-
Παιδιά καλημέρα,
είμαι καινούργιος ( από Θεσσαλονίκη ) στο group και θα ήθελα την γνώμη/βοήθεια σας.
Διαβάζοντας αρκετά στο group διαπίστωσα ( προς μεγάλη μου χαρά ) πως οι γνώσεις είναι τεράστιες ( σε σχέση με τις δικές μου φυσικά ).
Έχω σκοπό μέχρι το τέλος Μαρτίου να αγοράσω, για πρώτη φορά , μεταχειρισμένο όχημα. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ διστακτικός και φοβισμένος με πολλές ιστορίες που έχω ακούσει. Ψάχνω ασταμάτητα εδώ και περίπου 1 και κάτι μήνα βλέποντας τι να προσέξω και που να εστιάσω αλλά και πάλι ο φόβος και η καχυποψία δεν λέει να φύγουν από πάνω μου.
Η αλήθεια είναι πως από το πολύ το ψάξιμο έχω χάσει την μπάλα και μπορώ να πω με σιγουριά ότι είμαι πλέον πιο πολύ μπερδεμένος παρά κατασταλαγμένος.Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δυστυχώς δεν έχω να δαπανήσω πάνω από 10000 €. Ψάχνω αυτοκίνητο τουλάχιστον από το 2011 και μετά, με λιγότερο από 100000 χλμ, να έχει μια καλή ιπποδύναμη ( πχ.100 και πάνω ) χωρίς να σημαίνει ότι το πόδι θα είναι βαρίδιο και να είναι αξιόπιστο και άνετο.
ΟΚ κάποιος μπορεί να πει ότι ψάχνω την πολύ καλή ευκαιρία αλλά ναι αυτό ψάχνω 1ον) γιατί κουράστηκα να μαζέψω αυτά τα χρήματα και 2ον) γιατί ο καθένας μας νομίζω αξίζει να έχει ένα αυτοκίνητο που να του ταιριάζει και να τον κάνει χαρούμενο.
Όσο αφορά από που? Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι προτιμώ εμπόρους/αντιπροσωπείες ( π.χ. ΚΑΤΑΚΗΣ GROUP ) για να έχω και εγγυήσεις και χαρτιά στα χέρια μου. Δεν ξέρω αν έχω δίκιο αλλά κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου.
Δεν ξέρω μπορεί και να κάνω λάθος, θα ήθελα την γνώμη σας πάνω και σε αυτό.Όσο αφορά τον τεχνικό έλεγχο θα σας πω τι σκέφτομαι. Δεν έχω κάποιο μηχανικό ή συνεργείο στο μυαλό μου και σκέφτηκα να αναλάβει τον τεχνικό έλεγχο τα παιδιά από την Sportsmechanic.gr, το site που αναλαμβάνει του ελέγχους αυτούς.
Τώρα για να μην σας τα πρήζω και πολύ, ψάξιμο στο ψάξιμο κατέληξα στα εξής αυτοκίνητα:
a) Opel Astra 1400cc - 120hp ή 140hp του 2011
b) Seat Ibiza 1200cc - 105hp του 2011
c) Seat Leon 1400cc - 125hp του 2011
Όλα αυτά τα αυτοκίνητα έχουν πάνω από 50000 χλμ και λιγότερο από 100000 χλμ.
Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί πραγματικά δεν ξέρω που αλλού να ψάξω και τι άλλο να κοιτάξω.
Ευχαριστώ πολύ.
-
Παιδιά καλημέρα,
είμαι καινούργιος ( από Θεσσαλονίκη ) στο group και θα ήθελα την γνώμη/βοήθεια σας.
Διαβάζοντας αρκετά στο group διαπίστωσα ( προς μεγάλη μου χαρά ) πως οι γνώσεις είναι τεράστιες ( σε σχέση με τις δικές μου φυσικά ).
Έχω σκοπό μέχρι το τέλος Μαρτίου να αγοράσω, για πρώτη φορά , μεταχειρισμένο όχημα. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ διστακτικός και φοβισμένος με πολλές ιστορίες που έχω ακούσει. Ψάχνω ασταμάτητα εδώ και περίπου 1 και κάτι μήνα βλέποντας τι να προσέξω και που να εστιάσω αλλά και πάλι ο φόβος και η καχυποψία δεν λέει να φύγουν από πάνω μου.
Η αλήθεια είναι πως από το πολύ το ψάξιμο έχω χάσει την μπάλα και μπορώ να πω με σιγουριά ότι είμαι πλέον πιο πολύ μπερδεμένος παρά κατασταλαγμένος.Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δυστυχώς δεν έχω να δαπανήσω πάνω από 10000 €. Ψάχνω αυτοκίνητο τουλάχιστον από το 2011 και μετά, με λιγότερο από 100000 χλμ, να έχει μια καλή ιπποδύναμη ( πχ.100 και πάνω ) χωρίς να σημαίνει ότι το πόδι θα είναι βαρίδιο και να είναι αξιόπιστο και άνετο.
ΟΚ κάποιος μπορεί να πει ότι ψάχνω την πολύ καλή ευκαιρία αλλά ναι αυτό ψάχνω 1ον) γιατί κουράστηκα να μαζέψω αυτά τα χρήματα και 2ον) γιατί ο καθένας μας νομίζω αξίζει να έχει ένα αυτοκίνητο που να του ταιριάζει και να τον κάνει χαρούμενο.
Όσο αφορά από που? Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι προτιμώ εμπόρους/αντιπροσωπείες ( π.χ. ΚΑΤΑΚΗΣ GROUP ) για να έχω και εγγυήσεις και χαρτιά στα χέρια μου. Δεν ξέρω αν έχω δίκιο αλλά κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου.
Δεν ξέρω μπορεί και να κάνω λάθος, θα ήθελα την γνώμη σας πάνω και σε αυτό.Όσο αφορά τον τεχνικό έλεγχο θα σας πω τι σκέφτομαι. Δεν έχω κάποιο μηχανικό ή συνεργείο στο μυαλό μου και σκέφτηκα να αναλάβει τον τεχνικό έλεγχο τα παιδιά από την Sportsmechanic.gr, το site που αναλαμβάνει του ελέγχους αυτούς.
Τώρα για να μην σας τα πρήζω και πολύ, ψάξιμο στο ψάξιμο κατέληξα στα εξής αυτοκίνητα:
Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί πραγματικά δεν ξέρω που αλλού να ψάξω και τι άλλο να κοιτάξω.
Ευχαριστώ πολύ.
-
Παιδιά καλημέρα,
Ευχαριστώ πολύ.
-
Από τα τρία που έβαλες, το Ibiza χάνει παντού από το Leon, οπότε θα το έβγαζα εκτός. Επίσης για έλεγχο θα ζητήσεις από τον μαγαζάτορα -αν πας σε μάντρα- να το πάτε σε εξουσιοδοτημένο για ένα πλήρη έλεγχο. Θα σου δώσουν ιστορικό, κατάσταση, βλάβες, τι μπορεί να χρειαστεί και σε πόσα χλμ κλπ. Για το θέμα της εγγύησης, λίγοι είναι οι μαντράδες που τιμούν την εγγύηση που θεωρητικά δίνουν. Είναι όμως και οι ακριβότεροι (π.χ. StockCenter). Πάντως με ένα καλό έλεγχο, μια γραπτή εγγύηση από το μαγαζί, και έχοντας κατά νου ότι αγοράζεις μεταχειρισμένο (άρα να μπορείς να διαθέσεις κάποια ευρώ για πιθανές ανάγκες του), θα είσαι ΟΚ, μην αγχώνεσαι τόσο πολύ....
-
Επειδή τα 10000euro δεν είναι λίγα ψάξε και για προσφορές σε αυτοκίνητα (με ελάχιστη χρήση ή και καινούρια) που βγάζουν οι ίδιες οι αντιπροσωπείες.
π.χ. για δες εδώ: http://www.ford.gr/cs/BlobServer?blobta ... blobkey=id
και ρώτα στην τοπική σου αντιπροσωπεία αν υπάρχει κάτι διαθέσιμο.
-
Θεωρώ ότι βασική προϋπόθεση για μεταχειρισμένο είναι η εγγύηση. Οσο αφορα τις αντιπροσωπείες και πιθανές προσφορές αυτοκινήτων που μπορεί να έχουν δεν το σκέφτηκα. Ευχαριστώ πολύ για τις extra πληροφορίες. Θα το ψάξω ακόμη καλύτερα.
-
Ο χρήστης johnkalas έγραψε:
Θεωρώ ότι βασική προϋπόθεση για μεταχειρισμένο είναι η εγγύηση.Να το γράψω λίγο πιο 'σωστά': βασική προϋπόθεση είναι η εγγύηση **που τηρείται **και θα σε καλύψει σε περίπτωση βλάβης. Γιατί υπάρχουν αρκετές εταιρείες που δίνουν εγγύηση αλλά με τόσους όρους που ουσιαστικά είναι σαν να μην έχεις εγγύηση!
Ακόμα πιο βασική προϋπόθεση είναι το αυτοκίνητο να είναι σωστά συντηρημένο και σε καλή κατάσταση (ανάλογα με την τιμή του), ακόμα και εάν δεν έχει εγγύηση. Άρα θέλει καλό έλεγχο και πλήρες ιστορικό service και επισκευών.
-
Καλησπερα, ψαχνω παλι για αμαξι, ειχα για 5 μηνες ενα μετταχειρισμενο (1ο μου αυτοκινητο) το οποιο βγηκε πολυ σκαρτο. Αξιζει να παρω παλι μεταχειρισμενο με φοβο να την ξαναπατησω ή να παω για καινουριο;
-
Ο χρήστης Underscore έγραψε:
Καλησπερα, ψαχνω παλι για αμαξι, ειχα για 5 μηνες ενα μετταχειρισμενο (1ο μου αυτοκινητο) το οποιο βγηκε πολυ σκαρτο. Αξιζει να παρω παλι μεταχειρισμενο με φοβο να την ξαναπατησω ή να παω για καινουριο;Να πάρεις λεωφορείο .
Μα είναι ερώτηση αυτή που κάνεις;
-
Ο χρήστης Underscore έγραψε:
Καλησπερα, ψαχνω παλι για αμαξι, ειχα για 5 μηνες ενα μετταχειρισμενο (1ο μου αυτοκινητο) το οποιο βγηκε πολυ σκαρτο. Αξιζει να παρω παλι μεταχειρισμενο με φοβο να την ξαναπατησω ή να παω για καινουριο;Δεν θα την πατήσεις, φτάνει να ξέρεις τι κάνεις.Τέσσεροι αδιαπραγμάτευτοι κανόνες που χωρίς αυτούς δεν αγοράζεις τίποτα:
- Καταλήγεις ποια μοντέλα θέλεις και ψάχνεις να βρεις αυτό που θα είναι στην καλύτερη κατάσταση και όχι καλύτερη τιμή απαραίτητα, γιατί με επισκευές θα σου βγει παραπάνω.
- Δεν παίρνεις από μάντρα, παρά μόνο από ιδιώτη.(πλην ένός δύο εξαιρέσεων).
- Και κυριότερο το πας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο να το ελέγξουν μηχανικά, φανοποϊα, τα χιλιόμετρα και να το βάλουν και στο μηχάνημα.
- Τσεκάρεις και την πινακίδα αν έχει ζημιά σε ασφαλιστική.
Καλό επίσης θα ήταν να έχει κάποιο βιβλιαράκι συντήρησης, συνοδευόμενο με τα αντίστοιχα παραστατικά-αποδείξεις, αλλιώς μπορέι να είναι ψεύτικο.
Να ξέρεις ότι όποιος πουλάει κάποιο αυτοκίνητο, θέλει να το ξεφορτωθεί γιατί συνήθως υπάρχουν πολλά φτιαξίματα που θέλει.
Και για να σου δώσω ένα παράδειγμα, είχα βρει Κόρσα δεκαετίας, με τον πιο πλούσιο εξοπλισμό, από γυναίκα πρώτο χέρι, με 80-90 χιλιάδες χιλιόμετρα, δεν θυμάμαι ακριβώς. Το αμάξι ήθελε 2500 ευρώ για ιμιτατιόν ανταλλακτικά και φτιαξίματα, ο ίδιος ο συνεργειάς μου που το κράτησε τελικά και το πήρε σχεδόν τσάμπα, μου είπε ότι την πάτησε, δεν συνέφερε
Σε αυτόν τον κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που δυστυχώς δεν φαίνονται στις αγγελίες γιατί τα καλά αυτοκίνητα πουλιούνται το πολύ την ίδια μέρα. Έτσι πήρα και εγώ το δικό μου, την ίδια ώρα που μπήκε η αγγελία και είχα δει-οδηγήσει δεκάδες, καθώς είχα ελέγξει χιλιάδες αγγελίες, μιλώντας με εκατοντάδες ιδιοκτήτες, επί κάποιους μήνες συνέχεια. Μου βούταγαν οι σκατομαντράδες αυτοκίνητα μέσα από τα χέρια, ψήνοντας τους ιδιώτες πωλητές να πάνε το αυτοκίνητο από εκεί και τους έλεγαν ότι είχαν τα λεφτά στο χέρι και έτοιμη την εξουσιοδότηση για τα περαιτέρω και αφού τσιμπαγαν οι ιδιώτες όταν πήγαιναν τους τα μάσαγαν και τους έκοβαν από την τιμή.
-
Δεν συμφωνώ απόλυτα. Προσωπικό παράδειγμα (αλλά και από φίλους):
- Πουλάω όχι για να ξεφορτωθώ αλλά για να αλλάξω αυτοκίνητο
- Τα καλά αυτοκίνητα φεύγουν αμέσως εάν είναι πολύ φτηνά. Εάν είναι ακριβά, ακόμα και ευκαιρία να είναι (όπως το δικό μου) δεν φεύγουν εύκολα, γιατί σήμερα κάποιος δύσκολα δίνει €15.000+ για μεταχειρισμένο.
Στους 4 κανόνες συμφωνώ!
-
Η αληθεια είναι ότι υπαρχει αρκετη μουφα στα μεταχειρισμένα γιατι ετσι βγαινουν χρηματα. Θελει να ξερεις τι να τσεκαρεις και επισης αξιόπιστους πωλητες.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν συμφωνώ απόλυτα. Προσωπικό παράδειγμα (αλλά και από φίλους):- Πουλάω όχι για να ξεφορτωθώ αλλά για να αλλάξω αυτοκίνητο
- Τα καλά αυτοκίνητα φεύγουν αμέσως εάν είναι πολύ φτηνά. Εάν είναι ακριβά, ακόμα και ευκαιρία να είναι (όπως το δικό μου) δεν φεύγουν εύκολα, γιατί σήμερα κάποιος δύσκολα δίνει €15.000+ για μεταχειρισμένο.
Στους 4 κανόνες συμφωνώ!
Έχεις δίκιο και να συμπληρώσω ότι και τα ακριβά φεύγουν εύκολα μόνο αν έχει πέσει αρκετά η τιμή, εκτός και αν δεν είναι τόσο εμπορικά.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
...Να ξέρεις ότι όποιος πουλάει κάποιο αυτοκίνητο, θέλει να το ξεφορτωθεί γιατί συνήθως υπάρχουν πολλά φτιαξίματα που θέλει....Μάλλον κάτι άλλο ήθελες να πεις, ίσως πρέπει να το ξαναγράψεις πιο σωστά γιατί προφανώς αυτό που γράφεις δεν στέκει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στο πλανήτη Γη.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...Να ξέρεις ότι όποιος πουλάει κάποιο αυτοκίνητο, θέλει να το ξεφορτωθεί γιατί συνήθως υπάρχουν πολλά φτιαξίματα που θέλει....
Μάλλον κάτι άλλο ήθελες να πεις, ίσως πρέπει να το ξαναγράψεις πιο σωστά γιατί προφανώς αυτό που γράφεις δεν στέκει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στο πλανήτη Γη.
Ναι σωστά κάπως καλύτερη διατύπωση θα ήταν
......... ότι και παράλληλα υπάρχουν και κάποια λίγα καλά αυτοκίνητα που φεύγουν την ίδια στιγμή, πλην αυτών που είναι ακριβά για την κατηγορία τους, αλλά η πλειονότητα είναι ότι κάποιος που θα το πουλήσει, σιγά μην το φτιάξει αν θέλει κάτι, ειδικά αν είναι ακριβή βλάβη. Είδα δεκάδες και μίλησα με εκατοντάδες, μόνο ένα σωστό αυτοκίνητο πρόλαβα, όλα τα άλλα ήθελαν κάτι, και αυτό ισχύει ακόμα στις Ελληνικές αγγελίες στο Καρ.
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ - ( ΒΟΗΘΕΙΑ )