-
Προς terry308,,,πως το βλεπεις μεσα στη πολη με τις λακουβες??
Τις απορροφα ?
Νομιζω στη καραμανλη που ειχα περασει,,αυτη την οδο που ειναι και το πρατηριο που πας,η συνεχεια για το κεντρο,,,το χοντα πηγε να σπαζει απο τις ανωμαλιες πριν 2 χρονια. -
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 173177.asp
-
Κι εδω δειτε φωτο πως θα ειναι οι δεξαμενες στο γκολφ με τον 1500αρι. Θα βαζουν μικροτερη δεξαμενη βενζινης.
Ετσι θα ειναι και στο οκταβια και μαλλον και στο λεονhttps://www.auto-motor-und-sport.de/new ... t-im-golf/
-
Έτσι ήταν και στο παλιό Passat.
-
Οι τυπου 1 και 2 δεξαμενες, εχουν θεματα με τις σκουριες σε χωρες που κυκλοφορουν αρκετα χρονια.
Η αλλαγη τους ειναι κυριολεκτικα πανακριβη.
Χαρακτηριστηκα διαβασα πως στο εκο απ με 60000 χλμ αρχισαν να βλεπουν σκουριες απο κατω.
Δεν λεω καλη η οικονομια , αλλα εφοσον υπαρχουν συγχρονες δεξαμενες γιατι βαζουν τις παλιες και βαριες.
Καπου ελεγαν πως μετα τα τουραν εβαλαν δεκαπλη επιστρωση (μπλε χρωμα), αλλα και παλι σε καποιες περιπτωσεις κατι βλεπουν παλι σε σκουρια. Επισης σκουριαζουν και οι βαλβιδες που βρισκονται πανω στις δεξαμενες, αλλα δεν ξερω το κσοτος επισκευης τους.
-
Και εγώ περιμένω να δω διαφορές στην αυτονομία, ήδη με 90χλμ διανυθεντα σήμερα έχασα 2 'γραμμές' από τις 8.
Στο δρόμο είναι τέλειο σε σχέση με το punto που είχα
απορροφάει καλά κραδασμούς λακκούβες, δε μεταφέρει θόρυβο και δε χτυπάει, δεν με ενοχλεί. -
Βαζουν τις βαριες δεξαμενες,,λογο κοστους..
Πιστεψε με ομως ειναι τρελη η οικονομια που γινεται με τα αυτοκινητα φυσικου αεριου,,που συμφερει να αλλαχτουν οι δεξαμενες αν τυχον σκουριασουν..Γυρω στα 500 με 700 ευρω η μια εχει αυτη η δεξαμενη.
Και φταιει το αλατι για τη σκουρια..αυτο γνωριζω εγω..εμεις εδω Ελλαδα,δεν εχουμε τοσο αλατι για να εχουμε προβλημα.
Εσυ διαβασες πως εχουν προβλημα εδω Ελλαδα τα αυτοκινητα αυτα ?? Οι στις βορειες χωρες..?
Οι βαλβιδες που γραφεις εχουν κοστος περιπου 50 ευρω..μικρο το ποσο. -
Φιλε terry308 παιζει μεγαλο ρολο και η πιεση που πιεζει το πρατηριο οταν γεμιζεις.
Πολλες φορες στα πρατηρια,,το ξαναβαζουν και δευτερη φορα και μπαινει 1 με 2 κιλα ακομη..
Παιζουν πολλα ρολο...Το θεμα ειναι να βολευουν τα πρατηρια,,σε οποιον βολευουν τα πρατηρια και καιει ακομη βενζινη η πετρελαιο,,κανει τεραστιο λαθος για την τσεπη του !!!
-
Εγω διαβασα πως για αλλαγη σε ενα πασσατ το κοστος ειναι 5000 ευρω με ολα μεσα σε επισημο πιστοποιημενο απο την φαουβε συνεργειο. Παντα στις βορειες χωρες.
Αυτες οι μπλε δεξαμενες θα ειναι πολυ πιο ακριβες απο του εμποριου.Ναι οτι διαβασα ειναι για αυτοκινητα στις βορειες χωρες αλλα και εδω σε παραθαλασσια μερη ή και ορεινα εχει αλατι. Ισως οχι οσο στις βορειες αλλα εχει, απλα κυκλοφορουν πολυ λιγα εργοστασιακα που εχουν εκτεθημενες τις δεξαμενες κατω απο το αμαξωμα και δεν υπαρχει δειγμα.
Χαρακτηριστικο παραδειγμα της αλμυρας ειναι και τα εξωτερικα μηχανηματα στα κλιματιστικα, τα οποια ειναι γαλβανισμενα, και στις παραθαλασσιες περιοχες μεσα σε δυο τρια ετη ειναι για πεταμα απο σκουριαΣτις βαλβιδες η αλλαγη μπορει να ειναι φθηνη ( στο εμποριο και οχι στην αντιπροσωπεια) αλλα καθε ποτε θα γινεται διοτι ψηλοσκουριαζουν καπως πιο ευκολα και καθε ποτε θα εξεταζεται η επαρκεια τους για να μην συμβει τιποτα.
Δηλαδη μπορει να μοιαζουν σκουριασμενες και ακομα να εχουν ψωμι, και οταν εν τελη θα τελειωσει το ψωμι τους , πως θα το ελεγχει και καταλαβει ο ιδιοκτητης; -
Τοσο ακριβες εεε???
Πιστευω πως οταν θα ειμαστε εκτος εγγυησης,,υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες...Για τον ελενχο των δεξαμενων στην Ιταλια γινεται καθε 4 χρονια στα εργοστασιακα για τις βαριες. και ειναι γυρω στα 150 ευρω. Οι ελαφριες ο ελενχος κοστιζει περισσοτερο.. και απο αυτα που εχω καταλαβει,,οι Ιταλοι προτιμουν τις βαριες..
Για εδω Ελλαδα δε ξερω τι γινεται με τον ελενχο.
-
Ηταν εκτος εγγυησης αλλα ειχε προγραμμα εκει η φαου βε και τα αλλαζε με μονο κοστος για τον ιδιοκτητη τα εργατικα τα οποια ηταν αρκετα.
Βεβαια υπηρχαν και περιπτωσεις που περασαν καποια χρονια απο την εγγυηση και πλεον πανε για την τριτη αλλαγη δεξαμενων και εκει εβγαινε ακριβο το κουστουμι.
Απο οτι καταλαβαινω τουλαχιστον σε οσους χρησιμοποιουν τις δεξαμενες τυπου 1 & 2 το αυτοκινητο πρεπει να ναι ξεκαθαρα εργαλειο με απειρα χιλιομετρα ωστε να βγαλει κερδος ακομα και με αλλαγες δεξαμενων, καθοτι η διαβρωση ερχεται ειτε καθεται ειτε οδηγηται το αυτοκινητο και ετσι στην ουσια ισως μπαινεις μεσα (ζημία) αν κανεις λιγα χιλιομετρα.
Αν εχει τυπου 4 ή το νεο που βγηκε τυπου 5, ισως να συμφερει απο ολες τις πλευρες.
-
Πέτυχα σήμερα ένα καλογυαλισμενο, κατακόκκινο μεταλλικο, αυτό που το διαφημίζουν, αυτό που λέω εγώ candy red. Πανέμορφο χρώμα, πολύ ιδιαίτερο, έμεινα σπιτσλες!!..
-
Desire Red κατά την εταιρεία
Όντως είναι κουκλίστικο αλλά είναι και 100€ ακριβότερο από το 'απλό' μεταλλικό 550€ vs 450€ -
Χρωματαρα! Θα τα εδινα ανετα τα +100€!
-
+100
-
Να σας ευχαριστησω ολους γιατι διαβαζοντας το φορουμ , πηρα πολυτιμες πληροφοριες και σημαντικη βοηθεια για να προχωρησω τελικα στην αγορα του Ibiza TGI.
Απο την προηγουμενη Πεμπτη λοιπον ειμαι και εγω κατοχος ενος Style Plus TGI Desire Red
Keep up the good conversation -
Ο χρήστης sniko έγραψε:
Να σας ευχαριστησω ολους γιατι διαβαζοντας το φορουμ , πηρα πολυτιμες πληροφοριες και σημαντικη βοηθεια για να προχωρησω τελικα στην αγορα του Ibiza TGI.
Απο την προηγουμενη Πεμπτη λοιπον ειμαι και εγω κατοχος ενος Style Plus TGI Desire Red
Keep up the good conversationΚαλοτάξιδο,να το χαρείς και βάλε καμιά φώτο μια κι έχεις και το ωραίο χρώμα!
Μπορείς να μας πεις τιμή,extra και -πιθανά-δώρα αντιπροσωπείας; -
Για πες μας γιατί κοιτάζω για το polo με τιμη περίπου 16500 (1.0 κυβικά). Εχω ξεφορτωθεί ενα smart και ενα suzuki και θέλω να δοκιμάσω σε φυσικό αέριο( προορίζεται καθαρά για εντός πόλης χρήση της συζύγου με την μικρή).Ο πωλητής μου είπε οτι έχουν βάλει κάποιες παραγγελίες και θα έρθουν άμεσα για seat δεν κοίταξα.
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Για πες μας γιατί κοιτάζω για το polo με τιμη περίπου 16500 (1.0 κυβικά). Εχω ξεφορτωθεί ενα smart και ενα suzuki και θέλω να δοκιμάσω σε φυσικό αέριο( προορίζεται καθαρά για εντός πόλης χρήση της συζύγου με την μικρή).Ο πωλητής μου είπε οτι έχουν βάλει κάποιες παραγγελίες και θα έρθουν άμεσα για seat δεν κοίταξα.Αν θέλεις να κάνεις δική σου παραγγελία (να βάλεις κάποια εξτρα που δεν ειναι στον βασικό εξοπλισμό) καλό 2019.
Λογικά θα έχουν φέρει κάποια κομμάτια με τον βασικό εξοπλισμό ή με ενα- δυο έξτρα που έχουν τη μεγαλύτερη
ζήτηση (infotainment και clima πχ).
Αυτό γίνεται λόγω της νέας εγκυκλίου που θα εφαρμοστεί στην Ε.Ε. και αφορά την αλλαγή του τρόπου μετρήσεων
όπως έχει αναφερθεί και στο νήμα για το T-Roc.
Χαρακτηριστικά νέες ειδικές παραγγελίες για το polo tgi θα μπουν απο τον Οκτώβρη και μετά.Για τα βενζινοκίνητα
σε κανα μήνα.Γενικά πάντως και πρίν απο αυτό για το polo tgi είχε αρκετούς μήνες αναμονή.
Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε. θα κλείσουν τα εργοστάσια τους για τουλάχιστον
ένα μήνα. VW και Fiat που έχω ρωτήσει σίγουρα. -
https://www.dropbox.com/s/2x0cnsa0jcw8f8d/ibiza_image4.jpeg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/98cl6k1bdtiqfk0/ibiza_image3.jpeg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/2uvgopwyob9sq7k/ibiza_image2.jpeg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/7fqi3b4ep2btvts/ibiza_image1.jpeg?dl=0
Οπως και ο terry308 (special thanks man), πηρα ετοιμοπαραδοτο γιατι για προσωπικους λογους βιαζομουν υπερβολικα.
Επομενως σε αυτη τη βαση , δεν επαιξε και τρελο παζαρι και δεν ειχε και κατι να βαλω ιδιαιτερο (νομιζα).
Παντως μιλησα με τρεις αντιπροσωπειες SEAT, και κατεληξα στη καλυτερη προσφορα που ηταν MAKRIS (συστηνω ανεπιφυλακτα γιατι σκιστηκε ο πωλητης πραγματικα). Εδωσα παραγγελια Δευτερα 21/5 και 31 ηταν στα χερια μου.
Τιμη 16200 (εβαλα τους διαχυτες πισω).
Η εκπτωση ηταν γυρω στα 650 ευρω. Οι αλλες πηγαιναν στα 400 ευρω πανω κατω. Οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες αλλα
πιστευω οτι αν εχεις περισσοτερο χρονο, και διαθεση να πας απο τον ενα στον αλλο με προσφορες, φτανουν πολυ χαμηλα. Το ειδα να συμβαινει πολυ προσφατα ξανα με ενα φιλο που εριξε το eco up κανα διχιλιαρο.
Παντως η Βελμαρ οταν ακουσε την τιμη του Μακρη, δεν εκανε αντιπροταση.
Αυτα που σε παιρνει να κανεις aftermarket στο ετοιμοπαραδοτο, ειναι αισθητηρες (που δεν με ενδιεφεραν), διαχυτες (που του πανε παραπολυ) και φυσικα το full link (αν εισαι tech τυπος, γιατι αν εισαι στα 70 σου ,οπως η κυρια που το πηρε σε mystic magenta οπως ειδα στην αντιπροσωπεια, θα ειναι χωρις αντικρισμα).Υποθεση Polo:
@ Andreas61971
Ξεκαθαρα ειναι η πρωτη επιλογη λογω στατους (καλως ή κακως), και οτι μοιαζει ο ομιλος να παιζει το παιχνιδι της apple. Δλδ, προσθετει καθε φορα και σε καθε μοντελο , οποιουδηποτε brand, κατι διαφορετικο , κατι παραπανω για να πουλησει σε ολα. Εδω το κατι παραπανω ειναι πολυ σημαντικο για μενα. Τα τεχνολογικα μερη ειναι κατα μεγαλο βαθμο στανταρ εξοπλισμος (πχ carplay & κλιματισμος) και επιπλεον η 8ιντση οθονη ειναι πιο ψηλα απο το ibiza, που ειναι και θεμα ασφαλειας και λειτουργικοτητας.
Εγω καταληγω οτι το polo ειναι ραφιναρισμενο μεσα, το ibiza ειναι ραφιναρισμενο εξω.Τιμη polo με μη μεταλλικο χρωμα (Urano grey - αυτο μονο μου αρεσε): 16650 (δωρο αισθητηρες και συναγερμος).
Εχουν οντως παραγγελιες και πρεπει Ιουλιο το νωριτερο να ερχονται καποια
Ηθικο διδαγμα:
Βρες ποιος ειναι ο στοχος και οι προταιρεοτητες σου.
Οικονομια κινησης;
Χρονος παραδοσης;
Εξωτερικη εμφανιση;
Τεχνολογικη υπεροχή;Δεν ξερω αν σας μπερδεψα αλλα για οποιαδηποτε διευκρινιση, εδω ειμαστε
Καλως σας βρηκα
ΥΓ @panormus772 δυστυχως οι μονες που εχω αυτη τη στιγμη ειναι απο το υπογειο παρκινγκ, για αυτο και η χαμηλη φωτεινοτητα. Στην τελευταια το εχω διπλα απο το παλιο c4 γιατι φαινεται το ποσο εχει πλατυνει η νεα πλατφορμα MQB A0
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)