-
Οι μπαταρίες προβλέπεται να αλλάξουν;
Ο πωλητής μου είπε ότι πέραν της εγγύησης (10 χρόνια; ) μόνο ταξιτζήδες έχει υπόψη του να έχουν αλλάξει και πάλι χωρίς να είναι κανόνας.
Αλλά εκεί μιλάμε για πολλαπλάσια χλμ.Κάποιος κάτοχος θα ξέρει καλύτερα γιατί και ο πωλητής το ποίημα του θα πει προφανώς.
-
Γνωστός μου έχει το Prius 12 χρόνια και δεν έχει αλλάξει μπαταρία.
-
Στο rx του 2007 κανενα προβλημα με μπαταριες μεχρι στιγμης.
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ξέρω 2 ιδιώτες με Πρίους με αλλαγή μπαταριών, ελπίζω να μην είμαι ο τρίτος.
-
Στα ποσά χρόνια και χιλιόμετρα?
-
Ο χρήστης Kitsaras.D έγραψε:
Στα 2500χλμ που έχω κάνει έχω 7.1 μέση
Και αυτό είναι από τα πολύ χαμηλά νούμερα για βενζίνη μέσα στην πόλη.
Τα 2 λίτρα διαφορά στη μέση κατανάλωση είναι τεράστια διαφορά στην τσέπη για κάποιον που το θέλει για βασικό όχημα.Κρίμα που δεν έχουν περισσότεροι κατασκευαστές αυτή την εναλλακτική έστω plug in.
μεση κατανάλωση λες για το Tiguan ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Tα 2 λίτρα βενζίνης με 15.000 χλμ. το χρόνο στα 10 χρόνια είναι ένα 5χίλιαρο διαφορά υπέρ του υβρίδιου. Μείον το κόστος των νέων συσσωρευτών βέβαια, θα ήταν καλό να γνωρίζουμε πόσο κάνουν.
Το Τιγκουάν είναι ότο ή δια χειρός?το Tiguan δεν είναι auto .Η μέση πόλης σύμφωνα να με το κατασκευαστή είναι 7.4 εγώ βλέπω από 5.8 έως 7.2.Εκτος πόλης δεν έχω δει κάτω από 5.8
-
Οι μπαταρίες των υβριδικών δαν θέλουν ποτέ αλλαγή αλλά επειδή η χωρητικοτητα του αλλάζει θα υπάρχει αύξηση κατανάλωσης
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
το Tiguan δεν είναι auto .Η μέση πόλης σύμφωνα να με το κατασκευαστή είναι 7.4 εγώ βλέπω από 5.8 έως 7.2.Εκτος πόλης δεν έχω δει κάτω από 5.8Sent from my iPhone using Tapatalk
Εντυπωσιακό από το 7,4 του κατασκευαστή το ότι έχεις λιγότερο.
Επίσης, δεν πήρες αυτόματο. Αν δεν κάνω λάθος για το αυτόματο ήθελες ακόμα 2-3 χιλιάρικα. Οπότε chr 24.500 Tiguan 27.000-28.000. Θα έλεγες μεγάλη την διαφορά (ποσοστιαία είναι πάνω από 10%). Αν κοίταζες δε την σύγκριση με το diesel Tiguan για να είσαι κοντύτερα στα κόστη μετακίνησης, τότε ανοίγεις ακόμα περισσότερο την ψαλίδα. (30.000+ για αυτόματο με αξιοπρεπή εξοπλισμό και πετρέλαιο άρα πάνω από 30% επιβάρυνση)
Πανέμορφο και το Tiguan πάντως, να είναι καλοτάξιδο και να το χαρείς! (το κοίταζα σοβαρά αλλά η διαφορά σε τιμή λόγω αυτόματου + το diesel με έκανε να κάνω πίσω)
-
O ένας πολύ λίγα, 7 χρόνια και κάτω από 100.000. Ο άλλος στα 10 χρόνια, από χλμ. δεν ξέρω, κάτι σε 150-180.000 υποθέτω.
-
Ο χρήστης splitapsou έγραψε:
το Tiguan δεν είναι auto .Η μέση πόλης σύμφωνα να με το κατασκευαστή είναι 7.4 εγώ βλέπω από 5.8 έως 7.2.Εκτος πόλης δεν έχω δει κάτω από 5.8
Εντυπωσιακό από το 7,4 του κατασκευαστή το ότι έχεις λιγότερο.
Επίσης, δεν πήρες αυτόματο. Αν δεν κάνω λάθος για το αυτόματο ήθελες ακόμα 2-3 χιλιάρικα. Οπότε chr 24.500 Tiguan 27.000-28.000. Θα έλεγες μεγάλη την διαφορά (ποσοστιαία είναι πάνω από 10%). Αν κοίταζες δε την σύγκριση με το diesel Tiguan για να είσαι κοντύτερα στα κόστη μετακίνησης, τότε ανοίγεις ακόμα περισσότερο την ψαλίδα. (30.000+ για αυτόματο με αξιοπρεπή εξοπλισμό και πετρέλαιο άρα πάνω από 30% επιβάρυνση)
Πανέμορφο και το Tiguan πάντως, να είναι καλοτάξιδο και να το χαρείς! (το κοίταζα σοβαρά αλλά η διαφορά σε τιμή λόγω αυτόματου + το diesel με έκανε να κάνω πίσω)
το Tiguan το πήρα με έκπτωση 25500 με το κλειδί στο χέρι και έκδοση advance χρωμα λευκο .Το αυτοματο έβγαινε με τετρακίνηση πάνω απο30000 αλλά είμαι κατα του διπλού συμπλέκτη .Το Chr μου άρεσε μόνο γκρι με μαύρη οροφή έβγαινε στα 26000 με έκπτωση .Στο test drive δεν μου άρεσε δεν έβλεπα καλα ούτε πλάι ούτε πίσω .Το παιδί το εβαλα στο καθισματάκι του αλλά πολύ κλειστοφοβικο παρα πολύ .Η ποιότητα του μέσα κάτω του μετρίου επισης χωρους τίποτα Ένα νεαρό ζευγάρι χωρίς οικογένεια ναι οκ .Με 500e κάτω πήρα suv όχι crossover οδηγάς και αισθάνεσαι άρχοντας χώροι πλούσιοι για 3μελης οικογένεια Εξοπλισμό ;μέχρι και τραπεζάκια αεροπορικού τύπου έχει μέσα και CarPlay που κάνει άχρηστο τον εργοστασιακό πλοηγό .Φυσικα τυχαία το πήρα δεν το κοίταζα καν παλιά γιατί ήθελα diesel και έβγαινε πολύ το κόστος .Επισης μέχρι αυτή τη τιμή μπορούσα να παίξω ούτε 1000e πάνω γιατί τα χρήματα τα έδωσα cash και δεν είχα περιθώριο .
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
O ένας πολύ λίγα, 7 χρόνια και κάτω από 100.000. Ο άλλος στα 10 χρόνια, από χλμ. δεν ξέρω, κάτι σε 150-180.000 υποθέτω.
Άρα λογικά εντός εγγύησης και οι 2.
-
Ίσως ο πρώτος, και αν. Δεν θυμάμαι αν έδινε 8ετία από την αρχή, μπορεί μόνο 5.
-
Τα πρώτα έδινε 5 μετά το έκανε 6+1 (αν δεν κάνω λάθος) και τώρα 10+1
-
Στο Prius ΙΙ που είχα προ κάτι μηνών από το 2007, στην αρχή έδιναν 8. Όταν βγήκε το Prius III νομίζω το έκαναν 10+1 και πήρε μπάλα και το δικό μου. Πρόβλημα με μπαταρία κανένα. Xρόνο με το χρόνο που το μάθαινα όλο και κατέβαινε η κατανάλωση. Χλμ 170.000. Εν αντιθέσει με του ξαδέρφου μου του 2007 πάλι, εισαγωγή από Γαλλία με 40.000 και τώρα 180.000, άλλαξε μπαταρία πριν 2-3 χρόνια αλλά το ΕΣΚΙΣΕ το αυτοκινητάκι, όπως κάνει με όλα. Ούγκανος. Από εκεί και πέρα μόνο ταξιτζήδες ξέρω να έχουν αλλάξει. Και σου βγάζει μήνυμα για battery replacement.
-
Το μπος έχει ένα prius του 2004, πέρσι άλλαξε μπαταρίες με πολύ δρομολόγιο όμως.
Τώρα το αμάξι έχει περίπου 450000 χλμ και φέτος κάποια στιγμή τα έπαιξε και ο θερμικός.
Βέβαια πιο χαλαρό άνθρωπο στην οδήγηση δεν έχω συναντήσειSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Εντυπωσιακά όλα αυτά που λέτε για τις μπαταρίες παιδιά!
Μάλλον δεν είναι τυχαίο που η Toyota πουλάει τόσο πολύ παγκοσμίως. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Με εκπλήσσει αρνητικά αυτό. Έλεγα ότι για να δίνουν 10 χρόνια εγγύηση θα ήταν σίγουροι στην Toyota ότι οι μπαταρίες τους κρατάνε παραπανω στο 99% των περιπτώσεων.
-
Πάντως τα νούμερα που αναφέρονται παραπάνω είναι διαστημικά.
Τόσα χλμ δεν είχα κάνει με το Golf που είχα πάνω από δεκαετία.
-
Δεν είναι διαστημικά, είναι αναμενόμενα. Γιατί τω καιρώ εκείνω, προ του Νοεμβρίου του 2011 που έγιναν επιτρεπτά τα πετρέλαια σε όλη τη χώρα, οι μόνες δύο δυνατότητες για να κάνουν σοβαρή οικονομία αυτοί που γράφουν πολλά χλμ. ήταν οι εξής δύο :
α. να ξεκοιλιάσεις το αμάξι σου και να του βάλεις υγραέριο, ή
β. να πάρεις ένα υβρίδιο εκ των Πρίους, Σίβικ, Λέξους και απειροελάχιστων άλλωνΕίναι πολύ συνηθισμένο λοιπόν να βρίσκεις Πρίους της εποχής εκείνης με ένα σκασμό χλμ. στην πλάτη του.
Κάτι άλλο, την αρχική περίοδο των υβριδίων οι εταιρείες ήταν πολύ επιφυλακτικές με τις εγγυήσεις των μπαταριών. Δεν υπήρχε επαρκής τεχνογνωσία και αρχείο συμβάντων για να κρίνουν εκ των προτέρων τι συμβαίνει με τον μέσο οδηγό στην πράξη.
Toyota C-HR 2016