-
Από την στιγμή που το 1.5 έρχεται πλέον μόνο με αυτόματο κιβώτιο, αυτό σημαίνει πως το καλό κιβώτιο δεν μπαίνει σε κανένα focus? Το fiesta st να φανταστώ, φοράει το καλό κιβώτιο από το focus η χαζομάρα ειπα?
-
Πολύ εύστοχη απορία. Για να δούμε τι ισχύει πράγματι..
-
To Fiesta ST όντως φοράει το 'καλό' κιβώτιο. Πρόκειται άλλωστε για τον ίδιο κινητήρα. Όπως και το Kuga 1.5
Τώρα για το Focus σε βενζίνη μάλλον μόνο το ST το φοράει πλέον. Δεν ξέρω τι γίνεται με τα πετρέλαια. Πολύ πιθανόν και εκεί μόνο το 2λιτρο (που αμφιβάλω αν θα το αγοράσει κανείς στην Ελλάδα). Καλύτερα να το τσεκάρετε πάντως. Δεν θυμάμαι τι είχε το 1.5 diesel που έκανα τεστ ντράιβ.
Πάντως μη νομίζετε πως και το άλλο είναι για πέταμα. Είναι πολύ καλύτερο από τα περισσότερα χειροκίνητα που κυκλοφορούν!
-
Από την στιγμή που το 1.5 έρχεται πλέον μόνο με αυτόματο κιβώτιο, αυτό σημαίνει πως το καλό κιβώτιο δεν μπαίνει σε κανένα focus? Το fiesta st να φανταστώ, φοράει το καλό κιβώτιο από το focus η χαζομάρα ειπα?
Το 1.5 (ακόμα και με τα 150 άλογα που δεν έρχεται εδώ) είναι πλέον διαθέσιμο μόνο με αυτόματο κιβώτιο. Το 'καλό' 6αρι το φοράνε:
- Focus 1.5 Diesel
- Fiesta ST
- Puma ST
- Kuga 1.5 βενζίνη και diesel.
Αυτά ξέρω στα σίγουρα. Όπως είπε και ο Δημήτρης και το άλλο 6αρι καλό είναι (από τα πιο καλά της κατηγορίας, πολύ ανώτερο π.χ. από ΟΛΑ τα Γαλλικά και Ιταλικά και τα περισσότερα Γερμανικά), απλά εαν το οδηγήσεις back to back με το άλλο 6αρι της Ford καταλαβαίνεις την διαφορά. Εαν το οδηγήσεις μετά από ένα άλλο κιβώτιο θα σου φανεί πολύ καλό.
-
Ποιο ειναι το 'καλο' κιβωτιο;
-
Αυτό με την όπισθεν στα αριστερά
-
Ποιο ειναι το 'καλο' κιβωτιο;
To 'καλό' είναι αυτό που η Ford ονομάζει Β6 Plus της Gertrag. Το άλλο (που φοράνε τα 1.000αρια) είναι το 6MX65 της Getrag.
-
Α του focus δηλαδη. Οντως απιστευτο κιβωτιο. Ακομα το θυμαμαι. Ανετα αγοραζα αυτοκινητο με οτι ναναι χρωμα και χωρις ζαντες με αυτο το κιβωτιο. Τοσο μ αρεσε.
-
Ομολογώ ότι και εγώ δεν καταλαβαίνω τις επιλογές της Ford. Βάλε στην κυκλοφορία τα ήπια υβριδικά για τους ρύπους, εντάξει, δεκτό, αλλά άσε τουλάχιστον την SLA γενικά και το 'καλύτερο' χειροκίνητο στο 1.5 182ps για όσους τα θέλουν βρε αδερφέ. Το τραγικό είναι ότι, έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, μπορεί να κάνεις μια επιλογή με τα τωρινά δεδομένα (εγώ π.χ., γιατί χρειαζόμουν σχετικά άμεσα αυτοκίνητο) και μετά από 1-2 χρόνια να αποφασίσει να τις επαναφέρει αυτές τις επιλογές στο facelifted MK4 έτσι για σπάσιμο χαχα
-
Συμφωνώ και εγώ ότι εφόσον υπάρχει η γραμμή παραγωγής θα έπρεπε να σου δίνουν τη δυνατότητα να πάρεις ότι θες όπως το θες αν είσαι διατεθειμένος να παραγγείλεις...
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που πρόλαβα να πάρω αυτό που ήθελα ακριβώς και δεν περίμενα.
-
Εμ εκεί είναι το πρόβλημα. Ότι πλέον σου λένε όχι. Κάποιους συνδυασμούς απλά δεν τους εισάγουν πλέον. Πχ 1.5 182 χειροκίνητο. Ή station 182 γενικότερα.
Και εγώ για το focus 6.5 μήνες περίμενα. Λόγω απροοπτων προβλημάτων βέβαια αλλά περίμενα...
-
Μα, αυτό είναι το θέμα, δε σου δίνει τη δυνατότητα, σου λέει τα μοντέλα τώρα αυτά είναι με αυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε κινητήρα-κιβώτιο-ανάρτηση, ακόμα και να περιμένεις για ειδική παραγγελία. Αν έχει κάποιος διαφορετική εμπειρία, δηλαδή μπόρεσε να παραγγείλει 1.0L Focus με SLA τους τελευταίους δυο μήνες, επειδή τη ζήτησε, ας την πει (και ας μας τρελάνει τελείως )
-
Αν είσαι διατεθειμένος να περιμένεις, δεν θα σου πει κανείς όχι. Έχει τύχει να περιμένω και 8 μήνες για αυτοκίνητο...
-
Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, δεν μιλούσα για αυτοκίνητα που δεν εισάγονται, αλλά για όσα απλά αργούν. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τα πάντα στο τελωνείο και να μας περιμένουν...
-
Ναι, κι εγώ για να ξεκαθαρίσω, περιμένω ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή για αυτοκίνητο που έχω παραγγείλει, δεν έχει κατασκευαστεί το αυτοκίνητο. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό και για 6 και για 8 μήνες ακόμα. Αρκεί να σου έλεγε ότι για κάποιο έξτρα κόστος, έστω και υψηλό, σου βάζω SLA ή χειροκίνητο στο 1.5 182 π.χ.. Αλλά δεν το επιτρέπει καν.
-
Ναι, κι εγώ για να ξεκαθαρίσω, περιμένω ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή για αυτοκίνητο που έχω παραγγείλει, δεν έχει κατασκευαστεί το αυτοκίνητο. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό και για 6 και για 8 μήνες ακόμα. Αρκεί να σου έλεγε ότι για κάποιο έξτρα κόστος, έστω και υψηλό, σου βάζω SLA ή χειροκίνητο στο 1.5 182 π.χ.. Αλλά δεν το επιτρέπει καν.
Το 182 είναι το μοναδικό που έρχεται ακόμα με SLA στην έκδοση ST Line X αλλά είναι μόνο αυτόματο και μόνο hatchback.
-
Τι παίζει αν κάποιος παράγγελνε καινούριο π.χ. στην Ιταλία;
-
Καλησπέρα, σίγουρα στην επιλογή για St-lineX θα έβλεπες αυτό:
-
Μια και αναφέραμε Ιταλία , το St-lineX MHEV 155 ps χωρίς τα full LED προωθητική τιμή 22.950. Ελλάδα μπορείτε να φανταστείτε τιμή....... Βλέπω ότι το πακέτιασμα είναι παντού το ίδιο.... πανευρωπαϊκά.
Επίσης μπορείτε να δείτε και εδώ τις τιμές Ιταλίας για το ΜΥ2021 :
https://www.ford.it/content/dam/guxeu/it/documents/pricelists/cars/PL-nuovo-ford_focus_FocusC519.pdf
-
Σωστό, εννοούσα, SLA στα υπόλοιπα μοντέλα, τα 1.0L MHEV π.χ.. Και έστω, το είδος του κιβωτίου επηρεάζει τους μέσους ρύπους στα μοντέλα, η SLA τί επηρεάζει;
Anyway, συζήτηση να γίνεται. Απλά διαβάζεις reviews σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και τελικά πηγαίνεις να αγοράσεις το αυτοκίνητο του review και δεν υπάρχει πλέον, είναι λίγο σουρεάλ η φάση
Ford Focus MK4