-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Πήρα προσφορά σήμερα:- το 1.0 116 ps ambition + μεταλλικό + 2ζωνικός + αισθητήρες βροχής/φώτων + park distance control στα 21.700 με το κλειδί στο χέρι, και
- το 1.5 150 ps ambition + μεταλλικό στα 22.600 (μάλλον και αυτό με το κλειδί αλλά δεν το θυμάμαι σίγουρα).
Αυτά στην Κρήτη. Πως συγκρίνονται αυτά με τις τιμές που βρίσκετε στην Αθήνα;
Πάρε τηλ και ρώτα προσφορές αν ενδιαφέρεσαι
Το 1500 θα επαιρνα -
Για συγκριτικούς λόγους και μόνο:
Qashqai j10 1.6 dCi με την τετρακίνηση στο auto μόνιμα, η κατάλωση στην πόλη στα 6,6. Ταξίδι με το cruise control στα 160χλμ κατανάλωση 6,9. Ταξίδι με το cruise control στα 130 χλμ στα 6,1
Πλέον με 115000χλμ και λάστιχα 65on - 35off roadSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Πάρε τηλ και ρώτα προσφορές αν ενδιαφέρεσαιΤι εννοείς; Να πάρω τηλέφωνα Αθήνα;
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Πήρα προσφορά σήμερα:- το 1.0 116 ps ambition + μεταλλικό + 2ζωνικός + αισθητήρες βροχής/φώτων + park distance control στα 21.700 με το κλειδί στο χέρι, και
- το 1.5 150 ps ambition + μεταλλικό στα 22.600 (μάλλον και αυτό με το κλειδί αλλά δεν το θυμάμαι σίγουρα).
karoq 1.6 tdi
22362 + 205 τέλη / πινακίδες -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Τι εννοείς; Να πάρω τηλέφωνα Αθήνα;
Ναι
Εγω όταν έψαχνα αυτό εκανα -
Ναι
Εγω όταν έψαχνα αυτό εκαναΚαι σου δίνουν σημασία μέσω τηλεφώνου; Μωρέ μπράβο! Εδώ οι δικοί μας τους κυνηγάς αυτοπροσώπως πολλές φορές και δεν πολυασχολούνται...
-
Πάντως και εγώ στον Κηφισσό έμεινα απογοητευμένος, ο τύπος δεν σηκώθηκε καν απο την καρέκλα του
-
Πάντως, τα παιδιά στη karemta της Γλυφάδας ήτανε πολύ εξυπηρετικά!
-
Ο χρήστης Vagkoun83 έγραψε:
Πάντως και εγώ στον Κηφισσό έμεινα απογοητευμένος, ο τύπος δεν σηκώθηκε καν απο την καρέκλα του -
Πήρα προσφορά σήμερα:
- το 1.0 116 ps ambition + μεταλλικό + 2ζωνικός + αισθητήρες βροχής/φώτων + park distance control στα 21.700 με το κλειδί στο χέρι, και
Το 1500 θα επαιρνα+1 χαααλλλαρααααα!
-
Καλημέρα παιδιά,
είμαι και εγώ νέο μέλος και ψάχνομαι για το Karoq....
Έχει κανείς να μας πει αν σε κάποια αντιπροσωπεία του κάναν καμιά δυνατή προσφορά που να αξίζει;
Εγώ π.χ. που έψαξα (αλλά ΌΧΙ πολύ) την καλύτερη εξυπηρέτηση και προσφορά είχα στη Νέα Ιωνία [σε συνολική τιμή 22.542€ για το 1.0 TSI με πρόσθετο εξοπλισμό, μου το δίνει 22.100 με 'δώρο' συναγερμό και πίσω αισθητήρες]...Υγ.1:Δεν αναφέρω το όνομα της αντιπροσωπείας γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται από τους όρους του forum (αν και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος αν το ψάξει).
Υγ.2: Δεν έχω ακόμη καταλήξει αν πρέπει να πάω στο 1.5 TSI (με λιγότερο εξοπλισμό) και θα ήθελα απόψεις.
Υγ.3: Έχω φτιάξει ένα excel για υπολογισμό τελικής τιμής.Αν επιτρέπεται, γίνεται και θέλει η ομάδα θα μπορούσα να το 'ανεβάσω'.... -
H διαφορά των 2 κινητήρων σε δύναμη καθιστά διαφορές του χιλιαρικου ασήμαντες. Καλύτερα το 1.5 tsi με λιγότερο εξοπλισμό παρά ένα φουλ γεμάτο εξοπλισμούς 1000άρι με 30+ ίππους λιγότερη δύναμη.
-
Δεν ξέρω, δεν είναι τόσο απλό. Καταρχάς, οι διαφορές δεν είναι ένα χιλιάρικο, αλλά αρκετά παραπάνω καθώς κάπου εκεί είναι το σκαλοπάτι του τέλους.
Από την άλλη, το δίλημμα λιγότεροι ίπποι με εξοπλισμό εναντίον περισσότερων ίππων με λιγότερο εξοπλισμό είναι πολύ υποκειμενικό. Εγώ ας πούμε δε μπορώ να διαλέξω. Τα θέλω και τα 2 (δύναμη και μπλιμπλίκια) και θα μου λείψουν και τα 2 στο μέλλον ότι επιλογή και να κάνω. Πρόβλημα... -
Πας σε scross και δεν σου λειεπει τιποτα!
-
ή σε kuga!
-
Sargus σε καταλαβαινω και γω στο ιδιο διληημμα ειμαι...
Ο διζωνικος τα καθισματα θελω και γω και αν παω στον 1,5 απο 22 παμε στα 26 περιπου(και θα το περιμενω και κατι μηνες νομιζω...)
Στον 1,5 μονο χρωμα μπορεις να βαλεις μετα ξεφευγουμε με την κωλοκλιμακα!
Θελω να κανω ενα test drive και τους 2 αλλα τωρα δε θα ειναι οι συνθηκες για να καταλαβω τις διαφορες... -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
H διαφορά των 2 κινητήρων σε δύναμη καθιστά διαφορές του χιλιαρικου ασήμαντες. Καλύτερα το 1.5 tsi με λιγότερο εξοπλισμό παρά ένα φουλ γεμάτο εξοπλισμούς 1000άρι με 30+ ίππους λιγότερη δύναμη.Δεν ξέρω, δεν είναι τόσο απλό. Καταρχάς, οι διαφορές δεν είναι ένα χιλιάρικο, αλλά αρκετά παραπάνω καθώς κάπου εκεί είναι το σκαλοπάτι του τέλους.
Από την άλλη, το δίλημμα λιγότεροι ίπποι με εξοπλισμό εναντίον περισσότερων ίππων με λιγότερο εξοπλισμό είναι πολύ υποκειμενικό. Εγώ ας πούμε δε μπορώ να διαλέξω. Τα θέλω και τα 2 (δύναμη και μπλιμπλίκια) και θα μου λείψουν και τα 2 στο μέλλον ότι επιλογή και να κάνω. Πρόβλημα...Για μένα είναι απλο
1000 ευρω είπες σου βγαινει αν προσθέσεις διζωνικό αισθητήρα φώτων βροχής και πάρει γκ
35 άλογα είναι καλύτερα και μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόματο κλιμα -
Συμφωνω κι εγω ,ξεκαθαρα θα επαιρνα το 1.5
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φίλοι sargus και greekdad επειδή το ίδιο πρόβλημα το αντιμετώπισα και εγώ, μπορώ να σου πω τα εξής:
Πρώτα από όλα είναι καθαρά υποκειμενικό. Ήθελα να πάρω ένα αυτοκίνητο που να είναι δυνατό για να μην φτάσω σε ένα ταξίδι να νιώθω ότι
α) φοβάμαι να κάνω μια προσπέραση
β) όταν θα θέλω να πάω κάπου φορτωμένος με οικογένεια και πράγματα (πχ κάμπινγκ) να νιώθω ότι το αμάξι πηγαίνει
γ) να ευχαριστιέμαι την οδήγηση όταν θα μου έρθει η όρεξη.
Συνεπώς για να μην μου λείψουν όλα αυτά απέκλεισα το 1000άρι, αν και γενικά λένε πως είναι πολύ καλό value for money.Οπότε - μετά από πολύ ψάξιμο με διαφορετικά μοντέλα - πήγα στις 2 επιλογές:
- Karoq 1,5
- Kuga 1.5
Στα 22.500 € περίπου :
- Karoq :
βάζεις μόνο μεταλλικό χρώμα και μετά αν θες να βάλεις ο,οτιδήποτε, θα πρέπει να πληρώσεις πρώτα 1600 ευρώ στο τέλος ταξινόμησης που αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι αν θες να βάλεις ένα extra που κοστίζει 1 €, τότε θα πληρώσεις 1600 + 1 = 1601 € περισσότερα, δηλαδή 24.101€ (= 22.500 € + 1600 € + 1 €). Αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα. π.χ. αν εγώ ήθελα να βάλω κλιματισμό τότε θα έπρεπε για κάτι που κοστίζει 400 € στον κατάλογο της Skoda, να το πληρώσω 2.000 €.
Γενικά να πω ότι συνήθως σου δίνουν κάποια δώρα, όπως πίσω αισθητήρες ή και συναγιαρμό (αν τον θες), γιατί από ότι κατάλαβα είναι πράγματα που τα βάζουν εδώ. Αλλά δεν μπορούν να σου κάνουν δώρο πράγματα που έρχονται από το εργοστάσιο, πχ κλιματισμό ή κάμερες οπισθοπορειας, navigation, κτλ γιατί αυτά περνάνε από το τελωνείο όταν έρχεται το αμάξι, οπότε εκεί θα δουν αυτό το extra και θα πρέπει να πληρωθεί το τέλος ταξινόμησης (+1600€).
Σαν σκέψη θα πω ότι αν είναι να βάλεις έστω και ένα έξτρα που να περνάς το τέλος ταξινόμησης, τότε καλύτερα να βάλεις και ένα τρίτο ίσως για να πεις ότι άξιζε το 1600αρι του φόρου, πχ να μην πεις ότι πλήρωσες 2000 τον κλειματισμό, αλλά 2500 το κλίμα, την κάμερα οπισθοπορείας και κάτι άλλο.- Kuga
Το Kuga από την άλλη σου δίνει στα 22.500 € μεταλλικό, navigation, κάμερα, οπισθοπορίας, καθρέφτες που κλείνουν αυτόματα. Αυτό σε κάνει να νιώθεις ότι παίρνεις ένα αμάξι του 2018.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Εξοπλισμός/Τιμή
Οπότε τρανταχτό μειονέκτημα του Karoq είναι ο εξοπλισμός στα λεφτά αυτά, το οποίο είναι και ένα τρανταχτό πλεονέκτημα του Kuga.
Κερδίζει το Kuga.Εγγύηση
Ένα άλλο πλεονέκτημα του Kuga είναι η εγγύηση η οποία θεωρητικά είναι 8 χρόνια. Σε αυτό το σημείο να πω ότι πολλοί μου είπαν ότι μια τέτοια εγγύηση έχει ψιλά γράμματα τα οποία πρέπει να προσέχεις πολύ, γιατί δεν είναι πραγματικά εργοστασιακή μετά από κάποια χρόνια, αλλά καλύπτονται πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Οπότε θέλει λίγο ψάξιμο. Από την άλλη η Skoda σου δίνει 2 χρόνια μόνο εργοστασιακή και με 300 € επέκταση άλλα 2 (άρα 4 στο σύνολο).
Κερδίζει το Kuga (με το αστεράκι/υποσημείωση)Κατανάλωση
Εδώ το Karoq έχει το πάνω χέρι, και θεωρητικά, αυτός ο κινητήρας απενεργοποιεί τους 2 από τους 4 κυλίνδρους υπό συνθήκες χαλαρής οδήγησης.
Karoq 4,7(εκτός πόλης) - 6,6 (εντός πόλης)
Kuga 5,4 (εκτός πόλης) - 7,9 (εντός πόλης)
Φυσικά οι πραγματικές είναι σίγουρα πιο πάνω από αυτές που δίνει ο κατασκευαστής, αλλά αυτό που μας νοιάζει εδώ η σύγκριση μεταξύ τους.
Κερδίζει το Karoq.Επιδόσεις
Karoq τελική : 204
Kuga τελική : 195Karoq 0-100χλμ :8.4
Kuga 0-100χλμ : 9,7Karoq ροπή : 250
Kuga ροπή : 240Κερδίζει Karoq και στα τρία.
Χώροι
Το Kuga είναι 15 πόντους μακρύτερο από το Karoq (4,53 αντί 4,38) οπότε είναι λίγο πιο δύσκολο στο παρκάρισμα.
Karoq μάκρος 4,38
μάκρος 4,53Επίσης το kuga παρότι είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος, οι χώροι μέσα είναι μικρότεροι.
Karoq Πορτ παγκαζ 521
Kuga Πορτ παγκαζ 456Νομίζω πως και η αίσθηση που παίρνεις στην καμπίνα είτε μπροστά είτε στα πίσω καθίσματα είναι ότι το Karoq έχει άπλα.
Κερδίζει το Karoq.
Ασφάλεια
Και τα 2 έχουν πάρει πολύ καλούς βαθμούς στα crash tests, αλλά υπάρχει μια διαφορά από ότι διαβάζω. Το Karoq πέρασε τα τεστ το 2017 ενώ το Kuga 2012
Karoq crash test : 2017 - 5 starts
Kuga crash test : 2012 - 5 stars
Οπότε λέγεται ότι από το 2012 έως σήμερα, τα τεστ έχουν γίνει πιο απαιτητικά συνεπώς το Karoq έχει πάρει τον ίδιο βαθμό, ακολουθώντας όμως την τεχνολογία και τις απαιτήσεις του σήμερα, ενώ το Kuga εκείνες του 2012.
Κερδίζει το Karoq (αλλά καλό θα είναι κάποιος να κοιτάξει αν και τι έχει προσθέσει η Ford στο Kuga σε επίπεδο ασφάλειας από τότε - 2012)Service
Στα έξοδα καλό είναι να ρωτήσετε και στις 2 περιπτώσεις για το κόστος των service αλλά και τα ανταλλακτικά της κάθε εταιρίας.
Τέλος παίζει πάντα ρόλο και το τι αρέσει στον καθένα, ακόμα και σαν αίσθηση ή ομορφιά.
Εμένα το Kuga μου φαίνεται πιο σπορ, το μόνο που με χαλάει είναι ότι το ταμπλό του είναι πολύ φορτωμένο με λεπτομέρειες.
Το Karoq μου φαίνεται λιγότερο σπορ, αλλά πιο κλασάτο και με μια πιο μινιμαλιστική λογική στο εσωτερικό, χωρίς πολλά πολλά.Γενικά καλό είναι να δει ο κάθε ένας ποιοι από τους παραπάνω τομείς τον ενδιαφέρουν περισσότερο, να τα ζυγίσει και να αποφασίσει. Αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή και δεν χωράει αντικειμενικότητα.
Με αυτά τα ... 'λίγα', ελπίζω να βοήθησα κάποιους (μπήκα στον πειρασμό να γίνω μέλος στο forum επειδή κι εγώ τα πέρασα...).
-
Ο χρήστης ystam έγραψε:
Φίλοι sargus και greekdad επειδή το ίδιο πρόβλημα το αντιμετώπισα και εγώ, μπορώ να σου πω τα εξής:Πρώτα από όλα είναι καθαρά υποκειμενικό. Ήθελα να πάρω ένα αυτοκίνητο που να είναι δυνατό για να μην φτάσω σε ένα ταξίδι να νιώθω ότι
α) φοβάμαι να κάνω μια προσπέραση
β) όταν θα θέλω να πάω κάπου φορτωμένος με οικογένεια και πράγματα (πχ κάμπινγκ) να νιώθω ότι το αμάξι πηγαίνει
γ) να ευχαριστιέμαι την οδήγηση όταν θα μου έρθει η όρεξη.
Συνεπώς για να μην μου λείψουν όλα αυτά απέκλεισα το 1000άρι, αν και γενικά λένε πως είναι πολύ καλό value for money.Οπότε - μετά από πολύ ψάξιμο με διαφορετικά μοντέλα - πήγα στις 2 επιλογές:
- Karoq 1,5
- Kuga 1.5
Στα 22.500 € περίπου :
- Karoq :
βάζεις μόνο μεταλλικό χρώμα και μετά αν θες να βάλεις ο,οτιδήποτε, θα πρέπει να πληρώσεις πρώτα 1600 ευρώ στο τέλος ταξινόμησης που αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι αν θες να βάλεις ένα extra που κοστίζει 1 €, τότε θα πληρώσεις 1600 + 1 = 1601 € περισσότερα, δηλαδή 24.101€ (= 22.500 € + 1600 € + 1 €). Αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα. π.χ. αν εγώ ήθελα να βάλω κλιματισμό τότε θα έπρεπε για κάτι που κοστίζει 400 € στον κατάλογο της Skoda, να το πληρώσω 2.000 €.
Γενικά να πω ότι συνήθως σου δίνουν κάποια δώρα, όπως πίσω αισθητήρες ή και συναγιαρμό (αν τον θες), γιατί από ότι κατάλαβα είναι πράγματα που τα βάζουν εδώ. Αλλά δεν μπορούν να σου κάνουν δώρο πράγματα που έρχονται από το εργοστάσιο, πχ κλιματισμό ή κάμερες οπισθοπορειας, navigation, κτλ γιατί αυτά περνάνε από το τελωνείο όταν έρχεται το αμάξι, οπότε εκεί θα δουν αυτό το extra και θα πρέπει να πληρωθεί το τέλος ταξινόμησης (+1600€).
Σαν σκέψη θα πω ότι αν είναι να βάλεις έστω και ένα έξτρα που να περνάς το τέλος ταξινόμησης, τότε καλύτερα να βάλεις και ένα τρίτο ίσως για να πεις ότι άξιζε το 1600αρι του φόρου, πχ να μην πεις ότι πλήρωσες 2000 τον κλειματισμό, αλλά 2500 το κλίμα, την κάμερα οπισθοπορείας και κάτι άλλο.- Kuga
Το Kuga από την άλλη σου δίνει στα 22.500 € μεταλλικό, navigation, κάμερα, οπισθοπορίας, καθρέφτες που κλείνουν αυτόματα. Αυτό σε κάνει να νιώθεις ότι παίρνεις ένα αμάξι του 2018.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Εξοπλισμός/Τιμή
Οπότε τρανταχτό μειονέκτημα του Karoq είναι ο εξοπλισμός στα λεφτά αυτά, το οποίο είναι και ένα τρανταχτό πλεονέκτημα του Kuga.
Κερδίζει το Kuga.Εγγύηση
Ένα άλλο πλεονέκτημα του Kuga είναι η εγγύηση η οποία θεωρητικά είναι 8 χρόνια. Σε αυτό το σημείο να πω ότι πολλοί μου είπαν ότι μια τέτοια εγγύηση έχει ψιλά γράμματα τα οποία πρέπει να προσέχεις πολύ, γιατί δεν είναι πραγματικά εργοστασιακή μετά από κάποια χρόνια, αλλά καλύπτονται πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Οπότε θέλει λίγο ψάξιμο. Από την άλλη η Skoda σου δίνει 2 χρόνια μόνο εργοστασιακή και με 300 € επέκταση άλλα 2 (άρα 4 στο σύνολο).
Κερδίζει το Kuga (με το αστεράκι/υποσημείωση)Κατανάλωση
Εδώ το Karoq έχει το πάνω χέρι, και θεωρητικά, αυτός ο κινητήρας απενεργοποιεί τους 2 από τους 4 κυλίνδρους υπό συνθήκες χαλαρής οδήγησης.
Karoq 4,7(εκτός πόλης) - 6,6 (εντός πόλης)
Kuga 5,4 (εκτός πόλης) - 7,9 (εντός πόλης)
Φυσικά οι πραγματικές είναι σίγουρα πιο πάνω από αυτές που δίνει ο κατασκευαστής, αλλά αυτό που μας νοιάζει εδώ η σύγκριση μεταξύ τους.
Κερδίζει το Karoq.Επιδόσεις
Karoq τελική : 204
Kuga τελική : 195Karoq 0-100χλμ :8.4
Kuga 0-100χλμ : 9,7Karoq ροπή : 250
Kuga ροπή : 240Κερδίζει Karoq και στα τρία.
Χώροι
Το Kuga είναι 15 πόντους μακρύτερο από το Karoq (4,53 αντί 4,38) οπότε είναι λίγο πιο δύσκολο στο παρκάρισμα.
Karoq μάκρος 4,38
μάκρος 4,53Επίσης το kuga παρότι είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος, οι χώροι μέσα είναι μικρότεροι.
Karoq Πορτ παγκαζ 521
Kuga Πορτ παγκαζ 456Νομίζω πως και η αίσθηση που παίρνεις στην καμπίνα είτε μπροστά είτε στα πίσω καθίσματα είναι ότι το Karoq έχει άπλα.
Κερδίζει το Karoq.
Ασφάλεια
Και τα 2 έχουν πάρει πολύ καλούς βαθμούς στα crash tests, αλλά υπάρχει μια διαφορά από ότι διαβάζω. Το Karoq πέρασε τα τεστ το 2017 ενώ το Kuga 2012
Karoq crash test : 2017 - 5 starts
Kuga crash test : 2012 - 5 stars
Οπότε λέγεται ότι από το 2012 έως σήμερα, τα τεστ έχουν γίνει πιο απαιτητικά συνεπώς το Karoq έχει πάρει τον ίδιο βαθμό, ακολουθώντας όμως την τεχνολογία και τις απαιτήσεις του σήμερα, ενώ το Kuga εκείνες του 2012.
Κερδίζει το Karoq (αλλά καλό θα είναι κάποιος να κοιτάξει αν και τι έχει προσθέσει η Ford στο Kuga σε επίπεδο ασφάλειας από τότε - 2012)Service
Στα έξοδα καλό είναι να ρωτήσετε και στις 2 περιπτώσεις για το κόστος των service αλλά και τα ανταλλακτικά της κάθε εταιρίας.
Τέλος παίζει πάντα ρόλο και το τι αρέσει στον καθένα, ακόμα και σαν αίσθηση ή ομορφιά.
Εμένα το Kuga μου φαίνεται πιο σπορ, το μόνο που με χαλάει είναι ότι το ταμπλό του είναι πολύ φορτωμένο με λεπτομέρειες.
Το Karoq μου φαίνεται λιγότερο σπορ, αλλά πιο κλασάτο και με μια πιο μινιμαλιστική λογική στο εσωτερικό, χωρίς πολλά πολλά.Γενικά καλό είναι να δει ο κάθε ένας ποιοι από τους παραπάνω τομείς τον ενδιαφέρουν περισσότερο, να τα ζυγίσει και να αποφασίσει. Αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή και δεν χωράει αντικειμενικότητα.
Με αυτά τα ... 'λίγα', ελπίζω να βοήθησα κάποιους (μπήκα στον πειρασμό να γίνω μέλος στο forum επειδή κι εγώ τα πέρασα...).
Φοβερή αναλυση
Συμφωνω σε ολα
Μπράβο σου
Skoda Karoq