-
Μήπως εννοείς το i-touch; (νομίζω την πήρε ο storm)
Ενδιαφέρουσα έκδοση.. με ένα gripcontrol μου μοιάζει αρκετά πλήρης.
-
Έτσι ακριβώς.
H origins ήταν ουσιαστικά ανάμεσα στην itouch καί την shine, εκεί μάλλον βρίσκεται πλέον η c series
-
Νομίζω η τρέχουσα προσφορά είναι κανα 1300αρι.
-
Αρχικά να σου πω ότι έχουν ανέβει οι τιμές εδώ και λίγες μέρες .
Υπάρχουν εκπτώσεις από 600 έως 1300 ευρώ .
Τα αυτοκίνητα είναι λίγα .
Τα i touch βενζίνης έχουν πλέον ζάντα στάνταρ και οι τιμές τους με έκπτωση είναι από 18100-18500 ανάλογα το χρώμα .
Αυτά έχουν 600 έκπτωση .
Τα λίγα shine βενζίνης και τα ντίζελ feel έχουν έκπτωση 1300 € . Ετσι βενζίνη 110 είναι στα 19300 και το αυτόματο 130 είναι στα 21300 . Εδώ να πούμε ότι τα νέα shine που έρχονται και δεν είναι προσφορά , έχουν περισσότερο εξοπλισμό αξίας 880 €.
Τα ντίζελ feel που καταργούνται σαν έκδοση , έχουν από 18260 έως 19010 .
-
Ποια είναι η σειρά των εκδόσεων γιατί έχω μπερδευτεί;
Και τι περιλαμβάνει ο παραπάνω εξοπλισμός τών νέων shine?
Ευχαριστώ!!
-
H feel αντικατστάθηκε από την φτηνότερη και με λιγότερο εξοπλισμό flair. Η i-touch έχει στάνταρ και ζάντες . Η c-series έχει αυτόματο κλιματισμό , αλλά δεν έχει νάβι , ενώ η shine έχει επιπλέον της τωρινής σειράς άλλο σαλόνι , κάμερα και αισθητήρες μπροστά και πίσω και αυτόματη φόρτιση κινητού .
-
Υπολογίζω ότι αν έπαιρνα σήμερα το iTouch θα έδινα 17500euro (με μεταλλικό χρώμα) και θα είχε και ζάντες αλουμινίου.
-
Με την ζάντα το i touch πατάει το φορολογικό σκαλί των 14000 πρό φόρων και έτσι τρώει ένα 500άρικο στο κεφάλι ως τέλος ταξινόμησης . Βάλε και μία αύξηση που έκανε τώρα η μαμά εταιρεία και το αμάξι σε λευκό χρώμα έχει τιμή καταλόγου 18550 και στον κατάλογο των προσφορών γράφει 18717 και το δίνει με έκπτωση 600 18117 . Βάλε τα 250 της μεταβίβασης , βγάλε τις εκπτώσεις των εμπόρων , νομίζω ότι θα το έπαιρνες 18000 . Εσύ τότε όμως είχες βασική έκπτωση 1000 αντί για 600 ,οπότε βάλε εκεί που λές γύρω στα 17500 για λευκό όμως .
Αντίστοιχα στα χρώματα είναι 450 επί πλέον , άρα μάλλον για 18000 θα πήγαινες .
Επειδή πήρα τον κατάλογο με τα αμάξια που βγήκαν σε προσφορά υπήρχαν 11 τέτοια σε 2-3 χρώματα και 7 shine 110 χειροκίνητα και 4 130 αυτόματα όλα μεταλλικά .
Ντίζελ βλέπω αρκετά feel , 27 συγκεκριμένα σε διάφορα χρώματα και 1 shine μεταλλικό που είχε πουληθεί αμέσως .
Νομίζω ότι θα έχουν μείνει ελάχιστα πλέον από αυτά και έτσι θα περιμένουμε την εμπορική πολιτική του Ιουνίου , αλλά δεν ξέρουν τι θα γίνει με τις παραγγελίες γιατί το εργοστάσιο δεν έχει ανοίξει ακόμα .
Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα .
Εκανα μία βόλτα ένα shine με τα λάστιχα M+S και σε τραχύ οδόστρωμα είχα θόρυβο από αυτά .
Εσύ που έχεις δρόμου λάστιχα , ακούς θόρυβο στην κύλιση σε τραχείς δρόμους .
Να θυμίσω ότι το αμάξι μου , είναι μονωμένο και φοράει λάστιχα δρόμου 245/45/18 και δεν ακούω τίποτα .
Προφανώς το 3 αιρκρός είναι 2 κατηγορίες κάτω και έτσι μία διαφορά θα υπάρχει .
-
Και το δικό μου είχε χτυπήσει το σκαλί των 14000euro λόγω μεταλλικού χρώματος. Δεν ξέρω τι εκπτώσεις έκαναν, αλλά έδωσα ακριβώς 17000euro με όλα μέσα. Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες.
Τα M+S είναι γνωστό ότι βγάζουν έντονο θόρυβο.
Με κλειστά παράθυρα δεν έχω θόρυβο κύλισης από τα λάστιχα.
Με ανοιχτά όμως παράθυρα τα ακούω τα λάστιχα, δεν είναι όμως ενοχλητικά.
Απλά λάστιχα νομίζω ότι φοράει Hankook Ventus Prime. Ωραίο λαστιχάκι, μαλακό.
-
Αυτό που έκανα βόλτα φόραγε M+S Hankook Kinergy 4S 215/50/17 και έκανε θόρυβο σε τραχύ οδόστρωμα με κλειστά παράθυρα .
-
Δεν μου κάνει εντύπωση. 17άρα ζάντα και M+S ελαστικό σε SUV με τεράστιους θόλους. Ότι πρέπει για θόρυβο κύλισης και μείωση άνεσης.
Το μέγεθος της ζάντας για μένα ήταν κρίσιμο σημείο. Πάνω από 16άρα δεν ήθελα με τίποτα. Και δεν ήθελα και ζάντα αλουμινίου. Δεν με ενδιέφερε το look. Αυτό συνήθως κοστίζει στο after sales.
Δεν ήθελα και τα ασημένια πλαστικά μπρος/πίσω, αλλά αυτά ήταν στάνταρ. Μόνο η Live με τα 82 άλογα ερχόταν με μαύρα πλαστικά.
Τι άλλο δεν ήθελα; α! ναι! το Navigator, το Bluetooth, το Android και διάφορα άλλα που δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.
Πάντως το αυτοκίνητο τα σπάει. Χαίρεσαι να το οδηγάς. Και επειδή έχω και επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και έκανα ταξίδια με Nissan King Cub και ΚΙΑ Sportage στις αρχές του 2000, το Aircross μου θυμίζει έντονα αυτά τα αυτοκίνητα. Ψηλή θέση οδήγησης και μπροστά φάτσα όλο το καπό...
-
Νέο Citroen C3 Aircross Rip Curl
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/5/2020
Η Citroen συνεχίζει τη συνεργασία της με την εταιρεία Rip Curl, λανσάροντας με την ίδια επωνυμία μία νέα ειδική έκδοση του C3 Aircross.
Η γαλλική μάρκα συνεχίζει να εργάζεται πάνω στο επιτυχημένο C3 Aircross, το οποίο έχει ήδη πουλήσει 290.000 μονάδες σε όλη την Ευρώπη από την κυκλοφορία του. Πλέον, οι Γάλλοι στοχεύουν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του μοντέλου, λανσάροντας τη νέα εδική έκδοση Rip Curl, που δίνει συνέχεια στη συνεργασία της με την εταιρεία ένδυσης και αξεσουάρ αναψυχής.
Το νέο C3 Aircross Rip Curl βασίζεται στη μεσαία εξοπλιστική έκδοση και στον στάνταρ εξοπλισμό του θα διαθέτει μεταξύ άλλων μαύρες ράγες οροφής και ζάντες «Matrix» 16 ιντσών. Παράλληλα το πακέτο Color Rip Curl θα παρέχει διαφορετικής απόχρωσης διακοσμητικά χαρακτηριστικά που εντοπίζονται στους τροχούς, τα καπάκια των εξωτερικών καθρεπτών και στην περίμετρο των φωτιστικών σωμάτων.
Στο εσωτερικό, η ταπετσαρία συνδυάζει γκρι και λευκό χρώμα στο επάνω μέρος, ενώ βρίσκουμε τις χαρακτηριστικές «πινελιές» σε χρώμα ώχρας, στολισμένες με το λογότυπο Rip Curl. Ειδικό για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι και το κεντρικό υποβραχιόνιο.
Από εκεί και πέρα σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, η Citroen αναφέρει πως το C3 Aircross Rip Curl θα έχει μεταξύ άλλων, αυτόματο κλιματισμό, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, το σύστημα τρισδιάστατης πλοήγησης Connect Nav που συνδυάζεται με οθόνη αφής 7 ιντσών, δυνατότητα σύνδεσης με τις εφαρμογές Android Auto και Apple Car Play, το τηλεματικό σύστημα Citroën Connect Box σε συνδυασμό με το πακέτο SOS και άλλα. Παράλληλα η γαλλική φίρμα προσφέρει πίσω συρόμενο κάθισμα σε στυλ πάγκου, για να διαμορφώνεται ακόμα πιο εύκολα το εσωτερικό σε όσους επιλέξουν να κάνουν εξόρμηση στην ύπαιθρο.
Οι τιμές του μοντέλου για τη γαλλική αγορά δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, με τις παραγγελίες για την ίδια αγορά να ξεκινούν την 1η Ιουνίου. Η άφιξή του στην Ελλάδα αναμένεται αργότερα. -
Δεν θέλω να χαλάσω άλλα θέματα , αλλά βλέπω σχόλια περί τιμών και δεν αντέχω .
Λοιπόν το αμαξάκι αυτού του θέματος, που βλέπεται , με τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία , εκτός ίσως του Κάμικ που παίζουν σε μικροδιαφορές και ακολουθεί το νέο Καπτούρ και επαναλαμβάνω με τις διαστάσεις μου , είμαι το απόλυτο μέτρο σύγκρισης χώρων, με κινητήρα 1.2 όχι 1.0 , δηλαδή 20 % μεγαλύτερο και 130 άλογα και αυτόματο 6τάχυτο καλής ποιότητας και γκρίπ και διχρωμίες και άλλα , εκτός των λεντ , στα 21000 η βενζίνη . Το ντίζελ πατάει σκαλί και ξεφεύγει λίγο .
-
Τα ξέρουμε αυτά cruiser και έχουμε πει αρκετές φορές οτι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει αρκετά καλή τιμή, εξαιρετικό αυτόματο και κινητήρα και κορυφαίους χώρους. Αλλά έχει μέτρια ποιότητα και επίσης σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό που δυστυχώς ΔΕΝ μπαίνουν ούτε ώς έξτρα (π.χ. full LED φώτα). Επίσης έχει καλές τιμές τώρα, λόγω ομίλου, γιατί το Φθινώπορο ένα 110αρι ΕΑΤ6 με 3-4 έξτρα που ήθελα πήγαινε €24.000 και με την ηλιοροφή €26.000 και πάλι με ελλείψεις στον εξοπλισμό. Παρόλα ταύτα το σκεφτόμουνα γιατί μου αρέσει σαν αυτοκίνητο και μου αρέσει και η φιλοσοφία του. Οι χώροι μου είναι αδιάφοροι πλέον, το παιδί είναι 6 ετών και ακόμα και το Panda μια χαρά μου είναι από χώρους!
Τώρα, για τον κινητήρα που λές, δεν έχουν σημασία τα κυβικά, αλλά η ιπποδύναμη και η ροπή και επιπλέον τα 1.000αρια που λές είναι mHEV, αρκετά πιο οικονομικά από τον 130αρι και σε κάποιες εκδόσεις και πιο δυνατά. Γιατί 1.000αρι είναι και της Ρενώ, αλλά είναι ο πιο αδύναμος και δεν συγκρίνεται με τον 100αρι Puretech, ενώ ο Ecoboost συγκρίνεται.
-
Εχεται και οι 2 δίκιο!
Είναι μια πολύ τίμια πρόταση που στις μεσαίες εκδόσεις προσφέρει φοβερό value for money.
Θα έρθει κ η Quicksilver σαν μεσαία με ωραίο σαλόνι κ λεπτομέρειες, ότι πρέπει για όσους θέλουν να δώσουν σχετικά λίγα χρήματα, να πάρουν πολλούς χώρους κ υψηλή θέση οδήγησης με τους γνωστούς κ αξιόπιστους κινητήρες.
Το ΕΑΤ6 δεν είναι κ τόσο τρομερό πάντως. Το ΕΑΤ8 είναι το καλό..
Τον Ιανουάριο sable χρώμα μαυρη οροφή (το αγαπημένο μου από C3, οροφή δεν με ένοιαζε, εχω βαρεθεί διχρωμιες) 1.5 diesel manual Shine με κατι δωράκια κ τέτοια, 21.000 με κλειδί.
-
Τα Led φώτα είναι η βασική έλλειψη (ούτε ως extra οπως λέει κι ο Φάνης). Η αίσθηση εσωτ. ποιότητας βελτιώνεται αρκετά αν πάρεις το εσωτερικό με το ανοιχτό γκρι ύφασμα και κόκκινες λεπτομέρειες στην κονσόλα και στις πόρτες ή με το πορτοκαλί δέρμα/δερματίνη.
-
Τα Led φώτα είναι η βασική έλλειψη (ούτε ως extra οπως λέει κι ο Φάνης). Η αίσθηση εσωτ. ποιότητας βελτιώνεται αρκετά αν πάρεις το εσωτερικό με το ανοιχτό γκρι ύφασμα και κόκκινες λεπτομέρειες στην κονσόλα και στις πόρτες ή με το πορτοκαλί δέρμα/δερματίνη.
Συμφωνώ κ απορώ πως δεν το εχουν βελτιώσει ακόμη αυτό. Το Crossland δεν πήρε led πέρισυ νομίζω;
Βελτιώνεται στο μάτι με τις ωραίες ταπετσαρίες (η Quick silver θα είναι πολύ ωραία, κ χωρίς έξτρα χρέωση για τη μεσαία έκδοση) αλλά δεν έχει καθόλου θέσεις για αντικείμενα, ποιοτικά υλικά σχεδόν πουθενά, κ αστείες ποτηροθηκες που επιμένει για 20 χρόνια να μην προσφέρει στις μικρές κατηγορίες.
Για εμένα μέτρησαν αυτά στην απόφαση μου, κ ενώ γουσταρα τρελά το αυτοκίνητο κ την τιμή του γενικά.
Κ τα led φυσικά. Το 2020 αυτοκίνητο χωρίς led;
-
Βελτιώνεται στο μάτι με τις ωραίες ταπετσαρίες (η Quick silver θα είναι πολύ ωραία, κ χωρίς έξτρα χρέωση για τη μεσαία έκδοση)
Ναι με την έξτρα επέδυση (metropolitan ή δέρμα) βελτιώνεται πολύ το εσωτερικό αλλά σε αρκετές εκδόσεις μαζί με το μεταλλικό σε πετάει κατευθείαν στην επόμενη φορολογική κλίμακα, είναι στις περισσότερες εκδόσεις οριακά τιμολογημένο. Ένα Shine αυτόματο με τα έξτρα ασφαλείας, το εσωτερικό, μεταλλικό και ηλιοροφή χτυπάει τα €26Κ!
-
Dublin wrote:
Βελτιώνεται στο μάτι με τις ωραίες ταπετσαρίες (η Quick silver θα είναι πολύ ωραία, κ χωρίς έξτρα χρέωση για τη μεσαία έκδοση).
Ναι με την έξτρα επέδυση (metropolitan ή δέρμα) βελτιώνεται πολύ το εσωτερικό αλλά σε αρκετές εκδόσεις μαζί με το μεταλλικό σε πετάει κατευθείαν στην επόμενη φορολογική κλίμακα, είναι στις περισσότερες εκδόσεις οριακά τιμολογημένο. Ένα Shine αυτόματο με τα έξτρα ασφαλείας, το εσωτερικό, μεταλλικό και ηλιοροφή χτυπάει τα €26Κ!
Ναι, γι αυτό είπα για τη Quicksilver, έχει ωραίο σαλόνι από την αρχή.
Όλα ανεβαίνουν. Στου Marek Kamiq vs Captur που εχουμε ποστάρει αλλού, εκαναν 32-33.000€ περίπου κ τα 2. Παντού το Captur το τεσταρουν Initiale Paris..
Στα 21 που μου το δίνανε εμένα το C3 Aircross με χρώμα, δωράκια, Shine diesel νομίζω ήταν μια χαρά. Για παραπάνω δεν έδινα για C3 Aircross.
-
Quick Silver ή Rip Curl? Γιατί για την 2η έχω διαβάσει ανακοίνωση, αλλά για Quick Silver όχι (παραδοσιακά τα Πεζώ είχαν εκδόσεις quick silver).
Citroen C3 Aircross 2018