-
Μια έξτρα μπαταρία για το swift, μήπως και μπορέσει να κοντράρει το polo!
-
Καλοοοοο
-
Τεχνικη αναλυση με α@@@α, τα αλλα ειναι παρλες.
Τι με κερνατε;
Ξύδι !
-
Περίμενε κάνα μήνα - 2 και κάντο λίγο πριν το χρόνο, φυσικά 2 χρόνια είναι υπερβολικό, ειδικά για VW. Νομίζω θέμα μάρκετινγκ είναι, ειδικά με τα τόσα χλμ που κάνεις.
-
Θα κάνω τη πρώτη αλλαγή τώρα στις 15χιλ. και μετά μάλλον θα το πηγαίνω μια φορά το χρόνο. Ας ελπίσουμε μόνο μην αρχίσει τίποτα νούμερα, και έχουμε πάνε έλα!
-
Έγινε το πρώτο λιπαντικό service με κόστος 146€. Το κόστος εργασίας τρώγεται κάπως, 35€ με το ΦΠΑ αλλά..... 4lt λάδι 92€ με την έκπτωση συν το φίλτρο λαδιού τη ροδέλα και την τάπα κάρτερ φτάσαμε το σύνολο που ανέφερα. Τι λάδι είναι αυτό, για διαστημόπλοιο... Συγκριτικά στην ΒΕΛΜΑΡ για το Santa Fe για το ίδιο service συν το φίλτρο αέρα έδωσα 118€!
Αναβάθμιση δεν έγινε σε κανένα σύστημα του αυτοκινήτου, γιατί δεν έχει βγει κάποια στο διάστημα που έχω το αυτοκίνητο (λίγο περίεργο αυτό). Θα με ειδοποιήσουν αν προκύψει κάτι. Τέλος πάντων.... αν είναι καλό παιδί μέσα στη βδομάδα, θα το προτιμήσω για ένα ταξιδάκι που ετοιμάζω προς Βόλο το ερχόμενο τριήμερο. Ακούς Χάρη, το κέρασμα! Ταξιδεύει καλά το άτιμο με το acc, όχι βέβαια ότι το Santa πάει πίσω, αλλά όσο να ´ναι το καινούργιο είναι καινούργιο.
-
Βόλος ε; Πολύ ωραία! Έχουμε γράψει κι εμείς τα χιλιόμετρα μας στα τσιπουράδικα του Βόλου... Λίγο μακριά μου πέφτει όμως.
-
Μετά από ένα χρόνο οδήγησης κάνω ένα μικρό απολογισμό. Θυμίζω είναι 1,0 115 DSG HIGHLINE, χρώματος energetic orange με μαύρη γυάλινη οροφή που καλύπτει περισσότερη από τη μισή συνολική επιφάνεια της οροφής, ένας συνδυασμός που ανεβάζει επίπεδο την αισθητική του αυτοκινήτου.
Εχω φτάσει τα 16000 χλμ, αν δεν ήταν οι καραντίνες, τηλεεργασιες κτλ θα είχε ξεπεράσει τις 20000. Τις εντυπώσεις μου από το αυτοκίνητο τις έχω αναφέρει στο πρώτο μου σχόλιο και δεν έχει αλλάξει κάτι. Το σημαντικό είναι ότι τα πάντα λειτουργούν κανονικά, χωρίς να έχει ανάψει κάποια ένδειξη ή κάποιο μήνυμα. Επίσης έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από τη χρήση του έξτρα εξοπλισμού, αν κάτι θα ήθελα να έχει, είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων για είναι λίγο πιο high tech η αίσθηση του ταμπλω. Στις 15000χλμ έγινε η πρώτη (προαιρετική) αλλαγή λαδιών με το αλμυρό όπως έχω αναφέρει κόστος των 146€. Για λίγο αργότερα σχεδιάζω να τοποθετήσω αντιηλιακές μεμβράνες και ίσως να αναβαθμίσω ηχητικά το infotainment. Ο ήχος είναι καλός και σε ποιότητα και σε ένταση για ηχοσύστημα χωρίς κάποια περιποίηση από κάποιο οίκο, αλλά ως λάτρης του hifi κάτι θα κάνω, το τι θα το αποφασίσω όταν έρθει η ώρα. Προς το παρών είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την οδήγηση και από την ποιοτική αίσθηση που αφήνει το αυτοκίνητο. Είναι πολύ προσεγμένο και σε πρακτικές λεπτομέρειες, πχ η εταζέρα κρύβεται κάτω από το πάτωμα και πάνω από την κανονικού μεγέθους ρεζέρβα, έτσι πολύ εύκολα βάζεις αντικείμενα με μεγάλο ύψος στο χώρο αποσκευών. Εύκολα μπορεί να είναι το μοναδικό αυτοκίνητο μιας μικρής οικογένειας χωρίς συμβιβασμούς. Αυτά τα ολίγα. -
Δηλαδη πειρες ακριβως αυτο που προωθουσαν στις φωτογραφιες.
Και εμενα μ αρεσει παρα πολυ το polo.
Τι καταναώση εχεις;
-
Γενική μέση κατανάλωση δεν έχω δει, το έχω ρυθμισμένο να μηδενίζει με κάθε ανεφοδιασμό. Συνήθως είναι μεταξύ 6,2 και 6,6 τα μισά πόλη τα μισά προς τη βιομηχανική με νορμαλ ρυθμό. Στο μποτιλιάρισμα καίει αρκετά, εκτός λόγω και του coasting του κιβωτίου αλλά και πιθανώς λόγω καλής αεροδυναμικής είναι οικονομικό, περνάς τα 6lt μόνο με ταχύτητα κοντά στα 140km/h. Πάντως και σε ταξίδι με 150-160 δεν περνάς τα 7lt. Σε επαρχιακό με ανηφόρες κατηφόρες αν δεν το πιέζεις είσαι στα 5,5lt, προς το παρών δεν έχω κάνει ολόκληρη γρήγορη διαδρομή για να έχω νούμερο. Μου χρωστάω μια καλή δόση οδήγησης, τα τελευταία 15 χρόνια τη βρίσκω πιο πολύ σε χώματα, χιόνια και άμμους, εκεί βέβαια τυραννάω το Santa Fe. Οφείλω να ομολογήσω πάντως πως το polo είναι το πρώτο καινούργιο αυτοκίνητο που έχω αγοράσει και δεν έχει βγάλει το παραμικρό μηχανολογικό, ηλεκτρολογικό ή ηλεκτρονικό πρόβλημα στο πρώτο κιόλας χρόνο και είναι το έκτο καινούργιο αυτοκίνητο που έχω πάρει.
-
Γενική μέση κατανάλωση δεν έχω δει, το έχω ρυθμισμένο να μηδενίζει με κάθε ανεφοδιασμό. Συνήθως είναι μεταξύ 6,2 και 6,6 τα μισά πόλη τα μισά προς τη βιομηχανική με νορμαλ ρυθμό. Στο μποτιλιάρισμα καίει αρκετά, εκτός λόγω και του coasting του κιβωτίου αλλά και πιθανώς λόγω καλής αεροδυναμικής είναι οικονομικό, περνάς τα 6lt μόνο με ταχύτητα κοντά στα 140km/h. Πάντως και σε ταξίδι με 150-160 δεν περνάς τα 7lt. Σε επαρχιακό με ανηφόρες κατηφόρες αν δεν το πιέζεις είσαι στα 5,5lt, προς το παρών δεν έχω κάνει ολόκληρη γρήγορη διαδρομή για να έχω νούμερο. Μου χρωστάω μια καλή δόση οδήγησης, τα τελευταία 15 χρόνια τη βρίσκω πιο πολύ σε χώματα, χιόνια και άμμους, εκεί βέβαια τυραννάω το Santa Fe. Οφείλω να ομολογήσω πάντως πως το polo είναι το πρώτο καινούργιο αυτοκίνητο που έχω αγοράσει και δεν έχει βγάλει το παραμικρό μηχανολογικό, ηλεκτρολογικό ή ηλεκτρονικό πρόβλημα στο πρώτο κιόλας χρόνο και είναι το έκτο καινούργιο αυτοκίνητο που έχω πάρει.
Εχω και εγω το 1.0 dsg highline περιπου 1 χρονο περισσοτερο απο εσενα, αν εχω καταλαβει καλα. Στα 5-6 χιλιομετρα που κανω εντος της αθηνα βλεπω συνολικα γυρω στο 7l/100km (η διαδρομη προς τη δουλεια ειναι κατηφορικη και βλεπω κοντα στο 6, ενω η επιστροφη σπιτι που ειναι ανηφορα, δειχνει γυρω στο 8). Εθνικη το εχω παει μια φορα ταξιδι μονο οταν το εστρωνα, οπου στα 110-120 ακουμπουσε οριακα τα 6 με ανοιχτο AC.
Το μονο που δεν μου αρεσει και ηθελα να ρωτησω και την δικια σου αποψη, ειναι το καθισμα και η υποστηριξη για την πλατη. Θεωρω οτι δεν μου αγκαλιαζει την πλατη οπως θα ηθελα. Αν 'ξαπλωσω' το καθισμα, ειμαι μεν ανετα, αλλα το κεφαλι μου και η ωμοπλατη μου απεχει πολυ απο το καθισμα. Αν το κανω πιο 'ορθιο' αρχιζει και να με ενοχλει η μεση μου, καθως ειμαι σχηματιζει γωνια σχεδον 90 μοιρων με τα ποδια.
Εσενα πως σου εχει φανει το καθισμα; Ισως ειναι πολυ προσωπικο το προβλημα μου, αλλα θυμαμαι οτι οταν πηγα το ταξιδι, επρεπε να σταματαω καθε 2 ωρες να ισιωσω την πλατη μου.
-
Φίλε dettol η 'σχεδόν 90 μοίρες θέση' είναι η πιο σωστή ορθοπεδικά για υποστήριξη της μέσης. Και το κάθισμα να έχει τόση απόσταση που όταν τεντώσεις τα χέρια, ενώ η πλάτη ακουμπάει καλά πίσω, να ακουμπάνε οι καρποί στη στεφάνη του τιμονιού και οι παλάμες να την ξεπερνούν. Ρύθμισέ το έτσι και βάλε και ένα σχετικά συμπαγές μακρόστενο μαξιλαράκι ή μια πετσέτα ρολό, να στηρίζει τη μέση λίγο καλύτερα, αν δεν έχει ρυθμιζόμενο lumbar support το κάθισμα.
Αν ξαπλώνεις τη θέση παραπάνω, δεν 'ξεκουράζεις' τη μέση παρ' όλο που φαίνεται έτσι (αυξάνει ο μυικός σπασμός).
Κοίτα καμιά φυσιοθεραπεία και να κάνεις κι ασκήσεις να μειωθεί η ενόχληση. Κι εννοείται όσο συχνότερα διαλείμματα γίνεται στην οδήγηση. Τα περνάμε πολλοί αυτά τα 'βάσανα'...
-
Ο λογος που ρωτησα τον αλλο κατοχο πολο την αποψη του για το καθισμα ειναι διοτι σε κανενα αλλο αυτοκινητο που εχει περασει απο τα χερια μου (αλλα 3 συνολικα), δεν ειχα αυτο το θεμα. Θα κοιταξω να δω την ρυθμιση ομως, μηπως εχω κανει καποιο λαθος. Ευχαριστω και για τις πληροροφιες (και για το βιντεο),ειναι οντως χρησιμες!
-
Αγαπητέ Dettol, το κάθισμα έχει και ρύθμιση μέσης και ύψους, παίξε λίγο με αυτές τις ρυθμίσεις. Προσωπικά οδηγώ με το κάθισμα αρκετά όρθιο και σχετικά κοντά στο τιμόνι, με το ύψος τόσο όσο να μην είμαι πολύ χαμηλά. Οι διαστάσεις μου βέβαια είναι βοηθούν στην εύρεση καλής θέσης, είμαι 1,73 και 74 κιλά με μακρυά για το ύψος μου χέρια και καλή φυσική κατάσταση. Το κάθισμα με βολεύει πολύ, έχω κάνει Θεσσαλονίκη-Αθήνα με μια δεκάλεπτη στάση πολύ ξεκούραστα. Το ίδιο βολεύει και τους γιούς μου που είναι ψηλότεροι, 1,82 και 1,85. Μάλιστα ο ψηλότερος έχει ένα θέμα με τη μέση του,αλλά δεν έχει παραπονεθεί τουλάχιστον σα συνοδηγός, αυτός είναι της μοτοσικλέτας. Μήπως η σωματοδομή σου είναι τέτοια που δε βολεύεται στο συγκεκριμένο κάθισμα, πιστεύω μιλάμε για το ίδιο sport advanced, αφού και οι δυο έχουμε το highline. Από την πλευρική του στήριξη είσαι ικανοποιημένος; Το ρωτάω γιατί αν είσαι πολύ φαρδύς, μήπως σε 'πετάει' έξω το κάθισμα.
-
Μα ποσοι ευγενεις σε αυτο το νημα.
Αγαπητοι μου ειστε υπέροχοι!
-
Καλέ μου Lap, πρόσεξε η ευγένεια είναι μεταδοτική και δε βγήκε και το εμβόλιο ακόμη.
-
Αγαπητέ Dettol, το κάθισμα έχει και ρύθμιση μέσης και ύψους, παίξε λίγο με αυτές τις ρυθμίσεις. Προσωπικά οδηγώ με το κάθισμα αρκετά όρθιο και σχετικά κοντά στο τιμόνι, με το ύψος τόσο όσο να μην είμαι πολύ χαμηλά. Οι διαστάσεις μου βέβαια είναι βοηθούν στην εύρεση καλής θέσης, είμαι 1,73 και 74 κιλά με μακρυά για το ύψος μου χέρια και καλή φυσική κατάσταση. Το κάθισμα με βολεύει πολύ, έχω κάνει Θεσσαλονίκη-Αθήνα με μια δεκάλεπτη στάση πολύ ξεκούραστα. Το ίδιο βολεύει και τους γιούς μου που είναι ψηλότεροι, 1,82 και 1,85. Μάλιστα ο ψηλότερος έχει ένα θέμα με τη μέση του,αλλά δεν έχει παραπονεθεί τουλάχιστον σα συνοδηγός, αυτός είναι της μοτοσικλέτας. Μήπως η σωματοδομή σου είναι τέτοια που δε βολεύεται στο συγκεκριμένο κάθισμα, πιστεύω μιλάμε για το ίδιο sport advanced, αφού και οι δυο έχουμε το highline. Από την πλευρική του στήριξη είσαι ικανοποιημένος; Το ρωτάω γιατί αν είσαι πολύ φαρδύς, μήπως σε 'πετάει' έξω το κάθισμα.
Αν και ειμαι χοντρος (1.80 115 κιλα), απο την πλευρικη στηριξη ειμαι (οριακα) ικανοποιημενος. Καταλαβαινω οτι αν ημουν πιο αδυνατος, το καθισμα θα με 'αγκαλιαζε' πιο σωστα. Η αληθεια ειναι οτι οταν ακολουθησα τις συμβουλες του @piliourits και κολλησα τον πισινο μου πισω-πισω στο καθισμα, μου φανηκε αμεσως η θετικη διαφορα. Η ωμοπλατη μου ομως (ωμοι και 10-15 ποντους πιο κατω) εξακολουθουν να ειναι στον 'αερα' χωρις στηριξη. Ισως θελει να το ρυθμισω λιγο πιο 'ορθιο' ακομα το καθισμα. Θα πειραματισω.
Τωρα λογω καραντινας, χρησιμοποιω εγω το πολο, ενω υπο κανονικες συνθηκες το χρησιμοποιει καθημερινα η συζυγος. Στο tiguan μου, δεν εχω αντιμετωπισει τετοια προβληματα. Με βοηθησε εκει παρα πολυ το ρυθμιζομενο μαξιλαρακι , αλλα γενικοτερα το ολο καθισμα ειναι σαφως πιο ανετο. Ισως να ειναι αδικο να συγκρινω αυτοκινητα με διπλασια τιμη αγορας, αλλα η αληθεια ειναι οτι η θεση του polo μου εκανε ολιγον τι αρνητικη εντυπωση σχεδον απο την αρχη. Το ειχα αναφερει και στο αρχικο μου review του αυτοκινητου εδω σε αυτο το νημα, που εγινε πριν αγορασουμε το tiguan.
-
Ευτυχώς για σένα που το Polo δεν είναι το καθημερινό σου αυτοκίνητο, εφόσον δε σε βολεύει η θέση οδήγησης. Πάντως δοκίμασε κάποιους συνδυασμούς της κλίσης και του ύψους καθώς και της θέσης του τιμονιού. Την υποστήριξη μέσης άφησέ την στην πιο μέσα θέση, μήπως και σου κρατάει την πλάτη πιο κολλητή με το έδρανο της πλάτης. Στη δική μου περίπτωση αντίθετα, η θέση οδήγησης ήταν ένα από τα σημεία υπεροχής σε σχέση με το Fiesta, που ήταν η δεύτερη επιλογή μου.
Πέρα από το κάθισμα, είναι κάτι άλλο σημαντικό, που σε χαλάει στο αυτοκίνητο;
-
Αυτο με την θεση οδηγησης ειναι πολυ μικρο παραπονο, ειδικα οταν μιλαμε για ενα αμαξι το οποια ειναι βασικα αυτοκινητο πολης. Απο την αλλη ειναι δυσκολη η συγκριση με ενα suv, οπου εξ ορισμου η θεση οδηγησης και η προσβαση σε αυτην ειναι πιο ανετη.
Το μονο αλλο 'παραπονο' ειναι οτι το dsg ειναι λιγο αποτομο και νευρικο σε χαμηλες ταχυτητες (κυριως 1η-2η). Απο την αλλη ομως, το μονο αμαξι που μπορω να το συγκρινω σε αυτο ειναι το tiguan, του οποιο το κιβωτιο ειναι πολυ πιο ραθυμο. Καταλαβαινω οτι ειναι θεμα ρυθμισης και ειναι λιγο φαση κουβερτα. Το ρυθμιζεις 'σπορ' αλλα θα ειναι αποτομο, το ρυθμιζεις 'χαλαρο', αλλα θα εχεις μεγαλυτερο dead zone. Παντως οταν το εδωσα για ενα ταξιδι το πολο στον κουμπαρο μου (εκεινη την εποχη ειχε με leasing ενα 'κανονικο'-οχι υβριδικο yaris) ενθουσιαστηκε με το κιβωτιο. Επομενως τα παραπονα μου ισως και να ειναι λογω ελλειπους συγκρισης. Το πολο (και το τιγκουαν τελικα) επιλεχτηκε διοτι συγκεντρωνε συγκεκριμενα χαρακτηριστικα που δεν ειχαν τα αλλα της κατηγοριας. Εγινε δηλαδη επιλογη κατ' αποκλεισμου, παρα ειπαμε 'ΑΥΤΟ θελουμε!'
Να μην ξεχασουμε να τονισουμε και μερικα πολυ θετικα. Ο κινητηρας των 115 ιππων ειναι καταπληκτικος και οι χωροι επιβατων αλλα και αποθηκευτικος ειναι εξωπραγματικοι για αμαξι της κατηγοριας.
Aν αγοραζαμε τωρα αυτοκινητο για την συζυγο, νομιζω θα εβλεπα με περισσοτερο προσοχη το swift. To clio και το 208 ειναι πανεμορφα αλλα ειναι μεταγενεστερα αυτοκινητα. Το φιεστα ποτε δεν με ενθουσιασε και το yaris μου φαινεται μικρο.
Ετσι και αλλιως, το βασικο ειναι οτι αρεσει στη συζυγο, για την οποια και αγοραστηκε, οποτε .... ευτυχισμενοι ολοι
-
Συμφωνώ με την παρατήρηση σου για το κιβώτιο και θα προσέθετα πως καμιά φορά και στο kick down είναι κάπως απότομο, ωστόσο στο παρκάρισμα ακόμη και σε κλίση για κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι ομαλό. Θα ήθελα να έχει χειρολαβές πλάι από τα κεφάλια των επιβατών, μάλλον τα έκοψαν για λόγους κόστους δε νομίζω ότι είναι θέμα χωροταξίας ή ασφαλείας. Το καλό είναι ότι και οι δυο είστε ευχαριστημένοι, ο καθένας από το 'δικό' του. Όσον αφορά το Tiguan εμένα μου αρέσει πολύ, ιδανικά θα ήθελα 2,0 diesel 4x4 DSG, θα ήταν μια από τις πρώτες μου επιλογές για αντικαταστάτη του Santa Fe.
Νέο VW Polo