-
Βάλε να κάνεις διαμόρφωση ένα Puma. Θα δεις πως είναι σε στάδιο ριζικής αλλαγής του διαμορφωτή τους.
Σε καμία περίπτωση δεν τους δικαιολογώ. Καταρχάς τέτοια σφάλματα (αν είναι σφάλμα) δε θα έπρεπε καν να περάσουν το testing. Όχι να βγουν live στην σελίδα τους...
-
ναι έτσι ακριβώς είναι, στο puma όντως κάτι αλλάζουν στο περιβάλλον διαμόρφωσης
και συμφωνώ περί σφάλματος και testing (η δουλειά μου είναι σχετική). Προχωράμε..
-
Βάλε να κάνεις διαμόρφωση ένα Puma. Θα δεις πως είναι σε στάδιο ριζικής αλλαγής του διαμορφωτή τους.
Αααα, επιτέλους γίνεται ίδιος με του εξωτερικού (είναι έτσι Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κλπ. εδω και πολύ καιρό). Προφανώς είναι κοινή πλατφόρμα και απλά πρέπει να περάσουν τιμές, στάνταρ εξοπλισμό και φυσικά να γίνει στα Ελληνικά.
-
Καλησπέρα!
Ζητώ συγγνώμη σε περίπτωση που έχει απαντηθεί το παρακάτω ερώτημα!
Γνωρίζετε μήπως ποιες ακριβώς είναι οι διαφορές της St Line με την St Line X καθώς και αν οι συγκεκριμένες εκδόσεις έχουν φώτα full led?
Προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει η επιπλέον διαφορά στην Χ ωστόσο με μπερδεύει αρκετά το site...
Επίσης, όσον αφορά τα φώτα, στην St Line αναφέρει ότι η έκδοση έχει Προβολείς ομίχλης LED με λαμπτήρες στροφής ως στάνταρ, οπότε υποθέτω ότι θα τους έχει και η St Line X, ωστόσο όταν πάω στην διαμόρφωση μου τους δίνει σαν επιλογή με χρέωση €450 και έχει και τους Adaptive Front lighting System με κατευθυντικούς προβολείς LED, αντιθαμβωτική δέσμη στη μεγάλη σκάλα και φλας LED με χρέωση €968!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! -
Αντιγράφω από την σελίδα τον επιπλέον εξοπλισμό:
-
Οθόνη αφής 8' με σύστημα πλοήγησης + ψηφιακός δέκτης DAB + ψηφιακός πίνακας οργάνων
-
Έγχρωμη οθόνη πίνακα οργάνων 4,2' TFT
-
Κλειδαριές ασφαλείας για τα παιδιά στις πίσω πόρτες, ηλεκτρικές, με δυνατότητα χειρισμού από τη θέση του οδηγού
-
Πίσω κάθισμα διαιρούμενο και αναδιπλούμενο 60/40 με θυρίδα σκι
-
ST-Line Upgrade Pack -Μεγάλη πίσω αεροτομή -Βαμμένες δαγκάνες φρένων -Επένδυση κεντρικής κονσόλας με μαλακά επιθέματα
-
Κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο πάνω/κάτω (όχι στο mHEV)
-
Στήριξη της μέσης στο κάθισμα του συνοδηγού
-
Φιμέ κρύσταλλα στα πίσω παράθυρα, σκούρα
Όσο για τα φώτα, πλέον, ΟΛΕΣ οι εκδόσεις από το εργοστάσιο, έχουν στάνταρ led (με ανακλαστήρες) στην μεσαία σκάλα. Τα μεγάλα δηλαδή είναι ακόμα αλογόνου αλλά αυτό δεν πειράζει τόσο γιατί εκεί βάζεις ότι λάμπα θέλεις. Δεν σε νοιάζει μη τυφλώσεις καθώς όταν έρχεται άλλος από απέναντι τα κλείνεις έτσι κι αλλιώς.
Τώρα απ' ότι έχουν αναφέρει τα παιδιά που παρήγγειλαν πρόσφατα, τους έχουν πει πως όλα όσα έρχονται στην Ελλάδα, σε συνεννόηση με την Ford Motor Hellas, έχουν επιπλέον εξοπλισμό (θέλεις δε θέλεις), τα σταθερά full LED φώτα. Τα χρεώνεσαι φυσικά. Δεν είναι δώρο. Σε όλες τις σκάλες δηλαδή. Αυτό καλό θα είναι να το επιβεβαιώσεις με τον έμπορο αν πας να παραγγείλεις.
Η δική μου άποψη είναι πως αν αντέχει η τσέπη, το έξτρα κόστος για την ST Line X αξίζει, καθώς παρέχει πολλές εργονομικές ευκολίες, ειδικά αν πρόκειται για οικογένεια. Επίσης όπως έχουμε πει πολλές φορές, αν διαλέξεις την ST Line X με τα 182 άλογα και τον 1500 κινητήρα, τότε είναι η μοναδική που θα έρθει με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω.
-
-
Πάντως ο διαμορφωτής τα παρακάτω τα έχει και στη σελίδα του Connected (όπως και το brochure):
-Έγχρωμη οθόνη αφής 8'
-Ford SYNC 3 με Android Auto και Apple Car Play, σύστημα πλοήγησης και ψηφιακό δέκτη DAB
-Έγχρωμη οθόνη πίνακα οργάνων 4,2' TFT
Αυτό που λογικά έχει το X επιπλέον σε σχέση με αυτά, είναι ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3' TFT, δηλαδή ταχύμετρο και οδόμετρο ψηφιακά και themes για κάθε drive mode όπως στο Puma.
-
Ναι για το καντράν και το σύστημα πολυμέσων η διαφορά ουσιαστικά είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων στην Χ.
-
yannis17 wrote:
alex mix wrote:
teo mak wrote:
Tkin73 wrote:
Καλο ειναι να μην μπλεκουμε το πουμα με το φοκους γιατι χανεται η μπαλα. Εδω δεν βγαζουμε ακρη με το τι εξοπλισμό εχουν οι ιδιες εκδοσεις στο ιδιο αμαξι απο 6μηνο σε 6μηνο . Το να συγκρινουμε αλλα μοντελα μεταξυ τους αλλης χρονιας στην φορντ ειναι ανουσιο με το μαγειρεμα που πεφτει.
Το εντυπωσιακό/εξωφρενικο ειναι πως έχει τσιμπησει το φοκους 10% πάνω μεσα σε ενα χρονο χανοντας ουσιώδη εξοπλισμο ( πολλαπλους) σε πιο ευνοικο φορολογικο καθεστως και με μισό το ττ ταξινόμησης λογω υβριδικού!
Τελικα μπορεί οι πωλήσεις της φορντ να εχουν πιασει πατο αλλα ότι δινει διαπιστώνουμε απο τα παραπανω οτι το δίνει με απιστευτα αυξημενο κερδος! και ας ερθουν τωρα οι καλοθελητές να μας πουν παλι ότι το κερδος ειναι 500-600 ευρω στο αμαξι!!!
Μιλάμε για χιλιάρικα! Τώρα αν το εχει κρατησει όλο το κερδος της τρελής αυξησης το εργοστάσιο γιατι ετσι γουστάρει και πατανε την εισαγωγική/εμπορους αυτο είναι αληθεια δεν το ξερουμε. Το σίγουρο είναι οτι υπαρχει μεγάλη αυξηση ενω οι φοροι εχουν πεσει και ενω εχει αφαιρεθεί ακριβός μηχανολογικος εξοπλισμος απο το αμαξι.
Τα ιδια ισχυουν και στο κουγκα που μονο από 1/8 που ανακοινωσαν μειώσεις έχουν κανει ηδη μια αυξηση που εχει παρει πισω το 50% της μειωσης των ττ, λογικα απο 1/2021 θα παρουν πισω και το υπολοιπο 50% και φυσικα θα επανερθουν με καμπάνια εκπτωτικη -970 ευρώ (όσα δλδ εκοψαν από 8/2020!).
Εννοείται ότι μιλάμε για χιλιάρικα.
Ποιος θυμάται την έκπτωση στο maverick;
3000€ έκπτωση έδινε η Φορντ......
Μην πας μακρυά φίλος μου πήρε προσφορά 3008 από 32000 24000 +καμερα οπισθοπορειας δώρο. Μιλάμε για 8000 χιλιάρικα κάτω, θελουν να ξεστοκαρουν για να έρθει το facelift OK από την άλλη δεν νομίζω να ζημιωνεται η εταιρία δηλαδή να το πήρε 30 να το έδινε 32 και τώρα το δίνει 24 πάλι κέρδος θα βγάλουν οπότε μήπως το πήραν 23?
Καλησπέρα. Από ποια αντιπροσωπεία πήρε ο φίλος σου τέτοια προσφορά για το 3008 γιατί θα με ενδιέφερε. Ευχαριστώ πολύ.
Χανιά το έχει και το car ένα άσπρο που λέει συζήτηση η νομίζω. Όνομα δεν θυμάμαι φίλε μου πάντως ήταν το active grip +καμερα το πετρέλαιο.
Χωρίς το grip είναι το αμάξι που λες.
-
Κάπου αναφθηκε πιο πάνω για τον διαμορφωτή και μετά ότι πας στην αντιπροσωπεία και παίρνεις την έκπτωση 620 ή τέλος πάντων την υπολογίζεις .
Επειδή μιλάμε για διαμορφώσεις άρα προσθήκες καστομ εξοπλισμού να γνωρίζουν όλοι ότι έκπτωση έχουν μόνο τα αμάξια που έχει ήδη εδώ η Φορντ. Οτιδήποτε διαφορετικό σε εξοπλισμό ή χρώμα ή έκδοση δεν έχει ούτε ευρώ έκπτωση πέρα από την μετά από μήνες παράδοση. Άρα αν θες τα 620 παίρνεις αυτά που έχουν εδώ.
-
Επειδή μιλάμε για διαμορφώσεις άρα προσθήκες καστομ εξοπλισμού να γνωρίζουν όλοι ότι έκπτωση έχουν μόνο τα αμάξια που έχει ήδη εδώ η Φορντ. Οτιδήποτε διαφορετικό σε εξοπλισμό ή χρώμα ή έκδοση δεν έχει ούτε ευρώ έκπτωση πέρα από την μετά από μήνες παράδοση. Άρα αν θες τα 620 παίρνεις αυτά που έχουν εδώ.
Εξαρτάται την εμπορία και τον πωλητή. Εκεί που αγόρασα το Κούγκα, ο πωλητής (σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του καταστήματος) κάνει την έκπτωση και σε παραγγελίες, για να πιάσουν τον στόχο. Η επίσημη οδηγία της FMH είναι προωθητικό σε όλα, όχι μονο τα ετοιμοπαράδοτα. Άλλο τώρα εαν ο έμπορος θέλει να ξεστοκάρει και δεν το λέει!
-
δεν είναι ακριβώς έτσι (έκπτωση μόνο σε αυτά που υπάρχουν ήδη εδώ), η πραγματικοτητα είναι μάλλον κάπου στη μέση. Εγώ είδα και πήρα την προωθητική έκπτωση (μειον 650 περίπου) σε παραγγελία, αλλά *default *παραγγελία, τύπου διαλέγω έκδοση ΚΑΙ χρώμα με συγκεκριμένες ημερομηνίες κατασκευής στο εργοστάσιο και καμία άλλη προσθήκη. Όταν πήγα να διαπραγματευτώ κάτι σε πιο εξτρα, άρχισε να μου το παίζεις δύσκολος με επιχείρημα όμως ότι πάμε για 3 επιπλέον μήνες (δεν μου ανέφερε κάτι για την έκπτωση). Επομένως θεωρώ ότι υπάρχει έκπτωση τουλάχιστον σε παραγγελία τύπου 'διαλέγω έκδοση και χρώμα', γιατί υπάρχουν προγραμματισμένες/δεσμευμένες ημερομηνίες κατασκευής των στανταρ εκδόσεων και εκεί παίρνεις και το VIN επί τόπου όπως είχαμε αναφέρει κτλ..
-
Αυτό δεν είναι ουσιαστικά ειδική παραγγελία. Ξέρει πως στο επόμενο γκρουπ αυτοκινήτων που έτσι κι αλλιώς είναι κανονισμένο να τους έρθουν (με τον βασικό ή συμφωνηθέν εξοπλισμό), το ένα θα το κρατήσει για σένα. Δηλαδή είτε το πάρεις είτε όχι, αυτό το αυτοκίνητο θα έρθει Ελλάδα. Ξέρουν πχ θα τους έρθουν 3 κόκκινα 2 άσπρα και 1 magnetic. Για ζήτα του κανένα ιδιαίτερο χρώμα (π.χ. ασημί!) να δεις απάντηση!
Παρεμπιπτόντως είδα ασημί wagon στην αγγλια ST Line X και ήταν απίστευτα ωραίο! Δε το περίμενα!
-
Tkin73 wrote:
Εξαρτάται την εμπορία και τον πωλητή. Εκεί που αγόρασα το Κούγκα, ο πωλητής (σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του καταστήματος) κάνει την έκπτωση και σε παραγγελίες, για να πιάσουν τον στόχο. Η επίσημη οδηγία της FMH είναι προωθητικό σε όλα, όχι μονο τα ετοιμοπαράδοτα. Άλλο τώρα εαν ο έμπορος θέλει να ξεστοκάρει και δεν το λέει!
Θεσσαλονίκη στην μοναδική εμπορία βροχιδης 0 έκπτωση στα επί παραγγελία τσεκαρισμενο σε 3 διαφορετικές χρονικές περιόδους τον τελευταίο χρόνο.
Όχι μόνο δεν δίνουν έκπτωση αλλά στο λένε και με ύφος έννοειται δεν γίνονται εκπτώσεις στα επί παραγγελία.
Αν κάποιος φίλος έχει πάρει έκπτωση στα επί παραγγελία Θεσσαλονίκη ας ενημερώσει να το έχουμε ως επιχείρημα αν χρειαστεί.
-
Επίσης και Λάρισα και Βόλος που μίλησα τηλεφωνικά ο Λαρισαίος ή ο βολιωτης δεν θυμάμαι ποιος με ειρωνεύτηκε κιόλας όταν με κάλεσε μετά από ζήτηση μου και του είπα ότι είμαι από Θεσσαλονίκη και ψάχνω δεύτερη προσφορά και μου είπε μάγκικα και επί λέξει: ' δλδ εσύ έχεις πάρει σβαρνα τις αντιπροσωπείες και ψάχνεις καλύτερη τιμή;!' 'Όλοι την ίδια τιμή έχουν τον χρόνο σου χάνεις'
Μιλάμε για φουλ επαγγελματική συμπεριφορά! Μόνο που δεν μου το έκλεισε στα μουτρα!
-
Δοκίμασε την αντιπροσωπεία στον Λαγκαδά της Ford για Θεσσαλονίκη. Και εγώ νόμιζα ότι είναι μόνο σέρβις/ανταλλακτικά/φαναρτζίδικο αλλά τελικά είναι και αντιπροσωπεία. Οι άλλοι στον 'Β' είναι τέρμα στραβομενοι δεν θα έπαιρνα ποτέ αμάξι από αυτούς. Προτιμώ να κατέβω Αθήνα στον 'Π' να βάλω παραγγελία αν καταλήξω σε Ford (αυτός που κάποτε έδινε τις καλύτερες τιμές στο VAG για να μην λέμε ονόματα) ώστε να του κάνω και το πρώτο ταξίδι/άνοιγμα με την παραλαβή. Σκέψου το αν οριστικά καταλήξεις σε Ford. Η φήμη του 'Β' είναι άλλωστε κάκιστη και για το aftersales....
-
Επίσης και Λάρισα και Βόλος που μίλησα τηλεφωνικά ο Λαρισαίος ή ο βολιωτης δεν θυμάμαι ποιος με ειρωνεύτηκε κιόλας όταν με κάλεσε μετά από ζήτηση μου και του είπα ότι είμαι από Θεσσαλονίκη και ψάχνω δεύτερη προσφορά και μου είπε μάγκικα και επί λέξει: ' δλδ εσύ έχεις πάρει σβαρνα τις αντιπροσωπείες και ψάχνεις καλύτερη τιμή;!' 'Όλοι την ίδια τιμή έχουν τον χρόνο σου χάνεις'
Μιλάμε για φουλ επαγγελματική συμπεριφορά! Μόνο που δεν μου το έκλεισε στα μουτρα!
Λάρισα και Βόλος είναι το ίδιο μαγαζί.
Για κλωτσιές.
Μην γράφω πάλι ιστορίες......
-
Εγώ πάλι νομίζω ότι πήρα ακριβώς την έκπτωση της Ford σε custom παραγγελία από το μηδέν. Τα έξτρα ήταν 720 (χρώμα + CD) που με ~200 για τέλη-πινακίδες πάει 920. Τελικά μου έβαλε καπέλο 300 ευρώ στην τιμή καταλόγου των 22700, που ταιριάζει περίπου με την έκπτωση της Ford 620 πάνω σε αυτά. Σημειωτέον, δε μου είπε ποτέ ο πωλητής για έκπτωση της Ford, δικές μου εικασίες είναι τα παραπάνω. Έχει ειπωθεί βέβαια σε αυτό το forum, ότι η έκπτωση της Ford κάποια στιγμή πρόσφατα κατέβηκε από τα 620, δεν είναι πλέον τόσο.
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι στα 'ετοιμοπαράδοτα', αυτά που έχει ήδη παραγγείλει ο εισαγωγέας ανεξάρτητα από τον όποιο αγοραστή, μπορεί ίσως να πετύχει κανείς έκπτωση πάνω από την όποια έκπτωση της Ford. Δεν ξέρω πώς, ίσως χρειάζεται να παίξει όλες τις αντιπροσωπείες μεταξύ τους. Επίσης, δεν ξέρω τί γίνεται με εκπτώσεις αν πάει η αγορά με χρηματοδοτικό, εκεί μπορεί να γίνονται καλύτερες αρχικές εκπτώσεις.
-
[Tkin 73 δεν θυμάμαι ρε φίλε. Αν μπεις στο car και πατήσεις 3008 Χανιά θα σου βγάλει 5 το τελευταίο το άσπρο diesel 130hp που λέει ρωτήστε τιμή. Μυλωνακης λέγεται νομιζω
-
Όπως είπε και ο Sabas....η αντιπροσωπεία στην Χρυσαυγή είναι εξαιρετική. Πήγαινα εκεί και τα 3 Ford που είχα όταν σιχάθηκα τον Β...απλά καμία σχέση...
-
Ως εξουσιοδοτημένος επισκευαστης Φορντ τον ήξερα αυτόν στον Λαγκαδά. Αλλά αφου λέτε ότι εμπορεύεται αλλάζει. Δεν το ήξερα.
Ford Focus MK4