-
Σήμερα 'έπεσα' πάνω του ... και καθόμουν και έψαχνα να δω ποιο μοντέλο Opel είναι. Όταν είδα ότι είναι το crossland απογοητεύτηκα. Σε τίποτα δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι crossover. Νόμιζα πως ήταν νέο πολυμορφικό, κάτι σαν νέο Meriva.
Το μικρό του πλάτος χτυπάει άσχημα στο μάτι, ειδικά με το ύψος που έχει. Θεωρητικά δεν θα είναι και ιδιαίτερα άνετο μέσα, αν κρίνω από τους δύο άντρες που καθόντουσαν μπροστά.
Η πίσω σχεδίαση δεν μου άρεσε. Στο σημείο με τα φώτα. Όταν το είδα από την πλαϊνή πλευρά κάτι δεν πήγαινε καλά στο τελείωμα πίσω. Μπροστά φωνάζει ότι είναι Opel, αλλά πολύ χαμηλωμένο μπροστά.
-
Mέσα είναι πολύ άνετο σε χώρους . Τα θέματα με την εξωτερική εμφάνιση τα έχει . Μέσα είναι ωραίο .
-
Εξωτερικά μοιάζει με πρησμένο Meriva. Εσωτερικά είναι ίδιο το astra, που είναι ίδιο με το mokka, που είναι ίδιο με το grandland..
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Mέσα είναι πολύ άνετο σε χώρους . Τα θέματα με την εξωτερική εμφάνιση τα έχει . Μέσα είναι ωραίο .Εγώ πάλι που το είδα παρκαρισμένο ομολογώ ότι μου φάνηκε ΜΙΚΡΟ!
Μπορεί να κάνω και λάθος... -
Εχει ένα θέμα που φαίνεται χαμηλό , αλλά τελικά και αυτό και το μεγάλο είναι χαμηλών τόνων ιδιαίτερα σε σχέση με τα αδελφάκια τους . Αλλά οι χώροι μέσα είναι πολύ καλοί για το μέγεθος του και άνετοι .
Εγώ μόνο έχω ένα θεματάκι με την στήριξη κάτω από τα γόνατα , αλλά με 1,94 ύψος δεν είμαι μέτρο σύγκρισης ...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εχει ένα θέμα που φαίνεται χαμηλό , αλλά τελικά και αυτό και το μεγάλο είναι χαμηλών τόνων ιδιαίτερα σε σχέση με τα αδελφάκια τους . Αλλά οι χώροι μέσα είναι πολύ καλοί για το μέγεθος του και άνετοι .Εγώ μόνο έχω ένα θεματάκι με την στήριξη κάτω από τα γόνατα , αλλά με 1,94 ύψος δεν είμαι μέτρο σύγκρισης ...
αφού μπήκες μέσα και το είδες προσεκτικά ξέρεις καλύτερα
και εγώ (1.96) συνήθως έχω θέμα με το ότι βρίσκουν τα γόνατά μου σε μέρη της κονσόλας, αν το αμάξι δεν είναι πραγματικά ευρύχωρο -
Δεν βρήκα στην κονσόλα . Τα καθίσματα μου φάνηκαν κοντά .
-
Ξυπνάω λίγο το θέμα του crossland καθώς το είδα από κοντά και μου άρεσε αρκετά,επίσης έχει και αρκετά ποιοτικό εσωτερικό σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας,στο δρόμο δεν το έχω δει να κυκλοφορεί,το έχει κάποιος συνφορουμιτης να μας πει τις εντυπώσεις του?
-
Εγώ έχω δει κάποια στο δρόμο εδώ κι εκεί.
-
Νέος κινητήρας diesel για το Crossland με τα νέα πρότυπα euro6d temp.
https://www.newsauto.gr/offers/stin-ell ... -ps-times/
Ωραίο το αυτοκινητάκι αλλά δεν βλέπω ούτε ενδιαφέρον στο forum ούτε το βλέπω να πολυκυκλοφορεί.
Από κοντά που το είδα μου φάνηκε πολύ ποιοτικότερο μέσα σε σχέση με τα υπόλοιπα B-Crossovers. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εχει ένα θέμα που φαίνεται χαμηλό , αλλά τελικά και αυτό και το μεγάλο είναι χαμηλών τόνων ιδιαίτερα σε σχέση με τα αδελφάκια τους . Αλλά οι χώροι μέσα είναι πολύ καλοί για το μέγεθος του και άνετοι .
Εγώ μόνο έχω ένα θεματάκι με την στήριξη κάτω από τα γόνατα , αλλά με 1,94 ύψος δεν είμαι μέτρο σύγκρισης ...
αφού μπήκες μέσα και το είδες προσεκτικά ξέρεις καλύτερα
και εγώ (1.96) συνήθως έχω θέμα με το ότι βρίσκουν τα γόνατά μου σε μέρη της κονσόλας, αν το αμάξι δεν είναι πραγματικά ευρύχωροτυχαια διάβασα ένα τύπου τεστ-συνύπαρξη με το ένα λόγω αυτοκίνητο από τον Κώστα Βαϊμακη( αθλητικογράφος προς lifestyle) ο οποίος πλησιάζει τα δυο μέτρα, και έγραφε πολύ καλά λόγια για χώρους-ευρυχωρία ως προς εκείνον! Αν θες ψαξτο να το διαβάσεις
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Για το Grandland έλεγε.
-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
Για το Grandland έλεγε.σωστα!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πλέον στο μοντέλο 2019 (ΜΥ2019) έρχεται και με κινητήρα 1.2l 130 PS βενζίνη χειροκίνητο κιβώτιο. Παίζει να πήρα το πρώτο που ήρθε στην Ελλάδα (το αυτοκίνητο είναι μοντέλο 2019, και έφτασε Ελλάδα τέλος Σεπτεμβρίου οπότε και το έκλεισα -- το παρέλαβα μέσα Οκτωβρίου).
Το αυτοκίνητο μέχρι τώρα πάει άριστα. Ο κινητήρας τραβάει άνετα και το lag του turbo είναι ελάχιστο (πρέπει να το παρατηρήσεις με προσοχή για να το προσέξεις). Στην τιμή που δίνεται το x-clusive δεν βρήκα άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία που να έχει τόσο πλήρη εργοστασιακό εξοπλισμό σε θέματα ασφαλείας (προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών, αυτόματο φρενάρισμα, αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας πανοραμική, αναγνώριση ορίων ταχύτητας από τα σήματα κυκλοφορίας στο δρόμο, επιτήρηση τυφλού σημείου με οπτική ειδοποίηση στους καθρέπτες, ειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, 5 αστέρια στο EURONCAP και best in class με το που βγήκε το 2017 που ελέχθηκε ΧΩΡΙΣ τα προαναφερόμενα συστήματα, επομένως με αυτά η ασφάλεια ανεβαίνει ακόμα πιο πάνω).
Οι χώροι του είναι επαρκέστατοι. Συρόμενα πίσω καθίσματα.
Περιλαμβάνεται εργοστασιακό Navi στην οθόνη 8' του οποίου οι οδηγίες φαίνονται και στο ταμπλό των οργάνων (εκτός από την κεντρική οθόνη, πχ στην περίπτωση που το έχεις γυρίσει σε ρυθμίσεις κλιματιστικού ή ηχοσύστημα κλπ) με χάρτες των οποίων η αναβάθμιση είναι δωρεάν (τουλάχιστο μέχρι τώρα που μιλάμε) κάθε τρίμηνο και μπορείς να την κάνεις μόνος σου (κατεβάζοντας τους τελευταίους χάρτες από την οπελ και περνώντας τους με φλασακι). Ελπίζω να μην αλλάξει αυτό!
Βάζω κι εδώ κάποια στοιχεία για τις εκπομπές και τις καταναλώσεις (τις είχα βάλει σε άλλο τοπικ, αλλά τις βάζω κι εδώ για να υπάρχουν):
Μοντέλο '19 (μετρημένο κατά WLTP):
Τιμές WLTP:
Κατανάλωση μεικτού (δεν υπάρχουν καταναλώσεις εντός/εκτός/μεικτού, μετριέται μόνο σε μεικτό): 6,3-6,9 (σχεδόν τόσο δίνει και στην πράξη )
CO2: 142-154Τιμές NEDC (με μετατροπή):
Κατανάλωση εντός: 6,2
Κατανάλωση εκτός: 4,6
Κατανάλωση μεικτό: 5,1
CO2: 117Παρατηρήσεις:
- Οι τιμές WLTP είναι πολύ πιο κοντά στις πραγματικές, τουλάχιστο σε ό,τι αφορα στην κατανάλωση (περίπου 7 βλέπω σε μεικτό κύκλο).
- Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν δίνει τις τιμές WLTP παρά μόνο το 117 (NEDC με μετατροπή από WLTP). Αυτό είναι νόμιμο, δεδομένου ότι τα WLTP στοιχεία είναι υποχρεωτικό να αναφέρονται μόνο από 1/1/2019.
- Η γερμανική αντιπροσωπεία δίνει όλες τις τιμές.
- Η άδεια κυκλοφορίας αναφέρει για τα καυσαέρια την τιμή NEDC με μετατροπή από WLTP, δηλαδή το 117.
-
Να το χαρείς με Υγεία!
Ο κινητήρας είναι εξαιρετικός (έχω οδηγήσει τον 110αρι στο C3 Aircross και με είχε εντυπωσιάσει).
Η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ καλό εξοπλισμό και επίσης δέχεται πάρα πολλά έξτρα, όπως φώτα LED που δεν δέχονται τα ομόσταυλα Aircross & 2008. Είναι πάρα πολύ καλή περίπτωση αυτοκινήτου, σε καλή τιμή και με πολύ καλούς χώρους για την κατηγορία και το εξαιρετικό 6αρι αυτόματο της Aisin. Θέλω να το οδηγήσω.
Για πές, τι χρώμα το πήρες? Σου έκαναν κάποια έκπτωση?
-
Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα σε αυτόματο πετρέλαιο. Τι είδους σασμάν φοράει; από κατανάλωση πως παει; σκέφτομαι να πάω για test drive
-
Ο χρήστης abi έγραψε:
Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα σε αυτόματο πετρέλαιο. Τι είδους σασμάν φοράει; από κατανάλωση πως παει; σκέφτομαι να πάω για test driveΦοράει το κλασσικό 6αρι της Aisin (όπως Citroen, Peugeot, Mini κλπ.) με μετατροπέα ροπής. Κατανάλωση δεν έχω ιδέα, αλλά πιστεύω ότι είναι αρκετά χαμηλά, αφού ο diesel του PSA είναι φειδωλός. Αυτόματο σε test drive δεν ξέρω εάν υπάρχει....εάν βρείς πες μου και εμένα, γιατί στον Σφακιανάκη στο Μαρούσι που ρώτησα μου είπαν ότι δεν υπάρχει.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Να το χαρείς με Υγεία!Ο κινητήρας είναι εξαιρετικός (έχω οδηγήσει τον 110αρι στο C3 Aircross και με είχε εντυπωσιάσει).
Η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ καλό εξοπλισμό και επίσης δέχεται πάρα πολλά έξτρα, όπως φώτα LED που δεν δέχονται τα ομόσταυλα Aircross & 2008. Είναι πάρα πολύ καλή περίπτωση αυτοκινήτου, σε καλή τιμή και με πολύ καλούς χώρους για την κατηγορία και το εξαιρετικό 6αρι αυτόματο της Aisin. Θέλω να το οδηγήσω.
Για πές, τι χρώμα το πήρες? Σου έκαναν κάποια έκπτωση?
Ευχαριστώ!
Έψαχνα Β-SUV η μικρό C-SUV για κύριο αυτοκίνητο της οικογένειας, με ενδιέφεραν κυρίως οι χώροι και τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού και επίσης οι επιδόσεις του κινητήρα, navigation και διζωνικος κλιματισμός (σε αυτά τα τελευταία μπορούσα να κάνω και έκπτωση). Το να ήταν ετοιμοπαραδοτο μου ήταν μεγάλο συν γιατί όταν βάζω μετρητά θέλω άμεση παραλαβή (προσωπικό αυτό, αλλά έτσι προτιμώ).Πήρα το 1.2l 130PS στην έκδοση x-clusive με μονα εξτρα 170ευρω για τη μαύρη μεταλλική οροφή στη διχρωμια και 70 ευρώ μια κανονική ρεζέρβα (έρχεται με Κιτ επισκευής). Η εκδοση αυτη έχει όλα τα παραπάνω. Το πήρα σε διχρωμια, λευκό σώμα με οροφή σε μαύρο μεταλλικό. Μέσα στον Σεπτέμβριο έτρεχε προωθητικό πρόγραμμα 'φέρε ότι τσουλαει' και μαζι με μια εξτρα εκπτωση για αμεση εξοφληση μετρητα (χωρίς χρηματοδοτηση) πήρα συνολική έκπτωση 1400 ευρώ κάτω από την τιμή καταλόγου.
-
Είναι πολύ καλό αμάξι . Καλοτάξιδο να είναι .
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
...εάν βρείς πες μου και εμένα, γιατί στον Σφακιανάκη στο Μαρούσι που ρώτησα μου είπαν ότι δεν υπάρχει.
Μέχρι πριν 1.5 με 2 μήνες το test drive του Δρόμων στο Αιγάλεω ηταν ένα ΜΥ18 ή ΜΥ18.5 1.2l βενζίνη 110 ps ** αυτόματο**. Πάρτε τους κανένα τηλέφωνο να δείτε αν το έχουν ακόμα για να πάρετε μια ιδέα.
Opel Crossland X