-
Αμομα να παρεις αυτοκινητο εσυ;
Εχω χασει επεισόδια.
Που διαβασες οτι μπερδευεται;
-
Ναι φέτος έχω τρομερά έξοδα. Για του χρόνου τέτοια εποχή και βλέπουμε αλλά αυτό δεν αλλάζει τα θέλω μου και την πρόθεση μου να ερευνώ συνεχώς μέχρι τότε...
Διάβασα ότι καίει αρκετά παραπάνω από ιδιοκτήτη του 150ps. Ότι δεν έχει σωστή λειτουργία το είδα σε πάρα πολλά σχόλια στο Ytb ενώ το είδα και σε κάποια βίντεο με τα μάτια μου να 'χάνεται' ειδικά στο downshifting. Ότι Vignale pov υπάρχει είναι με 8AT στο Ytb...
-
Καλα κανεις εγω ψαχνω μονιμως και παντα.
Κριμα για το κιβωτιο διοτι ειναι ενα εξαιρετικο αυτοκινητο.
Το χειροκινητο του focus ειναι η μερα με τη νυχτα συγκριτικα με του fiesta που θεωρείται καλο.
Ειναι σχεδον τελειο.
-
Πάντως το ST Line X 182 διατηρεί και τα paddles στο τιμόνι οπότε αν κάποια στιγμή δεν σε ικανοποιεί ο τρόπος που αλλάζει το αυτόματο (Ίσως αν οδηγείς πιο επιθετικά κάποια στιγμή), το βάζεις manual και αλλάζεις μόνος σου.
Σε φυσιολογική οδήγηση δε νομίζω να μπερδεύεται...
Κάπου θα έχει ένα αυτόματο για τεστ ντράιβ δε μπορεί.
-
Δημήτρη στη Θεσσαλονίκη 1χρονο ζητάς Focus και σου έδινε Fiesta τώρα πλέον Puma. Έστειλα pm σε έναν ιδιοκτήτη του Forum σας για την άποψη του. Η αντιπροσωπεία εδώ είχα ρωτήσει 125ps mh θα φέρει. Κοινώς η ημέρα με την νύχτα. Καμία σχέση με αυτό που θέλω σε κινητήρα, κιβώτιο, πίσω ανάρτηση. Τεσπά ευτυχώς χρόνος υπάρχει. Να δούμε και τι θα μου πει ο ιδιοκτήτης και θα σας πω.
-
Ρώτα μήπως είναι κανένας με αυτόματο Θεσσαλονίκη να σε πάει μια βόλτα. Κρίμα που το κόψαν σε χειροκίνητο... Τι ηλίθιες αποφάσεις θεέ μου..
-
Σιγά την έλλειψη για τους αεραγωγούς , σιγά την έλλειψη για τα αυτακια στο τιμόνι για τα αυτόματα, σιγά τα ίδια τα αυτόματα ( καλά είναι και τα χειροκίνητα), σιγά την έλλειψη του αυτόματου κλιματισμού, σιγά την έλλειψη των πολλαπλών συνδέσμων, σιγά το ένα σιγά το άλλο στην λυπητερή που σου βγάζουν δεν βλέπω να φαίνονται αυτές οι αφαιρέσεις! Βγάζουν εξοπλισμό και ανεβάζουν τις τιμές ! Και κάποιοι λένε δεν πειράζει έχει το καλύτερο στήσιμο της κατηγορίας....πάντως στην Ελλάδα πάντα γιατί για εδώ μιλάμε για εξοπλισμούς και τιμές , έξω δεν ξέρουμε πόσο φορτωμένα είναι τα μοντέλα η τακτική αυτή της Φορντ δεν επιβραβεύεται.
Ελάχιστα τα νέα φοκους στον δρόμο για το καλύτερο χατς της αγοράς. Κάτι φταίει. Και φταίει το μπλαζε ύφος των πωλητών , οι αλλοπροσαλες προσαυφαιρεσεις , η τελικές τιμές , η απουσία εκπτώσεων , και η δυσκολία παραγγελίας custom εξοπλισμού ( σε οδηγούν να πάρεις αυτά τα αμάξια που έχουν φέρει ήδη , χωρίς κίνητρα οικονομικά μάλιστα) αν δεν τα θες δεν σε θέλουν και αυτοί!
Δυστυχώς αυτή είναι η δική μου άποψη μετά από αρκετές επισκέψεις στο μαγαζί τους.
-
Το μόνο πραγματικό θέμα είναι η τιμή που είναι άνω του μέσου όρου. Θέλεις αυτάκια στο τιμόνι; Υπάρχει τρόπος να βάλεις. Θέλεις πολλαπλούς; Υπάρχει τρόπος να τους έχεις. Ο κλιματισμός απ ότι ξέρω είναι πλέον στάνταρ. Η τιμή όμως διαμορφώνεται για όλη την Ευρώπη και όχι συγκεκριμένα για την Ελλάδα. Και εδώ φορτωνόμαστε και όλη την ηλίθια φορολογία η οποία ελπίζω να διορθωθεί επιτέλους. Ήδη ξεκίνησαν κάποια μικρά βήματα.
Γενικά υπάρχουν οι επιλογές αλλά είναι ακριβό το σύνολο. Γι αυτό και είναι λίγα στους δρόμους. Και γιατί υπάρχει φρενίτιδα με τα SUV. Το καλύτερο της κατηγορίας είναι δυστυχώς και από τα ακριβότερα. Δεν αμφιβάλει κανείς γι αυτό.
Δέχομαι όμως και ότι έξτρα δυσκολία αποτελούν οι αποφάσεις της Ford Motor Hellas να εισάγουν τα μισά απ' όσα βγάζει το εργοστάσιο. Ίσως όμως και αυτό να είναι αιτία της χαμηλής αγοραστικής δύναμης του μέσου πελάτη στην Ελλάδα. Ποιος ξέρει;
Όσο για τους πωλητές, εδώ στην Κρήτη τουλάχιστον από θέμα συμπεριφοράς ήταν άψογοι. Καμία σχέση με αυτά που αναφέρετε. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα. Θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερα ενημερωμένοι είναι η αλήθεια αλλά ούτε υφάκια ούτε ειρωνείες. ΟΛΑ τα προβλήματα που είχα κατά την παραγγελία μου (και δεν ήταν ένα δυο) είχαν να κάνουν με την τραγική Ford Motor Hellas.
-
Οι περισσοτεροι πωλητες, ειναι απο τα χειροτερα είδη εργαζομενου.
Πιστευω το 80% αυτων ειναι απλα για κλωτσιες, και δεν εχει να κανει τοσο με τις απολλαβες τους. Ολοι μας δουλευουμε για λιγα χρημστα πλεον. Φταινε και οι εμποριες, παιρνουν τον καθε βλακα για πωλητη, μετα πως να πιασουν στοχους κτλ.
Βασικα δεν υπαρχει ή δεν εχω ακουσει εγω, μια σχολη με εμπειρους πετυχημενους που να τους εξηγει τι σημαινει το να πουλας, ποια τα εργαλεια, πως εντοπιζεις τις αναγκες (ακουμε απιστευτες μαλακιες μη πω κατι αλλο πιο ελαφρυ), πως αντιμετωπίζεις καταστάσεις, πως να ψυχολογεις με ερωτησεις κτλ.
Στο κοσμο που ζουμε, της ελευθερης αγορας και της πληθώρας ο πωλητης ειναι ενα τεραστιο ποσοστο της εμπορικης επιτυχιας. Ο κοσμος απολλαμβανει το να ψωνιζει κατι που το θελει πολυ, και κοπιασε για αυτο.
-
Ε μα ερχεσαι σε απεφη μαζι τους και εκνευρίζεσαι. Εκνευρίζεσαι ρε φιλε ενω πας να τους πληρωσεις το μισθο τους. Πας να απολαυσεις την εμπειρια αγορας ενος αυτοκινητου, εχεις μαζεψει χρηματα, εχεις δουλεψει ατελειωτες ωρες για να τα μαζεψεις και εχεις το καθε τσομπανη που βρηκε δουλεια δεν ξερω γω πως να σου σπαει τα νευρα.
Δεν μιλουμε καν για αξιολογηση αναγκων, συνθηκων, για αισθημα πως τον εχεις συνεργατη στην καλυτερη επιλογη, μιλαμε οτι δεν σου δινουν σημασια.
-
@Tkin73 ναι ωραία όλα αυτά που λες, συμφωνώ θεωρητικά. Τα έχω σκεφτεί και τα εχω πει και εγώ 100, όσες ακριβώς έχω αλλάξει άποψη για το ποια δύο αμάξια θα έχω τελικά υποψήφια.
Στο προκείμενο να μπούμε, φτάνει η θεωρεία. Τι να πάρεις όταν θες ένα καλό οικογενειακό όχημα αν όχι Focus; Δεν θέλουμε ολοι με το ζόρι suv. Είναι υπερκοστολογημένα, πολλά έχουν σοβαρά μειονεκτήματα και κυρίως δεν με γεμίζουν οδηγικά, εξαιρουμένου του πολύ ακριβού Xceed το οποίο ζύγισα και αποφάσισα ότι δεν αξίζει τα λεφτά του αλλά και του kuga που δεν οδήγησα είμαι σίγουρος ότι θα με ικανοποιήσει αλλά είναι πρόβλημα ο όγκος του.
Όλα τα υπόλοιπα από τις σοβαρές προτάσεις μου βγάζουν ένα κενό. Δεν έχουν κάτι σημαντικό να αξίζουν τα λεφτά τους ή θεωρώ ότι έχουν πάρει λάθος δρόμο (τα εργονομικά αίσχη του VAG με τις 2ετείς εγγυήσεις πχ). Τι απομένει. Μια Toyota να φορτωθείς την καταδίκη (για εμένα τέτοια είναι) του 1,8 hybrid πάνω στο άνθος της ηλικίας σου και τα Civic/BMW1.
Ξεψαχνιζεις το Civic το οποίο έχει τα γνωστά προφανή θέματα. Μια βόλτα από το forum τους αρκεί. Άλλωστε και στην αντιπροσωπεία να πας τα ίδια θα διαπιστώσεις. Μια πολεμική μηχανή για συγκεκριμένο ρόλο η οποία απαιτεί πολλές 'θυσίες' κατ'εμε. Κάνεις πίσω στην αντιπροσωπεία, κάνεις πίσω στην ποιότητα κύλισης, στην ποιότητα συναρμογής, στην ποιότητα υλικών για να πάρεις ένα εξαιρετικό μηχανικό σύνολο, ένα σούπερ τιμόνι και ένα σούπερ κιβώτιο ταχυτήτων. Κερασάκι στην τούρτα το εξαιρετικό set-up ανάρτησης. Οκ. Πάμε στο Focus τώρα.
Τι στερείται από τα ατού του Civic; Τίποτα δεν στερείται απολύτως. Ακόμα και η ιδέα της καλύτερης αξιοπιστίας - αντοχής στον χρόνο που αιωρείται (μπορεί και να είναι αλήθεια) έρχεται η 8ετης εγγύηση να σε αφήσει χωρίς επιχειρήματα. Και εκεί συνειδητοποιείς ότι έχεις και όλα όσα πρέπει να 'θυσιάσεις' για ένα Civic. Εχεις εξαιρετική ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση χωρίς αντίπαλο (ίσως BMW 1 & Audi A3). Έχεις εξαιρετικό set-up ανάρτησης στην έκδοση με τους πολλαπλούς. Εξαιρετικό τιμόνι, πολύ καλύτερη συναρμογή (μπροστά του μόνο η BMW 1), πολύ πάνω από τον μέσο όρο ποιότητα υλικών. Σχεδόν αντίστοιχα καλούς χώρους καμπίνας με το Civic. Υστερεις πραγματικά μόνο σε χώρο αποσκευών. Και τιμολογιακά; Το Focus με τους πολλαπλούς St-line X 8AT με tech pack και μαμά συναγερμό έχει ακριβώς την ίδια τιμή με το Civic 1,5T sport plus navi. Οι εξοπλιστικές τους διαφορές είναι το αυτόματο κιβώτιο και η ρεζέρβα του Focus έναντι θερμαινομενα καθίσματα και S/R του Civic. Όλα τα άλλα τα έχουν κοινά. Μεταξύ των δύο προτιμώ σαφώς τα του Focus.
Άρα καταλήγω. Το Focus ειδικά στην έκδοση με τους πολλαπλούς είναι τουλάχιστον για εμένα λογικός μονόδρομος. Και όχι για τα δεδομένα της ελληνικής φορολογίας και της ελληνικής αγοράς δεν το θεωρώ ακριβό. Όταν θες τα ίδια για Xceed 1,4T dct platinum (ημαρτον θεέ μου ουδεμία σύγκριση). Όταν θες γύρω στα 32.000€ για αντίστοιχα εξοπλισμένο Golf (34/35κ για Α3). Δεν ξέρω ο άσσος της BMW πόσο βγαίνει ακριβώς γιατί έχει εξαιρετικές κριτικές και ένα πολύ δυνατό εξοπλιστικό πακέτο με DCT σε περίπου αντίστοιχα χρήματα για 1,5Τ βενζίνη 140ps.
Σορυ πάλι για το σεντόνι αλλά δεν μπορώ να διαβάζω πλέον θεωρείς. Μήνες ολόκληρους σπάω το κεφάλι μου για να βρω την ιδανική επιλογή αλλά έχω φτάσει σε τέλμα. Πάλι καλά που έβγαλε η Ford αυτή την έκδοση του Focus και υπάρχει μια πραγματικά σοβαρή πρόταση μαζί με το Civic και τον βαυαρικό άσσο. Μεταξύ των 3ων μπαίνει και το θέμα του προσωπικού γούστου. Εγώ τις απόψεις μου τις εξέθεσα. Τον άσσο δεν θα τον έπαιρνα γιατί δεν θέλω 2σύμπλεκτο και ακριβά ανταλλακτικά/κόστος χρήσης...
-
@Tkin73 ναι ωραία όλα αυτά που λες, συμφωνώ θεωρητικά. Τα έχω σκεφτεί και τα εχω πει και εγώ 100, όσες ακριβώς έχω αλλάξει άποψη για το ποια δύο αμάξια θα έχω τελικά υποψήφια.
Στο προκείμενο να μπούμε, φτάνει η θεωρεία. Τι να πάρεις όταν θες ένα καλό οικογενειακό όχημα αν όχι Focus; Δεν θέλουμε ολοι με το ζόρι suv. Είναι υπερκοστολογημένα, πολλά έχουν σοβαρά μειονεκτήματα και κυρίως δεν με γεμίζουν οδηγικά, εξαιρουμένου του πολύ ακριβού Xceed το οποίο ζύγισα και αποφάσισα ότι δεν αξίζει τα λεφτά του αλλά και του kuga που δεν οδήγησα είμαι σίγουρος ότι θα με ικανοποιήσει αλλά είναι πρόβλημα ο όγκος του.
Όλα τα υπόλοιπα από τις σοβαρές προτάσεις μου βγάζουν ένα κενό. Δεν έχουν κάτι σημαντικό να αξίζουν τα λεφτά τους ή θεωρώ ότι έχουν πάρει λάθος δρόμο (τα εργονομικά αίσχη του VAG με τις 2ετείς εγγυήσεις πχ). Τι απομένει. Μια Toyota να φορτωθείς την καταδίκη (για εμένα τέτοια είναι) του 1,8 hybrid πάνω στο άνθος της ηλικίας σου και τα Civic/BMW1.
Ξεψαχνιζεις το Civic το οποίο έχει τα γνωστά προφανή θέματα. Μια βόλτα από το forum τους αρκεί. Άλλωστε και στην αντιπροσωπεία να πας τα ίδια θα διαπιστώσεις. Μια πολεμική μηχανή για συγκεκριμένο ρόλο η οποία απαιτεί πολλές 'θυσίες' κατ'εμε. Κάνεις πίσω στην αντιπροσωπεία, κάνεις πίσω στην ποιότητα κύλισης, στην ποιότητα συναρμογής, στην ποιότητα υλικών για να πάρεις ένα εξαιρετικό μηχανικό σύνολο, ένα σούπερ τιμόνι και ένα σούπερ κιβώτιο ταχυτήτων. Κερασάκι στην τούρτα το εξαιρετικό set-up ανάρτησης. Οκ. Πάμε στο Focus τώρα.
Τι στερείται από τα ατού του Civic; Τίποτα δεν στερείται απολύτως. Ακόμα και η ιδέα της καλύτερης αξιοπιστίας - αντοχής στον χρόνο που αιωρείται (μπορεί και να είναι αλήθεια) έρχεται η 8ετης εγγύηση να σε αφήσει χωρίς επιχειρήματα. Και εκεί συνειδητοποιείς ότι έχεις και όλα όσα πρέπει να 'θυσιάσεις' για ένα Civic. Εχεις εξαιρετική ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση χωρίς αντίπαλο (ίσως BMW 1 & Audi A3). Έχεις εξαιρετικό set-up ανάρτησης στην έκδοση με τους πολλαπλούς. Εξαιρετικό τιμόνι, πολύ καλύτερη συναρμογή (μπροστά του μόνο η BMW 1), πολύ πάνω από τον μέσο όρο ποιότητα υλικών. Σχεδόν αντίστοιχα καλούς χώρους καμπίνας με το Civic. Υστερεις πραγματικά μόνο σε χώρο αποσκευών. Και τιμολογιακά; Το Focus με τους πολλαπλούς St-line X 8AT με tech pack και μαμά συναγερμό έχει ακριβώς την ίδια τιμή με το Civic 1,5T sport plus navi. Οι εξοπλιστικές τους διαφορές είναι το αυτόματο κιβώτιο και η ρεζέρβα του Focus έναντι θερμαινομενα καθίσματα και S/R του Civic. Όλα τα άλλα τα έχουν κοινά. Μεταξύ των δύο προτιμώ σαφώς τα του Focus.
Άρα καταλήγω. Το Focus ειδικά στην έκδοση με τους πολλαπλούς είναι τουλάχιστον για εμένα λογικός μονόδρομος. Και όχι για τα δεδομένα της ελληνικής φορολογίας και της ελληνικής αγοράς δεν το θεωρώ ακριβό. Όταν θες τα ίδια για Xceed 1,4T dct platinum (ημαρτον θεέ μου ουδεμία σύγκριση). Όταν θες γύρω στα 32.000€ για αντίστοιχα εξοπλισμένο Golf (34/35κ για Α3). Δεν ξέρω ο άσσος της BMW πόσο βγαίνει ακριβώς γιατί έχει εξαιρετικές κριτικές και ένα πολύ δυνατό εξοπλιστικό πακέτο με DCT σε περίπου αντίστοιχα χρήματα για 1,5Τ βενζίνη 140ps.
Σορυ πάλι για το σεντόνι αλλά δεν μπορώ να διαβάζω πλέον θεωρείς. Μήνες ολόκληρους σπάω το κεφάλι μου για να βρω την ιδανική επιλογή αλλά έχω φτάσει σε τέλμα. Πάλι καλά που έβγαλε η Ford αυτή την έκδοση του Focus και υπάρχει μια πραγματικά σοβαρή πρόταση μαζί με το Civic και τον βαυαρικό άσσο. Μεταξύ των 3ων μπαίνει και το θέμα του προσωπικού γούστου. Εγώ τις απόψεις μου τις εξέθεσα. Τον άσσο δεν θα τον έπαιρνα γιατί δεν θέλω 2σύμπλεκτο και ακριβά ανταλλακτικά/κόστος χρήσης...
ΧΡΗΣΤΟ όπως έχω ξαναγράψει συμφωνώ μαζί σου αν όχι στο 100% στο 95% τουλάχιστον. Από τη άλλη όμως οδήγησα και το chr 1.8 και μου φάνηκε καλό όχι όσο ένα τουρμπατο αλλά καλό.
-
Για να ελαφρύνουμε το κλίμα και ιδιαίτερα για τους λάτρεις της τεχνολογίας και των οθονών, για τσεκάρετε αυτό:
https://www.instagram.com/p/CE5_tJlBu7N/
Γίνονται πραγματάκια εκεί στην Ουκρανία!
-
Εντάξει το xceed συγκρινομενο με το φοκους δεν λες ημαρτον δεν συγκρίνονται. Στα μάτια μου και αφού οδηγησα και τα δύο τα αμάξια είναι πολύ κοντά. Και συνολικά σε επίπεδο ανάρτησης το xceed των πολλαπλών κατάπινε σαφώς καλύτερα από το business focus τις λακούβες.
Όσο για την ποιότητα του φοκους και της συναρμογής που τα ξεπερνά όλα και είναι μόνο κάτω από την bmw 1 θα διαφωνήσω. Έχει καλή εργονομία μεν το φοκους αλλά μέσο όρο σε υλικά και συναρμογη δεν ξέρω ας μας πουν οι κάτοχοι. Πάντως δεν μπαίνεις μέσα και λες ουαου! Όπως πχ στο cx30.
Εμένα στο ντίζελ ακτιβ φοκους που με ενδιέφερε έβγαινε πάνω από 25000 και όταν θα έκανα ταξίδι και θα ήθελα τον έξτρα χώρο δεν θα τον είχα. Δλδ είναι καλό αμάξι τσεκαρει πολλά κουτάκια αλλά είναι ακριβο. Αν είχε τα 430 λτ του xceed ή του cx30 θα τσεκαρει ενα ακόμα σημαντικό κουτί.
Και με ενοχλεί και ότι έχει περιττά μεγάλο μήκος 4.40μ με 375 λτ αποσκευών δεν ακούγεται πολύ καλό. Ή 430 λτ ή 4.30μ μήκος να κερδιζες τουλάχιστον στο παρκάρισμα.
Ωραία η παραπάνω ψηφιακή οθόνη αν δουλεύει και σωστά και είναι πλήρως συμβατή.
-
Μου κάνει εντύπωση και εμένα πόσα λίγα focus συναντώ στο δρόμο! Θα έπρεπε να υπάρχουν παραπάνω γιατί είναι από τα καλύτερα αμάξια της αγοράς. Λαίλαπα SUV, ακριβούτσικη τιμή (όχι για αυτά που προσφέρει αλλά σχετικά με αυτό που είχε συνηθίσει ο κόσμος παλαιότερα) κτλ. ίσως είναι κάποιοι από τους λόγους όπως σωστά ειπώθηκε.
Αν και είμαι υποκειμενικός μάλλον, διαφωνώ και εγώ Sabas για την ποιότητα κύλισης κ υλικών κ συναρμογής του focus. Σε όλα θεωρώ του civic ανώτερα και ιδιαίτερα στην καμπίνα όπου το focus μου βγάζει μια τσιπιά, τόσο σε υλικά όσο και σε σχεδίαση. Καλά, οποιαδήποτε σύγκριση σε αυτό το θέμα με BMW και άλλα πρήμιουμ μου φαίνεται αστεία.
-
Από ποιότητα κύλισης, το Focus είναι αρκετά καλύτερο από το Civic. Μιλάμε για θόρυβο, άνεση ανάρτησης κτλ.
Από θέμα συναρμογής και τα 2 δεν είναι τέλεια αλλά είναι άνω του μετρίου σίγουρα. Για ποιότητα υλικών όμως βρε συ sargus που βλέπεις την ανωτερότητα του Civic; Στις υφασμάτινες επιφάνειες που ακουμπάνε οι αγκώνες και λερώνουν για πλάκα; Ή μήπως τα πλαστικά του Civic είναι ίδια με της Volvo; Σε παρόμοια επίπεδα παίζουν και τα 2 από θέμα υλικών, με κάποια εργονομικά σφάλματα από την μεριά της Honda. Ούτε σε Focus ούτε σε Civic θα μπεις μέσα και θα πεις πωπω τι χλίδα είναι αυτή που βρίσκομαι;!
Σίγουρα υπάρχουν αυτοκίνητα με πιο ποιοτικά και λουξ εσωτερικά από το Focus στην κατηγορία αυτή. Όχι όμως το Civic!
Για σχεδίαση δεν θα πω κάτι γιατί είναι υποκειμενικό. Ό,τι αρέσει στον καθένα. Εγώ προσωπικά βλέπω το εσωτερικό του Focus πολυ πιο μοντέρνο, έως και μίνιμαλ, με κάθε διακόπτη και οθόνη εύκολα προσβάσιμο πάντα. Ούτε εκεί είναι δίκαιη η σύγκριση όμως καθώς το Civic έχει περισσότερα χρόνια στην πλάτη του.
-
- Από ποιότητα κύλισης, το Focus είναι αρκετά καλύτερο από το Civic. Μιλάμε για θόρυβο, άνεση ανάρτησης κτλ.
2.Από θέμα συναρμογής και τα 2 δεν είναι τέλεια αλλά είναι άνω του μετρίου σίγουρα. Για ποιότητα υλικών όμως βρε συ sargus που βλέπεις την ανωτερότητα του Civic; Στις υφασμάτινες επιφάνειες που ακουμπάνε οι αγκώνες και λερώνουν για πλάκα; Ή μήπως τα πλαστικά του Civic είναι ίδια με της Volvo; Σε παρόμοια επίπεδα παίζουν και τα 2 από θέμα υλικών, με κάποια εργονομικά σφάλματα από την μεριά της Honda. Ούτε σε Focus ούτε σε Civic θα μπεις μέσα και θα πεις πωπω τι χλίδα είναι αυτή που βρίσκομαι;!
3.Σίγουρα υπάρχουν αυτοκίνητα με πιο ποιοτικά και λουξ εσωτερικά από το Focus στην κατηγορία αυτή. Όχι όμως το Civic!
-
Απλά όχι. Το focus δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι καλύτερο από το fiesta σε αυτά τα θέματα. Όχι από το civic. Ας πάει όποιος θέλει να τα κάνει τεστ ντραιβ την ίδια μέρα (όπως εγώ) και ας έρθει εδώ να γράψει την εμπειρία του.
-
Το focus ήταν ένα από τα 3 υποψήφια μου πριν πάρω το civic. Όταν ήρθε και μπήκα μέσα απογοητεύτηκα πλήρως! Δε θα το αγόραζα ποτέ λόγω του εσωτερικού του. Το θεωρώ τραγικό και το συγκρίνω μόνο με Hyundai-Kia. Αν ποτέ δε, συναντήσω τον τύπο που το σχεδίασε, θα τον απαγάγω μέχρι να μου εξηγήσει πως στο καλό ενέκρινε αυτό το μαύρο πλαστικό που περιβάλλει τα κουμπιά του κλιματισμού το οποίο πρέπει να είναι το χειρότερο πλαστικό αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
-
Το Civic μπροστά στο Focus είναι σαν να ήρθε από το μέλλον. Καμία επαφή τα δύο εσωτερικά. Ούτε σε σχεδίαση (του ford είναι τελείως generic) ούτε φυσικά σε ποιότητα υλικών.
-
Και εγώ τα είδα από κοντά και τα οδήγησα όταν έψαχνα. Σου λέω την εμπειρία μου. Πολύ πιο ήσυχο το Focus, πολύ πιο άνετο στο οδόστρωμα και λίγο καλύτερο σε κλίσεις και στροφές με πολλά χμ. Και μάλιστα το Focus που έκανα τεστ ήταν πετρέλαιο και πάλι ήταν πιο ήσυχο μέσα από το Civic Sport. Δεν έχω λόγο να πω ψέματα, άλλωστε αν μου φαινόταν καλύτερο το Civic θα το έπαιρνα και θα κέρδιζα και αρκετά χρήματα.
Αυτό το χειρότερο πλαστικό στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία (!) τι ακριβώς το καθιστά τόσο κακό; (Έχει 5 λεπτά που γελάω!). Τι θα έπρεπε να έχει γύρω από τα 5 κουμπιά του air condition; Δέρμα πιγκουίνου; Ή μήπως piano black που βάζουν άλλες εταιρίες και γεμίζει δαχτυλιές και γρατσουνιές;
Το ξαναλέω: Είτε Ford είτε Honda, δε τα παίρνεις για το εσωτερικό τους! Κανένα από τα δύο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Από εκεί κόβουν και οι 2 εταιρίες για να δώσουν αλλού. Τώρα ποιο θα βολέψει τον καθένα έχει να κάνει με τα γούστα και τις ανάγκες. Σιγά την αστρονομική διαφορά υλικών.
Για τα υπόλοιπα πόιντ σου δεν έχει νόημα να πω κάτι άλλο. Δεκτό το γούστο σου και χαίρομαι που ήταν εύκολη η απόφασή σου!
Υ.Γ.: Τα Hyundai/Kia τα οποία φέρνεις ως αρνητικό παράδειγμα, έχουν κάνει άλματα στα εσωτερικά τους και αρκετά μοντέλα τους είναι επίσης στο ίδιο επίπεδο με Focus και Civic. Το δε infotainment που έχουν είναι από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) όλης της κατηγορίας!!! Καλύτερο από το Sync 3 και αιώνες καλύτερο από το αρχαίο της Honda.
-
Τι να πω παιδιά. Τρομερά δύσκολη η επιλογή σε αυτή την κατηγορία. Θα φέρει και νέο υβριδικό βενζίνης μοτέρ η Hyundai. Αν μπει άμεσα στο Xceed να δούμε τιμή και το ξανασυζητάμε.
Άλλη μια εξοπλιστική διάφορα που θυμήθηκα είναι ότι το Civic στο sport plus έχει blind spot το οποία φυσικά χρειάζεται για έχει c_pillar που μπορεί να κρύψει καράβι ενώ η αεροτομή σχεδόν στη μέση του πίσω παρμπρίζ δεν βοηθάει ιδιαίτερα επίσης.
Περιμένω ευρωπαϊκά pov απ' το Civic fl γιατί οι αμερικανοί οι μισοί κάνουν pov με μουσική στο background και στα περισσότερα γίνεται πόλεμος από θόρυβο αέρα λες οδηγάνε με ανοιχτά παράθυρα. Δεν μπορώ να ξέρω με τι ανέμους κόντρα στις αμερικανικές ανοικτοσιές κάνουν τις δοκιμές. Εδώ οι δικοί μας Ευρωπαίοι reviewers οδηγάνε όλα τα αμάξια σε παρόμοιες συνθήκες και μπορείς να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα. Σίγουρα όταν θα πάω να οδηγήσω ξανά το Civic td θα πάρω το fl hatchback (είχα πάρει το prefl sedan) και θα ζητήσω διαδρομή εκτός περιφερειακού και με ανοικτά σε ημίσια θέση παράθυρα που γνωρίζω ότι πάσχει...
-
Φίλε sargus το civic το είχες παραγγείλει τον Ιούνιο του 18:
https://forum.4troxoi.gr/node/88639?page=23Το focus ήρθε Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Πώς λοιπόν λες τα είχες οδηγήσει και τα δύο και κατέληξες στο civic, και είσαι και τόσο απόλυτος για την ανωτερότητά του;
Εγώ όντως ήμουν ανάμεσα στα δυο, στην έκδοση με τον χιλιάρη και στα δύο. Από τα κορυφαία για την κατηγορία του και το civic, και όντως είχα μεγάλο δίλημμα τότε, αλλά τελικά έδωσα τα λεφτά μου για το ford, γιατί απλά ήταν καλύτερο αυτοκίνητο σε όλα πλην του πορτ μπαγκάζ, έστω και με τον ημιάκαμπτο.
Κατα τα άλλα στο δικό μου τουλάχιστον η συναρμογή είναι για τα μπάζα, κ ειναι το μοναδικο παράπονο που εχω απο το αυτοκινητο.
Για το civic δεν ξερω μιας κ τέτοια πράγματα δεν φαινονται στο test drive, αλλά το δέσιμό μου φαίνεται όντως καλύτερο. Τα υλικά είναι σαφώς χειρότερα, ειδικά αυτό το ύφασμα στον τεμπέλη είναι ανέκδοτο σε αυτοκίνητο με τις τιμές που αγγίζει το civic. Το ίδιο και χειρότερα και το infotainment με android και ανάλυση δεκαετίας. Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να είναι κάποιος τόσο αφοριστικός με το εσωτερικό του focus, και η επιλογή του να είναι το civic.
Ford Focus MK4