-
Πολύ μεγαλο σκαλοπάτι από ambition σε style, αλλά όντως με 22κ suv της κατηγορίας,είτε diesel είτε βενζίνη 150hp ,υπαρχουν και αλλά και διαμαρτύρεται ο κόσμος?
-
Το ότι η βασική έκδοση είναι σε λογική τιμή αλλά η αμέσως επόμενη (με βασικά πράγματα) όχι, πιστεύω ότι πρέπει να σχολιαστεί, έστω και αρνητικά. Δεν είναι παράλογο.
-
Η βασική έκδοση δεν είναι σε απλώς λογική αλλά σε πάρα πολύ καλή τιμή και όσο αφορά την τιμή της ακριβότερης έκδοσης έτσι που τα έχει κάνει ΣΥΡΙΖΑ τι να συζητάμε;τι να κάνει και η skoda;
-
Αντι της οχτάιντσης οθόνης θα προτιμούσα στη θέση της μια μικρότερη οθόνη και τον διζωνικο, όπως είναι το qashqai στην έκδοση accenta. Άσε που από τα λίγα που κατάλαβα θα χρεώνονται όλα τα χρώματα. Οπότε ουσιαστικά το αυτοκίνητο θα ξεκινάει από τα 22.100 (απλο χρώμα, μεταλλικά συν 500) οπότε περιορίζεται για έξτρα στα 200-300 ευρώ ή και καθόλου.
-
'Οποιος κάνει μέχρι 15.000 χλμ το χρόνο μπορεί άνετα να πάει στο χιλιάρι που έχει παρόμοιες επιδόσεις με το 1.6 diesel και καίει λίγο περισσότερο από αυτό. Έτσι μπορεί να βάλει κάποια καλά extra χωρίς να αλλάξει φορολογική κλίμακα. Δηλαδή μπαίνει το δίλλημα καλά εξοπλισμένο χιλιάρι ή diesel με τον standard εξοπλισμό. Πάντως και η τιμή του 1.6 tdi είναι πολύ καλή άσχετα που λόγω του ελληνικού ανώμαλου φορολογικού συστήματος δεν μπορούμε να το φορτώσουμε με extra χωρίς να εκτοξευτεί η τιμή του. Η style δεν αξίζει με τίποτα τα επιπλέον χρήματα.
Πιστεύω ότι για budget μέχρι 23 χιλιάρικα είναι μάλλον η πιο ολοκληρωμένη πρόταση της κατηγορίας. -
Ήλπιζα να κρατήσουν τον 1.5 DSG κοντά στην τιμή. Αλλά με τα 4600€ παραπάνω που θέλει παίρνεις ένα δεύτερο αμάξι αυτόματο.. DSG μόνο στον 1.0 λοιπόν.
-
Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται !
-
Ο χρήστης punkabbestia έγραψε:
Ήλπιζα να κρατήσουν τον 1.5 DSG κοντά στην τιμή. Αλλά με τα 4600€ παραπάνω που θέλει παίρνεις ένα δεύτερο αμάξι αυτόματο.. DSG μόνο στον 1.0 λοιπόν.και εγω αυτο ηλπιζα (οπως δηλαδη εχει γινει για το octavia diesel), αλλα τελικα η διαφορα ειναι τεραστια-αποτρεπτικη. το 1.0 νομιζω με πληρες φορτιο και aircondition ανοικτο, δεν επαρκει.
-
Οι περισσότεροι κατασκευαστές σε αυτή την κατηγορία, χιλιάρια και χιλιοδιακοσάρια turbo έχουν ως βασικούς κινητήρες βενζίνης. Αν σκεφτούμε πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα του Karoq είναι και αρκετά ελαφριά γιατί να μην επαρκεί ο χιλιάρης;
Το Kuga έχει ως βασικό τον 1.5 με τα 150 άλογα, αλλά ζυγίζει και 200 κιλά επιπλέον (10.5Kg/hp έναντι 11.7Kg/hp του Karoq). -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Οι περισσότεροι κατασκευαστές σε αυτή την κατηγορία, χιλιάρια και χιλιοδιακοσάρια turbo έχουν ως βασικούς κινητήρες βενζίνης. Αν σκεφτούμε πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα του Karoq είναι και αρκετά ελαφριά γιατί να μην επαρκεί ο χιλιάρης;Γνωμη μου ειναι οτι και με τουρμπο τα κυβικα χρειαζονται.απο προσωπικη εμπειρια μιλωντας η ελλειψη κυβικων φαινεται σε συνθηκες πληρους φορτιου και ac.ή τουλαχιστον αυτη ειναι η αισθηση μου η οποια μπορει να ειναι και λαθος
Στάλθηκε από το HTC One A9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εξαρτάται τι χρήση κάνει ο καθένας. Για τους περισσότερους οι επιδόσεις του μικρού tsi επαρκούν. Ακόμα και φορτωμένο να είναι το αμάξι στην εθνική θα ταξιδεύει χαλαρά με 140+. Σε πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό έκανα 2500 χλμ με ένα qashqai 1.5 dci (2 ζευγάρια, 2 μεγάλες βαλίτσες και 3 μικρές) και μπορεί να μην τρελάθηκα με το γκάζι του αλλά σίγουρα ήταν επαρκές για κίνηση σε νορμάλ ρυθμούς. Και είναι πιο αργό από το karoq 1.0 tsi. Αν κάποιος ρυμουλκεί τρέιλερ συχνά σίγουρα πρέπει να πάει σε πιο δυνατό μοτέρ.
Ο μικρός χιλιάρης πάντως όπου έχει δοκιμαστεί τα πάει εξαιρετικά στην κατανάλωση και έχει και το μικρότερο βάρος από τα άλλα μοτέρ της γκάμας. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Εξαρτάται τι χρήση κάνει ο καθένας. Για τους περισσότερους οι επιδόσεις του μικρού tsi επαρκούν. Ακόμα και φορτωμένο να είναι το αμάξι στην εθνική θα ταξιδεύει χαλαρά με 140+. Σε πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό έκανα 2500 χλμ με ένα qashqai 1.5 dci (2 ζευγάρια, 2 μεγάλες βαλίτσες και 3 μικρές) και μπορεί να μην τρελάθηκα με το γκάζι του αλλά σίγουρα ήταν επαρκές για κίνηση σε νορμάλ ρυθμούς. Και είναι πιο αργό από το karoq 1.0 tsi. Αν κάποιος ρυμουλκεί τρέιλερ συχνά σίγουρα πρέπει να πάει σε πιο δυνατό μοτέρ.
Ο μικρός χιλιάρης πάντως όπου έχει δοκιμαστεί τα πάει εξαιρετικά στην κατανάλωση και έχει και το μικρότερο βάρος από τα άλλα μοτέρ της γκάμας.Εγω νομιζω οτι το θεμα δεν ειναι να ταξιδευει ανετα με 140 στην εθνικη μονο.αυτο σιγουρα το κανει.θεωρω οτι το προβλημα θα ειναι στην εθνικη απο 100 να πας στα 140 με πληρες φορτιο και χωρις να κινδυνευεις να κανεις εναν 'αιωνα'.νομιζω δηλ οτι το θεμα ειναι στις ρεπριζ,οπου θα ζοριζεται πολυ.επαναλαμβανω οτι μιλαω για πληρες φορτιο και ac.
και προς αποφυγη παρεξηγησεων,μακαρι να εχεις εσυ δικιο γιατι το σκεφτομαι το karoq για αγορα και θελω οπωσδηποτε αυτοματο,αλλα τα 25.600,00€ για το 1.5 ειναι παρα πολλα για εμενα.μακαρι το 1.0 να ειναι οκ και οχι ανεπαρκεςΣτάλθηκε από το HTC One A9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
Εγω νομιζω οτι το θεμα δεν ειναι να ταξιδευει ανετα με 140 στην εθνικη μονο.αυτο σιγουρα το κανει.θεωρω οτι το προβλημα θα ειναι στην εθνικη απο 100 να πας στα 140 με πληρες φορτιο και χωρις να κινδυνευεις να κανεις εναν 'αιωνα'.νομιζω δηλ οτι το θεμα ειναι στις ρεπριζ,οπου θα ζοριζεται πολυ.επαναλαμβανω οτι μιλαω για πληρες φορτιο και ac.
και προς αποφυγη παρεξηγησεων,μακαρι να εχεις εσυ δικιο γιατι το σκεφτομαι το karoq για αγορα και θελω οπωσδηποτε αυτοματο,αλλα τα 25.600,00€ για το 1.5 ειναι παρα πολλα για εμενα.μακαρι το 1.0 να ειναι οκ και οχι ανεπαρκεςΣτάλθηκε από το HTC One A9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το dsg θα ξεζουμίζει κάθε άλογο του μοτέρ. Τόσο χάλια όσο περιγράφεις δε νομίζω να είναι στις ρεπρίζ. Ο χιλιάρης όπου έχει μπει αποσπά εξαιρετικές κριτικές. Δεν μπορεί να κινεί σβέλτα το a3, το golf ή το Octavia και να ζορίζεται στο karoq. Αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τη χρήση που θα κάνεις. Μόνο ένα καλό test drive θα σου λύσει αυτούς τους προβληματισμούς.
Στάλθηκε από το VF-1397 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
εννοειται οτι δεν ζηταω επιδοσεις gti,αλλα να κινει με αξιοπρεπεια το αυτοκινητο(οικογενεια 4 ατομων με αντιστοιχες αποσκευες).εχω κανει test drive το audi q2 με τον 1.0 tsi, και με δυο ατομα φορτιο μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις.οκ δεν αβαζε φωτια στο δρομο αλλα κινουσε το αυτοκινητο ανετα.επαναλαμβανω φοβαμαι στο πληρες φορτιο την συμπεριφορα και ξαναλεω οτι μπορει να κανω λαθος, καθως δεν το εχω δοκιμασει σε τετοιες συνθηκες.απλα μεταφερω την αμφιβολια μου
-
Το a/c με τερμα το γκαζι σβηνει, ετσι τουλαχιστον ξερω για τα vw. Για να πλασαρουν το karoq με χιλιαρη κατι θα ξερουν και αυτοι. Ισως στις προσπερασεις να χρειαστει να κατεβασεις μια σχεση παρακατω. Ο συνδυασμος με το dsg μοιαζει ιδανικος, προφανως θα εκμεταλευεται πληρως την οση δυναμη εχει ο 1.0 tsi. Αφηστε που φορολογικα σε απαλλασσει και απο τυχον τεκμηρια. Ανετα θα σκεφτομουν και αυτη τη επιλογη αν δεν πηγαινα αποκλειστικα σε diesel.
-
το εχω διαβασει και εγω αυτο με το ac.diesel δεν με ενδιαφερει.ισως το dsg να σωζει καπως την κατασταση και οντως να εκμεταλευεται πληρως την οση δυναμη εχει ο 1.0 tsi
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
το εχω διαβασει και εγω αυτο με το ac.diesel δεν με ενδιαφερει.ισως το dsg να σωζει καπως την κατασταση και οντως να εκμεταλευεται πληρως την οση δυναμη εχει ο 1.0 tsiΣτα reviews που διάβασα για το ateca (που είναι και λίγο πιο βαρύ) οι επιδόσεις του μικρού tsi είναι σε κάθε περίπτωση επαρκέστατες και μόνο με την έκτη που είναι overdrive χρειάζεται κατέβασμα. Σε αρκετές μετρήσεις είναι πιο σβέλτο και από το αρκετά πιο δυνατό kadjar 1.2 tce. Μέση κατανάλωση όλοι γράφουν για νούμερα λίγο πάνω από 7 και με νορμάλ ταχύτητες ταξιδίου γύρω στα 6.
Στάλθηκε από το VF-1397 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
αυτο με το kadjar δεν το ηξερα να πω την αληθεια.αν ειναι ετσι, παω πασο λοιπον
-
Μετρήσεις drive. Είναι πιο γρήγορο στις μετρήσεις από στάση τόσο από τον γάλλο όσο και από το qashqai 1.2 με τα 115 άλογα. Και στις ρεπρίζ το ίδιο και όπου χάνει από το kadjar οι διαφορές είναι αμελητέες. Προφανώς με το dsg θα είναι ακόμα πιο σβέλτο και τα ακαριαία kickdown θα δίνουν καλύτερες ρεπρίζ.
Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι, αλλά μερικές φορές τα νούμερα λένε την αλήθεια.
Προσωπικά έχω diesel και διανύω ετησίως περίπου 20.000 χλμ αλλά αν αγόραζα τώρα το karoq θα ήμουν σε δίλημμα μεταξύ του manual 1.0 tsi αλλά με μερικά extra (full led, varioflex, διζωνικό κλιματισμό κλπ) και του βασικού diesel. Μέση κατανάλωση γύρω στα 7 σε βενζινοκίνητο SUV (και ακόμα πιο κάτω στην εθνική) είναι επίτευγμα.Στάλθηκε από το VF-1397 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Skoda Karoq