-
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-Ford-Focus-Active-mHEV-155-PS_210754.asp
όχι κάτι συνταρακτικό, μάθαμε όμως την απόσταση από το έδαφος
-
Έλα ντε! Μετά από 2 σχεδόν χρόνια και δεκάδες άρθρα με copy paste μάθαμε ότι το ακτιβ δεν είναι απλά 3 εκ ψηλότερο από το συμβατικό αλλά 16.9 εκ (μάλλον την ουρά εννοει) από το έδαφος!
-
Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του ST!
Αφάνταστα απολαυστικό σύνολο το οποίο φυσικά είναι άκρως απαγορευτικό στην Ελλαδάρα λόγω κυβισμού...
-
Καταπληκτικό είναι, κρίμα για την φορολογία της χώρας μας που δεν επιτρέπει να τα απολαύσουμε..
Με το Performance Pack και μεταλλικό χρώμα πρέπει να πηγαίνει κοντά 45Κ
-
Λιγότερο πρέπει να είναι με το μηχανικό κιβώτιο, αλλά δεν είναι μόνο θέμα κτήσης... Είναι και θέμα του φόρου πολυτελείας κάθε χρόνο + τα τέλη λόγω ρύπων... Επίσης η ασφάλεια θα είναι αρκετή λόγω ασφαλισμένου κεφαλαίου... Δεν αξίζει...
Περιοριζόμαστε στο next best thing... 1.5 182...
Στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεις πλούσιο σε εξοπλισμό ST, είτε wagon είτε hatch, με 30-35 χιλιάδες λίρες!
-
Λιγότερο πρέπει να είναι με το μηχανικό κιβώτιο, αλλά δεν είναι μόνο θέμα κτήσης... Είναι και θέμα του φόρου πολυτελείας κάθε χρόνο + τα τέλη λόγω ρύπων... Επίσης η ασφάλεια θα είναι αρκετή λόγω ασφαλισμένου κεφαλαίου... Δεν αξίζει...
Περιοριζόμαστε στο next best thing... 1.5 182...
Στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεις πλούσιο σε εξοπλισμό ST, είτε wagon είτε hatch, με 30-35 χιλιάδες λίρες!
Ναι αλλά με αυτόματο δυστυχώς. Δεν μπορείς να το κάνεις ούτε παραγγελία άραγε με χειροκίνητο κιβώτιο;
Θεωρώ ότι αν το κόστος αγοράς ήταν κάπως μικρότερο θα περπατούσε στην αγορά, παρά τα τέλη κυκλοφορίας..
Ο φόρος πολυτελείας πόσο είναι για το αυτοκίνητο και τα νέα τ΄ελη βάση WLTP;
-
Ο φόρος πολυτελείας για 2.3 μοτέρ είναι 575 ευρώ. Για τα τέλη δεν είμαι σίγουρος πόσο βγαίνουν
-
Ναι αλλά με αυτόματο δυστυχώς. Δεν μπορείς να το κάνεις ούτε παραγγελία άραγε με χειροκίνητο κιβώτιο;
Όχι, δεν παράγεται με χειροκίνητο κιβώτιο, λόγω εκπομπών CO2 (το αυτόματο αποροφάει πιο εύκολα το ευξημένο κόστος από τα πρόστιμα).
-
Τουλάχιστον το αυτόματο είναι αξιοπρεπέστατο και πολύ καλής κατασκευής. Καμία σχέση με το προηγούμενο της ford και τα dsg του vag
-
Δεν διαφωνώ, δεν το έχω οδηγήσει άλλωστε για να κρίνω, απλά για μένα προσωπικά είναι έλλειψη η μη διαθεσιμότητα χειροκίνητου κιβωτίου. Δεν θέλω αυτόματο
Καλά στο ST πώς βάζουν και δεν βάζουν στο 1.5Τ?
-
Βάζανε και στο 1.5 αλλά το κόψανε για τους δικούς τους λόγους... Ευτυχώς και εγώ το πρόλαβα όσο υπήρχε ακόμη!
Αν έπαιρνα τώρα πάντως δε θα ήταν το αυτόματο που θα με χαλούσε. Πιο πολύ θα με χαλούσε που δεν υπάρχει wagon με τον 1.5 καθόλου!
-
Βάζανε και στο 1.5 αλλά το κόψανε για τους δικούς τους λόγους...
Λόγω εκπομπών CO2 το έκοψαν.
-
dimitriscsd wrote:
Βάζανε και στο 1.5 αλλά το κόψανε για τους δικούς τους λόγους...
Λόγω εκπομπών CO2 το έκοψαν.
Τι εννοείς; Το μάνουαλ έβγαζε λιγότερους ρύπους από το αυτόματο...
-
Τι εννοείς; Το μάνουαλ έβγαζε λιγότερους ρύπους από το αυτόματο...
Εννοώ ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα της Ford είναι πάνω από 100γρ (τώρα λίγο άλλαξε με τα mHEV) και άρα επιβαρύνονται με πρόστιμο το οποίο μετακυλίεται στην τιμή (το πληρώνει ο αγοραστής, σιγά μην το φάει στα έξοδα η κάθε εταιρεία). Στο αυτόματο λόγω αυξημένης τιμής είναι πιο εύκολο να 'κρυφτεί' το επιπλέον κόστος από το πρόστιμο, το οποίο λόγω εκπομπών είναι αρκετά αυξημένο. Είναι ο ίδιος λόγος που ορισμένοι συνδυασμοί κινητήρα/κιβωτίου είναι διαθέσιμα στις πιο ακριβές εκδόσεις (π.χ. Vignale), τρώνε πιο εύκολα την αυξημένη τιμή. Πλέον έχει γίνει αρκετά περίπλοκη η τιμολόγηση, γιατί υπάρχει πόρστιμο και ανά χώρα της Ε.Ε (για αυτό και διάφορες 'κουλές' επιλογές από την FMH).
-
-
VAG 245HP > FORD 280HP
Πως γκενεν αυτό;;;
Δεν είναι και τόσο παράλογο όταν σκεφτείς πως τρέχουν στην ευθεία και το ένα έχει μετατροπέα ροπής και το άλλο διπλού συμπλέκτη. Φυσικά και αλλάζει γρηγορότερα και με λιγότερες απώλειες δύναμης το DSG. Αυτός που επιλέγει αυτόματο ST το κάνει αποδεχόμενος τα μειονεκτήματά του σε χρόνο έναντι στα DSG. Απολαμβάνει όμως την πολύ καλύτερη αντοχή του!
Επίσης το αυτόματο ST είναι αρκετά πιο βαρύ από το Golf.
Καλά τα drag races για χαβαλέ αλλά για βάλε τα σε μια πίστα με στροφές να δείς τι θα γίνει
-
Από ότι βλέπω στα γρήγορα, παραπάνω βάρος το focus, πιο 'αργό' κιβώτιο και έλλειψη launch control (αν και αυτό το τελευταίο μάλλον δεν έπαιξε ρόλο). Αν συνυπολογίσουμε δε ότι συχνά πυκνά η VW δηλώνει χαμηλότερες από τις πραγματικές ιπποδυνάμεις για τα αυτοκίνητα της, μάλλον δένει το γλυκό.
-
Από ότι βλέπω στα γρήγορα, παραπάνω βάρος το focus, πιο 'αργό' κιβώτιο και έλλειψη launch control (αν και αυτό το τελευταίο μάλλον δεν έπαιξε ρόλο). Αν συνυπολογίσουμε δε ότι συχνά πυκνά η VW δηλώνει χαμηλότερες από τις πραγματικές ιπποδυνάμεις για τα αυτοκίνητα της, μάλλον δένει το γλυκό.
Το χειροκίνητο ST έχει σίγουρα launch control. Για το αυτόματο δεν ξέρω.
-
Ξέρω εγώ. Για αυτό και το έγραψα...
Εναλλακτικά, μπορείς να δεις το βίντεο που το λέει!
-
Καλα τον συγκεκριμένο δεν τον πολυ εμπιστεύομαι σε ότι έχει να κάνει με μενού και επιλογές γιατί είναι και λίγο μπουνταλάς και πολλές φορές αγνοεί πράγματα ή δεν τα βρίσκει. Δεν το γνωρίζα αν έχει ή όχι γιατί δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα το αυτόματο. Όντως φαίνεται να μην έχει το αυτόματο.
Επίσης, σχετικά με το drag race που μπήκε πιο πάνω, υπάρχει και αυτό, αν και είναι με το προηγούμενο GTI Performance με 227 άλογα:
Ford Focus MK4