα το active με τον κινητήρα των 125 αλόγων θα το είχα παραγγείλει ήδη, δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί το σταμάτησε η ελληνική αντιπροσωπεία, τη στιγμή που η kia έφερε το xceed με χιλιάρη. Με τα 155 άλογα βγαίνω λίγο εκτός budget.
-
Μπηκα πρόσφατα στο I30 το καθίσμα μπροστα ειναι αισθητά στενότερο του φοκους.
Εξοπλιστικά το φουλ i30 είναι πιο καλοεξοπλισμενο απο την εκδοση του φοκους που συγκρινεις? ποια εκδοση αληθεια συγκρινεις? αν εξοπλιστικα δεν υστερει το φοκους και από την στιγμη που το χιουνται τελικά λογω υψηλου επιτοκιου θα σου κοστισει οσο το φοκους η ζυγαρια γερνει στο φοκους , που όσο και αν εχει κλεισει την ψαλιδα το i30 στο fl ειναι ακομα ενα κλικ πισω απο το φοκους.
-
Μπηκα πρόσφατα στο I30 το καθίσμα μπροστα ειναι αισθητά στενότερο του φοκους.
Εξοπλιστικά το φουλ i30 είναι πιο καλοεξοπλισμενο απο την εκδοση του φοκους που συγκρινεις? ποια εκδοση αληθεια συγκρινεις? αν εξοπλιστικα δεν υστερει το φοκους και από την στιγμη που το χιουνται τελικά λογω υψηλου επιτοκιου θα σου κοστισει οσο το φοκους η ζυγαρια γερνει στο φοκους , που όσο και αν εχει κλεισει την ψαλιδα το i30 στο fl ειναι ακομα ενα κλικ πισω απο το φοκους.
Με το active το σύγκρινα γιατί αυτό με ενδιέφερε, τώρα αναγκαστικά κοιτάζω το connected με προσθήκη ότι περισσότερο μπορώ από προαιρετικό εξοπλισμό. Αλήθεια, τι είναι το fl;
-
Το πιο σημαντικό απ όλα είναι πως σου φαίνονται στην οδήγηση. Δοκίμασέ τα και τα 2 και δες πιο σου αρέσει περισσότερο. Νομίζω θα είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμα.
Μετά πάμε στο αισθητικό κομμάτι και στους εξοπλισμούς. Νομίζω είναι παρόμοια εξοπλισμένα και τα 2.
Αν σου αρέσει το Active και το έχεις ερωτευτεί, κάνε λίγη υπομονή μάζεψε και πάρε αυτό που σου αρέσει αφού είναι 'λίγο' εκτός budget. Θα το χαίρεσαι μετά πραγματικά. Άσε που 30 άλογα δεν είναι και λίγα.
-
facelift Μοντελο ξανασκεψου το για το ακτιβ εχει αυτους τους πολυτιμους 3-3.5 ποντους που ειναι τοσο αγχολυτικοι στους κακοκατασκευασμενους ελληνικους δρομους , ενω είναι και πολυ πιο εμφανίσιμο από το απλό.
Το μεγαλο ατου βεβαια του χιουνται ειναι ο νεος 1.5 159 με τον μηχανικό ηλεκτρονικού συμπλέκτη (iMT) και βεβαια η τιμη μετρητοις στα 22.500. Επίσης το θεωρητικο πλεονεκτημα του οτι εχει πισω πολλαπλους εναντι του ημιακαμπτου του φοκους βεβαια εδω πρεπει να οδηγησεις και τα δυο για να δεις αν στην πραξη ανταποκρινεται καλυτερα το χιουνται.
-
Tkin73 wrote:
Είσαι αλάνι! Ευχαριστώ!
Από πού θα ψωνίσεις; Για να ζήτησω τα ...ποσοστά μου!!!!
-
Μιχάλης Π wrote:
Tkin73 wrote:
Είσαι αλάνι! Ευχαριστώ!
Από πού θα ψωνίσεις; Για να ζήτησω τα ...ποσοστά μου!!!!
Έχεις κάπου να προτείνεις;
-
Εγώ πήγα Velmar Μαρούσι , ζήτα τον Κώστα. Μπορούν να σου πουν και τα παιδιά για άλλες αντιπροσωπείες με καλή εξυπηρέτηση πχ CarCenter χαμηλά στην Συγγρού. (Αν είσαι Αττική).
-
Εγώ πήγα Velmar Μαρούσι , ζήτα τον Κώστα. Μπορούν να σου πουν και τα παιδιά για άλλες αντιπροσωπείες με καλή εξυπηρέτηση πχ CarCenter χαμηλά στην Συγγρού. (Αν είσαι Αττική).
Αττική είμαι, στον Σφακιανάκη θα πήγαινα.
-
Καλό είναι αν έχεις χρόνο να πας και στους 3-4 να πάρεις τιμές. Κακό δεν κάνει.
-
Αττική είμαι, στον Σφακιανάκη θα πήγαινα.
Κώστας στην Βελμάρ Μαρούσι και Αχιλλέα στην Car Center, τόσο απλά! Αλλά πάρε και προσφορά από Σκαφ να μπορείς να διαπραγματευτείς.
Ford Focus MK4