-
Ο χρήστης NewSkodaOwner έγραψε:
Δηλ. αν κατάλαβα καλά, υπάρχει περίπτωση και το δικό μου (Ambition 1.6 tdi, Moon White, No extra) που παραγγέλθηκε τέλος Αυγούστου και μου δόθηκε ημερομηνία παράδοσης τέλος Δεκέμβρη, να έρθει με 17αρες ζάντες ή τζάμπα χαίρομαι???Αυτο καλο ειναι να το διευκρινίσεις με τον dealer σου...
Το moon white τι διαφορα εχει με το απλο λευκό?
Εμένα πάντως μου ειπαν οτι πετρέλαιο παραγγελθει τωρα , θα ειναι μεσα Δεκεμβρη για παραδοση.
Επίσης , για τα τέλη, φετος πληρωνουμε κατα ned 118x0.98=116, ενω κατα wltp θα ειναι 149χ1.85=276(πιθανον απο του χρονου), ή θα πουνε οσα αγοραστηκαν πριν το19 =ned και μετα το
19=wltp? -
Ο χρήστης harrysvr έγραψε:
Επίσης , για τα τέλη, φετος πληρωνουμε κατα ned 118x0.98=116, ενω κατα wltp θα ειναι 149χ1.85=276(πιθανον απο του χρονου), ή θα πουνε οσα αγοραστηκαν πριν το
19 =ned και μετα το
19=wltp?Tα τέλη θα υπολογιστούν με βάση τους ρύπους που αναγράφει η άδεια. Το ερώτημα είναι ποια τιμή ρύπων θα αναγράφει τελικά η άδεια!?!?
-
Επίσης , για τα τέλη, φετος πληρωνουμε κατα ned 118x0.98=116, ενω κατα wltp θα ειναι 149χ1.85=276(πιθανον απο του χρονου)
Δηλαδή αν τα τέλη για τον 1.6tdi πάνε 276€ για τον 1.5tsi πόσο???
-
400αρες θα πέφτουν αβερτα μου φαίνεται.
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Με σπέκουλες δε γίνεται δουλειά. Θα δούμε τι συβτελεστές θα έχουν οι wltp.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Tα τέλη θα υπολογιστούν με βάση τους ρύπους που αναγράφει η άδεια. Το ερώτημα είναι ποια τιμή ρύπων θα αναγράφει τελικά η άδεια!?!?
Αγόρασα καινούριο αυτοκίνητο, μοντέλο '19 που πληρεί τα κριτήρια κατά EURO6d-TEMP, το οποίο ταξινομήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου (πριν 2-3 εβδομάδες). Η άδεια αναγράφει στο πεδίο V.7 την τιμή κατά NEDC, που προκύπτει όταν μετατρέπονται οι μετρήσεις κατά WLTP (όπως έχει πραγματικά μετρηθεί το όχημα, αφού είναι MY'19 και EURO6d-TEMP), στο σύστημα NEDC με τη φόρμουλα μετατροπής που υλοποιεί το CO2MPAS tool.
Η άδεια αναγράφει ότι οι εκπομπές πληρούν τα όρια κατά EURO6d-TEMP, επειδή στο πεδίο V.9 της άδειας αναγράφει 715*2017/1347AG (το AG σημαίνει EURO6d-TEMP) αλλά οι τιμές WLTP ΔΕΝ αναφέρονται στην άδεια κυκλοφορίας (τις έχω, όμως, από το υλικό της αντιπροσωπείας).
Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.daimler.com/sustainability/vehicles/climate-protection/wltp/wltp-part-2.html
https://co2mpas.io/ -
Ο χρήστης dtzgr έγραψε:
Tα τέλη θα υπολογιστούν με βάση τους ρύπους που αναγράφει η άδεια. Το ερώτημα είναι ποια τιμή ρύπων θα αναγράφει τελικά η άδεια!?!?
Αγόρασα καινούριο αυτοκίνητο, μοντέλο '19 που πληρεί τα κριτήρια κατά EURO6d-TEMP, το οποίο ταξινομήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου (πριν 2-3 εβδομάδες). Η άδεια αναγράφει στο πεδίο V.7 την τιμή κατά NEDC, που προκύπτει όταν μετατρέπονται οι μετρήσεις κατά WLTP (όπως έχει πραγματικά μετρηθεί το όχημα, αφού είναι MY'19 και EURO6d-TEMP), στο σύστημα NEDC με τη φόρμουλα μετατροπής που υλοποιεί το CO2MPAS tool.
Η άδεια αναγράφει ότι οι εκπομπές πληρούν τα όρια κατά EURO6d-TEMP, επειδή στο πεδίο V.9 της άδειας αναγράφει 715*2017/1347AG (το AG σημαίνει EURO6d-TEMP) αλλά οι τιμές WLTP ΔΕΝ αναφέρονται στην άδεια κυκλοφορίας (τις έχω, όμως, από το υλικό της αντιπροσωπείας).
Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.daimler.com/sustainability/ ... art-2.html
https://co2mpas.io/Ωπα! αυτα που λες εχουν φοβερο ενδιαφερον.
Πρωτα απο ολα ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ το νεο σου αυτοκινητο και σου ευχομαι να το χαρεις με ασφαλεια εσυ και η οικογενεια σου!!
Νομιζω ειναι η πρωτη φορα που στο φορουμ εχουμε αναφορα απο καποιον ο οποιος παραλαμβανει αδεια κυκλοφοριας με nedc2.0 (η Plus οπως μου το εχουν αναφερει). Καταλαβα σωστα οτι η τιμη ρυπων που γραφει η αδεια σου ΔΕΝ ειναι η κλασσικη ΝΕDC, ΟΥΤΕ η wltp, αλλα μια ενδιαμεση;
Σε παρακαλω πολυ, θα μπορουσες να μας διαφωτισεις περαιτερω λεγοντας μας τις 3 τιμες ρυπων; δηλαδη ποια ειναι η 'κανονικη' nedc, ποια η τιμη της αδειας σου και ποια η wltp? -
Το αυτοκίνητο είναι το Opel Crossland X 1.2 130PS 6τάχυτο manual, Model Year 2019. Ο κινητήρας είναι ο βενζινοκινητήρας του PSA group 1.2 puretech στα 130 άλογα.
To μοντέλο '18 δεν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τον συγκεκριμένο κινητήρα, παρά μόνο με τον 110 PS. Όμως, τα στοιχεία για το MY'18 με τον κινητήρα 130 ίππων και το εξατάχυτο κιβώτιο υπάρχουν στο γερμανικό site της Opel.
Μοντέλο '18 (μετρημένο κατά NEDC):
Κατανάλωση εντός: 5,9
Κατανάλωση εκτός: 4,7
Κατανάλωση μεικτό: 5,1
CO2: 116Μοντέλο '19 (μετρημένο κατά WLTP):
Τιμές WLTP:
Κατανάλωση μεικτού (δεν υπάρχουν καταναλώσεις εντός/εκτός/μεικτού, μετριέται μόνο σε μεικτό): 6,3-6,9 (σχεδόν τόσο δίνει και στην πράξη )
CO2: 142-154Τιμές NEDC (με μετατροπή):
Κατανάλωση εντός: 6,2
Κατανάλωση εκτός: 4,6
CO2: 117Παρατηρήσεις:
- Οι τιμές WLTP είναι πολύ πιο κοντά στις πραγματικές, τουλάχιστο σε ό,τι αφορα στην κατανάλωση (περίπου 7 βλέπω σε μεικτό κύκλο).
- Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν δίνει τις τιμές WLTP παρά μόνο το 117 (NEDC με μετατροπή από WLTP). Αυτό είναι νόμιμο, δεδομένου ότι τα WLTP στοιχεία είναι υποχρεωτικό να αναφέρονται μόνο από 1/1/2019.
- Η γερμανική αντιπροσωπεία δίνει όλες τις τιμές.
- Η άδεια κυκλοφορίας αναφέρει για τα καυσαέρια την τιμή NEDC με μετατροπή από WLTP, δηλαδή το 117.
-
Ο χρήστης dtzgr έγραψε:
Το αυτοκίνητο είναι το Opel Crossland X 1.2 130PS 6τάχυτο manual. Ο κινητήρας είναι ο βενζινοκινητήρας του PSA group 1.2 puretech στα 130 άλογα.To μοντέλο '18 δεν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τον συγκεκριμένο κινητήρα, παρά μόνο με τον 110 PS. Όμως, τα στοιχεία για το MY'18 με τον κινητήρα 130 ίππων και το εξατάχυτο κιβώτιο υπάρχουν στο γερμανικό site της Opel.
Μοντέλο '18 (μετρημένο κατά NEDC):
Κατανάλωση εντός: 5,9
Κατανάλωση εκτός: 4,7
CO2: 116Μοντέλο '19 (μετρημένο κατά WLTP):
Τιμές WLTP:
Κατανάλωση μεικτού (δεν υπάρχουν καταναλώσεις εντός/εκτός/μεικτού, μετριέται μόνο σε μεικτό): 6,3-6,9 (σχεδόν τόσο δίνει και στην πράξη )
CO2: 142-154Τιμές NEDC (με μετατροπή):
Κατανάλωση εντός: 6,2
Κατανάλωση εκτός: 4,6
CO2: 117Παρατηρήσεις:
- Οι τιμές WLTP είναι πολύ πιο κοντά στις πραγματικές, τουλάχιστο σε ό,τι αφορα στην κατανάλωση (περίπου 7 βλέπω σε μεικτό κύκλο).
- Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν δίνει τις τιμές WLTP παρά μόνο το 117 (NEDC με μετατροπή από WLTP). Αυτό είναι νόμιμο, δεδομένου ότι τα WLTP στοιχεία είναι υποχρεωτικό να αναφέρονται μόνο από 1/1/2019.
- Η γερμανική αντιπροσωπεία δίνει όλες τις τιμές.
- Η άδεια κυκλοφορίας αναφέρει για τα καυσαέρια την τιμή NEDC με μετατροπή από WLTP, δηλαδή το 117.
Ησουν σαφεστατος και αναλυτικοτατος και σε ευχαριστουμε πολυ!
Μενει να δουμε για ποσο καιρο θα ισχυσει αυτο το μεταβατικο συστημα. Αν εχεις παρακολουθησει την κουβεντα, το εχουμε συζητησει αρκετα στο νημα του tiguan. Αντιπροσωποι vag εχουν πει οτι το μεταβατικο θα ισχυει μεχρι 31/8/2019. Εχω δει οτι οι τιμες wltp πρεπει να αναφερονται απο 1/1/19, αλλα απο οτι εχω καταλαβει η καθε χωρα αποφασιζει ξεχωριστα απο ποτε θα τις χρησιμοποιει για το φορολογικο της συστημα. Π.χ. ειχα διαβασει για βελγιο και αγγλια οτι θα ισχυσουν για αυτους απο το 2020. -
Ο χρήστης dtzgr έγραψε:
Είσαι σίγουρος για αυτό το κομμάτι;
Γιατί και το δικό μου που το παρέλαβα Αύγουστο, λέει τα ίδια. Άρα έχω και εγώ τις προσαρμοσμένες τιμές Nedc;
Το περίεργο είναι ότι το δικό μου ήρθε με λιγότερα CO2 (128) από ότι τα μοντέλα μέχρι πριν από μερικούς μήνες (133). Τι έγινε εδώ; Άλλαξαν κάτι στον κινητήρα; -
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Αντιπροσωποι vag εχουν πει οτι το μεταβατικο θα ισχυει μεχρι 31/8/2019.
Το έχω ψάξει, και απ' όσο καταλαβαίνω ισχύει. Δες την οδηγία 2017/1347 της Ευρωπαικής Επιτροπής:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 001.01.ENGΥπάρχει και στα ελληνικά, στον ίδιο σύνδεσμο (σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ).
Ο πίνακας 1 του προσαρτήματος 6 (υπάρχει στη σελίδα 14 του ελληνικού pdf) δείχνει πράγματι ότι τα γράμματα 'AG' στην άδεια κυκλοφορίας (που βλέπω και στο αμάξι μου) σημαίνουν EURO6d-TEMP και αφορούν σε νέες εγκρίσεις τύπου (type approvals) που γίνονται από 1.9.2017 (στο δικό μου έγινε μέσα στο 2018). Τελευταίες ταξινομήσεις με αυτές τις εγκρίσεις τύπου μπορούν να γίνουν μέχρι 31.8.2019. Μετά αρχίζει το EURO6d-TEMP-EVAP το οποίο θα πάει μέχρι 1.9.2020, από όπου ξεκινάει το τελικό EURO6d.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Είσαι σίγουρος για αυτό το κομμάτι;
Γιατί και το δικό μου που το παρέλαβα Αύγουστο, λέει τα ίδια. Άρα έχω και εγώ τις προσαρμοσμένες τιμές Nedc;Δες το προηγούμενο post μου. Το EURO6d-TEMP υπάρχει από 1.9.2017.
Μέχρι 31.8.2018 ταξινομούνταν κανονικά αυτοκίνητα και με EURO6c και με EURO6d-TEMP. Εσύ είσαι μάλλον σε αυτή την περίπτωση (τι αυτοκίνητο είναι και τι χρονιάς μοντέλο;)
Από 1.9.2018 ΔΕΝ μπορούν να ταξινομηθούν νέα αυτοκίνητα αν δεν έχουν έγκριση τύπου κατά EURO6d-TEMP. Ίσως υπάρχει κάποια παράταση για αυτοκίνητα που είχαν ήδη κατασκευαστεί και πιθανόν εκτελωνιστεί. Δεν το ξέρω. Όμως, για αυτό το λόγο υπήρχαν εργοστάσια που ακόμα και σταμάτησαν την παραγωγή στα τέλη του καλοκαιριού και την αρχή Σεπτεμβρίου: δεν είχε νόημα να παράξουν αυτοκίνητα χωρίς να έχουν τη νέα έγκριση τύπου, γιατί δεν θα μπορούσαν να τα ταξινομήσουν στην ΕΕ. Κάποιοι κατασκευαστές προνόησαν και ήταν έτοιμοι νωρίτερα και κάποιοι άλλοι όχι.Το περίεργο είναι ότι το δικό μου ήρθε με λιγότερα CO2 (128) από ότι τα μοντέλα μέχρι πριν από μερικούς μήνες (133). Τι έγινε εδώ; Άλλαξαν κάτι στον κινητήρα;
Για να πάρουν τη νέα έγκριση τύπου, πρέπει να πληρούν τα νέα αυστηρότερα όρια του EURO6d-TEMP, με μέτρηση κατά WLTP. Ίσως να έπρεπε να αλλάξουν κάτι πχ στη χαρτογράφηση του κινητήρα για να το πετύχουν.
-
Λοιπον, το διαβασα στα γρηγορα και ενδιαφερον εχει ο πινακας στην σελιδα 14 του pdf. Μπλεχτηκα λιγο με τις κλασσεις οχηματων, αλλα googlαροντας λιγο βρηκα αυτοτο λινκ https://ec.europa.eu/clima/sites/clima/files/transport/vehicles/cars/docs/faq_wltp_correlation_en.pdf οπου αναφερεται
New types of cars and lighter vans (N1 class I) from 1 September 2017
All new cars and lighter vans from 1 September 2018Επομενως εμας μας ενδιαφερει το N1 class I. Επειδη εχω δει στο σαιτ της adac τα οχηματα να αναφερονται με το προτυπο euro 6d temp, υποθετω οτι ο 'χωροχαρακτηρας' που μας αφορα ειναι ο 'AG' με ημερομηνια τελευταιας ταξινομηση 1/9/2019. Επομενως αν τα καταλαβαινω καλα, εως 31/8/19 ισχυει nedc ή nedc 2.0
-
H κατηγορία οχήματος φαίνεται στον κωδικό (J) της άδειας κυκλοφορίας και είναι Μ1 για επιβατικά οχήματα κάτω των 9 θέσεων (δηλαδή όλα τα κοινά αυτοκίνητα). Το Ν1 είναι επαγγελματικά βανάκια κάτω των 3.5 τόνων.
Μέχρι 31.08.2019 ισχύει το nedc2.0 (εξαίρεση ίσως για τα ήδη κατασκευασμένα οχήματα των οποίων η κατασκευή έγινε πριν την 1.9.2018, αλλά αυτό ίσως να μην ισχύει και τα συγκεκριμένα οχήματα ίσως να μην μπορούν πλέον να ταξινομηθούν στην ΕΕ αν δεν είναι ήδη ταξινομημένα).
-
Εμενα εχει τον ιδιο αριθμο οδηγιας αλλα BG και απορουσα τοσο καιρο τι σημαινει...
Οχι πως τωρα ξερω τι ειναι αυτο το euro 6d temp evap.
Αλλα ισως εχει Bg και οχι Ag γιατι μιλαμε για volvo xc40 που πηρε εγκριση αφου ειχε αλλαξει η κοινοτικη οδηγια για τους ρυπους,δλδ 1/9/2017???
Δε ξερω εχω καταμπερδευτει..Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dtzgr έγραψε:
H κατηγορία οχήματος φαίνεται στον κωδικό (J) της άδειας κυκλοφορίας και είναι Μ1 για επιβατικά οχήματα κάτω των 9 θέσεων (δηλαδή όλα τα κοινά αυτοκίνητα). Το Ν1 είναι επαγγελματικά βανάκια κάτω των 3.5 τόνων.Μέχρι 31.08.2019 ισχύει το nedc2.0 (εξαίρεση ίσως για τα ήδη κατασκευασμένα οχήματα των οποίων η κατασκευή έγινε πριν την 1.9.2018, αλλά αυτό ίσως να μην ισχύει και τα συγκεκριμένα οχήματα ίσως να μην μπορούν πλέον να ταξινομηθούν στην ΕΕ αν δεν είναι ήδη ταξινομημένα).
Οκ,αλλα για την πορεια της συζητησης μας δεν αλλαζει τιποτα, μιας και στον πινακα ειναι μαζι οι δυο αυτες κατηγοριες
Εγω παντως να κρατησω απο ολη αυτην την ιστορια, οτι αν βγει αδεια κυκλοφοριας καινουριου αγορασμενου αυτοκινητου εως 31/8/2019 ΔΕΝ θα πληρωσω τελη κυκλοφοριας βασει WLTP;
Ειναι η πρωτη φορα παντως που βγαινει καποιος με πραγματικες πληροφοριες για αυτο το πραγμα το οποιος μας ελεγαν (με οχι και τεραστια σιγουρια) οι πωλητες. ακομα βεβαιως δεν λενε ακριβως ποσοι θα ειναι οι ρυποι, αλλα τουλαχιστον θα ειναι χαμηλοτεροι απο τους wltp -
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Εμενα εχει τον ιδιο αριθμο οδηγιας αλλα BG και απορουσα τοσο καιρο τι σημαινει...
Οχι πως τωρα ξερω τι ειναι αυτο το euro 6d temp evap.
Αλλα ισως εχει Bg και οχι Ag γιατι μιλαμε για volvo xc40 που πηρε εγκριση αφου ειχε αλλαξει η κοινοτικη οδηγια για τους ρυπους,δλδ 1/9/2017???
Δε ξερω εχω καταμπερδευτει..Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ειναι ενα βημα μπροστα η Volvo...
'Euro 6d-TEMP-ISC emissions standard = RDE testing against temporary conformity factors,
full Euro 6 tailpipe emission requirements (including PN RDE) and new ISC* procedure;'‘Euro 6d-TEMP-EVAP’ emissions standard = RDE NOx testing against temporary conformity
factors, otherwise full Euro 6 tailpipe emission requirements (including PN RDE), revised
evaporative emissions test procedure and new ISC procedure;Euro 6d’ emissions standard = RDE testing against final conformity factors, full Euro 6
tailpipe emission requirements, revised evaporative emissions test procedure, devices for
monitoring the consumption of fuel and/or electric energy and new ISC procedure.To δικο μου με αδεια 19/04/18, αλλα και οτι ειχε παραγωγη απο Νοε17 ειναι AG. Το 6d θα ειναι CG....Αλλα το κουραζουμε λιγο..
*In Service Conformity
-
Και νομιζω το EVAP αφορα μονο βενζινοκινητα..
-
Τα αμεσου ψεκασμου ομως, σωστα;
-
Οντως το εχουμε ξεσκισει το θεμα με τους ρυπους λες και μπορει κανεις να προβλεψει τι θα ξημερωσει με τα τελη...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Skoda Karoq