-
Γιατί δε θέλεις turbo; Φοβάσαι μη χαλάσει;
Έστω οτι κάνεις 15000 χλμ το χρόνο, με το ατμοσφαιρικό θα καις πχ 7λτ/100, με το turbo 6λτ/100, δηλαδή στο χρόνο περίπου 150λτ λιγότερα καύσιμα = €225 εξοικονόμηση. Στη 5ετία έχεις βγάλει το κόστος του 'σκασμένου' turbo μόνο από τα καύσιμα. Δεν υπολογίζω οτι λόγω χαμηλότερων κυβικών του turbo θα έχεις χαμηλότερα τέλη, ασφάλεια . Και οδηγείς και προσπερνάς σαν άνθρωπος!
Ξανασκέψου το...
-
*Ο χρήστης *MONMAN2 ** έγραψε:
Αξιοπιστία , after sale και μεταπώληση η Toyota είναι μπροστά από τη Suzuki ,ΑΛΛΑ η μικρή γιαπωνέζικη δεν είναι πίσω στην τεχνολογία και η καινούργια ελαφριά πλατφόρμα σε συνδυασμό με τους οικονομικούς κινητήρες δίνουν αυτοκίνητα με ενδιαφέροντα εως πολύ σβέλτα χαρακτηριστικά.
Τονίζω εδώ την οικονομία που δεν προέρχεται μόνο από την χαμηλή κατανάλωση που θα την ζήλευαν diesel αλλά και από την μικρότερη τιμή αγοράς , τα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια ,ασφάλιστρα που έχουν οι χαμηλού κυβισμού κινητήρες της.
Το μόνο που θα έψαχνα καλά είναι οι τιμές ανταλλακτικών ,σέρβις μη βρεθώ σε καμμιά έκπληξη και θα άφηνα -εάν δεν υπήρχε άμεση ανάγκη για αγορά- να κυκλοφορήσουν λίγο , μη χρεωθώ παιδικές ασθένειες !Συμφωνώ και φοβάμαι σχετικά με τις 'παιδικές ασθένειες' που αναφέρεις. Όμως από ότι βλέπω το swift χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη του απερχόμενου μοντέλου. Άρα είναι δοκιμασμένο θεωρητικά. Για το toyota κάπου άκουσα ότι ο 1500 άρης είχε χρησιμοποιηθεί (όχι ακριβώς έτσι όπως στο yaris) στο τελευταίο daihatsu terios αν και μου ακούγεται ως ψέμα... Μάλλον το toyota είναι επικίνδυνο για 'παιδικές ασθένεις'... Γνωρίζει κανείς κάτι τέτοιο αν ισχύει σχετικά με το terios;;;
Νομιζω οτι πολυ καλως κοιτας τα swift με βασει αυτα που ζητας. Στα λεφτα αυτα οι γελοιοι της τογιοτα δε ξερω αν δινουν καν καθισματα απο εξοπλισμο....
Να σου πω: Η toyota δίνει εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό στην τιμή αυτή όσο και αν ακούγεται απίστευτο... Traction control, αποφυγή σύγκρουσης, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, hill holder, 7 αερόσακους αν θυμάμαι καλά, 4 δισκόφρενα κ.α. πολλά πίστεψέ με...
Αγαπητε kapetanios_H γιατι δεν βλεπεις και το hyundai i20 με τον κινητηρα των 1250cc .ειναι 12.190 ενω τρεχει και προσφορα απο την seat για το ibiza λογω αλλαγης μοντελου στα 10.790 με τον απλο 1000αρι με 75 αλογα.Για το swift δεν εχω τις καλυτερες εντυπωσεις γιατι το εχει η κουμπαρα μου και εχει βγαλει δυο σοβαρα προβληματα που τις κοστισαν.(συγκεκριμενα προβλημα στα σασμαν με συνεπεια την αλλαγη του και προβλημα εγκεφαλου του ABS).Κατα τ αλλα ομως ειναι οικονομικο και καλο στο δρομο.Υπαρχει και το Kia Rio αλλα νομιζω οτι το απερχομενο μοντελο υπαρχει μονο σε ντιζελ με ακρως ανταγωνισρηκες τιμες και το νεο μοντελο αναμενεται.
Α ξεχασα να πω και για το νεο Micra στα 12.090με πρισφορα εως τελος Απριλιου .Το hyundai i20 θα το δώ από κοντά, είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση πράγματι.
Όσον αφορά στον όμιλο VW (vw, skoda, audi, seat) δεν τα κοιτώ καν, έχω ζήσει τραυματικές εμπειρίες αναξιοπιστίας (9 φορές πολλαπλασιαστής σε golf tsi του 2009 με λιγότερα από 20.000 χλμ προσεκτικής οδήγησης ξαδερφού μου και άλλες πολλές περιπτώσεις παρόμοιες ή με άλλα, κυρίως ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά, προβλήματα σε καινούργια σχετικά αυτοκίνητα και με λίγα χλμ...)
Το kia όπως και τα hyundai τα εμπιστεύομαι αλλά δεν θέλω diesel για διάφορους λόγους (καταργείται, κακή ποιότητα καυσίμων με ότι αυτό συνεπάγεται -> αντλίες διαλύονται κ.α.)
Μωρέ και δισκοπλατο έβγαζε συχνά. Αλλά ήταν και made in Hungary.Το νέο φτιάχνεται αποκλειστικά in Japan,και νομίζω θα είναι πολύ προσεγμένο.
Συχνά;; Δηλαδή κάθε πόσα χλμ;; Αυτό αν ισχύει είναι σοβαρό 'θεματάκι' !
Ξέρουμε αν θα κατασκευάζεται εξ ' ολοκλήρου στην Ιαπωνία το swift ή είναι απλά μια φήμη;;;Γιατί δε θέλεις turbo; Φοβάσαι μη χαλάσει;
Έστω οτι κάνεις 15000 χλμ το χρόνο, με το ατμοσφαιρικό θα καις πχ 7λτ/100, με το turbo 6λτ/100, δηλαδή στο χρόνο περίπου 150λτ λιγότερα καύσιμα = €225 εξοικονόμηση. Στη 5ετία έχεις βγάλει το κόστος του 'σκασμένου' turbo μόνο από τα καύσιμα. Δεν υπολογίζω οτι λόγω χαμηλότερων κυβικών του turbo θα έχεις χαμηλότερα τέλη, ασφάλεια . Και οδηγείς και προσπερνάς σαν άνθρωπος!
Ξανασκέψου το...
Τα περισσότερα χλμ που θα κάνω είναι μέσα στην πόλη. Άρα το turbo ΔΕΝ μου προσφέρει τίποτα παρά μόνο αναξιοπιστία και θα με αναγκάζει να περιμένω να ζεσταθεί λίγο ο κινητήρας στα παγωμένα (-10) ξεκινήματα του χειμώνα... Δεν είναι πρακτικό.
Αν έκανα πολλά χιλιόμετρα, τότε ναι θα βόλευε και θα ήταν μονόδρομος η επιλογή κινητήρα με turbo. Κάνω περίπου 7,000 κάθε έτος. Στην πόλη τα περισσότερα... Με κρύο.
-
Για το δισκοπλατο μη φοβάσαι,από όσο ξέρω έχει αλλάξει το σύστημα. Το παλιό είχε θέμα κυρίως στις πρώτες παρτίδες πάντως. Τώρα χιλιόμετρα ακριβώς δε θυμάμαι.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
και το fiesta με τον χιλιάρι κινητήρα νομίζω βγαίνει κάτω από 13000. Δες το γιατί είναι πολύ ανώτερο οδηγικά από αυτά που προανέφερες, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο
-
Ο χρήστης Kapetanios_H έγραψε:
Συμφωνώ και φοβάμαι σχετικά με τις 'παιδικές ασθένειες' που αναφέρεις. Όμως από ότι βλέπω το swift χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη του απερχόμενου μοντέλου. Άρα είναι δοκιμασμένο θεωρητικά. Για το toyota κάπου άκουσα ότι ο 1500 άρης είχε χρησιμοποιηθεί (όχι ακριβώς έτσι όπως στο yaris) στο τελευταίο daihatsu terios αν και μου ακούγεται ως ψέμα... Μάλλον το toyota είναι επικίνδυνο για 'παιδικές ασθένεις'... Γνωρίζει κανείς κάτι τέτοιο αν ισχύει σχετικά με το terios;;;
Αυτό που ξέρω είναι ότι ο 1500άρης είναι o αντίστοιχος του υβριδικού yaris που τον έφτιαξαν να δουλεύει και σε κύκλο Otto , παρόμοια υλοποίηση λειτουργείας σε κύκλο Otto -Atkinson ανάλογα με το φορτίο του κινητήρα έχει και ο 1,2 Τ και πετυχαίνει πολύ χαμηλότερη κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες από τους ανταγωνιστές του.
Από το drive
http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... -15-vvt-ie
Ο νέος 4κύλινδρος κινητήρας του 1,5 λίτρου πληροί τα αυστηρότερα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6c και αποδίδει 111 ίππους με 13,8 kgm ροπή στις 4.400 rpm. Έχει θερμοδυναμική απόδοση που φτάνει το εντυπωσιακό 38,5% και σχέση συμπίεσης 13,5:1, ενώ η υιοθέτηση ενός νέου συστήματος μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων εισαγωγής (VVT-iE) επιτρέπει στον κινητήρα να αλλάζει τον κύκλο λειτουργίας του από Otto σε Atkinson. Σύμφωνα με την Toyota είναι 12% πιο αποδοτικός όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου και προσφέρει καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τον 1.33.
-
αγαπητε kapetanios_H συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου περι turbo και diesel,αλλα θα διαφωνησω για την αποψη σου για το group vag καθως ειμαι κατοχος golf 5 και πριν απο αυτο polo 6N απο τα ειμαι ευχαριστημενος οσον αφορα ηλεκτρικα και μηχανικα,δεν μου εβγαλαν τιποτα.Η δικη μου ενσταση εχει να κανει μονο με την ποιοτητα σε διακοπτες,τιμονια και ταπετσαριες ουρανου.Αλλα σε γενικες γραμμες μπορει να ξαναπροτιμησω το vag τουλαχιστον σε ατμοσφαιρικα μοτερ.
-
ad276 εσύ είσαι από τους τυχερούς που είχες δυο αξιόπιστα αυτοκίνητα (τα ίδια είχα και εγώ!) .
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Η δικη μου ενσταση εχει να κανει μονο με την ποιοτητα σε διακοπτες,τιμονια και ταπετσαριες ουρανου.Είναι αυτό ακριβώς που λέω κι εγώ.
Προσωπικά προτιμώ το group vag.Εκείνοι που κατηγορούν το vag μπορούν να βρουν βάσιμους λόγους δυσαρέσκειας
αλλά πολλά τρολ του ίντερνετ πετούν μια καραμέλα άστοχης εμπάθειας ακριβώς λόγω της ασχετοσύνης τους με το vag.Ναι μπορείτε να κατηγορήσετε το vag, αλλά τουλάχιστον βρείτε σωστούς λόγους και όχι κάτι που ακούσατε κάπου.
Και επίσης ναι, το group vag δεχτείτε ότι ίσως και να παράγει αξιόλογα αυτοκίνητα άνω του μέσου όρου. -
Και βεβαια παραγει αξιολογα αυτοκινητα και ανω του μεσου ορου αλλα απο τετοια ποστ οπως του κατοχου παραπανω επιβεβαιωνονται πραγματα που πολλακις εχω γραψει...Ποιοτητα εσωτερικοι my ass που ορισμενοι μας εχουν ζαλισει. Πραγματα που τα χω γραψει απο προσωπικες παραστασεις πολλακις και θα βγουν να μου την πεσουν παντα. Καλο ειναι λοιπον να τα γραφει και κανας κατοχος...
-
*Ο χρήστης *inertia ** έγραψε:
Είναι αυτό ακριβώς που λέω κι εγώ.
Προσωπικά προτιμώ το group vag.Εκείνοι που κατηγορούν το vag μπορούν να βρουν βάσιμους λόγους δυσαρέσκειας
αλλά πολλά τρολ του ίντερνετ πετούν μια καραμέλα άστοχης εμπάθειας ακριβώς λόγω της ασχετοσύνης τους με το vag.Ναι μπορείτε να κατηγορήσετε το vag, αλλά τουλάχιστον βρείτε σωστούς λόγους και όχι κάτι που ακούσατε κάπου.
Και επίσης ναι, το group vag δεχτείτε ότι ίσως και να παράγει αξιόλογα αυτοκίνητα άνω του μέσου όρου.inertia, ελπίζω να μην εννοείς ότι είμαι άσχετος. Αν πάλι εννοείς αυτό θα σε παραπέμψω να ξαναδιαβάσεις, αν δεν σου κάνει κόπο, τι έγραψα. Τονίζω ότι δεν άνοιξα αυτή τη συζήτηση για να κακοχαρακτηρίσω αυτοκίνητα του ομίλου vw αλλά έγραψα αυτό που έγραψα για να δικαιολογήσω την ΜΗ επιλογή αυτοκινήτου από τη συγκεκριμένη εταιρία. Επίσης να σου τονίσω ότι ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΥ αυτό που έγραψα για τα αυτοκίνητα του ομίλου αλλά το έχω ζήσει. Ναι, με τον ξάδερφό μου έχω πάει ταξίδια, έχουμε μείνει με το golf του στη μέση του πουθενά και απολαμβάναμε τα alcantara καθίσματα περιμένωντας να μας εντοπίσει η Hellas service. Επίσης, όποιος θέλει ας κάνει ένα κόπο και ας ρίξει μια ματιά στο καντραν των αυτοκινήτων του γκρουπ. Ένα κίτρινο λαμπάκι μόνιμα αναμένο τι σημαίνει;;; Η επίσημη αντιπροσωπεία λέει διάγνωση προβλήματος στα ηλεκτρονικά, γενικά και αόριστα.. Το οποίο το έσβησε προσωρινά αλλά ξανάναψε στου ξαδερφού μου το golf. Παρατηρώ ότι στο 70% των αυτοκινήτων του γκρουπ είναι αναμένο... Ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του για το αν είμαι εμπαθής ή άσχετος. Ρίξτε μια ματιά σε όσα περνάνε δίπλα σας...
Και όχι, αν κοστίζει ένα αυτοκίνητο 25.000€ και βγάζει τέτοια, δεν χαρακτηρίζεται ως αξιόπιστο, λυπάμαι αν σε στεναχωρώ...
-
Τέτοια και σοβαρότερα προβλήματα βγάζουν και αμάξια 40 και 50.000. Μη κοιτάς που ειναι λιγότερα συγκριτικά με τα αλλα, και που οι κάτοχοι τους συνήθως δεν βρίσκονται σε φόρουμ.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Kapetanios_H έγραψε:
Είναι αυτό ακριβώς που λέω κι εγώ.
Και επίσης ναι, το group vag δεχτείτε ότι ίσως και να παράγει αξιόλογα αυτοκίνητα άνω του μέσου όρου.inertia, ελπίζω να μην εννοείς ότι είμαι άσχετος. Αν πάλι εννοείς αυτό θα σε παραπέμψω να ξαναδιαβάσεις, αν δεν σου κάνει κόπο, τι έγραψα. Τονίζω ότι δεν άνοιξα αυτή τη συζήτηση για να κακοχαρακτηρίσω αυτοκίνητα του ομίλου vw αλλά έγραψα αυτό που έγραψα για να δικαιολογήσω την ΜΗ επιλογή αυτοκινήτου από τη συγκεκριμένη εταιρία. Επίσης να σου τονίσω ότι ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΥ αυτό που έγραψα για τα αυτοκίνητα του ομίλου αλλά το έχω ζήσει. Ναι, με τον ξάδερφό μου έχω πάει ταξίδια, έχουμε μείνει με το golf του στη μέση του πουθενά και απολαμβάναμε τα alcantara καθίσματα περιμένωντας να μας εντοπίσει η Hellas service. Επίσης, όποιος θέλει ας κάνει ένα κόπο και ας ρίξει μια ματιά στο καντραν των αυτοκινήτων του γκρουπ. Ένα κίτρινο λαμπάκι μόνιμα αναμένο τι σημαίνει;;; Η επίσημη αντιπροσωπεία λέει διάγνωση προβλήματος στα ηλεκτρονικά, γενικά και αόριστα.. Το οποίο το έσβησε προσωρινά αλλά ξανάναψε στου ξαδερφού μου το golf. Παρατηρώ ότι στο 70% των αυτοκινήτων του γκρουπ είναι αναμένο... Ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του για το αν είμαι εμπαθής ή άσχετος. Ρίξτε μια ματιά σε όσα περνάνε δίπλα σας...
Και όχι, αν κοστίζει ένα αυτοκίνητο 25.000€ και βγάζει τέτοια, δεν χαρακτηρίζεται ως αξιόπιστο, λυπάμαι αν σε στεναχωρώ...
Πας καλά;
Ούτε καν δε σε είχα κατά νου προσωπικά. Και σε χαρακτήρισα εσένα; Ούτε καν.
Έκανα scroll up για να δω τί έγραψες!Έλεος δηλαδή που με στενοχωράς.
Και θα στενοχωριόμουν...Παρ'ολα αυτά αν νομίζεις ότι ανήκεις στην εν λόγω κατηγορία που αναφέρομαι,
εγώ ήμουν σαφής και δεν ήμουν εμπαθής ούτε προκατειλημμένος σε αυτό που εννοώ.
Μου είναι αδιάφορο αν διαφωνεί κάποιος μαζί μου,
εγώ μια φορά προσπαθώ πιστεύω να είμαι αποστασιοποιημένος στις κρίσεις μου.
Και ήταν πολύ λογικό και απλό αυτό που υποστήριξα.ΥΓ: Επειδή διάβασα τη γνώμη σου,
θα σου πω επί της ουσίας ότι καλό είναι να αποφεύγεις να γενικεύεις
γιατί οι γενικεύσεις κάνουν λιγότερο πειστικό το μήνυμα που εκπέμπεις. -
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Τέτοια και σοβαρότερα προβλήματα βγάζουν και αμάξια 40 και 50.000. Μη κοιτάς που ειναι λιγότερα συγκριτικά με τα αλλα, και που οι κάτοχοι τους συνήθως δεν βρίσκονται σε φόρουμ.Sent from my iPad using Tapatalk
Edit [Mod] Ε τοτε να το παρουμε!!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τέτοια και σοβαρότερα προβλήματα βγάζουν και αμάξια 40 και 50.000. Μη κοιτάς που ειναι λιγότερα συγκριτικά με τα αλλα, και που οι κάτοχοι τους συνήθως δεν βρίσκονται σε φόρουμ.
Sent from my iPad using Tapatalk
Τι αλλη βλακεια θα διαβασω δω μεσα... Ε τοτε να το παρουμε!!
Καποια στιγμη πρεπει να σου μιλησουν για την εννοια της λεξης σεβασμος και ευγένεια.
Αν δε μπορεις να συγκρατηθεις δεν εχεις θεση σ ενα δημοσιο φορουμ οποιο κι αν ειναι αυτο.Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αμα σου χα απαντησει μ ευγενεια και σεβασμο θα χα υποτιμησει τον εαυτο μου...
Για να στο παω κι ενα βημα παραπερα οταν ο μεσος συνομιλητης μου δεν εχει τιποτα να πει πανω σ αυτο που εγραψε για να υπερασπιστει τη θεση του, και πως να πει βεβαια μ αυτο που πεταξε..., τοτε ναι το ριχνει στο ''political correctness'' μπας και βρει συμπαθεια γυρω του.
Οποτε συγγνωμη αλλα δε μπορω να κανω κατι καλυτερο για εσενα πανω στο συγκεκριμενο ποστ.Ο Κανονισμός μας όμως επιβάλει τον σεβασμό. Αν διαφωνείτε μπορείτε να απέχετε. [Mod]
-
Οταν θεωρεις οτι ο αλλος δε λεει κατι ουσιωδες , ή τελοσπαντων οτι 'δεν αξιζει της διαφωνιας σου' απλα δεν απαντας.
Αν καθε ενας ηταν ειρωνικος και προσβλητικος σε ποστ με τα οποια διαφωνουσε , το μαγαζι θα ειχε κλεισει προ πολλου.
Και οι κανονες δε σου δινουν το δικαιωμα προσβλητικων χαρακτηρισμων.Στο συγκεκριμενο θεμα παραπανω γραφτηκε οτι αμαξι των 25κ δε μπορει να βγαζει προβληματα κι η απαντηση μου ηταν 'εδω βγαζουν θεματα πολυ ακριβοτερα αμαξια' -που δεν ακουγονται τοσο.
Αν σου φαινεται βλακεια δικαιωμα σου, ο χαρακτηρισμος ομως δεν ειναι.
Κι οπως ουδεποτε εδω μεσα εχω μιλησει προσβλητικα σε καποιον, περιμενω και αντιστοιχη αντιμετωπιση.Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Οταν θεωρεις οτι ο αλλος δε λεει κατι ουσιωδες , ή τελοσπαντων οτι 'δεν αξιζει της διαφωνιας σου' απλα δεν απαντας.Ποιος ειπε οτι δεν αξιζει της διαφωνιας μου?
Και αυτο δυστυχως ειναι μια χαρη που δεν εχω κανει σε κανεναν οποτε και δε θα εισαι η πρωτη -
Ξέρω πως ο τίτλος θέτει όριο χρημάτων τα 13 χιλιάρικα, όμως πιστεύω πως πολύ κοντά στα λεφτά και ναι λίγο πάνω... στην κατηγορία που σχεδόν όλα τα μηχανικά σύνολα είναι τρικύλινδρα ή απαρχαιωμένα τετρακύλινδρα ... υπάρχει και ο 900 της renault στην Κλειώ. Αυτόν μάλιστα με 90 αλόγατα θα τον προτιμούσα όπως και το όχημα που τον φορά. Θέλω να πω πως δίνοντας 1000 και κάτι ευρώ ακόμη πάνω από τα 13000 ο φίλος θα 'σιγουρέψει' πως όλα μαζί τα χιλιάρικα πήγαν για κάτι που άξιζε πραγματικά.
-
Εξαιρετική η Κλειω, πραγματικά. Και ο 900αρης διαμάντι.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Εξαιρετική η Κλειω, πραγματικά. Και ο 900αρης διαμάντι.Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Ευτυχώς που το υπογραμμίζει κιόλας ο άνθρωπος το 'ατμοσφαιρικό' στο αρχικό του post
Αν ήταν έτσι, μέχρι τα 13Κ κοιτάει μόνο το 1000αρι Fiesta.Tο γιατί θεωρεί ότι το turbo 'δεν το χρειάζεται' επειδή είναι αυτοκίνητο πόλης δεν το συμμερίζομαι, αλλά άποψή του και δικαίωμά του...
Γνώμες για αγορά καινούργιου μέχρι 13.000€