-
Σκέφτομαι να αποχωριστώ την 156 μου μοντέλο του 2005 1.6 t.spark χωρίς να μου ζητάει τίποτα παραπάνω εκτός από λίγο λάδι κάθε 1.000 χλμ και αρκετή όμως βενζίνη. Μέσα στην πόλη θέλει πάνω από 12l/100km και σε ταξίδι με κλίμα θέλει πάνω από 10l/100km άλλο αν το trip computer λέει άλλα (9.5 και
Η σκέψη μου είναι renault megane 1.5 dci dynamic μεταχειρισμένο με λίγα χλμ περίπου 10.000 χλμ ή σε opel astra 1.6 cdti 136 hp dynamic έκδοση αντίστοιχα . Η οικογένεια αποτελείται από 4 άτομα (2 και 2 πιτσιρίκια ) και τα χιλιόμετρα περίπου 10.000 /έτος γίνονται κυρίως μέσα στην πόλη.
Προσπαθώ λοιπόν να μαζέψω υπέρ και κατά για αυτά τα 2 αλλά και για τον κινητήρα τους, από τους ήδη κατόχους αλλά και από τους γνώστες του θέματος. -
Σκέφτομαι να αποχωριστώ την 156 μου μοντέλο του 2005 1.6 t.spark χωρίς να μου ζητάει τίποτα παραπάνω εκτός από λίγο λάδι κάθε 1.000 χλμ και αρκετή όμως βενζίνη. Μέσα στην πόλη θέλει πάνω από 12l/100km και σε ταξίδι με κλίμα θέλει πάνω από 10l/100km άλλο αν το trip computer λέει άλλα (9.5 και
Η σκέψη μου είναι renault megane 1.5 dci dynamic μεταχειρισμένο με λίγα χλμ περίπου 10.000 χλμ ή σε opel astra 1.6 cdti 136 hp dynamic έκδοση αντίστοιχα . Η οικογένεια αποτελείται από 4 άτομα (2 και 2 πιτσιρίκια ) και τα χιλιόμετρα περίπου 10.000 /έτος γίνονται κυρίως μέσα στην πόλη.
Προσπαθώ λοιπόν να μαζέψω υπέρ και κατά για αυτά τα 2 αλλά και για τον κινητήρα τους, από τους ήδη κατόχους αλλά και από τους γνώστες του θέματος. -
Τα χιλιόμετρα που κάνεις είναι λίγα για να πάρεις ένα ντίζελ με επιπλέον κόστος σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο. Επιπλέον,εφόσον θα κάνεις τα περισσότερα χιλιόμετρα στην πόλη,πάλι δεν είναι καλή ιδέα. Ως γνωστόν η πόλη σκοτώνει τα ντίζελ. Πάντως μεταξύ των δύο ίσως θα πήγαινα στα περισσότερα άλογα του Astra αν δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά στην τιμή.
-
Γιατί σου καίει τόσο πολύ; RAV4 MK2 (δίλιτρο, βενζίνη, μόνιμα τετρακίνητο) καταναλώνει 11 με 11,5 εντός πόλης και 8 εκτός. Τόσο ενεργοβόρος είναι το twinspark; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Για κίνηση μέσα στην πόλη η καλύτερη λύση είναι ένα υβριδικό. Κοίταξε σε auris. Με τα πετρέλαια δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει (π.χ. αύξηση τελών), τα χιλιόμετρα είναι πάντα επίφοβα στα μτχ πετρελαιοκίνητα συν τις βλάβες που μπορεί να αντιμετωπίσεις από κακή συντήρηση και κακή επιλογή καυσίμου από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γιατί σου καίει τόσο πολύ; RAV4 MK2 (δίλιτρο, βενζίνη, μόνιμα τετρακίνητο) καταναλώνει 11 με 11,5 εντός πόλης και 8 εκτός. Τόσο ενεργοβόρος είναι το twinspark; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;Για κίνηση μέσα στην πόλη η καλύτερη λύση είναι ένα υβριδικό. Κοίταξε σε auris. Με τα πετρέλαια δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει (π.χ. αύξηση τελών), τα χιλιόμετρα είναι πάντα επίφοβα στα μτχ πετρελαιοκίνητα συν τις βλάβες που μπορεί να αντιμετωπίσεις από κακή συντήρηση και κακή επιλογή καυσίμου από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.
Ένα θα σου πώ για την κατανάλωση. Γεμίζω το 63 ρεζερβουάρ VPOWER και σε εθνική κάνω 605 χλμ με κλίμα και ανάβει λαμπάκι. Έχει και 165000 χλμ ο κινητήρας αλλά και πάλι το συνεργείο τον βλέπει καθαρό.
Το σκέφτηκα για υβριδικό αλλά το auris ούτε να το βλέπω δεν μπορώ (εμφανισιακά). Όσο για τα χλμ τι μπορεί να έχει πάθει σε 10.000 με 15.000 χλμ 10μηνών αυτοκίνητο? -
Ο χρήστης pedja έγραψε:
Προσπαθώ λοιπόν να μαζέψω υπέρ και κατά για αυτά τα 2 αλλά και για τον κινητήρα τους, από τους ήδη κατόχους αλλά και από τους γνώστες του θέματος.Το Astra 1.6 cdti sedan (που ειναι το προηγουμενο μοντελο βεβαια μιας και δεν εχει ερθει ακομα το νεο σε sedan αμαξωμα) βγαινει στα 18800 με ολα τα εξοδα μεσα (εκτος εξοδων φακελου για δανειο) . Μολις το παρηγγειλα και θα το παραλαβω σε λιγες μερες με δωρο συναγερμο και αισθητηρες παρκαρισματος. Μιλαω για καινουριο φυσικα!
Το προηγουμενο μοντελο που λεω παραπανω αναφερεται μονο οσον αφορα το αμαξωμα μιας και ο κινητηρας ειναι ακριβως ο ιδιος. Απλα το HB εχει βγει ηδη στη νεα εκδοση ενω το sedan οχι ακομα.
Αν βγαινουν τα αλλα 2 που λες πιο ακριβα ισως να πας σε μια opel να το κοιταξεις. Εχει ακομα καποια κομματια ετοιμα προς εκτελωνισμο απ'οτι καταλαβα. -
20500€ βγαίνει το astra dynamic 1.6 136 καινουριο, 20000+έξοδα το megane 1.5 110 expression. Σίγουρα αξίζει πετρέλαιο θα κερδισεις σε βάθος χρονου ακόμα και σε πιθανότητα μεταπώλησης. Test drive για να καταλήξεις!
-
pedja, μια και προέρχεσαι από AR 156,εγώ θα πρότεινα να πας προς το megane.Με το astra,από πλευράς οδηγικής συμπεριφοράς και συστήματος διεύθυνσης,θα αποηγοητευθείς (ειδικά τα προηγ. μοντέλα,για το τελευταίο δεν γνωρίζω,αν κι έχω ακούσει πως έχει βελτιωθεί κάπως).Όσον αφορά τους χώρους,δεν ξέρω ποιο σε εξυπηρετεί καλύτερα.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
20500€ βγαίνει το astra dynamic 1.6 136 καινουριο, 20000+έξοδα το megane 1.5 110 expression. Σίγουρα αξίζει πετρέλαιο θα κερδισεις σε βάθος χρονου ακόμα και σε πιθανότητα μεταπώλησης. Test drive για να καταλήξεις!Το astra dynamic φτάνει 23.400 € , το megane dynamic 24.300 € με κάτι μικροδιαφορές τύπου ηλεκτρικό χειρόφρενο το astra, αναδιπλούμενοι καθρέφτες το megane. Ακριβά και τα δύο στην πλούσια βέβαια έκδοση, γιαυτό και καλοβλέπω μεταχειρισμένο του έτους, το οποίο πέφτει σε 19.000 € περίπου και για τα δύο.
-
Για ξανακοιτα το έχουν αλλάξει οι τιμές. Μπες στο θέμα του megane. 21 χιλ το dynamic. Tο ίδιο ισχυει και για το astra.
-
αφού είχες alfa γιατί δεν κοιτάς και την Giulietta;
θα την βρεις ολοκαίνουργια diesel στα 20.000ευρώ με λογικές καταναλώσεις όπως θέλεις.
Φοβερή αίσθηση στον δρόμο (όπως λογικά έχεις συνηθίσει), πάντα όμορφη, δοκιμασμένος αξιοπρεπέστατος κινητήρας. -
Ο χρήστης tempo έγραψε:
θα την βρεις ολοκαίνουργια diesel στα 20.000ευρώ με λογικές καταναλώσεις όπως θέλεις.
Φοβερή αίσθηση στον δρόμο (όπως λογικά έχεις συνηθίσει), πάντα όμορφη, δοκιμασμένος αξιοπρεπέστατος κινητήρας.Την κοιτάω και την Giulietta αλλά θέλω και λίγο το κάτι παραπάνω στην τεχνολογία με λογική τιμή τύπου gps, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, 8΄ οθόνη info και άλλα ηλεκτρονικά άνεσης και ασφάλειας τα οποία ελπίζω να μην το μετανιώσω στο μέλλον.
-
Το αυτοκίνητο πάνω από όλα είναι κινητήρας-σασί-αναρτήσεις και η Giulietta είναι η καλύτερη της κατηγορίας για έναν ανήσυχο οδηγό. Από εκεί και πέρα δεν της λείπει και τίποτα από αυτά τα ανούσια μπιμπλίκια...
-
Ο χρήστης pedja έγραψε:
Φοβερή αίσθηση στον δρόμο (όπως λογικά έχεις συνηθίσει), πάντα όμορφη, δοκιμασμένος αξιοπρεπέστατος κινητήρας.Την κοιτάω και την Giulietta αλλά θέλω και λίγο το κάτι παραπάνω στην τεχνολογία με λογική τιμή τύπου gps, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, 8΄ οθόνη info και άλλα ηλεκτρονικά άνεσης και ασφάλειας τα οποία ελπίζω να μην το μετανιώσω στο μέλλον.
Η Gulietta Super jtdm 1.6 εχει ολα αυτα που ζητας και φυσικα ειναι Alfa και βγαινει σε προσφορα στα 19-20000. Ο μονος λογος που πηγα στο Αστρα που ανεφερα παραπανω ηταν οι χωροι που εκει υστερει σε σχεση με το Αστρα σενταν αλλα που νομιζω εσενα δε σε ενδιαφερει.
-
Ashaman με ενδιαφέρουν οι χώροι λόγω των 2 μικρών παιδιών γιαυτό και προσανατολίζομαι στο Megane 434 litra και το hb astra 370 και 350 η Gulietta. H αλήθεια είναι ότι θέλω και να αλλάξω λίγο από Alfa που μπορεί και να το μετανιώσω στο μέλλον
-
Ο χρήστης pedja έγραψε:
Ashaman με ενδιαφέρουν οι χώροι λόγω των 2 μικρών παιδιών γιαυτό και προσανατολίζομαι στο Megane 434 litra και το hb astra 370 και 350 η Gulietta. H αλήθεια είναι ότι θέλω και να αλλάξω λίγο από Alfa που μπορεί και να το μετανιώσω στο μέλλονΠαιζει να κοιταξεις sedan τοτε? Αυτο που εχω προτεινει παραπανω αφου κοιτας το Αστρα ειναι καλο και σε τιμη και σε γκατζετακια.
Anyway, σε αυτην την τιμη (περιπου 19) βγαινει και το tipo hb Που εχει μεγαλυτερους χωρους απο ολα . -
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Για ξανακοιτα το έχουν αλλάξει οι τιμές. Μπες στο θέμα του megane. 21 χιλ το dynamic. Tο ίδιο ισχυει και για το astra.Έχουν σταματήσει οι προσφορές Open Days. Αυτή τη περίοδο περίπου -1.000 από τιμή καταλόγου πάει το Megane.
-
Λοιπόν, έκανα test drive το megane 1.5 cdi 110hp dynamic. Εντυπώσεις γενικά αρκετά καλές και πάντα συγκρινόμενες με την 156 μου του 2005 και εξηγώ:
-Θέση οδήγησης πάρα πολύ καλή, ισάξια με αυτήν της 156 μου, η οποία όμως είναι και 12 ετών.
-Κράτημα πολύ καλό όπως και τα φρένα του
-Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν η επιτάχυνση από τα 110km-115km σε 140km-150km που κατάλαβα μεγάλη διαφορά. Επιταχύνει πολύ γρήγορα
-Εσωτερικό τέλειο και χωρίς να ακούω το παραμικρό θόρυβο και ούτε ένα τσικ από το ταμπλό. Δεν τρίζει καθόλου.
-Η οθόνη info 8.7' είναι αρκετά εύχρηστη.
Άρα πρώτη εντύπωση οδηγικά τουλάχιστον δεν αλλάζω επίπεδο αλλά ούτε και χάνω από την 156 μου.Δεν πάω σε ουδέτερο αυτοκίνητο. Για τον λοιπό εξοπλισμό σίγουρα είναι πιο κοντά στην τεχνολογία με ένα σωρό ευκολίες που παρέχονται στον οδηγό.Υ.Γ. Σειρά έχει το Astra και βλέπουμε
-
Ο χρήστης pedja έγραψε:
Υ.Γ. Σειρά έχει το Astra και βλέπουμεΔεν το έχω οδηγήσει αλλά εάν κρίνω από τις προηγούμενες γενιές και από αυτά που διαβάζω, μάλλον θα απογοητευτείς.
Σίγουρα πάντως, οδηγικά, είναι υποδεέστερο του Megane.
renault megane 1.5 dci vs opel astra 1.6 cdti 136 hp