-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Έχεις υπολογίσει πόσα θα γλυτωσεις από βενζίνη και τελη σε μια δεκαετία?
Αν είσαι αυτης της λογικής τοτε νομίζω θα βγεις κερδισμένος!συην a class η diesel πάρω η βεντζηνα η τιμή δεν έχει διαφορά .Στο Chr δεν κάνω απόσβεση γιατί αν πάρω diesel a class σε 10 χρονια θα έχω πληρώσει 880e τέλη σε θέμα κατανάλωσης δεν θα έχω καμία διαφορά ίσως σε επαρχιακούς δρόμους να έχω καλύτερη κατανάλωση με diesel.Επισης σε συνδυασμό ότι θα πρέπει να πηγαίνω για service για 11 χρονια στην toyota νομίζω ότι θα μπω και μέσα .
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Οδήγησα σήμερα back to back το υβριδικό (με cvt) και το 1.2 turbo (με μηχανικό κιβώτιο).
Ελάτε ρε παιδιά που σας αρέσει αυτή η αηδία το cvt!
Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που του αρέσει. Και είμαι απόλυτος σε αυτό.
Ναι, είναι βολικό. Ναι, είναι οικονομικό. Ναι, είναι άνετο. Συνεργάζεται τέλεια με τον ηλεκτροκινητήρα και έχει όλα τα καλά του κόσμου. Δε διαφωνώ. Μπορεί να το αγόραζα και εγώ!!
Άλλο αυτό όμως και άλλο να λέει κάποιος ότι του αρέσει. Δε γίνεται να σου αρέσει αυτό το πράγμα! Είναι σπαστικό. Αν του είχαν βάλει κλασσικό αυτόματο κιβώτιο (ή κάποιο άλλο τελοσπάντων), θα ήταν φοβερό. Αλλά όχι έτσι. Μου θυμίζει κάτι αμάξια αδύναμα των 70's-80's που δεν είχαν δύναμη και αναγκαζόσουνα να συμπλεξάρεις μπας και πάρει λίγο τα πάνω του και το άκουγες να πατινάρει και να αγκομαχά! Αυτά θα ακούμε τώρα εν έτη 2018; Φάουλ εκεί η Toyota.
(κατά τα άλλα το αμάξι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!) -
Πες μας κάτι και για το 1.2
-
Το αμάξι συνολικά μου άρεσε πολύ. Και δεν είμαι φαν των ψηλών! (Εντάξει αυτό δεν είναι και τόσο ψηλό).
Είναι πολύ καλοστημένο και χαιρόμουνα να το στρίβω (με φυσιολογικούς ρυθμούς βέβαια, όχι εξεζητημένα πράγματα-όπως θα πήγαινα γρήγορα με την οικογένεια μέσα, αυτό επεδίωκα).
Μου άρεσε πολύ το τιμόνι του, το γλυκό του φρένο και δε μου άρεσε πολύ το μηχανικό κιβώτιο που θα το ήθελα πιο 'γλυκό' στο κούμπωμα.
Τώρα ο κινητήρας του ήταν ιδιαίτερα ελαστικός από πολύ χαμηλά (δε θυμάμαι στροφές ακριβώς), ήταν οικονομικός (έκαψα βάσει trip computer 7,6 για μια διαδρομή που με το υβριδικό έκαψα 5,1) αλλά δε μου άρεσε πολύ ότι ήταν λίγο παραπάνω θορυβώδης από άλλους κινητήρες (αυτό δεν ταίριαζε επίσης με το φουτουριστικό του αυτοκινήτου) και επίσης θα τον ήθελα λίγο πιο δυνατό (χωρίς να σημαίνει ότι δεν επαρκεί για το αμάξωμα). Αν ήταν στα 130-140 άλογα θα μου άρεσε πάρα πολύ! -
Ωραίος [emoji6]
-
Διαβάζω οτι η καινούργια έκδοση θα υποστηρίζει Apple Carplay!
-
Καιρός ήταν. Γενικώς στο infotainment έχει μείνει πίσω η Toyota. Τουλάχιστον στο νέο Auris θα έχουν το νέο.
-
Αυτή που άλλαξε τον Απρίλιο; (βασικά Απρίλιο αλλάζουν σπεκς στην Τογιότα)
Μακαρι να βελτιωθεί και η ανάλυση γιατί έτσι όπως πετιέται ατσουμπαλα η οθόνη χτυπάει πολύ σχήμα στο μάτι η χαμηλή της ανάλυση. -
Εδώ το λινκ για αυτο που διαβασα
https://www.thetorquereport.com/toyota/ ... e-carplay/
2 μειονεκτηματα θεωρω οτι εχει αυτο το αμαξι, την οθονη και την έλλειψη χώρου μπροστά απο τις ποτηροθηκες (για κινητο π. χ). Για την σχεδίαση των πισω δεν γίνεται κατι, έτσι ειναι το αμαξι ειτε σου αρεσει ειτε οχι.
Καθότι περιμένω την καινούργια εκδοση και αν πραγματικά βελτιωσουν την ανάλυση και την συνδεσιμοτητα τοτε θα ειμαι υπερευχαριστημενος!
-
Λογικά πάντως μιλάει για το facelift που παραδοσιακά κάνει στην 3ετία η ΤΟΥΟΤΑ, οπότε εσύ αναμενεις έκδοση 2018 με όποιες μικροαλλαγές σε parts γίνονται κάθε Απρίλιο!
-
Να δούμε πότε θα ανακοινώσει τις αλλαγές, να ξέρουμε και εμεις τι θα παρουμε!
Να ανακοινώσει και καμια αύξηση στην ιπποδύναμη να κανουμε και τούμπες!
http://overdrive.in/news-cars-auto/2019 ... ed-states/
Εδω γραφει και για android auto!
-
Σήμερα έκανα test drive το chr .Καταλαβα ότι το αυτόματο s tronic με αυτό δεν έχει καμία σχέση .Οσο πήγαινε σιγά όλα μια χαρά όταν πάταγα γκάζι απότομα άκουγα το αυτοκίνητο περίεργα αλλά μου έδινε την αίσθηση σαν να πατινάρει δεν ξέρω αν ήταν ιδέα μου κάτοχοι Chr ας μας απαντήσουν .Στην επαρχία μου είπε ότι θα έχω κατανάλωση Επισης μου έκανε εντύπωση ότι ήθελε κυρίως να πηγαίνω μέσα στα στενά και όχι τόσο πολύ στε κεντρικό δρόμο Οπως του ζήτησα να βάλει να βλέπω τη μέση κατανάλωση αλλά δεν το έκανε .Δεχτηκε ότι η μπαταρια ίσως χρειαστεί αλλαγή πέρα ων 10 ετών και το τωρινό κόστος είναι κάπου στα 2000e.Επισης κοιτάζω το a3 1.0tfsi .Στα ίδια χρήματα παίρνω s tronic το απλό έχει 22400 και έχω test drive αύριο .Απο θέμα κατανάλωσης βλέπω ότι δεν έχουν μεγάλη διαφορά .Το πλεονέκτημα με το Audi είναι ότι τρέχει άτοκο προγραμμα δωρεάν service και εγγύηση .
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Οσο πήγαινε σιγά όλα μια χαρά όταν πάταγα γκάζι απότομα άκουγα το αυτοκίνητο περίεργα αλλά μου έδινε την αίσθηση σαν να πατινάρει δεν ξέρω αν ήταν ιδέα μουΠρώτη φορά που οδηγείς CVT να υποθέσω;
-
Πρώτη φορά θα οδηγήσω και s tronic Μα δω τις διάφορες
-
CVT είναι ο τύπος του κιβωτίου (Continuous Variable Transmission), όχι μοντέλο αυτοκινήτου. Έτσι λειτουργούν. Είναι απαίσια αν προσπαθήσεις να πας λίγο σβέλτα.
-
Θα σε διορθώσω φίλε μου (με το συμπάθιο κιόλας) .
Η πρόταση σου -κατά τη γνώμη μου- θα ήταν πιο σωστή ως εξής:
'CVT είναι ο τύπος του κιβωτίου (Continuous Variable Transmission), όχι μοντέλο αυτοκινήτου. Έτσι λειτουργούν. Είναι απαίσια.' -
Βρε παιδια σε χαμηλή ταχύτητα οκ μια χαρά πήγαινε μόλις βγήκα σε κεντρικό και πήγα να το πατήσω μου θύμισε ένα polo που είδα πάθει δίσκο πλατό είναι λογικό αυτό ;η Audi που δίνει το αυτοματο s tropic 4000e αξίζει ;
-
Τραγικό για επιτάχυνση προσπέραση κτλ το s tronic αξίζει να τα σκάσω τώρα που τρέχει άτοκο ;
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Τραγικό για επιτάχυνση προσπέραση κτλ το s tronic αξίζει να τα σκάσω τώρα που τρέχει άτοκο ;
Sent from my iPhone using TapatalkΤελείως άλλη τεχνολογια και φιλοσοφία τα δυο κιβώτια.
Το υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με αυτό το ηλεκτρονικό cvt κιβώτιο θέλει και άλλο τρόπο οδήγησης ώστε να καταλήγεις να το σανιδωνεις ελάχιστες φορές.
Από τα τεστ δεν θα προλάβεις να μπεις στη φιλοσοφία και δεν μπορείς να κρίνεις.
Αν δεν θες να ρισκάρεις παίξε με τη γνωστή λύση του διπλοσυμπλεκτου s-tronic -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Sent from my iPhone using TapatalkΤελείως άλλη τεχνολογια και φιλοσοφία τα δυο κιβώτια.
Το υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με αυτό το ηλεκτρονικό cvt κιβώτιο θέλει και άλλο τρόπο οδήγησης ώστε να καταλήγεις να το σανιδωνεις ελάχιστες φορές.
Από τα τεστ δεν θα προλάβεις να μπεις στη φιλοσοφία και δεν μπορείς να κρίνεις.
Αν δεν θες να ρισκάρεις παίξε με τη γνωστή λύση του διπλοσυμπλεκτου s-tronicαυτο που καταλαβα είναι ότι στη πόλη πρέπει να πηγαίνεις κυρία και εκτός πόλης μπορώ να πω δύσκολη η και επικίνδυνη η προσπέραση δεν σου εμπνέει ασφάλεια .Το s tropic θα οδηγήσω τη Δευτέρα
Toyota C-HR 2016