-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Προσωπικά δεν πιστεύω πως τα έξτρα δεν είναι χρήσιμα, το αντίθετο. Αλλά να συγκρίνουμε όμοια πράγματα (ή αντίστοιχα) και στην τιμή αναφοράς. Από την άλλη αν το μόνο κρητήριο κάποιου για να διαλέξει ένα αυτοκίνητο είναι αν θα έχει αναδιπλούμενους καθρέπτες ή camera οπισθοπορείας, τότε τι να πω....
Μόνο πως.. περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα.Γούστα είναι αυτά προφανώς αλλά μην ξεχνάμε ότι πρωτίστως αγοράζουμε αυτοκίνητο.
Όποτε ολα τα δήθεν «συστήματα ασφαλείας» είναι nice to have αλλά με όριο. Η ύπαρξη τους μπορεί να αυξάνει το value for money αλλά μην ξεχνάμε και πιο είναι το value σε ένα όχημα.
Και αυτά δεν τα γράφει ένας τεχνοφοβικος (τουναντίον) αλλά ρεαλιστής άνθρωπος ούτε κάποιος που τα απαξιώνει επειδή δεν τα έχει (τα έχω αλλά δεν τα χρησιμοποιώ/ δεν μου είναι χρήσιμα και άνετα θα τα άλλαζα με κάποιο άλλο στοιχείο εξοπλισμού).
Έχει γίνει της μόδας να κοιτάμε τα ηλεκτρονικά και όχι την ουσία/αξιοπιστία/οικονομία όπως παλιότερα ήταν της μόδας τα κλειδιά και τα σήματα.Χάνονται από πολλούς απολαυστικές ή πιο ταιριαστές καθημερινά αγορές γιατί λείπει ένα μοδάτο «σύστημα». Κρίμα δεν είναι ;
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Καλά το να χαρακτηρισείς φτωχό από εξοπλισμό ένα αμάξι δεν είναι θάψιμο. Είναι μία πραγματικότητα. Οι επιλογές να γίνει πλούσιο υπάρχουν εξάλλου και αυτό είναι πολύ θετικό για το αυτοκίνητο. Το θέμα είναι να μη διαστρευλώνουμε αυτή την πραγματικότητα επειδή κοστίζει.
+100
Τόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό αυτό? Ποτέ δεν είπα ότι το Karoq είναι κακό αυτοκίνητο (ούτε καν μέτρο δεν το είπα)...απλά αναρωτήθηκα τι λιγότερο θα είχε η πιο φτωχή έκδοση, από την ήδη φτωχή Ambition.ΥΓ: Να υπενθυμίσω πόσο χαμός είχε γίνει, κράξιμο και πόσες αναλύσεις από υποψήφιους κατόχους για την απουσία κλιματισμού.
Για τον εξοπλισμό «ασφαλείας» ξεκίνησε η κουβέντα ρε συ Φανη.
-
Δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε κάποιον Φάνη, μίλησα γενικά γιατί από την κουβέντα εδώ αλλά και σε άλλα θέματα εγώ αυτό έχω καταλάβει από πολλούς υποψήφιους αγοραστές και μη. Το κλειδί όπως ξαναείπα είναι η τιμή. Βρείτε μου ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία του karoq με τον 1.5 TSI (οπότε θα συγκρίνουμε και επιδόσεις κτλ) στα 22500 που να έχει καλύτερο εξοπλισμό (εξαιρουμένου του aircon που παρόλο που ειλικρινά δουλεύοντάς το τόσους μήνες δεν με ενόχλησε και δεν μου έκανε τεράστια διαφορά, τοι θεωρώ φάουλ). Και δε βάζω άλλα κριτήρια όπως η ποιότητα κύλισης και κατασκευής στην σύγκριση, παρά μόνο τα παραπάνω.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά το να χαρακτηρισείς φτωχό από εξοπλισμό ένα αμάξι δεν είναι θάψιμο. Είναι μία πραγματικότητα. Οι επιλογές να γίνει πλούσιο υπάρχουν εξάλλου και αυτό είναι πολύ θετικό για το αυτοκίνητο. Το θέμα είναι να μη διαστρευλώνουμε αυτή την πραγματικότητα επειδή κοστίζει.Αν σου περισσεύουν ή θες να πληρώνεις «Καρανίκες» δώσε τα στον κόσμο που δεν τα έχει.
Το θέμα δεν είναι να κοστίζει κάτι παραπάνω (λογικό) αλλά ότι κοστίζει παράλογα ψηλά και στρεβλά.
Είπαμε η κουβέντα εδώ γίνεται βάσει της σημερινής πραγματικότητας.
Αν αλλάξει αύριο και επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς τα ξαναλέμε. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αν σου περισσεύουν ή θες να πληρώνεις «Καρανίκες» δώσε τα στον κόσμο που δεν τα έχει.
Το θέμα δεν είναι να κοστίζει κάτι παραπάνω (λογικό) αλλά ότι κοστίζει παράλογα ψηλά και στρεβλά.
Αν αλλάξει αύριο και επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς τα ξαναλέμε.Σου χω ξαναγράψει ότι ακριβώς επειδή ΔΕΝ έχω και ΔΕ θέλω να πληρώνω Καρανίκες και Γαβρόγλου, οδηγώ το ίδιο αμάξι τα τελευταία 9.5 χρόνια. Αυτό δεν είναι λόγος όμως να απαξιώνω την τεχνολογική πρόοδο και τις δυνατότητες που δίνει ένα φρέσκο αμάξι.
Δηλαδή εσύ μας λες ότι εάν ήταν δωρεάν τα αυτόματα φώτα πχ, τότε δε θα τα απενεργοποιούσες? Τι λογική είναι αυτή? Το σύστημα (φορομπηχτικό) λίγο πολύ πάντα αυτό ήταν. Ο ελληνας όμως πάντα έκανε αμάν να έχει 316i αντί καλοεξοπλισμένο Πασσάτ πχ και έλεγε έλα μωρέ τώρα τι τα θέλω τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, χέρια δεν έχω?
Δεν το λέω προσωπικά, το πιάνεις το νόημα φαντάζομαι!
-
Αν σου περισσεύουν ή θες να πληρώνεις «Καρανίκες» δώσε τα στον κόσμο που δεν τα έχει.
Αν αλλάξει αύριο και επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς τα ξαναλέμε.Σου χω ξαναγράψει ότι ακριβώς επειδή ΔΕΝ έχω και ΔΕ θέλω να πληρώνω Καρανίκες και Γαβρόγλου, οδηγώ το ίδιο αμάξι τα τελευταία 9.5 χρόνια. Αυτό δεν είναι λόγος όμως να απαξιώνω την τεχνολογική πρόοδο και τις δυνατότητες που δίνει ένα φρέσκο αμάξι.
Δηλαδή εσύ μας λες ότι εάν ήταν δωρεάν τα αυτόματα φώτα πχ, τότε δε θα τα απενεργοποιούσες? Τι λογική είναι αυτή? Το σύστημα (φορομπηχτικό) λίγο πολύ πάντα αυτό ήταν. Ο ελληνας όμως πάντα έκανε αμάν να έχει 316i αντί καλοεξοπλισμένο Πασσάτ πχ και έλεγε έλα μωρέ τώρα τι τα θέλω τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, χέρια δεν έχω?
Δεν το λέω προσωπικά, το πιάνεις το νόημα φαντάζομαι!
Πάλι τα μπερδεύεις μπλεκοντας εξοπλισμο άνεσης με 'ασφαλείας'....
Εμενα όλα αυτά τα δήθεν blind Spot και πιπες δεν μου λένε τίποτα και δεν θα τα έβαζα, ενώ και αν τα είχα θα τα απενεργοποιουσα.
Είναι ανώριμα, δημιουργούν ψευδαίσθηση ότι θα σε σώσουν και επαφίεσαι πολύ πάνω τους ξεχνωντας πως ακόμα οδηγεί ο οδηγός. -
Κι εγώ σου λέω ότι ειδικά το blind spot σε λίγο θα το χεις υποχρεωτικά στο αμάξι σου και γκρίνιαζε όσο θες. Έτσι γκρινιάζανε πριν καμιά 20αρια χρόνια όταν τους κάνανε υποχρεωτικό το ABS. Είναι στη φύση πολλών ανθρώπων να αντιστέκονται στην αλλαγή. Δεν ξέρω σε τι συνθήκες οδηγάς εγώ πάντως που κυκλοφορώ σε συνθήκες με αδίστακτους μηχανάκηδες και χαζεμένους οδηγούς με no remorse για τη ζωή τους, εύχομαι κάθε μέρα να είχα blind spot.
Και φυσικά δεν είναι όλα τα συστήματα τα ίδια. Το lane warning ας πούμε είναι μία μλκ και μισή.
-
Κι εγώ σου λέω ότι ειδικά το blind spot σε λίγο θα το χεις υποχρεωτικά στο αμάξι σου και γκρίνιαζε όσο θες. Έτσι γκρινιάζανε πριν καμιά 20αρια χρόνια όταν τους κάνανε υποχρεωτικό το ABS. Είναι στη φύση πολλών ανθρώπων να αντιστέκονται στην αλλαγή. Δεν ξέρω σε τι συνθήκες οδηγάς εγώ πάντως που κυκλοφορώ σε συνθήκες με αδίστακτους μηχανάκηδες και χαζεμένους οδηγούς με no remorse για τη ζωή τους, εύχομαι κάθε μέρα να είχα blind spot.
Και φυσικά δεν είναι όλα τα συστήματα τα ίδια. Το lane warning ας πούμε είναι μία μλκ και μισή.Ειδες ρε συ συνονόματε που συμφωνούμε στο τέλος!
Το lane warning σε 2 αμαξια απενεργοποιημένο.
Στη BMW, που είναι και από εκεινα τα ηλίθια παρεμβατικά που δονειται το τιμόνι εψαχνα να το βγάλω στο τεστ.
Ευτυχώς που δεν το είχε στανταρ και φυσικά δεν μπήκα στο κόπο να το σκεφτώ να το βάλω.Το blind spot αν εξαιρέσεις ότι μπάινει ήδη και after market, πως θα σε σώσει από το μαλάκα μηχανάκια που κοιτάει πως θα περάσει από πάνω σου; για τέτοια ζωα μακάρι να υπήρχε σύστημα ενεργητικής προστασίας και όχι παθητικής.
Προσωπικά αυτή η ζουγκλα με έχει κάνει να έχω και 3ο αμάξι(και δη leasing) γιατι είναι πραγματικά για βραβείο όσοι οδηγούν οτιδήποτε πανω από supermini στο κέντρο (και πάλι μου το έχουν κάνει και το 108... ) -
Βρείτε μου ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία του karoq με τον 1.5 TSI (οπότε θα συγκρίνουμε και επιδόσεις κτλ) στα 22500 που να έχει καλύτερο εξοπλισμό (εξαιρουμένου του aircon που παρόλο που ειλικρινά δουλεύοντάς το τόσους μήνες δεν με ενόχλησε και δεν μου έκανε τεράστια διαφορά, τοι θεωρώ φάουλ).Ανέφερα το Kuga παραπάνω...υστερεί σε κάποια σημεία (όπως οι χώροι) αλλά στον εξοπλισμό υπερτερεί. Ίσως και το Kadjar με τα νέα δεδομένα. Δεν ξέρω άλλα, γιατί δεν το έχω ψάξει περισσότερο (αφού όταν βγήκε το Karoq είχαν αγοράσει αυτοκίνητο άρα δεν ασχολούμαι τόσο αναλυτικά).
Είπα και προηγουμένως, ότι για εμένα εν έτη 2018 υπάρχουν στοιχεία βασικού εξοπλισμού που τα θεωρώ φάουλ να μην υπάρχουν και εάν δεν υπάρχουν ως στάνταρ εξοπλισμός για εμένα το εκάστοτε αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται ως 'φτωχού εξοπλισμού'.
-
To Kugar έχει 22500; με τι κινητήρα;
Δεν νομίζω.
Εξάλλου το kugar έχει καλό πακέτο ναι αλλά μη ξεχνάμε πως είναι και ένα πολύ βαρύ αυτοκίνητο με πλατφόρμα 6-ετίας τουλάχιστον και το πακέτο που το δίνει τώρα είναι καθαρά για να πουλάει και να μη βγει εκτός αγοράς, μιας και κάποια στιγμή θα βγάλει καινούργιο (έπρεπε να το είχε κάνει πολύ καιρό πριν) -
Οπότε δεν το θεωρώ σύγχρονο αυτοκίνητο με σύγχρονο σύνολο επειδή έβαλε κάποιες ψηφιακές ευκολίες.
Δεν το είχα βάλει καν στα υποψήφια αυτοκίνητα -
Και που να μπουν και τα παρακάτω:
http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... volkswagenΑλήθεια θα τα πληρώνατε για να τα βάλετε αυτά;
Φαντάζομαι στη BMW με coding να μπορείς να περάσεις και άλλα σηματάκια ή emojis...
Ειδικά τα σήματα με το 'κολοδαχτυλο' ή της 'μαλακίας' θα γίνουν αναρπαστα! -
To Kugar έχει 22500; με τι κινητήρα;
Δεν νομίζω.
Εξάλλου το kugar έχει καλό πακέτο ναι αλλά μη ξεχνάμε πως είναι και ένα πολύ βαρύ αυτοκίνητο με πλατφόρμα 6-ετίας τουλάχιστον και το πακέτο που το δίνει τώρα είναι καθαρά για να πουλάει και να μη βγει εκτός αγοράς, μιας και κάποια στιγμή θα βγάλει καινούργιο (έπρεπε να το είχε κάνει πολύ καιρό πριν)Με τον 1.5 Ecoboost των 150 ίππων. Εγώ το είχα πάρει €22.600 με προσθήκη χρώματος και Park Assist. Τώρα έχει λίγο λιγότερο, αλλά δεν μπορείς να προσθέσεις εξοπλισμό παρά μόνο χρώμα, χωρίς να ανέβεις κλίμακα.
Μα εσύ έγραψες: '*Και **δε βάζω άλλα *κριτήρια όπως η ποιότητα κύλισης και κατασκευής στην σύγκριση, παρά μόνο τα παραπάνω.'
Μίλησες καθαρά για εξοπλισμό, τίποτε άλλο και σε αυτό απάντησα (αν και είπα ότι δεν το θεωρώ καλύτερο αναγκαστικά και ότι υστερεί σε κάποια σημεία). Εάν κάνουμε σύγκριση εφόλης της ύλης, προφανώς και θα βγούν άλλα συμπεράσματα.
-
Ναι συγνώμη έχεις δίκιο αλλά το συγκεκριμένο όπως είπα και παραπάνω δεν το βάζω μέσα γιατί δεν το θεωρώ επιλογή αυτή τη στιγμη.
-
Βρείτε μου ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία του karoq με τον 1.5 TSI (οπότε θα συγκρίνουμε και επιδόσεις κτλ) στα 22500 που να έχει καλύτερο εξοπλισμό (εξαιρουμένου του aircon που παρόλο που ειλικρινά δουλεύοντάς το τόσους μήνες δεν με ενόχλησε και δεν μου έκανε τεράστια διαφορά, τοι θεωρώ φάουλ). Και δε βάζω άλλα κριτήρια όπως η ποιότητα κύλισης και κατασκευής στην σύγκριση, παρά μόνο τα παραπάνω.Eφ'όσον δεν βάζεις τα δύο τελευταία κριτήρια που λες, με 22500 euro,αγοράζεις Scross GL+ 1.4 140hp 4χ4 (άρα ίδια αναλογία ιπποδύναμης/κ.εκ. κινητήρα).Kι από εξοπλισμό επιπλέον: full LED,ηλεκτ. αναδιπλ. καθρέπτες,κάμερα οπισθοπορείας,cruisecontrol,θερμαινόμενα καθίσματα,keyless entry και start button (αν και για μένα δεν το βρίσκω απαραίτητο),αυτομ. καθαριστήρες και φώτα,ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη (αρκέτα χρήσιμο ως εξοπλ.ασφαλείας),7 αερόσακους αντί για 6 ως συνήθως και τετρακίνηση.Κι αφήνω απ'έξω τον διζωνικό κλιματισμό που έχει στάνταρ.Αν δε θες τετρακίνηση πας κι ένα 2000+ πιο κάτω.
Βέβαια,επειδή κι εμένα μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση το Karoq όταν το είδα,σίγουρα η αίσθηση ποιότητας στο εσωτ.είναι ανώτερη,αλλά αξίζει τόσο όσο τα σχεδόν 4000+ ευρώ εξοπλισμό διαφορά και τις λίγο καλύτερες επιδόσεις που ανακοινώνει η Skoda (αλλά σίγουρα με χειρότερη κατανάλωση και λόγω βάρους);
Πιστεύω ο καθένας τα ζυγίζει και πράττει αναλόγως,χωρίς να θεωρείται τελείως λανθασμένη ή απόλυτα σωστή η κάθε επιλογή. -
Προφανώς. Αλλιώς θα πέρναμε όλοι το ίδιο αυτοκίνητο.
Όλα είναι προσωοπικό γούστο και κριτήρια εν τέλη.
Άλλο έΠροφανώς. Αλλιώς θα παίρναμε όλοι το ίδιο αυτοκίνητο.
Όλα είναι προσωπικό γούστο και κριτήρια εν τέλη.
Άλλο ένα αυτοκίνητο που συνειδητά δεν ήταν επιλογή μου πριν μερικούς μήνες όταν αγόραζα.
να αυτοκίνητο που συνηδητά δεν ήταν επιλογή μου πριν μερικούς μήνες όταν αγόραζα. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Βρείτε μου ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία του karoq με τον 1.5 TSI (οπότε θα συγκρίνουμε και επιδόσεις κτλ) στα 22500 που να έχει καλύτερο εξοπλισμό (εξαιρουμένου του aircon που παρόλο που ειλικρινά δουλεύοντάς το τόσους μήνες δεν με ενόχλησε και δεν μου έκανε τεράστια διαφορά, τοι θεωρώ φάουλ). Και δε βάζω άλλα κριτήρια όπως η ποιότητα κύλισης και κατασκευής στην σύγκριση, παρά μόνο τα παραπάνω.
Eφ'όσον δεν βάζεις τα δύο τελευταία κριτήρια που λες, με 22500 euro,αγοράζεις Scross GL+ 1.4 140hp 4χ4 (άρα ίδια αναλογία ιπποδύναμης/κ.εκ. κινητήρα).Kι από εξοπλισμό επιπλέον: full LED,ηλεκτ. αναδιπλ. καθρέπτες,κάμερα οπισθοπορείας,cruisecontrol,θερμαινόμενα καθίσματα,keyless entry και start button (αν και για μένα δεν το βρίσκω απαραίτητο),αυτομ. καθαριστήρες και φώτα,ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη (αρκέτα χρήσιμο ως εξοπλ.ασφαλείας),7 αερόσακους αντί για 6 ως συνήθως και τετρακίνηση.Κι αφήνω απ'έξω τον διζωνικό κλιματισμό που έχει στάνταρ.Αν δε θες τετρακίνηση πας κι ένα 2000+ πιο κάτω.
Βέβαια,επειδή κι εμένα μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση το Karoq όταν το είδα,σίγουρα η αίσθηση ποιότητας στο εσωτ.είναι ανώτερη,αλλά αξίζει τόσο όσο τα σχεδόν 4000+ ευρώ εξοπλισμό διαφορά και τις λίγο καλύτερες επιδόσεις που ανακοινώνει η Skoda (αλλά σίγουρα με χειρότερη κατανάλωση και λόγω βάρους);
Πιστεύω ο καθένας τα ζυγίζει και πράττει αναλόγως,χωρίς να θεωρείται τελείως λανθασμένη ή απόλυτα σωστή η κάθε επιλογή.Απλά το σουζουκι δεν βλέπεται... ότι και να δίνει....
-
Ναι συγνώμη έχεις δίκιο αλλά το συγκεκριμένο όπως είπα και παραπάνω δεν το βάζω μέσα γιατί δεν το θεωρώ επιλογή αυτή τη στιγμη.Το ότι δεν το θεωρείς επιλογή εσύ (δλδ. εσκεμμένα το αγνοείς) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ότι δεν προσφέρει παραπάνω εξοπλισμό στην ίδια τιμή. Δέχομαι το υποκειμενικό κριτήριο, αλλά αντικειμενικά υπάρχει το αυτοκίνητο και δεν γίνεται να αφαιρείται από μια συζήτηση επειδή κάποιος συνομιλητής θεωρεί ότι δεν υπάρχει!
Απλά το σουζουκι δεν βλέπεται... ότι και να δίνει....
- Καθαρά υποκειμενικό, εμένα π.χ μου αρέσει.
- Όταν το οδηγείς, δεν το βλέπεις, αλλά απολαμβάνεις κινητήρα και οδήγηση.
- Το αυτοκίνητο δεν είναι η εμφάνιση, αλλά πλαίσιο, κινητήρας, φρένα, τιμόνι, κράτημα, τεχνολογία, επιδόσεις κλπ.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Βρείτε μου ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία του karoq με τον 1.5 TSI (οπότε θα συγκρίνουμε και επιδόσεις κτλ) στα 22500 που να έχει καλύτερο εξοπλισμό (εξαιρουμένου του aircon που παρόλο που ειλικρινά δουλεύοντάς το τόσους μήνες δεν με ενόχλησε και δεν μου έκανε τεράστια διαφορά, τοι θεωρώ φάουλ). Και δε βάζω άλλα κριτήρια όπως η ποιότητα κύλισης και κατασκευής στην σύγκριση, παρά μόνο τα παραπάνω.
Eφ'όσον δεν βάζεις τα δύο τελευταία κριτήρια που λες, με 22500 euro,αγοράζεις Scross GL+ 1.4 140hp 4χ4 (άρα ίδια αναλογία ιπποδύναμης/κ.εκ. κινητήρα).Kι από εξοπλισμό επιπλέον: full LED,ηλεκτ. αναδιπλ. καθρέπτες,κάμερα οπισθοπορείας,cruisecontrol,θερμαινόμενα καθίσματα,keyless entry και start button (αν και για μένα δεν το βρίσκω απαραίτητο),αυτομ. καθαριστήρες και φώτα,ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη (αρκέτα χρήσιμο ως εξοπλ.ασφαλείας),7 αερόσακους αντί για 6 ως συνήθως και τετρακίνηση.Κι αφήνω απ'έξω τον διζωνικό κλιματισμό που έχει στάνταρ.Αν δε θες τετρακίνηση πας κι ένα 2000+ πιο κάτω.
Πιστεύω ο καθένας τα ζυγίζει και πράττει αναλόγως,χωρίς να θεωρείται τελείως λανθασμένη ή απόλυτα σωστή η κάθε επιλογή.Μόνο που είναι μισό (αν όχι ένα) κλικ κάτω σε χώρους επιβατών και Πορτ μπαγαζ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ναι συγνώμη έχεις δίκιο αλλά το συγκεκριμένο όπως είπα και παραπάνω δεν το βάζω μέσα γιατί δεν το θεωρώ επιλογή αυτή τη στιγμη.
Το ότι δεν το θεωρείς επιλογή εσύ (δλδ. εσκεμμένα το αγνοείς) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ότι δεν προσφέρει παραπάνω εξοπλισμό στην ίδια τιμή. Δέχομαι το υποκειμενικό κριτήριο, αλλά αντικειμενικά υπάρχει το αυτοκίνητο και δεν γίνεται να αφαιρείται από μια συζήτηση επειδή κάποιος συνομιλητής θεωρεί ότι δεν υπάρχει!
Απλά το σουζουκι δεν βλέπεται... ότι και να δίνει....
- Καθαρά υποκειμενικό, εμένα π.χ μου αρέσει.
- Όταν το οδηγείς, δεν το βλέπεις, αλλά απολαμβάνεις κινητήρα και οδήγηση.
- Το αυτοκίνητο δεν είναι η εμφάνιση, αλλά πλαίσιο, κινητήρας, φρένα, τιμόνι, κράτημα, τεχνολογία, επιδόσεις κλπ.
Δεν διαφωνώ στη ουσία του τι είναι αμάξι αρκεί να βλέπεται.
Σαν να παντρεύεσαι μια «σαύρα» επειδή είναι πχ καλη νοικοκυρά.
Skoda Karoq