-
Θέλω να καταθέσουμε την γνώμη μας.
-
-
-
Πριν αρχίσει η συζήτηση για το αν είναι προτιμότερο το ένα ή το άλλο, μέσα από επιχειρήματα που περισσότερο αφορούν την οικονομική επιστήμη, γενικότερα έχω μια θέση.
Δεν μπορεί είτε είσαι ο Λαπαβίτσας, ο Τσακαλώτος, ο Βαρουφάκης, η Βαλαβάνη που έτρεχε η μάνα της να βγάλει τα λεφτά 1 βδομάδα πριν τα capital control και να προσπαθείς να πείσεις ότι είναι καλύτερο να πάμε στην δραχμή ενώ ταυτόχρονα έχεις όλα τα φράγκα στο Λονδίνο ή στην Αμερική...
Θα μου πεις αριστεροί δηλώνουν, δεν είναι μαλάκες να τα φέρουν εδώ...
Αλλά πως προτείνεις μια αλλαγή ως καλύτερη όταν εσύ ο ίδιος δεν είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις την αποτυχία αυτής;
Πως θα με πείσεις σαν πολίτη ότι δεν πουλάνε παραμύθι εκ του ασφαλούς και αν τα πράγματα πάνε στραβά δεν θα πολλαπλασιαστούν οι περιουσίες τους;;;Γιατί άλλο να έχω εγώ ως πολίτης λεφτά στο εξωτερικό και άλλο να έχει κάποιος που επηρεάζει την πορεία της χώρας και μπορεί να έχει δόλο.
Αυτά.
Τέλος, πιστεύω ότι το πρόβλημά μας δεν είναι το νόμισμα.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα θα συνεχίσουμε να τα αντιμετωπίζουμε αν δεν αλλάξουν πράγματα στη χώρα αυτή.
Οι αδύναμοι θα γίνουν πιο αδύναμοι κατά την άποψή μου μέσα από καταστάσεις υποτιμήσεων, πληθωρισμού κτλπ.Καλό Σ/Κ
-
Συμφωνώ γενικά με αυτά που λες. Αλλά ο κάθε ένας πιστεύω έχει την δική του γνώμη και αυτή θέλω να καταθέσει.
-
Αποψη 1) Το κράτος πήρε 260 δις και έδωσε στις τράπεζες 240 δις. Οι πολιτικοί θεσπίζουν νόμους φιλικούς προς τις πολυεθνικές και τις τράπεζες για να αφαιμάσσουν τα χρήματα του λαού. Π.Χ γιατί να δώσουν τα χρήματα του λαού για ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες και να μην τα δώσουν στον λαό που χρωστά να τα δώσει στις τράπεζες? Οι τράπεζες τα δίνουν εκεί που θέλουν δανεικά και αγύριστα και πάλη ο λαός να γεμίσει το βαρέλι χωρίς πάτο.
Αυτοί οι πολιτικοί αποκλείεται να σου πουν να βγούμε από το ευρώ.
Όλοι οι άλλοι στο πυρ -
-
Με αυτή ή τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ρουπιες να έχουμε παλι δεν εχουμε καμια ελπίδα. Οποτε μη χείρον βέλτιστον, αρα ευρω.
-
Με μια σοβαρη κυβέρνηση (αρα 0 πιθανοτητες στην Ελλαδα), με πρόγραμμα σοβαρο και εφικτο, τοτε θα ελεγα εθνικό νόμισμα.
ΥΓ: αυτο για τις τράπεζες με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο! Ολο το χρεος ιδιωτων και επιχειρησεων στις 4 συστημικες τραπεζες ειναι περι τα 100δις.
-
-
220 δις δεν ειχαν φτασει τα δανεια απο τις τραπεζες? πως τα εβγαλες 100?
-
Ο χρήστης seismic έγραψε:
Αποψη 1) Το κράτος πήρε 260 δις και έδωσε στις τράπεζες 240 δις. Οι πολιτικοί θεσπίζουν νόμους φιλικούς προς τις πολυεθνικές και τις τράπεζες για να αφαιμάσσουν τα χρήματα του λαού. Π.Χ γιατί να δώσουν τα χρήματα του λαού για ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες και να μην τα δώσουν στον λαό που χρωστά να τα δώσει στις τράπεζες? Οι τράπεζες τα δίνουν εκεί που θέλουν δανεικά και αγύριστα και πάλη ο λαός να γεμίσει το βαρέλι χωρίς πάτο.
Αυτοί οι πολιτικοί αποκλείεται να σου πουν να βγούμε από το ευρώ.
Όλοι οι άλλοι στο πυρΟλα αυτα τα σκεφτηκες εσυ? Δεν εδωσε το κρατος 240 στις τραπεζες. Εδωσε τα χρηματα των ανακεφαλοποιησεων που ειναι αρκετα λιγοτερα.
Για να τα δωσουν στο λαο? Δηλ τα σκεφτεσαι πριν τα γραψεις? Δηλ ο λαος που δεν εχει παρει δανεια αλλα εχει μονο καταθεσεις θα παρει ενα αγγουρι συμφωνα με σενα?? Γιαυτο ακριβως τον λογο τα εδωσαν για ανακεφαλοποιηση.
-
α) Μας χρωστά η Γερμανία πάνω από 350 δις ναι ή όχι? Εμείς γιατί να πληρώσουμε?
β) Μετά τον πόλεμο μας έκλεψαν τον χρυσό της Ελλάδας και δεν τον επέστρεψαν ποτέ οι σύμμαχοι https://www.youtube.com/watch?v=Yzd4yfa8vQc
γ) Όταν εγώ δεν πάω καλά η επιχείρησή μου κλείνει
Εμείς γιατί πληρώνουμε με ανακεφαλαιοποίηση ξένες ιδιωτικές τράπεζες?Για τους πολιτικούς συμφωνώ είναι άχρηστοι.
Το νόμισμα όμως είναι εργαλείο. Κράτος χωρίς νόμισμα είναι αποικία. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
220 δις δεν ειχαν φτασει τα δανεια απο τις τραπεζες? πως τα εβγαλες 100?Από τα 260 δις που μας έδωσαν οι Ευρωπαίοι πάνω από 240 δις πήγαν για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες τους.
Αυτό είπα. Τα πήραν πίσω -
wantone Ολα αυτα τα σκεφτηκες εσυ? Δεν εδωσε το κρατος 240 στις τραπεζες. Εδωσε τα χρηματα των ανακεφαλοποιησεων που ειναι αρκετα λιγοτερα.
Για να τα δωσουν στο λαο? Δηλ τα σκεφτεσαι πριν τα γραψεις? Δηλ ο λαος που δεν εχει παρει δανεια αλλα εχει μονο καταθεσεις θα παρει ενα αγγουρι συμφωνα με σενα?? Γιαυτο ακριβως τον λογο τα εδωσαν για ανακεφαλοποιηση.
Δηλαδή φορολογούμε τον Έλληνα που έχει πάρει δάνειο από την Ευρώπη για να σώσουμε με ανακεφαλαιοποίηση τις τράπεζες.
Οι τράπεζες όμως του παίρνουν το σπίτι, την επιχείρηση.
Ωραία επιχείρηση έχει στίσει το κράτος με της τράπεζες διπλή μπούκα. Αυτές οι τράπεζες δεν είναι Ελληνικές. Κανείς δεν ξέρει τους μετόχους. Παίρνουν και την ανακεφαλαιοποίηση και τα σπίτια των ανθρώπων ξένες επιχειρήσεις ! Μπράβο τους!
Αλήθεια που πάνε τα χρήματα από τις συνεχόμενες ανακεφαλαιοποιήσεις? Ξέρει κανείς ? Δεν πιστεύω...να ξέρει... πλήρη αδιαφάνεια γιατί άραγε Κανένας δεν λέει που πάνε τα χρήματα από την ανακεφαλαιοποίηση. -
Λόγω του οτι έχουμε τρομακτικό έλλειμα σε αξιοπρεπές πολιτικό προσωπικό (όχ μόνο η Ελλάδα βέβαια), είτε ευρώ, είτε δραχμή, πιστεύω οτι έχουμε τελειώσει.
Το νόμισμα είναι απλά ένα εργαλείο άρα το θέμα ειναι ο άνθρωπος ως πολιτικό ον τι το κάνει. -
Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει πως με τη δραχμή ή με το ευρώ θα είμαστε καλύτερα.
Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό λέω δραχμή = Βενεζουέλα για πάντα.Και επειδή με αυτή τη παντελώς ανίκανη κυβέρνηση όλα είναι πιθανά, αν τελικά τεθεί θέμα επί της ουσίας, θα πρέπει να γίνει ονομαστικά η επιλογή ώστε μετά που δεν θα υπάρχει επιστροφή να ξέρουμε σε ποιόν θα πέσει το γ@μήσι....
Το λέω γιατί πολύ απλά μετά κανένας δε θα παραδέχεται ότι διάλεξε δραχμή, όπως κανένας τώρα δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ. -
To νόμισμα είναι δευτερεύον . Το πρόβλημα είναι το πολιτικό προσωπικό και η αριστερές ιδέες που διαλύουν την επιχειρηματικότητα και το κέρδος , υμνώντας τον κρατισμό .
Οταν στην Ερτ κάθε φορά που ρωτάνε τον εκπρόσωπο της ΝΔ αυτός αρνείται μετά βδελυγμίας ότι θα μειώσει το δημόσιο , αλλιώς θα του την πέσουν τα δημοσιογραφάκια της ερτ , απλά δεν έχουμε ελπίδα με τους υπάρχοντες .
Στην χώρα 1 εκ εργαζόμενοι φανερά και άλλοι 500.000 κρυφά ,τρέφουν 10 εκ κόσμο . Που αλλού συμβαίνει αυτό .
Το 1953 ο Μαρκεζίνης έκανε υποτίμηση 50 % της δραχμής και πήγε το δολλάριο από 15 σε 30 δραχμές και η χρυσή λίρα από 150 στις 300 . Αλλά η χώρα είχε εργοστάσια και έκανε συνέχεια και ο κόσμος δούλευε και είχε και παραγωγή και ρυθμούς αύξησης 5-8 % τον χρόνο , με αποτέλεσμα μέσα σε 10 χρόνια να μηδενιστεί η μετανάστευση που τότε αφορούσε ανειδίκευτους εργάτες .
Σήμερα όποιος θέλει να ανοίξει επιχείρηση πρέπει πάλι να στάξει στους ξύστες οι οποίοι έχουν ξασαλώσει με την τωρινή κυβέρνηση .
Μείωση δαπανών και μείωση των φόρων τώρα και το νόμισμα δεν έχει σημασία . Αλλά εγώ είμαι υπέρ του ευρώ σήμερα , γιατί η δραχμή θα έπρεπε να είναι επιλογή , είτε το 10 στο Καστελόριζο , είτε το 12 με το κούρεμα . Σήμερα μετά τόσα χρόνια το όφελος δεν θα είναι μεγάλο , ιδιαίτερα όταν δεν έχουμε παραγωγή .
Εκτός και αν γίνουμε φορολογικός παράδεισος και τουριστικός παράδεισος και κόψουμε τον κώλο κάθε άβατου ,κάθε βρωμιάρη που λερώνει τοίχους και μμμ και κάθε ένα που νομίζει ότι η δική του ελευθερία είναι πάνω από την ελευθερία των άλλων .
Τα τυπάκια που χτύπησαν τον καθηγητή και αυτά που χτυπάνε τα ηλεκτρονικά εισιτήρια , έπρεπε να έχουν ποινές .
Και ο ποινικός μας κώδικας πρέπει να θεσπίσει ειδικές ποινές κοινωνικής εργασίας , αλλά και κοινωνικής απαξίας ταυτόχρονα στον τρόπο έκτισης τους , ώστε να σπάσει η κουραδομαγκιά .
-
Διάβασα αυτά που γράψατε και συμφωνώ με όλα αλλά.
Όπως είπατε αν δεν γίνει ανάπτυξη δεν γίνεται τίποτα. Είμαστε τώρα στο ευρώ σωστά. Δεν φταίει το νόμισμα. Τι φταίει και δεν πάμε καλά? Φταίει ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να εφαρμόσουν τίποτα σωστό ή λάθος αν δεν ρωτήσουν πρώτα τους δανειστές. Αν οι δανειστές σου επιβάλουν να πέσεις στον γκρεμό θα πέσεις. Η κάθε κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει τα δάνεια. Αν πρέπει να πληρώσει 10 και η χώρα παράγει 5 δεν γίνετε. Κανένας δεν κάνει επιχείριση για να χάσει. Τι μένει λοιπόν να γίνει...? ...κούρεμα του χρέους. Μέσα στο ευρώ δεν γίνεται αυτό το κούρεμα ... δεν φταίει το ευρώ φταίνε όμως οι όροι που έχουν μπει για να είμαστε στο ευρώ. Αυτοί οι όροι οδηγούν τις αδύναμες παραγωγικά χώρες στον γκρεμό. Με άλλα λόγια εντός ευρώ δεν γίνετε κούρεμα. Εκτός ευρώ γίνετε. -
Διάβασε τον Ρέγκλινγκ πρώτα αυτά που λέει σήμερα στις ειδήσεις και θα δεις ότι τα ποσά που δίνουμε για τόκους είναι λίγα . Είναι γύρω στα 6 δισ τον χρόνο , ενώ οι δαπάνες για μισθούς ξυστών 11 και για συντάξεις πρόωρων ξυστών στα 50 τους άλλα 12-15 και μόλις 5-6 στα ταμεία των πραγματικά εργαζομένων .
Αρα το θέμα δεν είναι τα 6 των δανείων , αλλά τα 17 των ξυστών . Κόψε τα κατά 33 % και έβγαλες τα λεφτά των τόκων .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Διάβασε τον Ρέγκλινγκ πρώτα αυτά που λέει σήμερα στις ειδήσεις και θα δεις ότι τα ποσά που δίνουμε για τόκους είναι λίγα . Είναι γύρω στα 6 δισ τον χρόνο , ενώ οι δαπάνες για μισθούς ξυστών 11 και για συντάξεις πρόωρων ξυστών στα 50 τους άλλα 12-15 και μόλις 5-6 στα ταμεία των πραγματικά εργαζομένων .Αρα το θέμα δεν είναι τα 6 των δανείων , αλλά τα 17 των ξυστών . Κόψε τα κατά 33 % και έβγαλες τα λεφτά των τόκων .
Σωστός δεν λέω .... και κάτι άλλο είναι το μαύρο χρήμα ( όχι του φτωχού ) του εξωτερικού. Η Ελλάδα έχει πάρει από την Ευρώπη στα 40 χρόνια πάνω από 1 τρις ευρώ. Που είναι αυτά τα χρήματα? .... σε τράπεζες του εξωτερικού.
Η Εθνική ξέρει την διακίνηση αυτών των λογαριασμών .... γιατί δεν τους δίνει στην εφορεία?
Απλά γιατί το τραπεζικό απόρρητο ισχύει μόνο για τον πλούσιο και όχι για τον μεροκαματιάρη. Δηλαδή είναι στημένο το παιχνίδι και από τους Ευρωπαίους και από τους δικούς μας. Συμπέρασμα. Πολιτική διεθνή μαφία ... αυτό είναι το πρόβλημα. Με την δραχμή μπορείς αν είσαι έντιμος πολιτικός να απορρίψεις τους ξένους κλέφτες εν μέρη Με το ευρώ είσαι 100% αποκλεισμένος -
Ευρώ η δραχμή;
Λάθος ερώτημα.
Το κανονικό θα ήταν 'Μάρκο, δολάριο, γιεν, ρούβλι, κάποιο άλλο νόμισμα ή εθνικό νόμισμα;''Ευρώ' νόμισμα δεν υπάρχει. Μάρκο υπάρχει που του άλλαξαν όνομα για δόλωμα για ηλίθιες χώρες ή για χώρες που ήταν έτοιμες να ξεπουληθούν.
Από εκεί και πέρα, εμένα (τώρα ποια) δεν με ενδιαφέρει το νόμισμα.
Το νόμισμα με ενδιέφερε όταν μας το φόρεσαν με το 'έτσι θέλω' οι τότε απατεώνες πολιτικοί.Τώρα άλλα πράγματα μου προκαλούν οργή, θυμό και συμπεριφορά πολεμικής σύρραξης.
-
http://www.euro2day.gr/specials/topics/ ... la-to.html
Ευρώ ή δραχμή?