-
Ευχαριστώ, παιδιά, για τις συμβουλές σας. Η αλήθεια είναι ότι η χρήση του αυτοκινήτου θα είναι 80% στην πόλη, η μίνιμουμ διαδρομή που θα κάνει καθημερινά θα είναι 30 χλμ, με τη μισή μέσα σε ψιλό-κίνηση και την άλλη μισή θα πηγαίνει αέρα (60-70χλμ/ώρα), δεν ξέρω αν με βολεύει το πετρέλαιο, φοβάμαι μη μου δημιουργήσει πρόβλημα.
-
Έχω το ίδιο αμάξι 12 μήνες. Δεν έχω πολλά χιλιόμετρα. Δεν έχω πρόβλημα με τις ταχύτητες, μπαίνουν κανονικά. Δεν έχω δει διαφορά σε αυτούς τους 12 μήνες.
Σου το κάνει όταν είσαι σταματημένος ή όταν κινείσαι;
Σε αυτοκίνητο που κινείται, πρώτη (και μερικές φορές και δευτέρα) δεν μπαίνουν άνετα όταν κατεβάζεις ενώ κινείσαι με αρκετά μεγάλη ταχύτητα (προστασία ασφαλείας). Αν μειώσεις ταχύτητα, μπαίνει. Το έχουν αρκετά αυτοκίνητα αρκετών κατασκευαστών.
Σου το κάνει πάντα; Αν όχι πάντα, σου το κάνει όταν είσαι στο ίδιο σημείο (πχ στην ίδια στροφή, ίδια ανηφόρα κλπ); Άλλαξες περιοχές που συνήθως κινείσαι αυτούς τους 10 μήνες;
Αν είσαι σταματημένος και δεν μπαίνει η πρώτη, άσε τον συμπλέκτη (με νεκρά), ξαναπάτα τον και δοκίμασε πάλι.
Γενικά, σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο: μην το σπρώχνεις με περισσότερη δύναμη αν δεν θέλει να πάει. Συνήθως αφήνοντας συμπλέκτη σε νεκρά και ξαναπροσπαθώντας μπαίνει πλέον άνετα.
Στα κατεβάσματα δεν έχει πρόβλημα. Μια μικρή δυσκολία στο να μπει η 1η όταν είναι σταματημένο (όχι ότι δε μπαίνει, αλλά όχι τελείως χαλαρά όπως πριν) και από 1η για 2η αρκετές φορές δεν κουμπώνει κατευθείαν αέρα, αλλά 'νιωθω' την αλλαγή των γραναζιών στο χέρι μου, και αυτό όχι πάντα. Αυτό με παραξενεύει, πως γίνεται να μην το κάνει συνέχεια...Εννοώ αν είχε κάποιο θέμα δεν θα το έκανε συνέχεια;
Πάντως, μιας και έχεις το ίδιο 1.2/130hp, να σε ρωτήσω και κάτι άλλο: κατά την κύλιση του αυτοκινήτου ακούγεται ένα μικρό βουητό το οποίο αλλες φορές είναι πιο έντονο και άλλες ελάχιστο, αναλόγως το δρόμο. Στην όπελ μου είπανε ότι πιθανόν είναι από τα λάστιχα. Βέβαια τους είπα ότι δεν το ακουγα απο την αρχή, και μου ειπανε ότι τωρα έχουν πατήσει καλά τα λάστιχα... Εμένα φοράει τα bridgestone Turanza (215/50/17). Μήπως έχεις παρατηρησει κι εσυ κάτι αντίστοιχο; Ποιο έντονο το ακουω κάποιες φορές γύρω στα 50-60km/h.
-
Πάντως, μιας και έχεις το ίδιο 1.2/130hp, να σε ρωτήσω και κάτι άλλο: κατά την κύλιση του αυτοκινήτου ακούγεται ένα μικρό βουητό το οποίο αλλες φορές είναι πιο έντονο και άλλες ελάχιστο, αναλόγως το δρόμο. Στην όπελ μου είπανε ότι πιθανόν είναι από τα λάστιχα. Βέβαια τους είπα ότι δεν το ακουγα απο την αρχή, και μου ειπανε ότι τωρα έχουν πατήσει καλά τα λάστιχα... Εμένα φοράει τα bridgestone Turanza (215/50/17). Μήπως έχεις παρατηρησει κι εσυ κάτι αντίστοιχο; Ποιο έντονο το ακουω κάποιες φορές γύρω στα 50-60km/h.
Ναι, το φύσημα που ακούγεται σε ορισμένους τύπους οδοστρώματος είναι από τα λάστιχα. Τα ίδια λάστιχα φοράει και το δικό μου. Δες τι έγραψα στο post #100:
https://forum.4troxoi.gr/comment/3309601#comment-3309601
Εμένα μου φάνηκε ότι όταν τα λάστιχα πάτησαν καλά, μειώθηκε. Βάζω 36 psi στα λάστιχα (επιλογή eco, σύμφωνα με το πινακάκι στην πόρτα του οδηγού) από την αρχή. Δες αν αυτό σου αλλάζει τα πράγματα (πχ μπορεί στην αρχή να είχε άλλες πιέσεις στα ελαστικά).
Για το κιβώτιο: οδηγείται το αυτοκίνητο από άλλον; Μήπως σε καμια αλλαγή το ζόρισε ή του 'φυγε ο συμπλέκτης ή κάτι και γι΄αυτό σου φαίνεται τώρα να σκαλώνει λίγο;
Πάντως η δική μου γνώμη είναι ότι πιθανόν να είναι εντύπωσή σου ότι στην αρχή ήταν λίγο διαφορετικός ο ήχος ή το κιβώτιο, γιατί ενδεχομένως είχες την προσοχή σου στραμμένη αλλού.
-
Ευχαριστώ, παιδιά, για τις συμβουλές σας. Η αλήθεια είναι ότι η χρήση του αυτοκινήτου θα είναι 80% στην πόλη, η μίνιμουμ διαδρομή που θα κάνει καθημερινά θα είναι 30 χλμ, με τη μισή μέσα σε ψιλό-κίνηση και την άλλη μισή θα πηγαίνει αέρα (60-70χλμ/ώρα), δεν ξέρω αν με βολεύει το πετρέλαιο, φοβάμαι μη μου δημιουργήσει πρόβλημα.
Καλοτάξιδο το νέο σου diesel!
Η χρήση που περιγράφεις (80% πόλη με το μισό όμως μόνο σε κίνηση) είναι μια χαρά και δεν θα πρέπει να σε προβληματίζει το diesel, αφού στην ουσία το 60% της χρήσης σου θα είναι σε ανοιχτό δρόμο. Επιπλέον με 20.000 Km το χρόνο, θα αποσβέσεις τα 600 Ευρώ της διαφοράς πριν καν βγει ο χρόνος και μετά θα γράφεις κέρδος.
-
vagvio wrote:
Ναι, το φύσημα που ακούγεται σε ορισμένους τύπους οδοστρώματος είναι από τα λάστιχα. Τα ίδια λάστιχα φοράει και το δικό μου. Δες τι έγραψα στο post #100:
https://forum.4troxoi.gr/comment/3309601#comment-3309601
Εμένα μου φάνηκε ότι όταν τα λάστιχα πάτησαν καλά, μειώθηκε. Βάζω 36 psi στα λάστιχα (επιλογή eco, σύμφωνα με το πινακάκι στην πόρτα του οδηγού) από την αρχή. Δες αν αυτό σου αλλάζει τα πράγματα (πχ μπορεί στην αρχή να είχε άλλες πιέσεις στα ελαστικά).
Για το κιβώτιο: οδηγείται το αυτοκίνητο από άλλον; Μήπως σε καμια αλλαγή το ζόρισε ή του 'φυγε ο συμπλέκτης ή κάτι και γι΄αυτό σου φαίνεται τώρα να σκαλώνει λίγο;
Πάντως η δική μου γνώμη είναι ότι πιθανόν να είναι εντύπωσή σου ότι στην αρχή ήταν λίγο διαφορετικός ο ήχος ή το κιβώτιο, γιατί ενδεχομένως είχες την προσοχή σου στραμμένη αλλού.
Για το τον ήχο από τα λαστιχα πιθανά να μην το είχα προσέξει στην αρχή...Αλλά το θέμα με τις ταχύτητες σίγουρα δεν είναι η ιδέα μου. Υπάρχει διαφορά σε σχέση με πριν. Δεν το οδηγαει αλλος το αμαξι και γενικα ειμαι πολυ προσεκτικος στις αλλαγες, όπως και στο να μην παταω το συμπλεκτη καθολου παρα μονο για αλλαγη ταχύτητας κλπ
-
vilfer wrote:
Καλοτάξιδο το νέο σου diesel!
Η χρήση που περιγράφεις (80% πόλη με το μισό όμως μόνο σε κίνηση) είναι μια χαρά και δεν θα πρέπει να σε προβληματίζει το diesel, αφού στην ουσία το 60% της χρήσης σου θα είναι σε ανοιχτό δρόμο. Επιπλέον με 20.000 Km το χρόνο, θα αποσβέσεις τα 600 Ευρώ της διαφοράς πριν καν βγει ο χρόνος και μετά θα γράφεις κέρδος.
Έτσι όπως τα λες, αυτόματο με μετατροπέα ροπής (σωστά?) και οικονομικό diesel (με αρκετή δύναμη και ροπή αν τα θυμάμαι καλά) σε αυτή την τιμή, δεν είναι καθόλου άσχημα.
-
Crossland X 1.2Τ 130hp βενζίνη ΜΥ2019 πήγε για πρώτο σέρβις πριν κάποιες εβδομάδες. Στο σέρβις μου είπαν ότι το πιάνει μια τεχνική καμπάνια (ανάκληση) για να τοποθετηθεί μια τάπα που λείπει από κάπου. Μου είπαν ότι θα έκαναν παραγγελία το ανταλλακτικό και θα με ενημερώσουν να περάσω να το βάλουν. Σε επίμονες ερωτήσεις δεν μου έλεγαν τι τάπα ούτε μου έδειξαν από πού λείπει. Μόνο να μην ανησυχώ.
Έχουν περάσει κάποιες εβδομάδες και το ανταλλακτικό ακόμα έρχεται. Δεν θα σχολιάσω τη συμπεριφορά του σερβις (που και από άλλα συμβάντα στην ίδια επίσκεψη αποδείχτηκε εντελώς αναξιόπιστο).
Υπάρχει άλλος με αντιστοιχό αυτοκίνητο που τον έπιασε η εν λόγω καμπάνια να μας πει τι ακριβώς τάπα ήταν αυτή, από πού έλειπε και πόσο καιρό έκαναν να του αποκαταστήσουν το πρόβλημα;
-
Crossland X 1.2Τ 130hp βενζίνη ΜΥ2019 πήγε για πρώτο σέρβις πριν κάποιες εβδομάδες. Στο σέρβις μου είπαν ότι το πιάνει μια τεχνική καμπάνια (ανάκληση) για να τοποθετηθεί μια τάπα που λείπει από κάπου. Μου είπαν ότι θα έκαναν παραγγελία το ανταλλακτικό και θα με ενημερώσουν να περάσω να το βάλουν. Σε επίμονες ερωτήσεις δεν μου έλεγαν τι τάπα ούτε μου έδειξαν από πού λείπει. Μόνο να μην ανησυχώ.
Έχουν περάσει κάποιες εβδομάδες και το ανταλλακτικό ακόμα έρχεται. Δεν θα σχολιάσω τη συμπεριφορά του σερβις (που και από άλλα συμβάντα στην ίδια επίσκεψη αποδείχτηκε εντελώς αναξιόπιστο).
Υπάρχει άλλος με αντιστοιχό αυτοκίνητο που τον έπιασε η εν λόγω καμπάνια να μας πει τι ακριβώς τάπα ήταν αυτή, από πού έλειπε και πόσο καιρό έκαναν να του αποκαταστήσουν το πρόβλημα;
Αν επιτρέπεται, σε ποιο κατάστημα; Γιατί επίκειται το πρώτο σερβίς για το ίδιο όχημα ενός φίλου.
-
Είναι στο λεκανοπέδιο, δυτικά.
-
Μπορεί να μην είναι τάπα από δοχείο, αλλά τάπα τύπου καλύμματος ή τάπα κάποιου παξιμαδιού ή τάπα για τρύπα. Και υποψιάζομαι ότι μπορεί να τοποθετείται κάτω από το αυτοκίνητο σε σημείο ακάλυπτο.
-
Σίγουρα δεν είναι από δοχείο. Τέλος πάντων, αν κάποιος άλλος ξέρει επειδή και το δικό του το έπιασε η συγκεκριμένη ενέργεια, ας μας πει. Θα ενημερώσω κι εγώ αν και όταν ειδοποιηθω και πάω για την αποκατάσταση.
-
Ακόμα περιμένω την τάπα.
Στο μεταξύ, το Crossland X μου μάλλον χρειάζεται ευθυγράμμιση, γιατί όταν το βγάζω εθνική σαν να αισθάνομαι ότι τραβάει λίγο αριστερά όταν αφήνω το τιμόνι σε ευθύ και οριζόντιο δρόμο (κάθε λίγα δευτερόλεπτα θέλει μικρή διόρθωση προς τα δεξιά).
Το αμάξι είναι ενός έτους και έχει λίγα χιλιόμετρα (7κ) τα περισσότερα εντός πόλης (για αυτό και δεν το αποφάσισα μέχρι τώρα να το πάω). Ήταν έτσι από την αρχή, αλλά λόγω καινούριου αυτοκινήτου και ότι δεν το έβγαζα συχνά εθνική, δεν το είχα συνδυάσει ότι μπορεί καινούριο αμάξι να θέλει ευθυγράμμιση.
Η ερώτηση είναι: αν το πάω στην opel θα πρέπει να μου το κάνουν δωρεάν (πχ μέσω εγγύησης) ή να με χρεώσουν; Άλλος με αντίστοιχη εμπειρία;
-
Πριν πολλά πολλά χρόνια, όταν είχα αγοράσει το τελευταίο Starlet TTE (με το οποίο κόντεψα να σκοτωθώ αργότερα σε τροχαίο που μου έχει αφήσει κουσούρια), είχαν τόσο πειραγμένες (και λάθος) κάστερ-κάμπερ κλπ. που στα 5-6 χιλ. χλμ. τα λάστιχα είχαν φαγωθεί μονόπατα. Στην αντιπροσωπεία πουλούσαν τρελίτσα κι αδιαφορία.
Χρειάστηκε ένα καλογραμμένο email στα κεντρικά της ΤΟΥΟΤΑ, (τότε αυτό ήταν καινοτομία) και οι ίδιοι αδιάφοροι με κάλεσαν προσωπικά για να με 'παρακαλέσουν να περάσω από κει να αλλάξω τα λάστιχα και να γίνει σωστή ευθυγράμμιση - και βάψιμο κάποιων επιφανειών-, όποτε θέλω'...
-
Χεχεχ!
Λοιπόν, πήγα μια βόλτα σε μερικά εξουσιοδοτημένα. Τα 2 ήθελαν ραντεβού και 40 ευρώ.
Στο τρίτο (που το άφησα τελευταίο γιατί ήταν στο δρόμο μου προς τη δουλειά), παρόλο που πήγα χωρίς ραντεβού, ασχολήθηκαν αμέσως: το πήγαμε βόλτα (περίπου 30-40 λεπτά), και μετά αφού είδε κι αυτός ότι υπάρχει μικρό μεν αλλά αισθητό στις ταχύτητες πάνω από 100χμ/ω τράβηγμα προς τα αριστερά, το βάλαμε για ευθυγράμμιση. Το πήγαμε μαζί στον συνεργαζόμενο με την αντιπροσωπεία ζαντολαστιχά που έχει την ευθυγράμμιση, την εμπειρία και φυσικά τα νούμερα του κατασκευαστή.
Πράγματι ήταν ελάχιστα εκτός ορίων κατασκευαστή και οι δύο μπροστινοί τροχοί, αν και η συνολική σύγκλιση ήταν εντός ορίων. Ήταν και ασύμμετροι: ο ένας λίγο πάνω από το μέγιστο όριο (θετικό), δηλαδή σε σύγκλιση, και ο άλλος λίγο κάτω από το ελάχιστο όριο (αρνητικό), δηλαδή σε απόκλιση.
Το έφεραν στα ίσια του, το πήγα μια βόλτα πάλι εθνική και τώρα πάει πλέον σαν τρένο σε ράγες.
Κόστος, ό,τι πήρε ο ζαντολαστιχάς από τον εξουσιοδοτημένο με τη μεταξύ τους συμφωνία (15 euro).
-
Ωραίος dtzgr!
Πιστεύω πως είναι καλό να λέμε και το service εξουσιοδοτημένο ή μη που δείχνει διάθεση για εξυπηρέτηση,αναγνωρίζει τα προβλήματα και ψάχνει για λύση τους. Σπανίζουν στο είδος τους και θα βοηθηθεί πολύς κόσμος να γλιτώσει χρόνο και χρήμα (κι ίσως έτσι ανταγωνιστικά,βελτιωθούν κι οι υπόλοιποι αντιπρόσωποι-συνεργεία).
-
Τσέκαρε πρώτα τον αέρα στα λάστιχα
-
Λοιπόν, η τάπα της ανάκλησης ήταν ένα καπάκι πάνω στο κέλυφος του θερμοστάτη ψυκτικού του κινητήρα. Η οδηγία έλεγε να δουν αν η έκδοση είναι σωστή (έπρεπε να έχει τον αριθμό 2 πάνω στις πληροφορίες του θερμοστάτη). Αν όχι, να αλλαχτεί το μπλε καπάκι που είχε με καινούριο μαύρο.
Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτή η τάπα. Ίσως για εξαέρωση;
-
-
...Την οποία παρήγγειλα σήμερα. **1.2 130hp Αυτόματο, edition 2020, χρώμα Nautic Blue (μεταλλικό χωρίς έξτρα χρέωση) με οροφή στο χρώμα του αμαξώματος, **με έξτρα 1) Πακέτο Ασφάλειας (Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού, Σύστημα Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης, Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης & Ανίχνευση Πεζών) 2) Εργοστασιακό συναγερμό 3) Ατσάλινη ρεζέρβα 16' 4) Park & Go Pack II (Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, Προειδοποίηση τυφλού σημείου, Προηγμένο σύστημα παρκαρίσματος, Κάμερα οπισθοπορείας)
Τελική τιμή με προωθητική ενέργεια 20.200€, παράδοση Μάϊο
-
Ernest wrote:
..Την οποία παρήγγειλα σήμερα. **1.2 130hp Αυτόματο, edition 2020, χρώμα Nautic Blue (μεταλλικό χωρίς έξτρα χρέωση) με οροφή στο χρώμα του αμαξώματος, **με έξτρα 1) Πακέτο Ασφάλειας (Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού, Σύστημα Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης, Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης & Ανίχνευση Πεζών) 2) Εργοστασιακό συναγερμό 3) Ατσάλινη ρεζέρβα 16' 4) Park & Go Pack II (Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, Προειδοποίηση τυφλού σημείου, Προηγμένο σύστημα παρκαρίσματος, Κάμερα οπισθοπορείας)
Τελική τιμή με προωθητική ενέργεια 20.200€, παράδοση Μάϊο
Με γεια φιλε! Καλοτάξιδο. Τιμη - σχεδον τσάμπα. Ξεπουλαει η Opel; τι γινεται;!
Το προηγμενο συστημα παρκαρισματος τι κανει;
Η ιδια εκδοση σε πετρελαιο ποσο εκανε, θυμασαι;
Opel Crossland X