-
Παντως όταν είχε έρθει το focus το 2018 η business κόστιζε 19400e και τώρα 20700€. Τώρα πως γίνεται ένα μοντέλο 2 χρόνια μετά να είναι 1300€ ακριβότερο δεν το γνωρίζω. Έχω ραντεβού αύριο. Αν μου αφήσουν 19000€ την connected θα το κλείσω. Αλλιώς θα πάω αναγκαστικά στο scala αν και δεν μου άρεσει.
-
Tkin73 wrote:
Μιχάλης Π wrote:
Tkin73 wrote:
Δεν βγάζεις ακρη με τα λιτρα πολλα απο τα λτ που υπολογιζουν δεν ειναι εκμεταλευσιμα οχι μονο στο φοκους γενικα, αν σε ενδιαφέρει ιδιαιτερα το νουμερο πηγαινε σε μια αντιπροσωπεια και κυβισε το μονος σου μετρώντας τις 3 διαστάσεις και μετά αν υπαρχει λιγο χώρος πχ πανω από θόλους ή κάτω από το πάτωμα βλεπεις αν ειναι εκμεταλευσιμος.
Παντως από την εικόνα που εχω και εχοντας δει και του λεον που δηλώνεται 380 θα σου έλεγα οτι είναι αντίστοιχος.
Επίσης οταν δοκίμασα να βαλω τις demo βαλιτσες που ειχε η αντιπροσωπεία για το πουμα στο φοκους πηρε μια βαλίτσα λιγότερη η οποία ήταν 60-70λτ.
Ξαναβρήκα και την φωτογραφία που είχα ανεβάσει πάλι εδώ από την παραπάνω δοκιμή.
Παίρνει μια μεγάλη μια μεσαία και 4 σακίδια πλάτης χοντρικά. Εγώ όταν τα είχα βολεψει έτσι στην δοκιμή με άφησε ικανοποιημένο η χωρητικότητα παρά τα λίγα δηλωμένα λίτρα.
Είσαι αλάνι! Ευχαριστώ!
Από πού θα ψωνίσεις; Για να ζήτησω τα ...ποσοστά μου!!!!
Έχεις κάπου να προτείνεις;
Όχι εγώ μένω Θεσσαλονίκη.
-
Παντως όταν είχε έρθει το focus το 2018 η business κόστιζε 19400e και τώρα 20700€. Τώρα πως γίνεται ένα μοντέλο 2 χρόνια μετά να είναι 1300€ ακριβότερο δεν το γνωρίζω. Έχω ραντεβού αύριο. Αν μου αφήσουν 19000€ την connected θα το κλείσω. Αλλιώς θα πάω αναγκαστικά στο scala αν και δεν μου άρεσει.
Μακάρι να στο αφήσουν. Δεν το νομίζω όμως θα σου πουν το 2018 ήταν αλλιώς η έκδοση και τώρα έχει αλλάξει θα σε μπερδέψουν και θα προσπαθούν να σου αποδείξουν να το κλείσεις άμεσα γιατί αναμένεται νέα αύξηση!
Το φοκους είναι συλλεκτικής αξίας τελικά όσο παλιωνει το μοντέλο τόσο ανεβαίνει η τιμή του! Που να πατήσει και κάνα fl ! Χιλιαρικακι με το καλημέρα θα πάρει και μετά θα απορούμε γιατί στην Ελλάδα δεν πουλάει!
-
apolonios wrote:
Μακάρι να στο αφήσουν. Δεν το νομίζω όμως θα σου πουν το 2018 ήταν αλλιώς η έκδοση και τώρα έχει αλλάξει θα σε μπερδέψουν και θα προσπαθούν να σου αποδείξουν να το κλείσεις άμεσα γιατί αναμένεται νέα αύξηση!
Το φοκους είναι συλλεκτικής αξίας τελικά όσο παλιωνει το μοντέλο τόσο ανεβαίνει η τιμή του! Που να πατήσει και κάνα fl ! Χιλιαρικακι με το καλημέρα θα πάρει και μετά θα απορούμε γιατί στην Ελλάδα δεν πουλάει!
Δυστυχώς και εγώ πιστεύω ότι δεν θα δεχτούν. Ίσως να μου το αφήσουν από 20700 στα 20000,αλλά και πάλι είναι πάνω από το budget μου. Πάντως όλοι οι πωλητές τα ίδια λένε. Και στην toyota μου έλεγαν ότι η έκπτωση με τα 900ε ισχύει για ένα μήνα και από τότε που ρώτησα έχουν περάσει αρκετοί μήνες και η προσφορά ισχύει ακόμα
-
Χωρίς να θέλω να κάνω κουμάντο στα οικονομικά σου,δεν είναι κρίμα να πάρεις κάτι που δεν σου αρέσει για μια σχετικά μικρή διαφορά? Δεν διαφωνώ ότι η FMH έχει ψυχολογικά προβλήματα αλλά και το Scala παρότι καλούτσικου αυτοκίνητο θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον ένα κλικ κάτω από το Φόκους. Από την άλλη σκέψου ποιο θέλεις να βλέπεις κάθε πρωί και να γουστάρεις. Εγώ στην θέση σου ίσως ανέβαλα για λίγο την αγορά μέχρι να μπορώ να πάρω αυτό που θέλω εκτός αν βέβαια η αγορά την συγκεκριμένη περίοδο είναι ανελαστική.
-
apolonios για δες και τα επιτόκια μήπως τελικά το scala σου βγει πιο ακριβά από το focus; Ειναι κρίμα να πας σε αυτο το αυτοκινητο για αυτη την διαφορά. Για μενα το connected ειναι πληρης σαν αυτοκινητο ανετο με διζωνικο κλιματισμο, keyless , αυτοματους υαλοκαθαριστηρες αυτοματα φωτα και την καμερα οποισθοπορειας μαζι με τους μπροστινους αισθητηρες παρκαρισματος κλπ. Αν κατι του λειπει το οποιο λειπει από ολες τις εκδοσεις ειναι το advance cruise control και τα 125 αλογακια ειναι αρκετα για αυτο το αμαξωμα για να οδηγας και να το ευχαριστιεσαι.
-
apolonios για δες και τα επιτόκια μήπως τελικά το scala σου βγει πιο ακριβά από το focus; Ειναι κρίμα να πας σε αυτο το αυτοκινητο για αυτη την διαφορά. Για μενα το connected ειναι πληρης σαν αυτοκινητο ανετο με διζωνικο κλιματισμο, keyless , αυτοματους υαλοκαθαριστηρες αυτοματα φωτα και την καμερα οποισθοπορειας μαζι με τους μπροστινους αισθητηρες παρκαρισματος κλπ. Αν κατι του λειπει το οποιο λειπει από ολες τις εκδοσεις ειναι το advance cruise control και τα 125 αλογακια ειναι αρκετα για αυτο το αμαξωμα για να οδηγας και να το ευχαριστιεσαι.
Ναι δεν διαφωνώ ότι είναι υπερπλήρης έκδοση αλλά δεν είναι vfm. Ο πωλητής κάτι μου είπε ότι έχει στοκ την business χωρίς το mhev σύστημα. Αυτή τι εξοπλισμό έχει σε σχέση με την connected; Λέω να πάω σε αυτήν αν μου κάνει καλή έκπτωση
-
To focus 1.0 st line και το 1.0 active έχουν λεντ στη μεσαία;
Κρίμα που έκοψαν το 1.0 125 active, μαλλον εγινε για να μη κανιβαλιζει το puma.
-
Την καλησπέρα μου σε όλους.
Μήπως έχει ανακαλύψει κανείς με ποιο τρόπο γίνεται το reset στο BMS (αισθητήρας κατάστασης μπαταρίας) στο Mk4;
Η διαδικασία με τους διακόπτες φώτων ομίχλης και alarm του προηγούμενου μοντέλου προφανώς δεν ισχύει. Έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο θέμα;
-
apolonios wrote:
Χωρίς να θέλω να κάνω κουμάντο στα οικονομικά σου,δεν είναι κρίμα να πάρεις κάτι που δεν σου αρέσει για μια σχετικά μικρή διαφορά? Δεν διαφωνώ ότι η FMH έχει ψυχολογικά προβλήματα αλλά και το Scala παρότι καλούτσικου αυτοκίνητο θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον ένα κλικ κάτω από το Φόκους. Από την άλλη σκέψου ποιο θέλεις να βλέπεις κάθε πρωί και να γουστάρεις. Εγώ στην θέση σου ίσως ανέβαλα για λίγο την αγορά μέχρι να μπορώ να πάρω αυτό που θέλω εκτός αν βέβαια η αγορά την συγκεκριμένη περίοδο είναι ανελαστική.
Ίσως είναι και ψυχολογικό το όριο. Άλλο 240ε δόση και άλλο 270ε. Είναι μόνο 30ε διάφορα άλλα για κάποιο λόγο μου φαίνεται μεγάλη. Ίσως αναβάλλω την αγορά για 2,3 μήνες και να δώσω μεγαλύτερη προκαταβολή
-
Αν κι εγώ θεωρώ το Φόκους ένα απ' τα καλύτερα αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κάποιος, να μην ξεχνάμε πως στην ονομαστική τιμή που έχει το χιλιάρι χειροκίνητο Connected, το Scala θα φτάσει να είναι 1.5 DSG Ambition (και με κάνα δυο προσθήκες ίσως). 'Focus' μπορεί να μην είναι, αλλά να μην τα κάνουμε κι όλα τα άλλα 'κρεμαστάρια', οι τιμές της Φορντ έχουν θέμα...
-
Συμφωνώ με Piliourits σχετικά με τις τιμές .Όμως το focus συγκρίνεται με honda civic,bbw 118i kai vw golf,με υπεροχή του focus σε αίσθηση και οδική συμπεριφορά.Όταν ενας υποψήφιος αγοραστής ψάχνει μεταξύ focus και scala η i30 κάπου έχει μπερδευτεί !!!
-
Το i30 δεν το έχω οδηγήσει αλλά το σκάλα ναι με τον 1.5 dsg μην το υποτιμάτε τόσο το αμάξι για μενα το κύριο θέμα είναι η αξιοπιστία του κιβωτίου σε συνδυασμό με την μικρή εγγύηση.
Οδηγικά είναι πολύ σβέλτο γρήγορο δεν έχει το τιμόνι του φοκους αλλά δεν υστερεί τόσο που να το απαξιώνεις.
Έχει πολύ καλούς χώρους παντού και στις αποσκευές κορυφαίους παίρνεις 1.5 και όχι 1.0 , αυτόματο κιβώτιο και λόγω μικρού βάρους είναι και αρκετά οικονομικό δεν είναι αμελητέα ποσότητα το σκάλα.
-
Το i30 δεν το έχω οδηγήσει αλλά το σκάλα ναι με τον 1.5 dsg μην το υποτιμάτε τόσο το αμάξι για μενα το κύριο θέμα είναι η αξιοπιστία του κιβωτίου σε συνδυασμό με την μικρή εγγύηση.
Οδηγικά είναι πολύ σβέλτο γρήγορο δεν έχει το τιμόνι του φοκους αλλά δεν υστερεί τόσο που να το απαξιώνεις.
Έχει πολύ καλούς χώρους παντού και στις αποσκευές κορυφαίους παίρνεις 1.5 και όχι 1.0 , αυτόματο κιβώτιο και λόγω μικρού βάρους είναι και αρκετά οικονομικό δεν είναι αμελητέα ποσότητα το σκάλα.
To σκάλα σε σύγκριση με τις εισαγωγικές εκδόσεις του φόκους είναι σαφέστατα καλύτερη επιλογή
-
Η Σκόντα κάνει μεγάλο λάθος που δεν φέρνει τον 1.5 με μηχανικό αλλά αποκλειστικά με το αυτόματο. Το 1.0 116 style στα 19000 με μηχανικό είναι καλή περίπτωση και ως τα 21500 που έχει το φοκους connected με μεταλλικό παίρνεις διζωνικο βάζεις και acc και τα καλά λεντ και αυτόματη εναλλαγή στο Σκόντα.
-
Η Σκόντα κάνει μεγάλο λάθος που δεν φέρνει τον 1.5 με μηχανικό αλλά αποκλειστικά με το αυτόματο. Το 1.0 116 style στα 19000 με μηχανικό είναι καλή περίπτωση και ως τα 21500 που έχει το φοκους connected με μεταλλικό παίρνεις διζωνικο βάζεις και acc και τα καλά λεντ και αυτόματη εναλλαγή στο Σκόντα.
Βάζεις ένα χιλιάρικο ακόμα και παίρνεις i30 1.5 και υβριδικό και 160 άλογα και στη φουλ έκδοση.
-
Εντάξει δεν διαφωνώ αλλά αρχικά στην φουλ έκδοση του i30 δεν έχεις acc και αυτό το υβριδικό ακούγεται λίγο πομπώδες πια όταν αναφερόμαστε στο 48v.
Αυτή η τεχνολογία μέσα στο 21 και σίγουρα το 22 θα είναι στάνταρ σε όλα τα νέα αμάξια κάτι σαν το Σταρτ στοπ και νομίζω ότι θα πάψει δυστυχώς να έχει και εύνοια του νόμου στα τέλη ταξινόμησης.
-
Πάλι μπερδευτηκα .Τι ψάχνετε εξοπλισμο και μπιχλιμπίδια ή ενα αυτοκίνητο που το αισθάνεσαι κάθε στιγμή και στρίβει όπως πρέπει ??? .Αν ψάχνετε το δεύτερο τρεις λύσεις υπάρχουν σε αυτη την κατηγορία:
Focus , Bmw 118i , civic. Σας το πληροφορεί ένας γέροντας με 1400000 χιλιόμετρα στην πλάτη του και με αλλαγή 20 αυτοκινήτων μέχρι τώρα ,όχι μόνο αυτή της κατηγορίας......
-
Το μεγαλύτερο σφάλμα της FMH είναι το κόψιμο του καλού μηχανικού κιβωτίου και ακολούθως το κόψιμο του 1,5 ecoboost ειδικά από το station. Έρχεται και η τιμολόγηση με το ξηλωμα των πολλαπλών (είδαμε το έγινε με την τοποθέτηση του ημιακαμπτου στο Focus ότι συγκρίθηκε με το νέο Leon) εκτός του top spec να κάνει πρόσθετα δύσκολη την εξίσωση.
Μεσολαβεί ένα μεσοδιάστημα (1,5 με 2 έτη από σήμερα) μέχρι την έλευση του νέου Civic για το οποία ακόμα δεν έχουμε ιδέα τι θα είναι πότε και πώς θα έρθει Ευρώπη. Φανταστείτε λέει να έρθει και το νέο Civic χωρίς πολλαπλούς...
Όσο για το 118i καλό χρυσό (δεν το έχω οδηγήσει αλλά μια φορά έκατσα στην καμπίνα του κσι πλέον δυσκολεύομαι να αποδεχθώ τις υπόλοιπες) αλλά δεν είμαι προσωπικά διατεθειμένος να επωμιστω το κόστος χρήσης/συντήρησης που αντιπροσωπεύει.
Μαυτα και μαυτα μετά απορούμε γιατί όλοι ψάχνουν λύσεις στα suv και γιατί πουλάει ακόμα τόσο πολύ ο VAG!
Θα το ξαναπώ. Η ύπαρξη ενός Focus active SW 1,5 150ps με μηχανικό κιβώτιο θεωρώ ότι θα είχε σαρώσει την αγορά ακόμα και αν απαιτούσε μια μικρή υπέρβαση budget. Τώρα πρέπει να αποδεχθώ ΚΑΙ να δώσω πάνω από 30κ για να είναι πλήρες ΚΑΙ να μην έχω το καλό 6αρι κιβώτιο ΚΑΙ να πάρω τον 1000αρι mh.
Κάπως έτσι γυρνάει το μυαλό και αρχίσει να φαντάζει καλή η ιδέα ένος Leon ST ή ενός Golf variant και η Παναγιά μαζί μας...
ΥΓ: Έτσι επειδή το έχω απορία ας μου πει κάποιος αν ξέρει. Ένα Focus hatchback mh 1.0 155 ps και ένα αντίστοιχο 1,5 150 ps πόση διαφορά είχαν σε ρύπους/κατανάλωση τελος πάντων και τον κατήργησαν;;;
-
Συμφωνώ στο σχόλιο του mmvog , με το σκεπτικό ότι πρώτα πρέπει να κατασταλάξεις ποιες είναι οι προτεραιότητές που θέτεις για την επιλογή του αυτοκινήτου και φυσικά το οικονομικό.
Ford Focus MK4