-
12 χρόνια μετά την αγορά του πρωτου μου αυτοκινητού(Audi A4 1.6 ) νόμιζω οτι έφτασε ο χρόνος που θα περάσουμε σε αντικατασταση του.
Είμαστε πλέον μια 4 μελής οικογένεια και πλέον δεν θα χρειαζόμαστε παιδικό καροτσάκι
Το μεγαλο δίλημμα είναι SUV ή επιβατικό οικογενειακό ?
Την τετρακίνηση την χρειάζομαι τους χειμερινούς μήνες(χιονοδρομικά,σκί),τα ταξίδια τα οποία πραγματοποιούμε είναι συνηθως των 150-200 χλμ προορισμοί
Το budget των χρημάτων είναι 35-40.000
Το αυτοκίνητο θα είναι θεωρητικά το οικογενειακό μας αυτοκίνητο της επόμενης δεκαετίας.
Τι θα προτείνατε? -
12 χρόνια μετά την αγορά του πρωτου μου αυτοκινητού(Audi A4 1.6 ) νόμιζω οτι έφτασε ο χρόνος που θα περάσουμε σε αντικατασταση του.
Είμαστε πλέον μια 4 μελής οικογένεια και πλέον δεν θα χρειαζόμαστε παιδικό καροτσάκι
Την τετρακίνηση την χρειάζομαι τους χειμερινούς μήνες(χιονοδρομικά,σκί),τα ταξίδια τα οποία πραγματοποιούμε είναι συνηθως των 150-200 χλμ προορισμοί
Το αυτοκίνητο θα είναι θεωρητικά το οικογενειακό μας αυτοκίνητο της επόμενης δεκαετίας.
Τι θα προτείνατε? -
Τι θα προτείνατε? -
Γιατρέ ,SUV, όσο περνάνε τα χρόνια θα το εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο. Καλύτερη από την 4κινηση είναι ένα σετ χειμερινών ελαστικών για τα χιονοδρομικά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προτείνετε και μοντέλα παιδιά!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Kodiaq, X1, 3008 από suv
Από sedan c-class ή σειρά 3.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
X-trail προτείνω εγώ.
Και τετρακίνητο και καλούς χώρους -
BMW X1 ή Peugeot 3008. Φυσικά η καλύτερη επιλογή σχέση / τιμής είναι το Ford Kuga,αλλά εφόσον μπορείς να διαθέσεις τόσα χρήματα, μπορείς να επιλέξεις κάτι καλύτερο όπως τα δύο πρώτα.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βασικό είναι παιδιά οι μεγάλοι χώροι,και χώροι αποσκευών.Τι θα λέγατε για το crv 1.6 AWD στα 34.500;
-
Διάβασε για το Crv και στο αντίστοιχο θέμα που υπάρχει. Θα πάρεις καλές πληροφορίες.
Είναι πολύ καλή επιλογή με πολύ καλούς χώρους και αξιόπιστο. Αρνητικό για μένα το ακριβό του aftetsales.
Σε αυτά τα λεφτά θα ήθελα υπερυψωμενο με πολλά άλογα, καλό εξοπλισμό, τετρακίνηση και αυτόματο.
Προσωπικά θα κοιτούσα XTrail, Kuga, το νέο Jeep Compass στις πολύ καλές εκδόσεις τους και ... αυτόματα. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Διάβασε για το Crv και στο αντίστοιχο θέμα που υπάρχει. Θα πάρεις καλές πληροφορίες.
Είναι πολύ καλή επιλογή με πολύ καλούς χώρους και αξιόπιστο. Αρνητικό για μένα το ακριβό του aftetsales.
Σε αυτά τα λεφτά θα ήθελα υπερυψωμενο με πολλά άλογα, καλό εξοπλισμό, τετρακίνηση και αυτόματο.
Προσωπικά θα κοιτούσα XTrail, Kuga, το νέο Jeep Compass στις πολύ καλές εκδόσεις τους και ... αυτόματα.Πηγα ηδη και ειδα το Compass απο κοντα,οι χωροι του δεν με ενθουσίασαν,ειμαι 1.90 και οταν καθομουν οδηγος ο απω πίσω δεν ηταν και πολύ ανετος,η τιμη του ειναι 37500 καλό εξοπλισμό στα 1.4 AWD 170 PS , και ο χωρος αποσκευων οχι μεγάλος,δεν μου εκανε φοβερό κλικ μπορω να πω αλλα περιμενω να το δω και στον δρόμο οταν με καλέσουν.Τα αλλα 2 δεν τα εχω δει και δεν εχω εικονα ,δεν ξέρω το volvo xc 40 σε τι κόστος θα βγαίνει και με τι κινητηρες.....
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Βασικό είναι παιδιά οι μεγάλοι χώροι,και χώροι αποσκευών.Τι θα λέγατε για το crv 1.6 AWD στα 34.500;Sent from my iPhone using Tapatalk
+1
Νομιζω ομως οτι βγαινει καινουριο?Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Βασικό είναι παιδιά οι μεγάλοι χώροι,και χώροι αποσκευών.Τι θα λέγατε για το crv 1.6 AWD στα 34.500;
+1
Νομιζω ομως οτι βγαινει καινουριο?Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ναι γι αυτο και η ποιο χαμηλή τιμή,όσοι ειναι κατοχοι στην περιοχη μιλάνε για πολύ τίμιο αυτοκινητο αλλα μου ειναι λίγο ασχημούτσικό
-
Καλησπέρα και από εμένα!
Ευχάριστος πονοκέφαλος λέγεται αυτό
Διαθέτεις ένα πολύ καλό ποσό και σίγουρα θα αποκτήσεις ένα υπέροχο αμάξι το οποίο θα χαρείτε εσύ και η οικογένειά σου!
Αν ήμουν στη θέση σου, θα έκανα μια επιλογή 3-4 μοντέλων,θα έπαιρνα τη σύζυγο και θα πηγαίναμε να τα δούμε και να τα οδηγήσουμε από κοντά.Και να πάρουμε προσφορές, φυσικά.
3008,Χ1,Τiguan,Kuga,Xtrail,CRV είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές αλλά πολλά εξαρτώνται και από την έκδοση/εξοπλισμό τους.
Δες και εδώ ή
εδώ
YΓ:Δεν έχεις διευκρινίσει αν ενδιαφέρεσαι για πετρέλαιο ή βενζίνη! -
Πάντως αν αποφασίσεις για SUV, είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να μην έχει τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως αν αποφασίσεις για SUV, είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να μην έχει τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο.+1 για την τετρακίνηση, το αυτόματο ειναι θεμα γούστου.
Απο εμενα Tiguan 4motion dsg σαν SUV και BMW 320i (αν βγαινει στα λεφτα σου) αλλιως c180 σαν σεντάν.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
το αυτόματο ειναι θεμα γούστουΣίγουρα, απλά ταιριάζει πολύ στα SUVs και επειδή δεν αναζητάς σε αυτά σπορ συμπεριφορά αλλά και επειδή είναι καλύτερα στην εκτός δρόμου οδήγηση (ειδικά αυτά με μετατροπέα).
Απο εμενα Tiguan 4motion dsg σαν SUV και BMW 320i (αν βγαινει στα λεφτα σου) αλλιως c180 σαν σεντάν.
Συμφωνώ. Απλά από τα 40 και κάτι ξεκινάει και το κορυφαίο σεντάν της κατηγορίας, η Giulia!!!
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Βασικό είναι παιδιά οι μεγάλοι χώροι,και χώροι αποσκευών.Τι θα λέγατε για το crv 1.6 AWD στα 34.500;Sent from my iPhone using Tapatalk
Καλησπέρα
Και εγώ πέρισυ βρέθηκα σε ανάλογο ερώτημα και ήμουν μεταξυ Χ1 και CRV. Επικράτησε το CRV κυριώς λόγω χώρων , πρακτικότητας και εξαιρετικού κινητήρα.
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=59710
Μερικά σχόλια για το CRV μπορείς να δεις στο θέμα αλλά σε γενικές γραμμές το μόνο ουσιαστικό μειονέκτημα είναι ο τοπικός αντίπροσωπος . Για να στο εξιδεικεύσω υπάρχουν δυο θέματα
1)Ακριβά ανταλλακτικά έαν σε τρακάρουν
2)Χρόνος αναμονής για επισκευές. (πάλι εαν σε τρακάρουν,)Η βασική συντήρηση για τα πέντε χρόνια είναι δωρεαν όποτε για τα πέντε πρώτα service το κόστος έιναι χαμηλό.
Για την συνέχεια και (κτύπα ξύλο) έαν έχεις κάποιο ατύχημα ενδεχομένως να χρησιμοποίησσεις στοκ από εξώ με φθηνά ανταλλατικά και άμεση διαθεσιμότηταΓια το συγκεκριμένο και εφόσον δεν ήθελα το μοντέλο με το πολύ καλό αυτόματο 9 της ZF, θα προτιμούσα στοκ CRV FY 2015 AWD . Λογικά θα το βρεις στα 33250 και μπορείς να διαπραγματευτείς μπάρες οροφής και σχάρα σαν δώρο. Οι διαφορές FY16 & Fy15 είναι οι μπάρες οροφής, το φιμέ πίσω τζάμι και οι διαφορετικές ζάντες.
Αντί για φιμε θα προτιμούσα να βάλω μόνος μου μεμβράνες προστασίας 3Μ ή ανάλογης μάρκας (απαραίτητες στο CRV). -
Πολύ γρήγορα στο Honda θα σε αρέσουν τα παρακάτω
α)Χώροι, πρακτικότητα
β)Στιβαρή ποιότητα κατασκευής
γ)Εξαιρετικοί κινητήτες κιβώτιο (είτε παρεις manual είτε πάρεις το εξαιρετικό 9 της ZF
δ)Σφικτό στήσιμο χωρίς μεγάλες κλίσεις για το 2wd
e)Eξαιρετικοί κινήτηρες με χαμήλη κατανάλωση καυσίμου
στ)Τα εργοστασιακά λαστιχα M+s είναι εξαιρετικά στο χιόνι και στο χώμα.Δεν θα σου αρέσουν τα παρακάτω
1)Λογω μεγάλων επιφανειών θέλει οπωσδήποτε να βάλεις αντιηλιακές μεμβράνες
2)Το infotainment είναι γιαπωνέζικης λογικής όποτε μπορεί να μην αρέσει σε όλους. Για την γιαπωνέζικη λογική διαβάζεις το παρακάτω ώστε να μπεις στο κλίμαhttp://sushimou.gr/odhgos-epibiwshs-sth ... -toyaleta/
3)Τα λαστιχα M+S κάνουν θόρυβο στην τραχιά ασφαλτο ενώ κοστίζουν και στο φρενάρισμα.(και στο δικίνητο σπινιάρουν τον εσωτερικό τροχό έαν το πιέσεις σε κλειστά κομμάτια). -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
το αυτόματο ειναι θεμα γούστου
Σίγουρα, απλά ταιριάζει πολύ στα SUVs και επειδή δεν αναζητάς σε αυτά σπορ συμπεριφορά αλλά και επειδή είναι καλύτερα στην εκτός δρόμου οδήγηση (ειδικά αυτά με μετατροπέα).
Συμφωνώ. Απλά από τα 40 και κάτι ξεκινάει και το κορυφαίο σεντάν της κατηγορίας, η Giulia!!!
Συμφωνω κ επαυξάνω σε ολα , κ ξέρεις οτι την giulia θα την πρότεινα πρώτη απο οτιδήποτε αλλο, αλλα:
- Ξεφεύγει απο το budget που τέθηκε.
- Εικάζω (αυθαίρετα βεβαια γιατι δεν εχει αναφερθεί) οτι δεν ενδιαφέρεται για 2λιτρο.
Αν δεν υπάρχουν οι 2 αυτοί περιορισμοί τότε με κλειστά ματια!
ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ