-
Φρέσκα νέα: Focus 1.5 Ecoboost τέρμα!
Τι εννοείς;
Ότι μόνο το χιλιάρι θα είναι πλέον διαθέσιμο;
Σε όλη την γκάμα; Γιατί; Λόγω ρύπων; Τι ξαφνικό ήταν αυτό; Πόσους ρύπους είχε;
-
Παιδιά υπάρχει πρόβλημα στις εταιρίες με τις συνολικές εκπομπές ρύπων co2 των στόλων.Θα υπάρχουν μεγάλα πρόστιμα. Η suzuki έχει πολύ πρόβλημα με το Jimny. Καλύπτει το 50% του συνολικού ποσοστού που μπορεί να έχει σαν εταιρία. Γι'αυτο κατήργησε το 1000 cc boosterjetκαι θα καταργηθούν και άλλα στην πορεία.
Απο ότι συμπεραίνω καταργούν αυτά που θα ρίξουν τους μέσους όρους και τα λιγότερο εμπορικά......μαλλον.
P. S Αυτό θα φέρει σταδιακά και το τέλος των SUV γιατί αυτά υποφέρουν περισσότερο από αυξημένες εκπομπές Co2
-
Fanis75 wrote:
Τι εννοείς;
Ότι μόνο το χιλιάρι θα είναι πλέον διαθέσιμο;
Σε όλη την γκάμα; Γιατί; Λόγω ρύπων; Τι ξαφνικό ήταν αυτό; Πόσους ρύπους είχε;
για πες μας
-
Προς το παρόν δεν δέχεται το εργοστάσιο παραγγελίες για το 1.5. Το μόνο Focus που θα είναι διαθέσιμο με αυτό τον κινητήρα είναι το Vignale Active. Όλα τα υπόλοιπα, μόνο με τον 1.000 Ίσως από το 2020 να αλλάξει κάτι, αλλά όλα είναι πολύ ρευστά αυτή τη στιγμή.
Έχει σχέση με αυτό: https://forum.4troxoi.gr/comment/2105730423#comment-2105730423
Η μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι η Ford σε 150 άλογα θα προσφέρει τον 1.000αρη mild hybrid και αργότερα και κάποια έκδοση του 1.500, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινώσει εαν θα είναι mild hybrid, hybrid or PHEV. Οπότε αυτή τη στιγμή μελετάνε πως θα προσαρμόσουνε τον 1.500αρη.
Αντίστοιχα τέρμα και το Φιέστα με τον 140αρη, μόνο 125 και μέχρι τέλος του χρόνου καμία νέα παραγγελία (έχει κλείσει η γραμμή παραγωγής) μόνο ότι υπάρχει σε στόκ!
Η Ford Ευρώπης έχει ρίξει σχεδόν όλο το βάρος στο Puma αυτή τη στιγμή, αναμένει περί το 50% των πωλήσεων να είναι το Puma.
-
Προς το παρόν δεν δέχεται το εργοστάσιο παραγγελίες για το 1.5. Το μόνο Focus που θα είναι διαθέσιμο με αυτό τον κινητήρα είναι το Vignale Active. Όλα τα υπόλοιπα, μόνο με τον 1.000 Ίσως από το 2020 να αλλάξει κάτι, αλλά όλα είναι πολύ ρευστά αυτή τη στιγμή.
Έχει σχέση με αυτό: https://forum.4troxoi.gr/comment/2105730423#comment-2105730423
Η μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι η Ford σε 150 άλογα θα προσφέρει τον 1.000αρη mild hybrid και αργότερα και κάποια έκδοση του 1.500, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινώσει εαν θα είναι mild hybrid, hybrid or PHEV. Οπότε αυτή τη στιγμή μελετάνε πως θα προσαρμόσουνε τον 1.500αρη.
Αντίστοιχα τέρμα και το Φιέστα με τον 140αρη, μόνο 125 και μέχρι τέλος του χρόνου καμία νέα παραγγελία (έχει κλείσει η γραμμή παραγωγής) μόνο ότι υπάρχει σε στόκ!
Η Ford Ευρώπης έχει ρίξει σχεδόν όλο το βάρος στο Puma αυτή τη στιγμή, αναμένει περί το 50% των πωλήσεων να είναι το Puma.
Αν καταργήσει και όλα τα αλλά της μοντέλα το puma θα αποτελεί μετά το 100% των πωλήσεων της
-
Δηλ. τέρμα και το Fiesta ST με τους 200 ίππους??
Όπως λέει κι ο Φάνης, όλες οι εταιρείες θα αναπροσαρμόσουν τους κινητήρες με υβριδικά για να ρίξουν τους ρύπους (και μάλλον μετά το downsizing,σε 1η φάση το mild hybrid είναι η νέα 'μόδα' για να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα).
-
Αν η 'εύκολη' λύση μετά το downsizing είναι τα mild hybrid μαντέψτε ποιός θα βγει πάλι κερδισμένος μόλις κάτσει η σκόνη...
Ναι ναι ναι πάλι η Toyota γιατί πολύς κόσμος συμπεριλαμβανομένου εμού θα ζυγίσει την εμπειρία που έχει χρόνια στο τομέα ή αν θέλετε ίσως φοβηθεί να πάει σε εταιρεία που τώρα ξεκινάει την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής...
Αναμένω πολύ ενδιαφέρουσα χρόνια το 2020 για την αυτοκινητοβιομηχανία. Μαζί με το νέο φορολογικό το κράτος δεν μπορεί επιτέλους να καταργήσει τεκμήριο και φόρο πολυτελείας να έχουμε την λύση στο πιάτο μας; Κάνω όνειρα...
-
Για το 200αρι Φιέστα δεν ρώτησα, το ξέχασα.
-
Περίεργο μου φαίνεται... Μήπως λόγω ζήτησης απλά κάνουν προσωρινή παύση στις παραγγελίες; Στην Ευρώπη πουλάει τρομερά το μοντέλο.
Και σχετικά με τους ρύπους, ίσα ίσα που έχει από τους λιγότερους της κατηγορίας.
Ας περιμένουμε να δούμε και κάτι επίσημο.
Στην απίθανη περίπτωση που ισχύουν όλα αυτά, τα υπάρχοντα 1.5 μόλις πήραν αξία!
Το Jimny είναι άλλο αμάξι... Ατμόσφαιρα 1.5 με 5άρι κιβώτιο κτλ... Τραβάει μεγάλο ζόρι γι αυτό και οι πολλοί ρύποι. Ο Dragon δεν είναι έτσι.
-
Εγώ που το έχω παραγγείλει από μέσα Σεπτέμβρη;
1.5 150ps A8
-
1.5 150ps A8
Λογικά θα το παραλάβεις (και θα είσαι από τους τυχερούς, εξιαρετικό αυτοκίνητο ειδικά με το αυτόματο!), αλλά περισσότερα θα ξέρει να σου πει ο έμπορος. Εμένα μου είπαν ότι δεν δέχονται άλλες παραγγελίες, αλλά ότι έχει παραγγελθεί θα παραχθεί. Δεν σταμάτησε η παραγωγή του, απλά έκλεισαν οι παραγγελίες ώστε να σταματήσει τέλος έτους η παραγωγή, μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν.
-
Εγώ που ονειρεύομαι να πάρω χιλιάρι αυτόματο βάγκον, θα είναι διαθέσιμο;
Και μάλιστα θα είναι διαθέσιμο χιλιάρι και σε Active ?!
-
Δεν γνωρίζω τέτοιες λεπτομέρεις. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο 1.500αρης θα συνεχίσει να τοποθετείται (μέχρι νεοτέρας) μόνο στο Active Vignale.
-
Αφού είσαι ακόμα στο στάδιο ονείρου/σχεδίου, μπορεί όταν το αποφασίσεις να υπάρχει και το 1000ρι + ηλεκτρικό στα 155 άλογα! Με ελάφρυνση στο τέλος ταξινόμησης και ίσως νεότερο εξοπλισμό! Κάνε καμιά ερώτηση σε αντιπρόσωπο.
-
Υπάρχει η συζήτηση για τον 1000ρη με τα 155 στο Focus (mhd) αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμο, το προσπαθούν ώς αναλλακτική του 1.500.
-
piliourits wrote:
Αφού είσαι ακόμα στο στάδιο ονείρου/σχεδίου, μπορεί όταν το αποφασίσεις να υπάρχει και το 1000ρι + ηλεκτρικό στα 155 άλογα! Με ελάφρυνση στο τέλος ταξινόμησης και ίσως νεότερο εξοπλισμό! Κάνε καμιά ερώτηση σε αντιπρόσωπο.
Kαι να ρωτήσει σε αντιπρόσωπο κατά 99% δε θα γνωρίζει ή δε θα μπορεί να πει και να ξέρει κάτι.
Πάντως,στο παρακάτω βίντεο από το 0:23-0:28 φαίνεται πως θα είναι η γκάμα των υβριδικών και ηλεκτρικών από του χρόνου
Οπότε, όπως λέει κι ένας υπεύθυνος της Ford στη συνέντευξη, πολύ πιθανό αυτό που λέει ο Fanis κι ο dimitriscsd για 1000άρη mild hybrid Active.
-
Ερώτηση θα κάνω, καθώς ένα ακόμη θέμα που με απασχολεί (είχα ανοίξει ξεχωριστό νήμα συζήτησης) είναι πως μάλλον για επαναπατρισθέντες είναι δυνατόν να αγοραστεί καινούριο αυτοκίνητο στην Ελλάδα με έκπτωση του 80% του τέλους ταξινόμησης. Το ποσό που εκπίπτει δεν είναι πολύ μεγάλο για αυτοκίνητα 'λογικού' κόστους, αλλά πιθανόν να είναι 2-3 χιλ. ευρώ για το αυτοκίνητο που μας ενδιαφέρει.
Αν γνωρίζετε στοιχεία επικοινώνιας (email ή τηλέφωνο) για άνθρωπο στα κεντρικά της Ford που θα μπορούσε να με κατατοπίσει, παρακαλώ να μου τα στείλετε (ή κάνετε την ερώτηση εκ' μέρους μου αν έχετε πρόσβαση).
Γιατί αν ζητήσω κάτι τόσο δύσκολο και πολύπλοκο από τον μέσο Έλληνα πωλητή αυτοκινήτων σε μια τυχαία αντιπροσωπεία, μπορεί να του προκαλέσω ψυχικό τραύμα (αν δεν με γράψει κατευθείαν στα ...'κατάστιχά του').
Τα ερωτήματα που ψάχνουν απάντηση λοιπόν είναι:
-
αν (θα) διατίθεται χιλιάρι αυτόματο χατσμπακ/βάγκον και ει δυνατόν Active ( multilink πίσω θα έχει; )
-
αν μπορεί να πωλήσει η Ford αυτοκίνητο με έκπτωση (80%) του τέλους ταξινόμησης σε αγοραστή που θα διαθέτει πιστοποιητικό μετοικεσίας.
-
-
Θα ρωτήσω τον ¨δικό' μου πωλητή...λογικά δεν θα ξέρει (για το Νο.1) ακόμα, αλλά θα κάνω μια ερώτηση.
Μπορείς να ρωτήσεις αυτά τα 2 και κατευθείαν στην FMH από την σιτοσελίδα της στην επικοινωνία.
-
Πάντως και εγώ επαναπατρίστηκα (Αγγλία ζούσα) πρόσφατα και όταν το είχα ψάξει, είδα ότι τα οφέλη ισχύουν μόνο για να φέρεις αυτοκίνητο που ήδη έχεις από το εξωτερικό στην Ελλάδα και όχι για αγορά εδώ.
Στην τελική λοιπόν πλήρωσα κανονικά.
Μακάρι να ισχύει κάτι διαφορετικό και να βγάλεις άκρη πάντως εγώ δεν τα κατάφερα. Και το τέλος ταξινόμησης ήταν αρκετά χρήματα...
-
Εαν δεν κάνω λάθος ο επαναπατρισμός δεν ισχύει για χώρες Ε.Ε (έτσι τουλάχιστον ήταν πριν μερικά χρόνια).
Ford Focus MK4