-
Γεια σου φίλε. Καλώς ήρθες.
Όντως το αμάξι είναι εκπληκτικό και αν το οδηγήσει κάποιος δύσκολα ικανοποιείται με κάτι άλλο σε αυτή τη κατηγορία.
-
Για το αν θα είναι αρκετός μπορείς να απαντήσεις μόνο εσύ. Θα κινείσαι κυρίως πόλη; Θα κάνεις και ταξίδια; Πόσα άτομα/πράγματα; Σαν μοτέρ είναι αρκετά δυνατό για 1000ρι. Δε νομίζω πως θα σε 'κρεμάσει' απλά δε θα είναι και πύραυλος στα ταξίδια (π.χ. μια προσπέραση). Παρ όλα αυτά νομίζω οι ιδιοκτήτες είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Θα σου πρότεινα πάντως να περιμένεις λίγο ακόμα για να έρθουν και τα σύνολα με τα mild hybrid μοτέρ. Εκεί θα μιλάμε για περισσότερη ροπή, δύναμη και οικονομία.
-
Για το κόστος του σερβις παίζει ρόλο πόσο θα χρεώνει την εργατοώρα η κάθε αντιπροσωπεία. Π.χ. στο 1.5 που έχω το πρώτο σέρβις με αλλαγή λαδιών, φίλτρου και έλεγχο σε όλο το αμάξι μου πήγε 120 ευρώ εδώ ενώ φίλος σε άλλη πόλη με ίδιο μοτέρ πλήρωσε 90! Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως ούτε πάμφθηνα είναι τα ανταλλακτικά ούτε πανάκριβα σε σχέση με άλλες μάρκες. Μια μέση κατάσταση θα έλεγα. Μη ξεχνάς την 8ετή εγγύηση. Το κόστος του σέρβις για το 1000cc θα είναι φθηνότερο καθώς θέλει λιγότερο λάδι.
-
-
Επίσης , αν δεν έχεις θέμα με το να περιμένεις τα mhybrid σύνολα, παίζουν κάποιες εκπτώσεις σε ετοιμοπαράδοτα (έχω ακούσει για τα active , φαντάζομαι θα έχουν και stline)
-
Καλησπέρα στους φορουμίτες!
Παρακολουθώ στενά το thread τους τελευταίους 6 μήνες, ειχα την τύχη να οδηγήσω το st line 1.0 για μια εβδομάδα στο εξωτερικό μετά απο ενοικίαση και απο τότε εφαγα σκάλωμα. Παρόλο που ταλαντεύομαι και ακουω σειρήνες απο κορέα (ceed ή xceed αν και πιο πολυ SUV το τελευταίο) και Ιαπωνία (toyota corolla 1.2) τελικά το κολλημα ειναι μεγάλο και αξεπέραστο.
Δυο ερωτήσεις για τα μέλη και τους κατόχους αν μπoρουν να με βοηθήσουν.
- O 1.0 ecoboost ξέρω και έχω διαβάσει οτι ειναι πολύ καλός κινητήρας. Νομίζω αν ειναι να μιλάμε για τρικύλινδρο δεν έχει ανταγωνιστή. Ειναι επαρκής? Εχουν τελικά όριο ζωής τα 100.000χλμ τα τρικύλινδρα και μετά πάμε για άλλα λόγω του 'ζορίσματος' που τραβάνε ή μυθος ολο αυτό?
- Σέρβις και ανταλλακτικά: Εχει κάποιος ενδειτικό κόστος απο πρώτο σέρβις, απο ανταλλακτικά γενικά απο after sales στην ford συγκρινόμενο πχ με kia ή toyota?
Καλησπέρα,
Έχω τον 1.0 στο st-line και από την εμπειρία μου μπορώ να σου πω ότι είναι επαρκέστατος. Σίγουρα όπως είπαν και τα παιδιά δεν θα τρέχεις σε αγώνες και σίγουρα υπάρχουν πιο γρήγορα αμάξια εκεί έξω. Όμως κάνει ωραίο και ξεκούραστο ταξίδι στο οποίο δεν θα νιώσεις ότι το αμάξι δεν τραβάει και θα μπορέσεις και την προσπέραση σου να κάνεις και να τρέξεις και με μεγάλες ταχύτητες. Είναι ένα καλό αυτοκίνητο με πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά.
Για το service εξαρτάται που θα το πας. Οι τιμές είναι μέτριες.
-
Ο dimitriscsd με κάλυψε
-
Νομίζω το μόνο κακό του ecoboost σε σχέση με του κινητήρες της Volkswagen και της Renault για παράδειγμα είναι οτι καίνε παραπάνω αν δεν κάνω λάθος.
Όσο για τις προσφορές δεν υπάρχει κάτι για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτόματο βενζίνη.
-
Εχουν τελικά όριο ζωής τα 100.000χλμ τα τρικύλινδρα και μετά πάμε για άλλα λόγω του 'ζορίσματος' που τραβάνε ή μυθος ολο αυτό?
- Σέρβις και ανταλλακτικά: Εχει κάποιος ενδειτικό κόστος απο πρώτο σέρβις, απο ανταλλακτικά γενικά απο after sales στην ford συγκρινόμενο πχ με kia ή toyota?
-
Προφανώς και όχι, όποιος το λέει αυτό απλά δεν έχει ιδέα από αυτοκίνητα και τι του γίνεται! Δεν υπάρχει τέτοιο όριο, εφόσον συντηρείται σωστά αντέχει όσο και ένας οποιοσδήποτε κινητήρας.
-
Δεν ξέρω, αλλά στο Kuga με τον 1.5 πλήρωνα περί τα €140 για σέρβις. Απο την εμπειρία που έχω σε διάφορα αυτοκίνητα θα έλεγα ότι οι τιμές σέρβις και ανταλλακτικών είναι στον μέσο όσο και προς τα κάτω. Το After Sales της Ford Motor Hellas είναι αρκετά καλό και σίγουρα πάνω από τον μέσο όρο.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Δε ξερω αν αξίζει να περιμένω το hybrid γιατι απο οσα διάβασα δεν μειώνει πάρα πολύ τους ρύπους ή την κατανάλωση σε σχέση με τον 1.0. Αν μιλάμε για τον 1.5 εκεί σίγουρα θα ξεφύγει απο το μπατζετ των 21-22.000 max.
Η προσφορά που είχα παρει για το st line απο την Βελμάρ ηταν στα 21.400 περίπου με κάμερα οπισθοπορίας και κλιματισμο - υπήρχει ετοιμοπαράδοτο και επειδή τα ζητάνε πολλοί αυτά τα 2 εξτρα εχουν ηδη ετοιμα st line με αυτά. Αυτο όμως προ κορονοιου, περίπου Φλεβάρη, τώρα θα πρέπει να ξαναπεράσω απο τα μέρη τους.
Οσο για το αυτόματο, οσο βολικό και να ειναι, προτιμώ το manual.
-
Δεν αξίζει να περιμένεις το Hybrid δεν έχει μεγάλη διαφορά σε κατανάλωση ή ροπή και σίγουρα θα είναι και πιο ακριβό
Αγόρασε το τώρα και επωφελήσου από την έκπτωση για ετοιμοπαράδοτα που ισχύει αυτό τον καιρό
Όσο για το αυτόματο, δεν ταιριάζει στον 100άρι μόνο σε 1.5
-
Δεν αξίζει να περιμένεις το Hybrid δεν έχει μεγάλη διαφορά σε κατανάλωση ή ροπή και σίγουρα θα είναι και πιο ακριβό
Αγόρασε το τώρα και επωφελήσου από την έκπτωση για ετοιμοπαράδοτα που ισχύει αυτό τον καιρό
Καλά από τα 125 στα 155 άλογα δε το λές και αδιάφορη αύξηση δύναμης!
-
+1
και η αύξηση της ροπής επίσης δεν είναι αμελητέα μεταξύ 125 όχι mildhybrid και 155 mildhybrid (νομίζω ~5Kgr ροπής επιπλέον, από 17 στα 22Kgr)
-
dimitriscsd wrote:
+1
και η αύξηση της ροπής επίσης δεν είναι αμελητέα μεταξύ 125 όχι mildhybrid και 155 mildhybrid (νομίζω ~5Kgr ροπής επιπλέον, από 17 στα 22Kgr)
Σε καμία περίπτωση αμελητέα. Αλλα δεν ειναι και η ειδοποιός διαφορά για να δικαιολογησει 1. Τα 2-3000 ευρω plus στην καλυτερη και 2. τον ακόμα μικρότερο χώρο λόγω μπαταρίας που υποψιάζομαι οτι θα έχει.
Κατα τ'αλλα σίγουρα θα ειναι πολυ πολύ καλός κινητήρας και μακάρι να διαψευστώ για την τιμή του.
-
πιο ακριβό από ελάχιστο έως καθόλου θα είναι το mild hybrid. Στην ουσία η έκπτωση 50% στα τέλη ταξινόμησης θα το πληρώνει.
-
Και φυσικά περιμένουμε την μείωση των τελών ταξινόμησης.
-
Πότε όμως???
-
Μέσα στην χρονιά πλέον λόγω πανδημίας δεν νομίζω. Πήγε για το 21.
-
yannis17 wrote:
Πότε όμως???
Θεωρώ απίθανο να υπάρξει μείωση ΤΤ για τα συμβατικά (ΜΕΚ) αυτοκίνητα, αφού δίνουν κίνητρα για τα ηλεκτρικά.
Όχι βέβαια ότι έτσι θα στραφεί η πλειοψηφία του κόσμου στην ηλεκτροκίνηση,αλλά εφ'όσον έχει παρθεί πανευρωπαϊκά/παγκόσμια απόφαση για στροφή εκεί ή θα συνεχίσουν να δίνουν περισσότερα κίνητρα στην αγορά και χρήση ηλεκτρικών ή θα δίνουν αντικίνητρα/περιορισμούς για τα συμβατικά.
-
Είχαν πει οτι θα εξορθολογιστούν τα τέλη ταξινόμησης έτσι ώστε να μην ανεβαίνουν κατακορυφα από ένα ποσό και επάνω. Επίσης να μπορεί ο καταναλωτής να προσθέτει εξοπλισμό και να μην αλλάζει κλίμακα. Στις τελικές τιμές δεν θα υπάρξει μεγάλη διαφορά αλλά οι εισαγωγείς θα μπορούν να εισάγουν αυτοκίνητα με πλουσιότερο εξοπλισμό /ασφαλέστερα και αυτό θα είναι προς το συμφέρον μας. Όλα αυτά ανεξάρτητα αν το αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό ή όχι.
-
Η προσφορά που είχα παρει για το st line απο την Βελμάρ ηταν στα 21.400 περίπου με κάμερα οπισθοπορίας και κλιματισμο - υπήρχει ετοιμοπαράδοτο και επειδή τα ζητάνε πολλοί αυτά τα 2 εξτρα εχουν ηδη ετοιμα st line με αυτά. Αυτο όμως προ κορονοιου, περίπου Φλεβάρη, τώρα θα πρέπει να ξαναπεράσω απο τα μέρη τους.
Εγω το πηρα περσυ απο Σφακιαννάκη 20600 με ολα επανω ετοιμοπαραδοτο.και 8 χρονια εγγυηση.
-
Έχουν πάρει από τότε οι τιμές λίγο !!! Να φανταστείς στο ίδιο πακέτο αν βάλεις κάτι άλλο εκτός από λευκό ή κόκκινο ανεβαίνει η τιμή π.φ. πάνω από 17.000 και το ανεβάζει πάνω από 23.500
-
Έχουν πάρει από τότε οι τιμές λίγο !!! Να φανταστείς στο ίδιο πακέτο αν βάλεις κάτι άλλο εκτός από λευκό ή κόκκινο ανεβαίνει η τιμή π.φ. πάνω από 17.000 και το ανεβάζει πάνω από 23.500
πρεπει να ισχυει αυτο καθως εγω πηρα το απλο λευκο σε αυτην την τιμη. Δεν ειχα ρωτησει για αλλο χρωμα καθως μονο το λευκο ειχαν ετοιμοπαραδοτο. Με την τιμη αυτη παντως φουλ κομπλε και 8 χρονια εγγυηση εκανα να το αποφασισω 3 δευτερολεπτα.Το μονο που μου λειπει ειναι το adaptive cruise control...
Ford Focus MK4