-
Καλησπέρα στην παρέα!
Ονομάζομαι Γιάννης και είμαι νέο μέλος στο παρόν forum, αλλά διαβάζω τα διάφορα θέματα εδώ και καιρό. Κάτοχος scirocco 122 και οσονούπω προβαίνω σε αλλαγή για ένα από τα παραπάνω όπως γράφει και ο τίτλος. Το budget μου είναι στα 22.500.
Η αλλαγή γίνεται κυρίως λόγω χώρων και οικονομίας (ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για diesel). Σαν εργένης το παρόν όχημα το ευχαριστιόμουν στο έπακρο. Οι χώροι μου έφτανα και με το παραπάνω. Πλέον, οι υποχρεώσεις αλλάζουν. Έπειτα, η δουλειά μου με αναγκάζει να γράφω αρκετά χλμ, περίπου 20k το χρόνο και να πραγματοποιώ 2 μετακομίσεις το χρόνο (όχι δεν είμαι στρατιωτικός, αλλά εκπαιδευτικός).
Μετά από αρκετό ψάξιμο είμαι ανάμεσα στις επιλογές του τίτλου. Έχω πάει σε αντιπροσωπείες, μου έδωσαν προσφορές, έχω διαβάσει τα αντίστοιχα θέματα, αλλά και πάλι αδυνατώ να επιλέξω ένα.
Όλες οι γνώμες είναι καλοδεχούμενες και ευελπιστώ μέσα από την ανάλογη κουβέντα να με βοηθήσετε στην επιλογή μου. -
Καλησπέρα στην παρέα!
Ονομάζομαι Γιάννης και είμαι νέο μέλος στο παρόν forum, αλλά διαβάζω τα διάφορα θέματα εδώ και καιρό. Κάτοχος scirocco 122 και οσονούπω προβαίνω σε αλλαγή για ένα από τα παραπάνω όπως γράφει και ο τίτλος. Το budget μου είναι στα 22.500.
Η αλλαγή γίνεται κυρίως λόγω χώρων και οικονομίας (ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για diesel). Σαν εργένης το παρόν όχημα το ευχαριστιόμουν στο έπακρο. Οι χώροι μου έφτανα και με το παραπάνω. Πλέον, οι υποχρεώσεις αλλάζουν. Έπειτα, η δουλειά μου με αναγκάζει να γράφω αρκετά χλμ, περίπου 20k το χρόνο και να πραγματοποιώ 2 μετακομίσεις το χρόνο (όχι δεν είμαι στρατιωτικός, αλλά εκπαιδευτικός).
Μετά από αρκετό ψάξιμο είμαι ανάμεσα στις επιλογές του τίτλου. Έχω πάει σε αντιπροσωπείες, μου έδωσαν προσφορές, έχω διαβάσει τα αντίστοιχα θέματα, αλλά και πάλι αδυνατώ να επιλέξω ένα.
Όλες οι γνώμες είναι καλοδεχούμενες και ευελπιστώ μέσα από την ανάλογη κουβέντα να με βοηθήσετε στην επιλογή μου. -
Καλησπέρα στην παρέα!
Καλωσόρισες στο forum,συνάδελφε!
Θα βιαστώ λίγο και θα προβλέψω ότι έτσι όπως θέτεις τα δεδομένα στο αρχικό post,θεωρώ πιο πιθανό να μπερδευτείς από τις διαφορετικές απόψεις παρά να ξεμπερδευτείς
Προσωπικά και αυστηρά μεταξύ των 4, θα προτιμούσα το vitara,αν θεωρείς επαρκείς τους χώρους του...δεν κατάλαβα αν παραμένεις εργένης ή αν έχεις πια οικογένεια διότι αναφέρεις πως ''οι χώροι μου έφταναν και με το παραπάνω...οι υποχρεώσεις πλέον αλλάζουν''.
Ειδάλλως θα επέλεγα αυτό που μου αρέσει να χαζεύω αραγμένο στο γκαράζ μου ή αυτό με την καλύτερο εξοπλισμό!
Οδηγικά και ως προς την κατανάλωση δε νομίζω ότι θα συναντήσεις τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. -
Δηλαδή από τα 4 αυτά αυτοκίνητα δε ξεχωρίζεις κάποιο; Όλα σου αρέσουν ακριβώς το ίδιο;
Δε μας λες αν έκανες τεστ ντράιβ.
Όπως και να έχει, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν 'κακά' αυτοκίνητα σήμερα, η δική μου συμβουλή είναι να πάρεις όποιο σου αρέσει περισσότερο στο μάτι, όποιο σου αρέσει περισσότερο να κάθεσαι μέσα του ή φυσικά εκείνο που σε ευχαριστεί περισσότερο στην οδήγηση. 10 λίτρα στο χώρο αποσκευών πάνω-κάτω, μισό λίτρο κατανάλωσης πάνω-κάτω κτλ. είναι νομίζω ανούσιο να τα κουβεντιάζεις. -
Γεια σου lleonidas!
Για εργένης το scirocco είναι μια χαρά. Με τη γυναίκα πλέον ζορίζομαι λίγο στους χώρους , πόσο μάλλον μελλοντικά και με ένα κουτσούβελο.. -
sargus, καλησπέρα!
Είμαι Κομοτηνή και εδώ δεν διαθέτουν κάποιο για test-drive. Κάποια στιγμή θα φύγω Σαλόνικα για να δω τι υπάρχει εκεί. Έχω κάνει σε mokka που το απέκλεισα γιατί απλά μου φάνηκε αδιάφορο και σε kodiaq το οποίο θα αγόραζα με κλειστά μάτια αλλά δυστυχώς σε αυτά τα χρήματα βγαίνει βενζίνη. Κάποιο άλλο crossover μέχρι αυτό το budget δε με ενδιαφέρει.
Έχουν όλα περίπου τον ίδιο εξοπλισμό, ίσως με ένα θετικό παραπάνω στο vitara αν πάω σε τετρακίνηση.
Τα τελευταία που έγραψες με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.
-
Εγώ πάντως θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου και σου λέω ένα... Από τα 4 αυτό που πρέπει πρώτο πρώτο να εξαιρέσεις από την λίστα είναι το βιτάρα. Οι χώροι του συναγωνίζονται του scirocco... και αν πράγματι σκοπεύεις σύντομα να αβγατίσει η οικογένεια προτιμότερο θα ήταν το scross και εάν επρόκειτο για την suzuki. To scross είναι ο ορισμός του οικογενειακού suv με σπορ διάθεση και χώρους πολυμορφικού. Οι κάτοχοι του scroos εδώ μέσα ομολογώντας συχνά πως ίσως η εμφάνιση του και μόνο να μη 'σουβίζει' εντούτοις έχουν να γράφουν τα καλύτερα και είναι από τους λίγους που θεωρώ απόλυτα ειλικρινείς σε αυτά που γράφουν για το αμάξι τους... Από εκεί και μετά το qq έχει αποδειχθεί μια πολύ ασφαλής λύση για τους περισσότερους θιασώτες των suv με οικογενειακούς όμως προσανατολισμούς. Ιδιαίτερα καλό σαν σχέδιο οδική συμπεριφορά και αξιοπιστία ενώ στα συν του είναι η μεταπωλητική του αξία. Υπάρχουν εδώ μέσα άνθρωποι που το πήραν και όταν αποφάσισαν πως δεν τους κάνει (φυσικά και δεν μπορεί με τόσες πωλήσεις και βάσει στατιστικής θα υπήρχαν και τέτοιοι...)έχασαν ελάχιστα από τα χρήματα που κατέβαλαν να το πάρουν. Για τον 1.5 dci που φορά το qq μετά από πολλά χρόνια στην πιάτσα θεωρείται ο πλέον αξιόπιστος κινητήρας ντίζελ και επίσης πολύ τσιγκούνης. Το σχεδιαστικό απαύγασμα της άπω ανατολής δεν το ξέρω και δεν μπορώ να γράψω τίποτε. Ισως γιατί δίχως να έχω να της προσάψω κάτι η σχολή αυτή με αφήνει παγερά αδιάφορο. Σε κάθε περίπτωση καλή συνέχεια στην καινούργια σου ζωή!
-
από τα 4 αυτά QQ δαγκωτό λόγω εμφάνισης, κινητήρα και μεταπωλητικής αξίας!
Αν μπορείς να μαζέψεις λίγα χρήματα ακόμη θα είχα στο μυαλό μου και τα Kadgar - Kuga για ακόμη μεγαλύτερους χώρους, αν όχι και το tiguan που μάλλον είναι ακόμη ακριβότερο... -
Προσωπικά με τις παραμέτρους που θέτεις θα κοίταγα QQ και S Cross. Ειδικά το QQ εν όψει του facelift μαθαίνω ότι προσφέρεται σε αρκετά δελεαστική τιμή (αλλιώς περιμένεις λίγους μήνες το facelift και έχει ένα πιο φρέσκο και ποιοτικά βελτιωμένο QQ).
-
22.500 Που είναι το budget σου, είναι ακριβώς η τελική τιμή με πινακίδες, που θα βρεις για το S-Cross 1.4 BoosterJet 140ps έκδοση GL+ 4x4 Allgrip. Στην ίδια έκδοση, με τον ίδιο κινητήρα και τα ίδια 'μπιχλιμπίδια', το vitara βγαίνει +5.000€ έχοντας, ναι μεν πιο όμορφο/νεανικό Look, αλλά τουλάχιστον 50-70lt λιγότερο πορτ μπαγάζ.
Μετά, σε αυτά τα λεφτά πας για Qasqai αλλά ΧΩΡΙΣ τετρακίνηση, κάτι το οποίο μπορεί να μην σε πολυενδιαφέρει, αλλά αν δεις κανα βιντεάκι για την ασφάλεια που έχει η αυτόματη τετρακίνηση allGrip της Suzuki ακόμα και στην άσφαλτο και στο βρεγμένο, ίσως αλλάξεις γνώμη.
Εξάλλου τα Qasqai έχουν γίνει 'σούπα'
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
22.500 Που είναι το budget σου, είναι ακριβώς η τελική τιμή με πινακίδες, που θα βρεις για το S-Cross 1.4 BoosterJet 140ps έκδοση GL+ 4x4 Allgrip.MONO DIESEL θέλει, όχι βενζίνη. Αλλιώς η συγκεκριμένη έκδοση είναι super vfm.
-
Ουπς, συγνώμη, μου διέφυγε....
Γενικά πάντως ξανασκέψου το θέμα Diesel... Ψάξτο καλά. Δεν είναι πλέον τόσο δελεαστικά τα diesel, όσο πριν 2-3 χρόνια. Εκτός αν κάνεις 100+ χλμ καθημερινά (κατ' εμέ, πάντα). Τα 20Κ τον χρόνο (κατ' εμέ πάλι, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις), δεν δικαιολογούν Diesel.
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Ουπς, συγνώμη, μου διέφυγε....Γενικά πάντως ξανασκέψου το θέμα Diesel... Ψάξτο καλά. Δεν είναι πλέον τόσο δελεαστικά τα diesel, όσο πριν 2-3 χρόνια. Εκτός αν κάνεις 100+ χλμ καθημερινά (κατ' εμέ, πάντα). Τα 20Κ τον χρόνο (κατ' εμέ πάλι, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις), δεν δικαιολογούν Diesel.
με 20-30% μικρότερη κατανάλωση + τη διαφορά της τιμής του καυσίμου...επί 20.000 χλμ τον χρόνο...διαφωνώ κάθετα...
Είναι σημαντικό το ποσό...Κάτω από 15k χλμ θα συμφωνούσα μαζί σου...
-
Οκ δεν θα διαφωνήσω, εξάλλου έχει χυθεί πολύ μελάνι πάνω στο θέμα.
Και οι δύο τεχνολογίες έχουν και τα θετικά και τα αρνητικά τους.
Στο τέλος, ίσως το πιο θεμιτό θα ήταν να κάνει test drive το ίδιο μοντέλο με δύο διαφορετικούς κινητήρες και να κρίνει μόνος του.Κάποτε το σκεφτόμουν και εγώ το diesel, ξέροντας μόνο τα πλεονεκτήματά του και χωρίς να έχω εντρυφήσει στις ιδιαιτερότητές του. Μόλις το έψαξα περισσότερο, το διέγραψα ως επιλογή (προσωπικά πάντα).
Έχοντας γνώση μόνο από το S-Cross το οποίο περιμένω τέλη του μηνός, ο βενζινοκινητήρας Boosterjet προσφέρει 140 άλογα 220Nm ροπή και κατανάλωση 5,7λτ/100 και 10,2' στα 0-100 και 200χλμ τελική
ενώ ο Diesel 120 άλογα 320Nm ροπή και κατανάλωση 4,6λτ/100και 13' στα 0-100 και 180 τελική (τα νούμερα από το φυλλάδιο)Αλλά κανένα νούμερο δεν αντικαθιστά την προσωπική εμπειρία και την οδηγική απόλαυση που μπορεί να νιώσει ή όχι κάποιος, οδηγώντας το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο.
-
Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών θα προτιμούσε τη βενζίνη αν οι τιμές ήταν πιο λογικές!
Και εγώ επέλεξα για πρώτη φορά diesel και πριν ακόμη και το υγραέριο, γιατί είχα φτάσει να πληρώνω πάνω από 200 ευρώ τον μήνα σε καύσιμα (βενζίνη...)
Δυστυχώς βασικό κριτήριο για τους περισσότερους που κάνουν τόσα χλμ αναγκαστικά γίνεται το κόστος κίνησης, εκτός και αν δεν τους απασχολεί το κόστος κίνησης.
Εντούτοις για τα 20.000 χλμ - το γράφω γιατί και εγώ κάνω περισσότερα από τόσα κάθε χρόνο - η διαφορά στο κόστος κίνησης είναι αρκετά εκατοντάδες ευρώ (διαφέρει από αμάξι σε αμάξι...). Ιδίως αμάξια σαν το QQ και το S-cross σε diesel γράφουν καταναλώσεις απίστευτες (4άρια-5άρια) που κατεβάζουν πολύ το κόστος κίνησης σε σχέση με τη βενζίνη -
Οπως σου ειπαν θα ελεγα και εγω s cross ή qq.
Το qashquai το εψαξα αρκετα και το θεωρω πολυ τιμιο αμαξι. Σε επιπεδο εξοπλισμου acenta εχει μικρη οθονη -αν σε ενδιαφερει η multimedia χρηση- και δεν εχει αισθητηρες παρκαρισματος. Υπαρχουν βεβαια aftermarket λυσεις και για τα δυο.
Τον κινητηρα του τον ξερω καλα καθως τον εχουμε σε b class. Ειναι πολλα χρονια στην πιατσα, ειναι οικονομικος και παραλληλα κινει αξιοπρεπως το αμαξι.Εδω εχουν γραψει για θεματα τριγμων στο qq, μη περιμενεις τη συναρμογη της vw.
Αλλα σαμπως βρισκεις και το τελειο αμαξι; ετσι κι αλλιως σ αυτα τα χρηματα για vfm αμαξια αυτο ειναι λεπτομερεια...Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
To diesel είναι για πολλά χλμ. και ειδικά αν μιλήσουμε για τον 1.5 dci είναι ο ορισμός της τσιγκουνιάς! Πριν λίγες μέρες έχοντας διανύσει κάπου 500 χλμ στην Ευβοια αλλά και στην Αττική, αρχικά στενοχωρήθηκα και λέω στην σύζυγο... 'Μάλλον χάλασε το φλοτέρ του καυσίμου. 500 Χλμ και δείχνει την στάθμη πάνω από την μέση'. Μου απαντά 'Πάρε τους τηλέφωνο το συντομότερο μιας και τελειώνει η εγγύηση αλλά καλού κακού συμπλήρωσε μη τυχόν παρουσιαστεί κάποιο χειρότερο πρόβλημα'. Το λοιπόν γέμισα... 24 λίτρα!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
To diesel είναι για πολλά χλμ. και ειδικά αν μιλήσουμε για τον 1.5 dci είναι ο ορισμός της τσιγκουνιάς! Πριν λίγες μέρες έχοντας διανύσει κάπου 500 χλμ στην Ευβοια αλλά και στην Αττική, αρχικά στενοχωρήθηκα και λέω στην σύζυγο... 'Μάλλον χάλασε το φλοτέρ του καυσίμου. 500 Χλμ και δείχνει την στάθμη πάνω από την μέση'. Μου απαντά 'Πάρε τους τηλέφωνο το συντομότερο μιας και τελειώνει η εγγύηση αλλά καλού κακού συμπλήρωσε μη τυχόν παρουσιαστεί κάποιο χειρότερο πρόβλημα'. Το λοιπόν γέμισα... 24 λίτρα! [emoji38]Χαχαχαχα!!! Πραγματι ειναι εντυπωσιακα τα νουμερα που δειχνει ακομα και με σβελτη οδηγηση
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ετσι είναι. Εσείς τελικά Ούρσουλα ποιο παραγγείλατε; Συγνώμη για το offtopic.
Αγορά αυτοκινήτου: vitara vs scross vs qashqai vs sportage