-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Και το εσωτερικό όντως πλαστικούρα, κάπως το σώζει η μεγάλη οθόνη.Πλαστικουρα ημισκληρη αλλα απο το προηγουμενο εκτρωμα ειναι ενα βημα καλυτερο.Λιτο,απλο και πλαστικο,τι αλλο θελατε,οποιος εχει ζουλομανια με τα αφρωδη πλαστικα,ας περιμενει το polo.
-
Και εγω να πω την αλήθεια οταν διάλεξα αυτοκινητο ήθελα να εχει μαλακα πλαστικά,αλλα τελικά δεν εχει και καμία σημασία γιατι μετα που το πήρα δεν κάθομαι να τα χαϊδεύω.
-
-
Αυτό το Ibiza κέρδισε το σεβασμό μου λόγω του ότι μεγάλωσε τους χώρους τόσο για επιβάτες όσο και για αποσκευές και ταυτόχρονα μίκρυνε σε μήκος.
Υ.Γ. Αλήθεια αυτή η ιστορία με τα μαλακά πλαστικά πότε ξεκίνησε να αποτελεί sine qua non προϋπόθεση για να θεωρηθεί ένα αυτοκίνητο καλό; Αυτοκίνητα αγοράζουμε ή αρκουδάκια για να τα χαϊδεύουμε; Αυτή είναι η ουσία; Άλλη μία παπάτζα που επίσης με εκνευρίζει είναι που σε κάτι αγγλικά sites κάνουν ειδική αναφορά στο αν μεταξύ του χώρου αποσκευών και του ριγμένου πίσω καθίσματος μεσολαβεί, λέει, ένα μικρό 'σκαλοπάτι' ή αν είναι, λέει, επίπεδο (που ποτέ δεν είναι εντελώς)... και αυτό αποτελεί, μεταξύ άλλων, κριτήριο αγοράς...!
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Αυτό το Ibiza κέρδισε το σεβασμό μου λόγω του ότι μεγάλωσε τους χώρους τόσο για επιβάτες όσο και για αποσκευές και ταυτόχρονα μίκρυνε σε μήκος.Υ.Γ. Αλήθεια αυτή η ιστορία με τα μαλακά πλαστικά πότε ξεκίνησε να αποτελεί sine qua non προϋπόθεση για να θεωρηθεί ένα αυτοκίνητο καλό; Αυτοκίνητα αγοράζουμε ή αρκουδάκια για να τα χαϊδεύουμε; Αυτή είναι η ουσία; Άλλη μία παπάτζα που επίσης με εκνευρίζει είναι που σε κάτι αγγλικά sites κάνουν ειδική αναφορά στο αν μεταξύ του χώρου αποσκευών και του ριγμένου πίσω καθίσματος μεσολαβεί, λέει, ένα μικρό 'σκαλοπάτι' ή αν είναι, λέει, επίπεδο (που ποτέ δεν είναι εντελώς)... και αυτό αποτελεί, μεταξύ άλλων, κριτήριο αγοράς...!
Όπως δεν αγοράζεις τηλεόραση αν έχει χοντροκομμένα πλαστικά, όπως δεν αγοράζεις κινητό αν είναι φτιαγμένο από λαμαρινόφυλλα που κόπηκαν στο χέρι, όπως δεν αγοράζεις ρούχα που φαίνονται σαν να γδάρθηκαν μόλις από το ζωντανό, έτσι προτιμάς να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που σου μεταδίδει αίσθηση καλής ποιότητας σε μία (αφή), δύο (όραση) ή και τρεις (όσφρηση) αισθήσεις.
Η ύπαρξη ή μη 'σκαλοπατιού' (α) δείχνει προνοητικότητα και καλή ή κακή σχεδίαση, (β) είναι θέμα πρακτικότητας για αυτόν που χρησιμοποιεί συχνά τον χώρο αποσκευών με ριγμένες τις πλάτες. Δεν είναι λόγος (μη) αγοράς, αλλά αξίζει να το λάβεις υπόψη σου.
-
Εντάξει αυτό με το οποίο είχα γελάσει αρκετά ήταν ο τύπος στο carwow
που ήθελε να αποδείξει ότι οδηγεί με τον αγκώνα ακουμπισμένο στο τζάμι της πόρτας.
Και εκεί λέει ήθελε στο Ateca μαλακά πλαστικά για να μην ...πονάει,
εκεί που τα μαλακά πλαστικά δεν τα βρήκε στο Tiguan ή στη BMW X1
αλλά δεν τα έκανε και ποτέ θέμα.Όταν ο άλλος θέλει να βρει κάτι να πει, το λέει.
Ειδικά οι Αγγλοι, που για αυτοκίνητο φτιαγμένο στη χώρα τους θα το σκεφτούν δυο φορές πριν.ΥΓ:
Το προηγούμενο Ibiza μαλακά πλαστικά και ποιοτικά είχε.
Δε θυμάμαι να έδωσε ο τύπος σημασία.Και εν πάσει περιπτώσει ας περιμένουμε μήπως σε κάποιες εκδόσεις διατίθεται μαλακό πλαστικό.
Συνηθίζεται αυτό στο VAG, από Ibiza ως Polo.
Άλλωστε ούτε κι ο ανταγωνισμός δεν προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα. -
Εϊναι βέβαια διαφορετικό το 'δεν έχει μαλακά πλαστικά' από το 'φαίνεται μια πλαστικούρα'.
Μπορεί να έχει σκληρά πλαστικά αλλά φαίνεται τουλάχιστον κομψό και όχι χοντροκομμένο.Ο τύπος στο car wow από μαλακίες άλλο τίποτα. Κάνει και τεστ αν χωράνε πατατάκια κάτω από το υποβραχιόνιο ή ένα μπουκάλι του λίτρου στην θήκη της πόρτας. Ότι να 'ναι!!
Το θέμα είναι να φιλτράρουμε αυτά που βλέπουμε στο τι θεωρεί ο κάθενας χρήσιμο. -
Εμένα μου αρέσουν οι έντιμες αξιολογήσεις.
Και όταν βλέπω κάτι που σκόπιμα προσπαθούν να το προωθήσουν ή να το ρίξουν από την άλλη,
μου τη δίνει.Να μου πεις για το Ibiza που έχει μια εκτεθειμένη βίδα στα πόδια χαμηλά στην κεντρική κονσόλα.
Δεν τα συνηθίζει το VAG αυτά, συνήθως βάζουν μια ταπούλα.
Αλλά να μου πεις κι ότι έχει την ακριβή πλαφονιέρα του Golf.Να μου πεις ότι δεν έχει χειρολαβές οροφής, έστω κι αν διακοσμητικές είναι για μένα, δεν τις έχει.
Αν και κρατάω μια αμφιβολία μέχρι το οριστικό μοντέλο και αναλόγως την έκδοση και το model year.
Αλλά να μου πεις κι ότι έχει διχτάκι στο συνοδηγό,όπως στο σημερινό Audi A1, που είναι και πρακτικό.
Πόσο κάνει μια χειρολαβή επί τέσσερα, και λιγότερο κάνει από το ένα διχτάκι στο κοστολόγιο του VAG.Να μου πεις ότι δεν έχει μαλακό πλαστικό, αλλά να μου πεις κι ότι έχει ημιαυτόνομη οδήγηση.
Αυτά θέλω εγώ, κι όποιος καταλαβαίνει.
-
Εμένα αυτό που με χάλαγε στο προηγούμενο μοντέλο ήταν μόνο τα πίσω φανάρια. Πολύ μικρά.
Το ίδιο παρατηρώ και στο νέο μοντέλο.
Και μάλλον το ξέρουν και αυτοί για αυτό βλέπουμε στις παρουσιάσεις και στις φωτογραφίες κυρίως κόκκινα Ibiza ώστε να μην φαίνεται το μικρό μέγεθος των πίσω φαναριών.Για αυτό και του πάει καλύτερα το κόκκινο χρώμα.
-
Τα πίσω φανάρια με χάλαγαν στο προηγούμενο πεντάθυρο
ή μάλλον με χάλαγε ολόκληρη η πίσω όψη στο προηγούμενο πεντάθυρο.
Το τρίθρο ήταν καλό πιστεύω.Τώρα πάλι νομίζω είναι σωστά και μάλλον περισσότερο αδικούνται στο κόκκινο αμάξωμα.
Η πλαϊνή πχ επιφάνεια μοιάζει να χάνεται σα να φέρνει σε φανάρια τύπου Peugeot, κι ενώ δεν είναι.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εμένα αυτό που με χάλαγε στο προηγούμενο μοντέλο ήταν μόνο τα πίσω φανάρια. Πολύ μικρά.
Το ίδιο παρατηρώ και στο νέο μοντέλο.Ναι,κακως δεν αλλαξαν τα πισω φωτα και γενικα το πισω μερος του ibiza δεν ηταν το δυνατο του σημειο,μονο στο 3πορτο εδενε καλυτερα.
-
Ωραιο αμαξι σιγουρα θα το κοιτουσα.
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το αμάξι, εκ πρώτης, μοιάζει να είναι πολύ καλό. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να πάρω Ibiza (σε αντίθεση με τα Leon), αλλά αυτό με βάζει σε σκέψεις...
Υ.Γ.2. Άλλη μια παπάτζα στα sites που λέγαμε προηγουμένως είναι που βγάζουνε μεζούρα και μετράνε το ύψος από το έδαφος μέχρι το κατώφλι του πορτ-μπαγκάζ. Στα μικρομεσαία το εύρος παίζει από 70-75 εκατοστά πάνω-κάτω. Λες και αν σηκώσεις την τσάντα του supermarket, ή μια βαλίτσα όποτε πας ταξίδι, 3-4 εκατοστά παραπάνω θα πάθεις οσφυοκαμψία. Εκτός και αν συνηθίζεις να σηκώνεις σαν τον Πύρρο Δήμα 160 κιλά για λίγα δεπτερόλεπτα οπότε εκεί σημασία έχουν και τα χιλιοστά. Άσε που μετά, αφού ο άλλος έχει κράξει το 'x' μικρομεσαίο για το κατώφλι, πάει και αγοράζει SUV και προσθέτει 10 εκατοστά στην ανύψωση για να κυκλοφορεί στην πόλη. Δε λέω, σε έναν ιδανικό κόσμο το τέλειο αυτοκίνητο θα τα έκανε όλα τέλεια. Όμως πόσο παραπλανητικό είναι σε ένα βιντεάκι στο youtube διάρκειας 2 λεπτών να γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αυτές τις λεπτομέρειες; Εκτός κι αν ψάχνουμε να βρούμε 'τρωτά' για να προωθήσουμε τον ανταγωνισμό...
-
Άτολμο αλλά αποδεκτό όπως και το τωρινό Leon.
Προτιμώ όμως αισθητικά την Fabia. -
Θα εισαι απο τους ελαχιστους
-
Τεχνολογικά το Fabia είναι μισή με μια γενιά πίσω.
Χωροταξικά το Fabia είναι και λιγότερο ευρύχωρο με μικρότερο μεταξόνιο και πορτμπαγκάζ.
Δε νομίζω ότι αξίζει πια να ασχοληθεί κανείς.Από τα μικρά του VAG πέρα από το Ibiza αναμένουμε και τις προτάσεις των VW και Audi.
-
Νομίζω ότι το κόκκινο χρώμα του πάει αρκετά. Σαν σύνολο νομίζω πως είναι ομορφότερο από το προηγούμενο ibiza αν και περισσότερο θα μπορούσε να είναι facelift παρά νέο μοντέλο. Το εσωτερικό του μου αρέσει περισσότερο από το παλιότερο αλλά θα ήθελα να δείχνει λίγο πιο νεανικό και να μην έχει τόσο 'σοβαρή' και λιτή σχεδίαση.
Νομίζω πως το δυνατό του χαρτί στη κατηγορία του, θα είναι ο χώρος αποσκευών που κυριολεκτικά αγγίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Σαν κατασκευή πιστεύω πως θα έχει καλή ποιότητα όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά αυτό διαπιστώνεται από κοντά και όχι τόσο από φωτογραφίες.
Αν τιμολογηθεί σωστά, όπως και οι προηγούμενες γενιές του, πιστεύω πως θα αποτελέσει ισχυρό και υπολογίσιμο αντίπαλο στη κατηγορία του. -
Μόλις βγουν φωτογραφίες σε μπλε θα πέσουν σαγόνια.... Θα τα πάει πάρα πολύ καλά. Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες γίνεται λόγος για 13κ αρχική τιμή και ότι η excellence θα φτάνει τα 18κ
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Διαβάζω πάντως καλά λόγια για την νέα πλατφόρμα MQB A0, η οποία μάλιστα χρησιμοποιείται πρώτη φορά στον όμιλο.
Όπως και για τα εργοστάσια της Seat, ως προς την ποιότητα κατασκευής. -
Αυτο το ιμπιζα εκτος οτι θα ειναι πιο ομορφο απο το απερχομενο και ποιοτικα πολυ καλο η νεα πλατφορμα θα του εξασφαλισει καλυτερους χωρους οπου οπως ειπαν οι προηγουμενοι θα μπαινει στα χωραφια της επομενης κατηγοριας. Μεσα εγω το βλεπω ποιο ωραιο και ομοιομορφο σαν ταμπλο απο το δικο μου ενω φανταζομαι οτι και εξοπλιστικα θα ειναι σε καλο επιπεδο με ολες τις τελευταιες εξελιξεις. Αν προσεξουν την τιμη (οπως συμβαινει παντα με τη σεατ) μαζι με τους κινητηρες των 1000tsi και 1500tsi και tdi θα αποτελει εκ των κορυφαιων προτασεων στην κατηγορια
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)