-
Και ενώ το είχα ξεχάσει και έλεγα άντε καλό καλοκαίρι η παραλαβή, σήμερα πήγα και το παρέλαβα. Παρηγοριά στον άρρωστο. Μεταφορικά ευτυχώς. Συγκρατημένος ενθουσιασμός για αρχή, κυρίως λόγω των καταστάσεων. Πολύ θετική η πρώτη επαφή. Να δω τώρα που θα το κυκλοφορήσω... Για δες καιρό που διάλεξε...
Εννοείται φυσικά πως πριν κλείσω την αγορά του αυτοκινήτου δεν είχα ιδέα για το τι θα ακολουθούσε. Προφανώς και δε θα προχωρούσα. Απλά φαίνεται πως τα ετοιμοπαράδοτα, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να τα σμπρώξουν, ακόμα και τώρα. Αυτό το λέω για κάποιον που βρέθηκε στην ίδια κατάσταση με εμένα.
-
Με γειά!!! Να το χαρείς με Υγεία...αυτά είναι ωραία νέα, εύγε!
-
Με γεια! Μην ανησυχείς, ο Μάιος ειναι κοντά.
Κ εγώ υπολόγιζα να έχω 6-7.000 χλμ μέχρι τώρα κ έχω σκαρτα 3.000!
Καλοτάξιδο και να το ευχαριστηθείτε με υγεία.
-
Σας ευχαριστώ για τις ευχές. Dublin ανταποδίδω. Ψάχνω αφορμή να φύγω από το σπίτι να το κάνω καμιά γύρα και δεν μπορώ.
-
Κάνε γύρα του τετραγώνου καμια εκατοστη φορές, θα το μάθεις.
Καλοταξιδο
-
Μετά από 25.000χλμ ευχαριστημένος. Έχουν ξεκινήσει βέβαια κάποιο μικροτριγμοί στις μπροστινές πόρτες, όχι ενοχλητικοί μεν αλλά υπαρκτοί δε.
-
Έχοντας κλείσει πλέον ένα μήνα και έχοντας διανύσει 1000 km με το νέο μου αυτοκίνητο (1.2 puretech 130hp exclusive), είμαι σε θέση να έχω μια πρώτη άποψη. Γενικά ικανοποιημένος από τη σχέση τιμής/αξίας. Με λίγες λέξεις θα το περιέγραφα ως ένα φθηνό (για την κατηγορία του), άνετο και πρακτικό αυτοκίνητο για τις καθημερινές ανάγκες μιας νέας ή μικρής οικογένειας.
Θετικά:
-
Από την πρώτη επαφή που είχα στην έκθεση μου φάνηκε αρκετά άνετο, παρά το μέγεθός του. Άνετο λοιπόν για μετακίνηση 4 ατόμων. Ειδικά η θέση οδήγησης για μένα είναι πολύ βολική, έχω χώρο στα γόνατα και φυσικά στο κεφάλι (1.83 είμαι), ενώ πίσω μου κάθεται άνετα και κάποιος του ίδιου ύψους με εμένα. Infotainment, κλιματιστικό και διάφοροι διακόπτες είναι εργονομικά τοποθετημένα και στο σημείο που θα περίμενες, οπότε πολύ εύκολα στο χειρισμό.
-
Η πρακτικότητα επίσης είναι σε πολύ καλά επίπεδα, τουλάχιστον στη δική μου έκδοση. Διπλό πάτωμα χώρου αποσκευών. Όταν είναι στην πάνω θέση και ρίξεις τα καθίσματα, έχεις έναν σχεδόν επίπεδο χώρο για να κουβαλήσεις διάφορα ογκώδη πράγματα με ευκολία. Τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα, οπότε μπορεί να μεγαλώσει ο χώρος αποσκευών πολύ εύκολα. Μάλιστα μπορείς να μετακινήσεις μόνο τη μια θέση και ένας ή δύο επιβάτες που κάθονται πίσω να μη στερηθούν το χώρο τους. Ντουλαπάκι συνοδηγού μεγάλο σχετικά, όπως και θήκες στις πόρτες. Επίσης πολύ σημαντικό για μένα οι standard 2 ποτηροθήκες μπροστά.
-
Πολύ θετική αίσθηση μου έχει δώσει και ο κινητήρας. Καταλαβαίνεις την τρικύλινδρη φύση του όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί στο ρελαντί ή σε πολύ ψηλές στροφές. Σε μια διαδρομή όμως οδηγώντας νορμάλ, δύσκολα καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με 3 κυλίνδρους. Ο ήχος του δεν είναι ιδιαίτερα τραχύς, κραδασμούς εγώ τουλάχιστον δε νιώθω, ενώ το τράβηγμα και η επιτάχυνσή του είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικές, για έναν οδηγό σαν εμένα (ψιλοάχσετο με αυτοκίνητα δηλαδή). Επίσης και φορτωμένο το αμάξι δε δείχνει να ζορίζεται και ανταποκρίνεται στο γκάζι.
-
Το infotainment και η εικόνα του εσωτερικού γενικά. Εύκολο στη χρήση, ανταποκρίνεται γρήγορα και η πλοήγηση είναι αξιόπιστη. Ο κλιματισμός με βολεύει πάρα πολύ αφού με τους περιστροφικούς διακόπτες χωρίς να πάρv τα μάτια μου από το δρόμο ρυθμίζω ένταση και θερμοκρασία. Για πιο συγκεκριμένες ρυθμίσεις μεταφέρεσαι στο infotainment. Το χειρόφρενο μπορώ να πω ότι με βολεύει τώρα που το συνήθισα, ενώ η εικόνα του εσωτερικού μου γεμίζει το μάτι ακόμα και τώρα, αν και λίγο βαρετή χρωματικά.
Αρνητικά:
-
Θόρυβοι στην καμπίνα. Προέρχονται από τις πόρτες κυρίως, λες και δεν έχουν κολλήσει τα πλαστικά σωστά με τα λάστιχα και ακούγεται λες και σκας αυτές τις πλαστικές φουσκάλες με αέρα για περιτύλιξη εύθραυστων αντικειμένων. Αυτά όταν έχει κρύο. ¨οταν έχει ζέστη δεν ακούγεται κάτι. Δεν ξέρω αν είναι γενικό ή αν είναι μόνο στο δικό μου. Θέλω να το δω. Επίσης θόρυβος έρχεται και από τη ζώνη του οδηγού, μέσα από το πλαστικό. Χτυπαέι η ζώνη στο πλαστικό? Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνεται. Επίσης το παρατήρησα κυρίως όταν έχει κρύο. Και όχι το προϊόν που συστήνει ο φίλος Lap, στην περίπτωση μου δεν πιάνει. Δυστυχώς...
-
Κάποιες φορές ενεργοποιείται χωρίς λόγο ο αισθητήρας μετωπικής σύγκρουσης με ένα κόκκινο θαυμαστικό στη οθόνη και παράγει ένα συνεχόμενο δυνατό ήχο. Αυτό συμβαίνει στις πολύ χαμηλές ταχύτητες και νομίζω ότι το κάνει μετά από πλύσιμο του αυτοκινήτου. Δεν βρήκα ακόμα το λόγο, ίσως κάνω εγώ κάτι λάθος. Αλλά είναι ενοχλητικό και αναγκάζομαι να απενεργοποιώ τους αισθητήρες παρκαρίσματος για λίγο. Επίσης 2, 3 φορές μου έβγαλε σφάλμα το σύστημα ελέγχου νεκρών γωνιών. Ενώ ήμουν σε κίνηση και χωρίς κανένα άλλο όχημα να βρίσκεται κοντά μου. Μετά βέβαια συνεχίζει και δουλεύει κανονικά.
Επίσης σασμάν, τιμόνι, αναρτήσεις δεν έχω παρατηρήσει κάτι αξιοσημείωτο. Ουδέτερα μου φαίνονται όλα αυτά. Νομίζω ότι απλά τα συνηθίζεις και πορεύεσαι με αυτά. Δε μπορώ να πω δηλαδή ότι η αίσθηση του τιμονιού με ενθουσίασε άλλα ούτε έχω και κανένα πρόβλημα που είναι έτσι όπως είναι.
-
-
Επίσης να πω ότι έχω αρχίσει τον τελευταίο καιρό να βλέπω αρκετά crossland στους δρόμους. Προφανώς γιατί είναι ένα φθηνό αυτοκίνητο όπως είπα και πριν αλλά και γιατί μάλλον η opel, στην περιοχή μου τουλάχιστον, κάνει καλά τη δουλειά της. Το αρνητικό βεβαία είναι ότι στη δουλειά μου παρκάρει δίπλα σε μένα ένα ακριβώς ίδιο όχημα. Ίδιο χρώμα, ίδια έκδοση. Μόνο που είναι ντίζελ.
-
Αρνητικά:
- Θόρυβοι στην καμπίνα. Προέρχονται από τις πόρτες κυρίως, λες και δεν έχουν κολλήσει τα πλαστικά σωστά με τα λάστιχα και ακούγεται λες και σκας αυτές τις πλαστικές φουσκάλες με αέρα για περιτύλιξη εύθραυστων αντικειμένων. Αυτά όταν έχει κρύο. ¨οταν έχει ζέστη δεν ακούγεται κάτι. Δεν ξέρω αν είναι γενικό ή αν είναι μόνο στο δικό μου. Θέλω να το δω. Επίσης θόρυβος έρχεται και από τη ζώνη του οδηγού, μέσα από το πλαστικό. Χτυπαέι η ζώνη στο πλαστικό? Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνεται. Επίσης το παρατήρησα κυρίως όταν έχει κρύο. Και όχι το προϊόν που συστήνει ο φίλος Lap, στην περίπτωση μου δεν πιάνει. Δυστυχώς...
Το δικό μου δεν κάνει τέτοιους ήχους (το έχω 18 μήνες). Έχω μόνο θόρυβο/φύσημα σε ορισμένους τύπους οδοστρώματος, λόγω κύλισης των ελαστικών.
- Κάποιες φορές ενεργοποιείται χωρίς λόγο ο αισθητήρας μετωπικής σύγκρουσης με ένα κόκκινο θαυμαστικό στη οθόνη και παράγει ένα συνεχόμενο δυνατό ήχο. Αυτό συμβαίνει στις πολύ χαμηλές ταχύτητες και νομίζω ότι το κάνει μετά από πλύσιμο του αυτοκινήτου. Δεν βρήκα ακόμα το λόγο, ίσως κάνω εγώ κάτι λάθος. Αλλά είναι ενοχλητικό και αναγκάζομαι να απενεργοποιώ τους αισθητήρες παρκαρίσματος για λίγο.
Ούτε αυτό το κάνει. Μόνο ελάχιστες φορές που πχ έχει φρενάρει απότομα ο μπροστινός μου, μου ανάβει το θαυμαστικό και κάνει ένα μπιπ μπιπ, μόλις αφήσω γκάζι ή πατήσω ελαφρά το φρένο, σταματά. Στους 18 μήνες μόνο μια φορά φρέναρε αυτόματα (το πήγα λίγο οριακά σε μια περίπτωση για να δω τι θα κάνει και πράγματι φρέναρε).
Στο infotainment έχει ρυθμίσεις για την προειδοποίηση σύγκρουσης. Μήπως έχεις αλλάξει τη ρύθμιση από 'μέτρια απόσταση' (προκαθορισμένη ρύθμιση) σε 'μεγάλη απόσταση' και ειδοποιεί νωρίτερα;
Επίσης 2, 3 φορές μου έβγαλε σφάλμα το σύστημα ελέγχου νεκρών γωνιών. Ενώ ήμουν σε κίνηση και χωρίς κανένα άλλο όχημα να βρίσκεται κοντά μου. Μετά βέβαια συνεχίζει και δουλεύει κανονικά.
Αυτό το κάνει και σ' εμένα που και που. Συμβαίνει κάποιες φορές που κινείσαι σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και προσπερνά ξυστά δίπλα σου μηχανή με μεγάλη ταχύτητα ή κάνει σφήνες.
-
Εγώ εντοπίζω τους τριγμούς στις πόρτες σε δύο σημεία, στα παράθυρα όταν είναι ανοιχτά και δεύτερον στα πλαστικά των πορτών χωρίς όμως να έχω εντοπίσει ποιό πλαστικό ευθύνεται..
-
Ο θόρυβος που παρατήρησα προέρχεται από την πόρτα στο ύψος του παραθύρου και προς την πίσω μεριά. Εντάξει είναι ίσα που ακούς κάτι, δεν είναι τριγμός. Σαν έχει ξεκολλήσει κάτι ακούγεται και μόνο σε ανώμαλο δρόμο. Τώρα εν τω μεταξύ που έκανα καμιά 30αριά χιλιόμετρα δεν ακούστηκε το παραμικρό, παρότι κλασικός ελληνικός επαρχιακός δρόμος. Δε μπορώ να το δείξω και στην αντιπροσωπεία. Όχι ότι θα έκαναν τίποτα.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ενοχλητικός, απλά το έγραψα σαν ψεγάδι του αυτοκινήτου. Από ότι αναφέρει και ο tsour_ee, έχει κι αυτός κάποια συμπτώματα με τις πόρτες. Ας είναι αυτά τα πρόβλήματα του.
Αυτό για το κόκκινο τρίγωνο και το συνεχή ήχο, το είδα dtzgr στις ρυθμίσεις. Στο νορμάλ το έχω (έχει κοντά και μακρυά μετά). Αυτό θα το δω γιατί το κάνει μια στο τόσο.
Με φωνητικές εντολές έχει ασχοληθεί κανείς? Το navi δε δέχεται με τίποτα προορισμό, μπορώ όμως εύκολα να βάλω να παίξει ένα τραγούδι από το στικάκι ή να αλλάξω ραδιοφωνικό σταθμό. Έχει άλλες λειτουργίες? Στο manual δε γράφει.
-
Με φωνητικές εντολές έχει ασχοληθεί κανείς? Το navi δε δέχεται με τίποτα προορισμό, μπορώ όμως εύκολα να βάλω να παίξει ένα τραγούδι από το στικάκι ή να αλλάξω ραδιοφωνικό σταθμό. Έχει άλλες λειτουργίες? Στο manual δε γράφει.
Αν βάλεις στο Νάβι το σπίτι σου, μπορείς να του πεις 'navigate home' και να βάλει το σπίτι σου ως προορισμό.
Επίσης αν έχεις τις επαφές σου στο τηλέφωνο με λατινικούς χαρακτήρες, μπορείς να πεις 'call Ioannis Papadopoulos' και να καλέσει (αν δεν είναι σίγουρο, σου παρουσιάζει εναλλακτικές που κατά τη γνώμη του ταιριάζουν σε αυτό που είπες και σε ρωτάει να διαλέξεις , πχ.select line two)
Τι του λες για να αλλάξει σταθμό ή να παίξει συγκεκριμένο τραγούδι από το στικάκι;
-
Και το swift και η Κούλα τα έχει αυτά.....αλλά πιάνει με ινδικη προφορά. Μπουχαχαχα.
-
Αν βάλεις στο Νάβι το σπίτι σου, μπορείς να του πεις 'navigate home' και να βάλει το σπίτι σου.
Τι του λες για να αλλάξει σταθμό ή να παίξει συγκεκριμένο τραγούδι από το στικάκι;
A ok. Εστω κι αυτο χρησιμο ειναι. Δηλαδη αν βαλω προορισμους στα αγαπημενα και τα αποθηκευσω στην αγγλικη, θα τα βρισκει ονομαστικα?
Που λες μια μερα που γυρνουσα απο τη δουλεια, δοκιμαζα διαφορες εντολες, οτι μου κατεβαινε. Επιασε το tune to 93.7 fm το οποιο οπως και να το πεις σε παει καρφι στο σταθμο που θελεις, καθως αν εχεις στικακι με mp3 και πεις play ταδε song η album, τα ψαχνει και τα παιζει.
Καλυτερα βεβαια ειναι στο android auto με το spotify, αλλα πολυ διαφημιση...
-
Ο θόρυβος που παρατήρησα προέρχεται από την πόρτα στο ύψος του παραθύρου και προς την πίσω μεριά. Εντάξει είναι ίσα που ακούς κάτι, δεν είναι τριγμός. Σαν έχει ξεκολλήσει κάτι ακούγεται και μόνο σε ανώμαλο δρόμο. Τώρα εν τω μεταξύ που έκανα καμιά 30αριά χιλιόμετρα δεν ακούστηκε το παραμικρό, παρότι κλασικός ελληνικός επαρχιακός δρόμος. Δε μπορώ να το δείξω και στην αντιπροσωπεία. Όχι ότι θα έκαναν τίποτα.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ενοχλητικός, απλά το έγραψα σαν ψεγάδι του αυτοκινήτου. Από ότι αναφέρει και ο tsour_ee, έχει κι αυτός κάποια συμπτώματα με τις πόρτες. Ας είναι αυτά τα πρόβλήματα του.
Κάπως έτσι ξεκίνησε και εμένα και μετά προστέθηκε και ο τριγμός από τα παράθυρα ο οποίος ακούγεται σε σαγρέ οδόστρωμα και κάπως υψίσυχνος. Να σας πω την αλήθεια αυτός ο τριγμός στα παράθυρα με εκνευρίζει αρκετά και ξέρω ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα σε αντιπροσωπεία και θα χάσω το χρόνο μου. Ας είναι μόνο αυτά τα θέματα πάντως. Συνολικά είναι πολύ ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
-
Κάποιος φίλος που να έχει το 1.2 130αλογα;
Τί μέση κατανάλωση έχει;
-
Στην κατανάλωση σημαντικό ρόλο (όχι μόνο σε αυτό αλλά σε όλα τα αυτοκίνητα) παίζουν 2 πράγματα: τα είδη των διαδρομών που κάνεις (αστικές, ημιαστικές, επαρχιακές ή σε εθνική οδό) και πόσο βαρύ είναι το πόδι σου.
Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει μεγάλη ευελιξία: αν είσαι ευγενικός με το γκάζι, σε πάει πολύ οικονομικά (κατέβηκα Σέρρες-Αθήνα 600χλμ 4 άτομα με cruise control στο 115 σταθερό με 35 λίτρα). Αν το πατήσεις τραβάει και αποδίδει υποδειγματικά (έχει πολύ καλή ροπή και υπεραρκετή ισχύ για να σε κινήσει σβέλτα), αλλά τότε φυσικά πίνει 1-2 λίτρα παραπάνω ανά 100χλμ.
Εντός πόλης, σε διαδρομες πχ 60% ταχείας κυκλοφορίας (πχ ανεβοκατεβάσματα Κηφισού χωρίς πολλή κίνηση) και 40% κίνηση σε γειτονιές (1η, 2α, 3η, στοπ. 1η, 2α, φανάρι. 1η, 2α, στάση κίνηση) πάει κάπου στο 7-7.5.
Σε extreme περιπτώσεις που κάνεις μόνο κινηση σε γειτονιές (όπως το όρισα παραπάνω), μπορεί να πάει και 9-9.5.
Αντίθετα, σε κίνηση σε επαρχιακό δρόμο χαλαρά με καμία 80 χλμ/Ω, μπορείς να δεις και 4.5-5λ/100χλμ.
Αλλο παράδειγμα:ανεβασμα Πάρνηθας από τελεφερίκ μέχρι Μπάφι σχετικά σβέλτα, 12.5/100χμλ. Ανέβασμα και κατέβασμα, 6.7λ/100χλμ τελική μέση κατανάλωση.
-
Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση!
Σωστά όλα όσα αναφέρεις, ήθελα απλά μια τάξη μεγέθους, να ξέρω τί να περιμένω.
Καί πάλι ευχαριστώ!
-
Χαιρετώ και εγω με την σειρά μου
Έχω μπλέξει στην αναζήτηση μικρού SUV για να βολέψω το νέο μέλος της οικογένειας. Έχω διαβάσει όλο το thread και επισκέφθηκα την αντιπροσωπεία για προσφορά. Υπάρχει μόνο ένα βενζίνης με τους 130 ίππους έκδοση xclusive με έξτρα
-
Navi
-
Ζάντες 17
-
Ρεζερβα
-
Καμερα οπισθοπορείας
και η τιμή αυτου στα στρογγυλά 20Κ.
Συγκρίνοντας το με το aircross 1.2 110hp την φουλ έξτρα έκδοση στα 19650 πιστεύετε πως υπερτερεί το οπελ;
-
-
Χαιρετώ και εγω με την σειρά μου
Έχω μπλέξει στην αναζήτηση μικρού SUV για να βολέψω το νέο μέλος της οικογένειας. Έχω διαβάσει όλο το thread και επισκέφθηκα την αντιπροσωπεία για προσφορά. Υπάρχει μόνο ένα βενζίνης με τους 130 ίππους έκδοση xclusive με έξτρα
- Navi
- Ζάντες 17
- Ρεζερβα
- Καμερα οπισθοπορείας
και η τιμή αυτου στα στρογγυλά 20Κ.
Συγκρίνοντας το με το aircross 1.2 110hp την φουλ έξτρα έκδοση στα 19650 πιστεύετε πως υπερτερεί το οπελ;
Θα πρέπει να θυμάται κάποιος αναλυτικά τον εξοπλισμό των δύο μοντέλων για να τα συγκρίνει... καθώς μοιράζονται τα μηχανικά μέρη, μάλλον είναι θέμα προσωπικού γούστου και μικρολεπτομερειών, όπως τα χειριστήρια κλιματισμού που λείπουν στο citroen, αν έχει σύστημα grip, αν κάποιο απ τα δύο έχει το συρόμενο κάθισμα... πάντως αν η διαφορά τιμής είναι κοντά στο χιλιάρικο, θα έπαιρνα όποιο απ τα δύο έβρισκα με αυτόματο κιβώτιο (που είναι απ τα καλύτερα της αγοράς σε σύγκριση με το χειροκίνητό τους που δεν είναι και ότι καλύτερο).
Opel Crossland X