-
Πληροφοριακά. Απο τοτε που φορτωσα και το ΤomTom traffic στο 2008, δεν χρησιμοποιώ σχεδον ποτε Android Auto. Μην υποτιμάτε τα εργοστασιακα Navi, εχουν πλεονεκτηματα.
-
Το σκληρό πάτωμα χώρου αποσκευών μου το είχαν κάνει και εμένα δώρο, πολύ καλό.
-
Το σκληρό πάτωμα χώρου αποσκευών μου το είχαν κάνει και εμένα δώρο, πολύ καλό.
Θα πάρω κάποια στιγμή τον πωλητή να μου πει αν είναι το σκληρό ή το μαλακό.
Πάντως βλέπω 2 ήδη κατόχους (dtzgr, tsour_ee) και 2 σε αναμονή (TotalNoob και η αφεντιά μου). Υπάρχουν κι άλλοι; Άντε να κάνουμε ελληνικό club!
-
Εχω τον μεγαλυτερο αδερφο (Grandland X) οποτε καποια επιμερους χαρακτηριστηκα ειναι ιδια
Το σκληρο πατωμα της αντιπροσωπειας ειναι πολυ καλο αλλα αμυρουτσικο. Υπαρχουν φτηνοτερα (απο καουτσουκ βεβαια) τα οποια ομως επιτελουν την ιδια λειτουργια, προστατευουν απο φθορας,πετρες,σκονη,λασπες ΕΙΔΙΚΑ απο τις ροδες καροτσιων.
Το απλο Intellilink 4.5 infotainment (χωρις την ενσωματωμενη πλοηγηση) ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Η οθονη (που ειναι κοινη στα μοντελα) ειναι ευκρινης, ακομη και κατω απο εντονο ηλιακο φως. Θα κατεβασετε το official Android Auto απο το apkmirror, απλα και μονο επειδη το Google PLay δεν το διαθετει στην χωρα μας.
Με ανοιχτο Bluetooth και GPS συνδεεις το κινητο σου στην USB υποδοχη (προτιμηστε ενα καλο καλωδιο USB, να εχει υφασματινο περιβλημα και θωρακισμενες ακρες, γυρω στα 10 ευρω ειναι καλα). Αυτοματα ξεκινα η προβολη Google Maps στη οθονη καθως και Spotify εαν εχετε. Το Android Auto εχει συγκεκριμενο μπουκετο apps που αφηνει να εμφανιζονται στην οθονη που ειναι GPS,online radio,music και podcasts
Το Google Maps εχει μεγαλο πλεονεκτημα εναντι ολων των ενσωματωμενων GPS. Οι χαρτες ανανεωνονται συχνα,τζαμπα και εχει real time πληροφοριες κινησης,πολυ χρησιμο για να αποφευγεις μπλοκαρισμενους δρομους.
-
Το απλο Intellilink 4.5 infotainment (χωρις την ενσωματωμενη πλοηγηση) ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Η οθονη (που ειναι κοινη στα μοντελα) ειναι ευκρινης, ακομη και κατω απο εντονο ηλιακο φως. Θα κατεβασετε το official Android Auto απο το apkmirror, απλα και μονο επειδη το Google PLay δεν το διαθετει στην χωρα μας.
Με ανοιχτο Bluetooth και GPS συνδεεις το κινητο σου στην USB υποδοχη (προτιμηστε ενα καλο καλωδιο USB, να εχει υφασματινο περιβλημα και θωρακισμενες ακρες, γυρω στα 10 ευρω ειναι καλα). Αυτοματα ξεκινα η προβολη Google Maps στη οθονη καθως και Spotify εαν εχετε. Το Android Auto εχει συγκεκριμενο μπουκετο apps που αφηνει να εμφανιζονται στην οθονη που ειναι GPS,online radio,music και podcasts
Το Google Maps εχει μεγαλο πλεονεκτημα εναντι ολων των ενσωματωμενων GPS. Οι χαρτες ανανεωνονται συχνα,τζαμπα και εχει real time πληροφοριες κινησης,πολυ χρησιμο για να αποφευγεις μπλοκαρισμενους δρομους.
Το ανεφερα μολις απο πανω, η ΤomTom υπηρεσία των εργοστασιακων Peugeot ειναι πολυ ανωτερη απο google maps με live κινηση τρομερης λεπτομέρειας και γραφικη απεικόνιση με αριθμητική ακρίβεια δεκάδας, καθως κ λειτουργία προτεινόμενης αποφυγής.
Καποιος ανεφερε οτι εξω μπορεις να κανεις ενεργοποίηση, πιθανώς να γινεται και με Ελληνικο account.
Κανεις δεν ηξερε ή μου ειπε Ελλαδα κατι γι'αυτο αλλα τελικα ηταν παρα πολυ απλό.
Μεχρι να ενεργοποιησω τη λειτουργια εβαζα παντα google maps. Τωρα σχεδον ποτέ.
-
TotalNoob wrote:
Το κάλυμα χώρου αποσκευών που αναφέρεις ότι σου έκαναν δώρο, ποιο εννοείς? Το flex floor?
ή
Αυτό που δεν μπορώ να εξακριβώσω είναι αν το αυτοκίνητο υποστηρίζει και ασύρματη σύνδεση CarPlay ή μόνο ενσύρματα, ξέρει κανείς;
Μόνο ενσύρματα.
Υπάρχει βέβαια και αυτό εκεί έξω --> https://carplay2air.com/
-
Με πήραν τηλέφωνο από την Opel και μου είπαν ότι μπορώ να ενεργοποιήσω την υπηρεσία MyOpel. Το ενεργοποίησα και όπως ανέφερε ο dtzgr, υπάρχει αρχείο που μπορείς να κατεβάσεις και να ενημερώσεις τους χάρτες μόνος σου, με αναλυτικές οδηγίες. Αναφέρει ότι θα παρέχονται αναβαθμίσεις 4 φορές το χρόνο και δωρεάν προς το παρόν. Μια χαρά.
Πάντως νομίζω ότι οι χάρτες της google είναι καλύτεροι για πλοήγηση και πληροφορίες καθώς είναι online. Μπορείτε να δώσετε και φωνητικές εντολές μέσω Android Auto? Είχα δει σε κάποιο βίντεο στο Grandland x, ότι πατώντας το πλήκτρο κλήσης στο τιμόνι, έλεγες τη διεύθυνση και την δεχόταν κανονικά.
-
Με πήραν τηλέφωνο από την Opel και μου είπαν ότι μπορώ να ενεργοποιήσω την υπηρεσία MyOpel.
Δλδ έκανες εγγραφή στο MyOpel; Δε χρειάζεται να έχεις τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σου, έτσι;
-
[quote]
Δλδ έκανες εγγραφή στο MyOpel; Δε χρειάζεται να έχεις τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σου, έτσι;
[/quote]
Εχω αριθμο πλαισιου. Στις 20 παραλαμβανω
-
Εχω αριθμο πλαισιου. Στις 20 παραλαμβανω
Α, ΟΚ, επομένως το αυτοκίνητο σου ήταν στο τελωνείο...Εγώ Μάϊο
-
@TotalNoob : μετά τα νέα μέτρα, τελικά θα παραλάβεις το Crossland X σου;;;
-
Καλησπέρα στο group. Είμαι κι εγώ κάτοχος ενός Opel Crossland X 1.2 130hp (Manual) - Exclusive Edition από το Νοέμβριο του 2019. Το χρώμα που επέλεξα είναι το ποντικί με μαύρο ουρανό. Μου άρεσε πολύ και το λευκό χρώμα για την αντίθεση που κάνει με τον ουρανό αλλά επειδή είχα το Opel Astra J GTC για 5 χρόνια σε λευκό, είπα να κινηθώ σε κάτι διαφορετικό. Χαίρομαι πολύ που βρήκα επιτέλους λίγο παραπάνω κόσμο που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει το ίδιο μοντέλο ώστε να συζητάμε τους προβληματισμούς μας (εύχομαι να είναι λίγοι) αλλά και να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες/ιδέες μας για τα αμάξια μας. Αυτό που με οδήγησε στην επιλογή του συγκεκριμένου οχήματος ήταν η πληρότητα σε εξοπλισμό έναντι του ανταγωνισμού στα χρήματα που μπορούσα να διαθέσω αλλά και ο συνδυασμός χώρων αλλά και compact αμαξώματος για κίνηση μέσα στην πόλη! Μέχρι στιγμής έπειτα από 3.500χλμ μπορώ να πω ότι έχω ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από την επιλογή που έκανα, έχοντας αναλύσει με μεγαλύτερη ακρίβεια πλέον τα υπέρ και τα κατά του αμαξιού, καθώς αυτά δε μπορείς να τα εξακριβώσεις μόνο μέσα από ένα test drive (ιδιαιτέρως τα κακά)...
-
Και δε μας γράφεις ούτε τα υπέρ ούτε τα κατά!
-
Τέτοια ώρα που έγραφα το σχόλιο και πάλι πολλά έγραψα... Θα γράψω μέσα στην ημέρα όσα έχω παρατηρήσει επί του οχήματος
-
Πάπαλα η παραλαβή. Δεν υπάρχει υπάλληλος στη μηχανογράφηση. Δεν προχωράει η έκδοση πινακίδων. Το αυτοκίνητο είναι στην αντιπροσωπεία και δεν μπορώ να το πάρω... Όλα καλά θα πήγαιναν...
Αναμονή κι υπομονή...
-
Υπάρχουν θέματα τόσο στις εισαγωγικές, όσο και στο τελωνείο αλλά και στο Υπουργείο για έκδοση άδειας και πινακίδων. Όλα υπολειτουργούν αυτή τη στιγμή.
-
piliourits wrote:
Τέτοια ώρα που έγραφα το σχόλιο και πάλι πολλά έγραψα... Θα γράψω μέσα στην ημέρα όσα έχω παρατηρήσει επί του οχήματος
Για να είναι ολοκληρωμένο το σχόλιό μου, ορίστε κάποια πράγματα που έχω παρατηρήσει εγώ από τους μήνες που έχω το αμάξι στην κατοχή μου...
ΥΠΕΡ:
-
Compact διάσταση για κίνηση εντός πόλης χωρίς να υπάρχει η αίσθηση πως υστερεί σε χώρους εσωτερικά. Δε σε πιάνει η ψυχή σου ψάχνοντας για parking έχοντας βγει για ψώνια σε πολυσύχναστες περιοχές αλλά παράλληλα μπορείς να έχεις το καρότσι του παιδιού, ένα κάρο συμπράγκαλα καθώς και τις τσάντες από τα ψώνια που θα κάνεις, περιορισμένα στο χώρο του πορτπαγκάζ.
-
Το versatility pack με τα κυλιόμενα πίσω καθίσματα που σε μια εξόρμηση αν δε σου αρκούν τα αρχικά 410lt του πορτπαγκάζ, μεταφέρεις ένα κλικ μπροστά τα καθίσματα και αποκτάς απευθείας έξτρα χώρο φόρτωσης.
-
Μεγάλο άνοιγμα στις πίσω πόρτες
-
Το 3-κύλινδρο μοτέρ των 1.200cc με τα 130hp είναι ευχάριστη έκπληξη αφού κινεί με χαρακτηριστική άνεση το (ελαφρύ) αμάξωμα και σου δίνει την αίσθηση πως όποτε χρειαστείς γκάζι θα το έχεις.
-
Η κατανάλωση με ήρεμη οδήγηση εντός πόλης είναι άνετα κάτω των 7lt/100km (βάσει του ενσωματωμένου trip computer).
-
Πολύ καλή ορατότητα από την θέση οδήγησης.
-
Σαν σύνολο, πολύ πλούσιος εξοπλισμός (στην Exclusive έκδοση που αγοράστηκε). Αυτό που έγειρε πραγματικά σε μεγάλο ποσοστό την πλάστιγγα στη δική μου περίπτωση ήταν τα led φώτα μπροστά. Έφυγα από OPEL Astra J με Xenon AFL και και μου είχε κακοφανεί πάρα πολύ σε όσα αμάξια έβλεπα αυτή η κιτρινίλα της λάμπας αλογόνου.
ΚΑΤΑ:
-
Το κροτάλισμα του 3-κύλινδρου μοτέρ μπορεί να έχει βελτιωθεί αισθητά αλλά παραμένει αρκετά διαφορετικός από ένα 4-κύλινδρο. Σε κίνηση εντός πόλης με χαμηλές ταχύτητες μπορεί και να ενοχλήσει.
-
Η κάπως περίεργη κλήση του σασμάν προς την κονσόλα που χρειάζεται εξοικείωση τον πρώτο καιρό.
-
Η ανάρτησή του παραείναι μαλακή και ας πρόκειται για όχημα που έχει προσανατολισμό την άνεση κίνησης εντός πόλης. Καθαρά υποκειμενική άποψη, αλλά νομίζω πως θα μπορούσε να είναι ένα κλικ πιο σφιχτή.
-
Στο infotainment έχω αρκετά συχνά και υπό αδιευκρίνιστες απώλεια της ζεύξης με το κινητό μου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να σεταριστεί και πάλι η ζεύξη ενώ έχουν χαθεί και τυχόν αγαπημένες επαφές που είχαν οριστεί.
-
Προς το παρόν το infotainment δεν υποστηρίζει τα ελληνικά ως γλώσσα πληκτρολογίου με αποτέλεσμα να μπορείς να κάνεις χρήση μόνο λατινικών χαρακτήρων. Στο ενσωματωμένο navigation δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στην προσπάθεια αναζήτησης επαφών όμως που μπορεί να έχετε στο κινητό σας με ελληνικούς χαρακτήρες, καλή τύχη....
-
Ο έλεγχος νεκρού σημείου είναι αρκετά ευαίσθητος και όταν δίπλα από το όχημα διέρχεται μηχανή με αυξημένη ταχύτητα έχει ως αποτέλεσμα να δείχνει στο καντράν στιγμιαία δυσλειτουργία του συστήματος. Και αυτό είναι κάτι που ίσως ενοχλήσει περισσότερο τον κόσμο που κινείται εντός πόλης, οπότε είναι και συχνότερο το φαινόμενο της σφίνας από μηχανές.
-
Το πεντάλ του φρένου έχει τζόγο στον οριζόντιο άξονα (ορατό αν το κουνήσεις με το χέρι). Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα σε ανωμαλίες του δρόμου να μεταφέρει ένα κραδασμό σε όλη την πεταλιέρα σαν κάτι να είναι χαλαρό και να κουδουνάει. Σε κάποιους μπορεί να μην γίνει αντιληπτό αλλά δυστυχώς λόγω περιέργειας το αντιλήφθηκα από τα πρώτα χλμ που έκανα με το αμάξι. Πήγα 3 φορές στην αντιπροσωπεία φοβούμενος πως υπάρχει πρόβλημα στο μπροστινό σύστημα διεύθυνσης και μετά από πολύ προσεκτικό ψάξιμο κατέληξα πως οφείλεται στο πεντάλ. Το πρόβλημα είναι πως σε όσα Crossland είχαν εκεί (ετοιμοπαράδοτα στην έκθεση ή στο συνεργείο) το πεντάλ εμφάνιζε ακριβώς το ίδιο 'παίξιμο'. Επομένως, καμία περίπτωση αλλαγής, εκτός αν αργότερα βγει κάποια ανάκληση για ελατωματικό προϊόν στα σημεία ένωσης του πεντάλ του φρένου με το υπόλοιπο σύστημα.
-
Σε επίπεδο φανοποιείας, λόγω του ότι το όχημα 'δένεται' από χέρια και όχι μηχανήματα, μπορεί να παρατηρηθούν διαφορές στις αποστάσεις των αρμών. Αυτό είναι ιδιαιτέρως εμφανές στους αρμούς του καπό αλλά και στα νεύρα που περνάνε από τις πλαϊνές πόρτες. Οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν ανισορροπίες χιλιοστών.
Αυτά σε γενικές γραμμές από πλευράς μου.
Ας γράψουν και άλλα άτομα που έχουν το ίδιο όχημα τις δικές τους παρατηρήσεις για να δούμε και αν υπάρχει σύγκλιση απόψεων.
-
-
Καλημέρα Migior, πολύ σωστά τα γράφεις και θα συμφωνήσω για τα υπέρ/κατά που αναφέρεις. Εγώ έχω το 1.5 diesel 102hp με το 6τάχυτο κιβώτιο και μετά από 23χιλ χλμ είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Όσον αφορά το πεντάλ του φρένου να σου πώ την αλήθεια δεν έχω παρατηρήσει να έχει οριζόντιο τζόγο,θα το κοιτάξω όμως προσεκτικότερα. Για τον ήχο του 3κίλυνδρου δεν μπορώ να εκφέρεω άποψη αλλά καθώς και στο diesel ακούγεται αρκετά και ο κινητήρας αλλά υπάρχει και θόρυβος κύλισης στην καμπίνα νομίζω πως συνολικά δεν έχει προσεχθεί η ηχομόνωση.
Επίσης κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά φαρδιά η πίσω κολώνα και περιορίζει την ορατότητα.
Κατά τα άλλα super!
-
migior ευχαριστούμε πολύ! Από εμένα, που περιμένω το δικό μου στην καλύτερη τον Μάιο, μια παρατήρηση και μια ερώτηση:
--δε θεωρώ ότι το αυτοκίνητο για το μέγεθος/κατηγορία του είναι ελαφρύ. Ενδεικτικά, το δικό μου 1.2 130 ΑΤ είναι σχεδόν 1300 κιλά!
--λόγω του ότι το όχημα 'δένεται' από χέρια και όχι μηχανήματα
--πως το γνωρίζεις αυτό;
-
migior ευχαριστούμε πολύ! Από εμένα, που περιμένω το δικό μου στην καλύτερη τον Μάιο, μια παρατήρηση και μια ερώτηση:
--δε θεωρώ ότι το αυτοκίνητο για το μέγεθος/κατηγορία του είναι ελαφρύ. Ενδεικτικά, το δικό μου 1.2 130 ΑΤ είναι σχεδόν 1300 κιλά!
--λόγω του ότι το όχημα 'δένεται' από χέρια και όχι μηχανήματα
--πως το γνωρίζεις αυτό;
Πιθανότατα στη δική σου περίπτωση συντελεί το αυτόματο κιβώτιο στην αύξηση του βάρους. Αν δεν κάνω λάθος το βάρος χωρίς οδηγό του οχήματος στην έκδοση Exclusive με Manual κιβώτιο είναι 1170 κιλά. Νομίζω είναι αρκετά ΟΚ αν κοιτάξεις και τα βάρυ των οχημάτων αυτής της κατηγορίας σε άλλες εταιρίες.
Επίσης, και πάλι έχω ως γνώμονα το προηγούμενό μου όχημα το οποίο λόγω υπερπλούσιου εξοπλισμού ήταν στα 1500+ κιλά και του φαινόταν. Οπότε το Crossland στα δικά μου χέρια/μάτια μοιάζει πούπουλο.
Αναφορικά με το δέσιμο, πριν το κλείσω είχα συζήτηση με 2 πωλητές από διαφορετικές αντιπροσωπείες επί του ζητήματος γιατί το δικό μου το μάτι έπεσε απευθείας σε αυτές τις 'ανορθογραφίες' και η απάντηση και των 2 ήταν αυτή ακριβώς.
Δε γνωρίζω το λόγο αυτής της επιλογής να είμαι ειλικρινής γιατί εκ του αποτελέσματος μάλλον λάθος μοιάζει ως προς το κομμάτι της ομοιομορφίας. Δεν ξέρω αν οφελεί κάπου αλλού αλλά δυστυχώς εγώ αυτό που μπορώ να δω σχολιάζω...
Opel Crossland X