-
Σήμερα μίλησα με πωλητή για το ιμπιζα σε αντιπροσωπία στη Θεσσαλία.
Τα πρώτα ιμπιζα με τις 3 δεξαμενες και 5αρι σασμαν αν παραγγείλει κάποιος τώρα..έρχονται τον Δεκέμβριο.
15 λίτρα τεπόζιτο για βενζίνη και γύρω στα 15 με 16 κιλά για φυσικό αέριο. -
Δηλαδή μιλάμε πλέον για 400+ χιλιόμετρα αυτονομίας;
-
Οντως καπου εκει θα εχει αυτονομια με το φυσικο αεριο
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δηλαδή μιλάμε πλέον για 400+ χιλιόμετρα αυτονομίας;Αν υπολογίσουμε 10kg βγάζουν ~280 χλμ εκτός πόλης, θα έχει σίγουρα 400+
Το Leon St που είχες αναφέρει στο θέμα της Αεριοκίνησης θα έρθει και αυτό προς τα Χριστούγεννα... -
Πόσα κιλά παίρνει τώρα δηλαδή;
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Πόσα κιλά παίρνει τώρα δηλαδή;Max 11kg εχω βάλει , λόγω χαμηλότερης πίεσης από τη ΔΕΠΑ ... ακόμα 2 kg παραπάνω θα έπρεπε να έπαιρνε ...
Είπαν ότι θα το διορθώσουν .....
298χλμ είχα τη μέγιστη αυτονομία έχοντας πάρει 11kg σε 90% Εγνατία και 10% επαρχιακό δρόμο+πόλη -
Και οι Ιταλοί..εκεί στα 10 με 11 κιλά γεμίζουν.
Ελάχιστοι έχουν βάλει και 13 κιλά.
Αλλά δεν έχω καταλάβει..πως τα ίδια αυτοκίνητα πόλο και ιμπιζα..η σεατ αναφέρει ότι γεμίζει με 13 κιλά και η vw λέει 11.6 κιλά.
Ενώ στα γκολφ στο λεον και οκταβια τα εχουν στα 15 κιλά όλα.
Πιστεύω ότι με τις 3 δεξαμενες το ιμπιζα εκεί στα 15 κιλά θα παίρνει το χειμωνα.
Και 14 το καλοκαιρι. -
13 75kg cng H το μέγιστο που έχει καταχωρηθεί στο http://www.spritmonitor.de για το ibiza τον Φεβρουάριο και στους 2ο γέμισμα & 12.32kg cng L για polo στη Γερμανία
-
Γνωρίζει κανείς ή έχει κανείς τα νούμερα των σχέσεων των ταχυτήτων του tgi και του tsi με τα 95 και τα 115 άλογα; ; καθώς και της τελικής σχέσης μετάδοσης αυτών; ;
Ψάχνω και δεν τα βρίσκω. -
Δείτε αυτή τη βελτίωση για το πόλο tgi.
Για το ιμπιζα δεν έχει ακόμη..αλλά θα βγάλουν σιγουρα....Άραγε αυτή η εταιρεία είναι και στην Ελλάδα; ;
http://www.toptuning.it/it/centraline/V ... V_5457.htm -
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Γνωρίζει κανείς ή έχει κανείς τα νούμερα των σχέσεων των ταχυτήτων του tgi και του tsi με τα 95 και τα 115 άλογα; ; καθώς και της τελικής σχέσης μετάδοσης αυτών; ;
Ψάχνω και δεν τα βρίσκω.3,63 είναι το final drive για το 95αρι
https://www.carfolio.com/specifications ... a&man=5761 -
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Δείτε αυτή τη βελτίωση για το πόλο tgi.
Για το ιμπιζα δεν έχει ακόμη..αλλά θα βγάλουν σιγουρα....Άραγε αυτή η εταιρεία είναι και στην Ελλάδα; ;
http://www.toptuning.it/it/centraline/V ... V_5457.htm450€ για ποιο λόγο;
-
Στο ιταλικό φόρουμ το βρήκα.
450 ευρώ για να εχει το μοτέρ 115 άλογα και 200 ροπή...
Όλα έχουν ένα τίμημα!!
Και αναρωτιουνται αν θα βοηθά στην ανηφόρα η αναβάθμιση αυτή.. -
Μου φαίνεται τελείως άκυρο το να βελτιώσεις τέτοιο μοτέρ. Όχι από θέμα αύξησης της κατανάλωσης, αυτό είναι πρακτικά αδιάφορο.
Από θέμα αξιοπιστίας. -
Μα η vw δίνει το ίδιο μοτέρ με αυτά τα άλογα και την ίδια ροπή..
115 άλογα και 200 ροπή.
Τι προβλημα να βγαλει το μοτέρ; ;; και νομίζω ότι δεν είναι μεγάλη αύξηση των αλόγων για να βγάλει πρόβλημα.
Αφού ανέκαθεν τα μοτέρ της vw τα πειράζουν..
Αυτή είναι ή γνώμη μου..Αν υπάρχει εμπειρία από vw ας γράψουν τα παιδιά.. -
Οι tgi μηχανές έχουν διαφορετικά μέταλλα από τους tsi, λόγω αερίου, εχει άλλη θερμοκρασία καύσης το αέριο και άλλα οκτανια.
Έχουν πάρει μάλλον τη χαρτογράφηση των tsi και την πουλάνε για tuning, δε θα έδινα τα € των εξόδων μου για 6-7 μήνες καυσίμων για να το πειράξω, πριν την λήξη της όποιας εγγύησης του κατασκευαστή. -
Το δίνει με 115 άλογα καίγοντας βενζίνη. Θα υπάρχει λόγος που το ρίχνει 20 ίππους στο φυσικό αέριο.
Όπως αντίστοιχα ο 1.4 έβγαζε 110 αντί για 122 κι ο καινούριος 130 αντί για 150.
Σε τούρμπο βενζίνης, θα το τολμούσα ένα λάιτ πρόγραμμα. Στο φυσικό αέριο θα το φοβόμουν.
-
Κάποτε (2009-14) έβγαινε ο 1,4 TSI με φυσικό αέριο, με τα ίδια άλογα με βενζίνη. Μπορεί να είναι απλά θέμα ρυθμίσεων και ότι παίρνεις αυτόν τον κινητήρα πιο πολύ για οικονομία παρά για επιδόσεις.
-
Στα 115hp το σασμάν στο 1.0 βενζίνης ibiza,polo είναι 6άρι,αντί 5άρι που είναι στο 95άρι βενζίνης και στο tgi.Επίσης η ροπή στο tgi και στο 95άρι είναι 16-17kgr, ενώ στα 115 20kgr.
Δεν ξέρω σίγουρα,αλλά ίσως κι αυτό παίζει ρόλο στο να είναι κάποιος επιφυλακτικός κι αρκετά σκεπτικός με την εν λόγω μετατροπή. -
Μα και σε βενζίνη δεν υπάρχει ο κινητήρας με 95hp ?
Μπορεί ο tgi να βασίζεται σε αυτόν.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)