-
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!
Ψάχνομαι για αγορά μεταχειρισμένου μέχρι 4000 ευρώ. Θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο! Θα το χρησιμοποιω 2-3 φορές την εβδομάδα για μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας (βραδινές έξοδοι κυρίως), 1-2 φορές τον μήνα για μεγαλύτερες αποστάσεις (max 2 ώρες απόσταση με ΕΟ) και τέλος για 3-4 ταξίδια τον χρόνο Αθήνα-Καβάλα. Ψάχνοντας/ρωτώντας δεξιά και αριστερά έχω καταλήξει στα Nissan Micra και Suzuki Swift ως τοπ επιλογές. Υπάρχει κάποια εμπειρία από τα συγκεκριμένα? Μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χρήματα που διαθέτω? Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ευχαρίστως να ακούσω τους πιο έμπειρους!
-
Ψάχνομαι για αγορά μεταχειρισμένου μέχρι 4000 ευρώ. Θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο! Θα το χρησιμοποιω 2-3 φορές την εβδομάδα για μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας (βραδινές έξοδοι κυρίως), 1-2 φορές τον μήνα για μεγαλύτερες αποστάσεις (max 2 ώρες απόσταση με ΕΟ) και τέλος για 3-4 ταξίδια τον χρόνο Αθήνα-Καβάλα. Ψάχνοντας/ρωτώντας δεξιά και αριστερά έχω καταλήξει στα Nissan Micra και Suzuki Swift ως τοπ επιλογές. Υπάρχει κάποια εμπειρία από τα συγκεκριμένα? Μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χρήματα που διαθέτω? Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ευχαρίστως να ακούσω τους πιο έμπειρους!
-
-
Θα προτιμούσα το swift.
Δεν το έχω ψάξει βέβαια στο budget σου τι ακριβώς μοντέλο παίρνεις από το καθένα.
Έχεις δει καθόλου?? -
Αν κοιταξεις swift να προτιμησεις αυτα που ειναι απο την Ιαπωνια και οχι απο Ουγγαρια. Εξαιρετικο και το micra σαν αξιοπιστια
-
Κανένα από τα δύο δεν το έχουν με το ταξίδια. Οικονομικοτερο το Swift με το θεομακρο κιβώτιο και σφιχτο σχετικά στήσιμο.
Νευρικό το Micra με κοντες σχέσεις αλλά θορυβωδες και πιο ατσαλο σε στήσιμο στον δρόμο. Τα περισσότερα μτχ 1.2 παίζει να είναι νοικιαρικα. Απεφυγε τα. Αν υπάρχει 1.4 είναι καλύτερο σε επιδόσεις, εξίσου θορυβωδες, κατανάλωση γύρω στο 7αρι με βαρύ πόδι αλλά και αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.Α! Και τα δύο είναι εξίσου τριζατα.
Θεωρώ το Micra πολύ πιο αξιόπιστο. -
Βρίσκω του '05 και του '06 σε αυτήν την τιμή.
Υπάρχουν πολλά Fiat Panda και Punto σε αυτές τις τιμές αλλά δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη...Mitsubishi Colt ή Honda Jazz ίσως?
Αντιλαμβάνομαι σαφώς οτι σε αυτά τα χρήματα οποιαδήποτε λύση θα είναι συμβιβαστική αλλά επειδή θα είναι και το πρώτο μου αυτοκίνητο δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις -
-
Κοίτα και το Ford Fiesta...είναι πάρα πολύ καλοστημένο (καλύτερο από Swift & Micra σε θέμα οδικής συμπεριφοράς).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Κοίτα και το Ford Fiesta...είναι πάρα πολύ καλοστημένο (καλύτερο από Swift & Micra σε θέμα οδικής συμπεριφοράς).+1, επίσης έχει πορτμπαγκάζ, τα άλλα δύο (ειδικά το swift) έχουν δείγμα. Ούτε σουπερμάρκετ δεκαπενθήμερου δεν χωράνε.
-
Συμφωνώ για το fiesta. Είναι καλύτερο, δεν ξέρω βέβαια από αξιοπιστία.
Για το Colt, από προσωπική εμπειρία, είναι απροβλημάτιστο, ο 1.300 καλός κινητήρας, οικονομικός, λίγο θορυβώδης μετά τα 120χλμ.
Έχω κάνει πολλά ταξίδια και κινείται άνετα.
Το μόνο πρόβλημα που βγάζει είναι στην πεταλούδα γκαζιού και είναι λίγο ακριβή η καινούργια.
Το δικό μου 110χιλ. χιλιόμετρα δεν έχει βγάλει κάτι. -
Επίσης, ξέχασα, δές και το Renault Clio 3ης γενιάς.
-
πριν 1+ χρόνο ήμουν και εγώ σε αναζήτηση έψαχνα ανάμεσα σε αυτά τα 2 αυτοκίνητα.
-Micra, για μέσα στην πόλη είναι το πιο βολικό απ'όσα έχω δοκιμάσει.το 1.4 είναι αρκετά σβέλτο επίσης αλλά μάλλον έχει πιο ψηλή κατανάλωση από τα υπόλοιπα.Το 1.2 λογικά είναι πολύ οικονομικό.Από αξιοπιστία επίσης είναι top.To θέμα που έχει είναι στα ταξίδια.Δεν έχει καλή ηχομόνωση και έχει θορυβώδη κινητήρα οπότε αν θες να κινηθείς με 110+ για πολλές ώρες προσωπικά το βρίσκω κουραστικό.-Swift, αυτά από Ουγγαρία(κεραία στο μπροστά μέρος) είχαν μερικά θεματάκια αξιοπιστίας ενώ τα γιαπωνέζικα όχι.Στο ταξίδι λογικά θα είναι πιο ξεκούραστο από το micra λόγω θεόμακρου κιβωτίου.Από μια μικρή δοκιμή που έκανα δεν με εντυπωσίασε πάντως.
-Colt.Και αυτό οικονομικό και πολύ αξιόπιστο.Εμένα δεν μου είχε φανεί θορυβώδες από τα 120 και πάνω(έχω κάνει αρκετά ταξίδια με αυτό),σε σχέση με το Micra αρκετά πιο ήσυχο θα έλεγα.Το μόνο που είχα παρατηρήσει και δεν μου άρεσε ότι το επηρέαζαν πολύ οι πλευρικοί άνεμοι στα ταξίδια.(μιλάω για το 5θυρο , δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για το 3θυρο).
επίσης σε αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να δεις και το yaris mk1 1.3 το οποίο είναι πολύ άνετο και αξιόπιστο.
ΥΓ. θα σου πρότεινα να κοιτάς κυρίως από ιδιώτες.
-
Ο χρήστης dimitrec έγραψε:
Κάποια που έχω βρεί:
http://www.car.gr/9252871-nissan-micra-1-2-80hp
http://www.car.gr/9259200-nissan-micra- ... crs-motorsπροσοχή στα πρώην ενοικιαζόμενα leasing κ.λ.π
Ψάξε λίγο παραπάνω στο car για 1ο χέρι και με βιβλίο service
-
Ο χρήστης timers έγραψε:
Το μόνο που είχα παρατηρήσει και δεν μου άρεσε ότι το επηρέαζαν πολύ οι πλευρικοί άνεμοι στα ταξίδια.(μιλάω για το 5θυρο , δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για το 3θυρο).Εγώ τρίθυρο έχω. Ισχύει, αλλά όσο και σε άλλα της κατηγορίας που έχω οδηγήσει.
Έχει σχετικά σφιχτή ανάρτηση και δεν είναι τόσο άσχημα.Κάτι που ξέχασα να πω είναι ότι το πίσω κάθισμα μετακινείται ολόκληρο μπρος-πίσω, κάτι που εμένα με βολεύει πάρα πολύ.
-
Αναμεσα σε ιαπωνικο swift και clio mk3 θα ημουν απ οτι αναφερθηκε. Το δευτερο μαλιστα το βρηκα σε καλο φιλο που το τσιμπησε δευτερο χερι και στις 150.000km περιπου εχει ζητησει μονο μια φλασιερα (1.2 16v). To swift ειναι ευχαριστο και ομορφουλι οποτε το προκρινω απεναντι στο παρομοιας φιλοσοφιας ασχημοπαπο micra και το colt που δε μου αρεσε καθολου η λειτουργια της αναρτησης και βγαζει 'κρυα' αισθηση στο εσωτερικο σαν αμαξι πολης. Το yaris μκ1 ειναι αμαξι περασμενης γενιας σε σχεση με ολα αυτα, τρωει γκολ απο τ αποδυτηρια.
-
Καλησπέρα και από εμένα. Κάτοχος Νισσάν Μίκρα 1.400 του 2004
Πρώτα απόλα να ξέρεις ότι τα καλά αυτοκίνητα φεύγουν αμέσως, ότι βλέπεις να πουλιέται καιρό έχει κάποιο θέμα, είτε τιμής είτε μη εμπορικότητας, αλλά κυρίως δεν θα είναι καλό.
Ότι πάρεις το πας σε εξουσιοδοτημένο για έλεγχο να στο μπριζώαει στον εγκέφαλο και να το σηκώσει και να το δει και ο φανοποιός. Έχει ένα κόστος στα 30-40 ευρώ αλλά αν σε ανδιαφέρει σοβαρά το συγκεκριμένο τότε αξίζει.
Πριν κάνεις αυτό, χτύπα τις πινακίδες σε ασφαλιστική να δεις αν έχει ζημιά και πόσο μεγάλη είναι. Πόσα αυτοκίνητα βρήκα και μου λέει ο φίλος μου από το κομπιούτερ που χτύπαγε τις πινακίδες, ότι είχαν άπειρα τρακαρίσματα.
Έψαχνα και εγώ πριν από δύο χρόνια αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία. Οδήγησα πάρα πολλά και είδα άπειρα απόλες τις μάρκες. Η γυναίκα είναι νέα οδηγός, οπότε ήθελε κάτι φτηνό και μικρό, αλλιώς θα έπαιζα πολύ διαφορετικά.
Έψαχνα μήνες και ήμουν πάνω από το Сar.gr συνέχεια. Είχα βάλει παραμετροποίηση των επιλογών μου και είχα κάνει πολλά bookmark με παραμετροποιήσεις σε συγκεριμένα μοντέλα.
ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ!
Παραλίγο να αγοράσω ένα Κόρσα ατρακάριστο 1400 του 2005, μου το κατέβασε στα 1700 ευρώ, γυναίκα πρώτο χέρι, το οδήγησα και ήθελε ψαλίδι και δισκόπλακες, αλλά μόλις το πήγα συνεργείο για έλεγχο ήθελε άλλα 2500 ευρώ (με ιμιτασιόν ανταλλακτικά!!!)
Το επόμενο που παραλίγο να αγοράσω ήταν ένα С3 του 2004 στα 2500, δεν το πήρα γιοτί δεν είχε ABS.
Πριν αγοράσω το Μίκρα μου είχε γίνει εθισμός το καθημερινό ψάξιμο, οδηγούσα καθημερινά σχεδόν καποιο αυτοκίνητο. Επειδή κινούμαι με μηχανάκι ήμουν ευέλικτος και αστραπιαίος στις αγγελίες, αλλά πολλές φορές με προλάβαινε αυτή η κ@λοφάρα και μάστιγα που λέγεται κοράκια και μαντράδες, γι' αυτό σου λέω μακριά από αυτούς. Από τη δεκαετία του 1970 όταν ήμουν μικρός τους έχω ζήσει και είχα τρελλαθεί και στο σπρώξιμο αφού έμεναν στο δρόμο.
Θα μου πεις αφού παίρνουν καλά μεταχειρισμένα πρώτο χέρι πως δεν έχουν καλά αυτοκίνητα? Φυσικά και ΟΧΙ αφού γυρίζουν χιλιόμετρα και ανεβάζουν και την τιμή αρκετά, οπότε το αμάξι μπορεί είναι καλό, αλλά........
Πάμε λοιπόν στο Μίκρα που αγόρασα.
Πρωί μπηκε η αγγελία, σε 3 λεπτά είχα ελέγξει πινακίδα, σε 40 λεπτά το είχα οδηγήσει και την επόμενη το πήγα στην αντιπροσωπεία όπου το έλεγξαν, δεν ήθελε, απολύτως τίποτα. δηλαδή ήταν το 1400 πρώτο χέρι του 2004 με 113.000 χιλιόμετρα σε ταξίδια σε αυτοκινητόδρομο κυρίως (πράγμα που διεπιστώθη από την οδήγηση και τον έλεγχο αργότερα), άβαφο με λιγες γρατζουνιές, το εσωτερικό του πολύ καλό. η πλούσια έκδοση που έβγαζε τότε και μέχρι σήμερα του έχω αλλάξει μόνο λάδια και φίλτρο και κουκούλα.
Σαν αυτοκίνητο για πόλη είναι τέλειο, αλλά δεν το χρησιμοποιώ στην πόλη, παρά μόνο για ταξίδια η ώρες χωρίς καθόλου κίνηση διότι έχω μηχανή. Έχει πολύ καλούς χώρους για το μεγεθός του, συρόμενο κάθισμα που μεγαλώνει το πορτμπαγκάζ. Το μεγάλο του ατού είναι το κοντό κιβώτιο, ο κινητήρας με καδένα και φυσικά η μεγάλη οικονομία στο καύσιμο και η αξιοπιστία.
Στο ταξίδι μετά τα 120 κάνει θόρυβο, δεν έχει και τίποτα φοβερά κρατήματα, αλλά συνήθεια είναι όλα.
Έχω κάνει ταξίδι με μέση ταχύτητα 110-120, αλλά και και μία φορά με ταχύτητες έως 190.,
Συμβουλή μου πάρε αυτό που θα είναι πρώτο χέρι και σε καλή κατάσταση από ιδιώτη με τους σχετικούς ελέγχους που προανέφερα, αλλιώς και θα μπλέξεις και θα πληρώσεις πάρα πολλά.
Γι' αυτό ίσως χρειαστεί να μεγαλώσεις λίγο τις επιλογές σου σε μοντέλα.
Και θέλει υπομονή και επιμονή.
(Πάντως προσωπικά μου έλειψε η αναζήτηση και η καθημερινές δοκιμές μεταχειρισμένων,είμαι σε στερητικό σύνδρομο . ) -
Επίσης να συμπληρώσω ότι αυτή η κατηγορία έχει πολλά κακομεταχειρισμένα νοικιάρικα από νησιά σε καρόδρομους, (ειδικα Μίκρα, Πάντα, C3, Χιουντάι, Σουζούκι, Κλιό, Κόρσα, Γιάρις, κυρίως 1100-1300 κυβικά) .
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα. Κάτοχος Νισσάν Μίκρα 1.400 του 2004
Πρώτα απόλα να ξέρεις ότι τα καλά αυτοκίνητα φεύγουν αμέσως, ότι βλέπεις να πουλιέται καιρό έχει κάποιο θέμα, είτε τιμής είτε μη εμπορικότητας, αλλά κυρίως δεν θα είναι καλό......
ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ!
.......Συμβουλή μου πάρε αυτό που θα είναι πρώτο χέρι και σε καλή κατάσταση από ιδιώτη με τους σχετικούς ελέγχους που προανέφερα, αλλιώς και θα μπλέξεις και θα πληρώσεις πάρα πολλά.
Γι' αυτό ίσως χρειαστεί να μεγαλώσεις λίγο τις επιλογές σου σε μοντέλα.Συμφωνώ σε όλα!! (απλά έσβησα τα πολλά για να μικρύνει το quote).
Και εγώ ψάχνω ένα 2ο αυτοκίνητο πόλης και έχω καταλήξει ακριβώς στο ίδιο συμπέρασμα. Πλέον ψάχνω μόνο από ιδιώτη και έχω διευρύνει πολύ τις επιλογές μου σε μάρκες.
-
Είχα το Micra 1.2 για 9 χρόνια και 110000 χλμ.
- Αξιόπιστο
- Σβέλτο για την πόλη και με ωραίο ροπάτο κινητήρα (και με κοντό όμως μάλλον κιβώτιο).
- Καλοί χώροι, χωράγαμε 2 ενήλικες και 2 μικρά παιδιά με καθισματάκια πίσω χωρίς πρόβλημα.
- Καλός χώρος αποσκευών για το μέγεθός του, το πίσω κάθισμα μετακινείται μπροστά πίσω
και μεγαλώνει και άλλο
- Φτωχό γενικά εσωτερικό και εξοπλισμός, αν και ευχάριστο στο μάτι σαν σχεδίαση.
- Μέτρια ποιότητα κύλισης και θόρυβος (το κοντό κιβώτιο...). Αν θα κάνει πολλά ταξίδια δεν το συστήνω, είναι
κουραστικό. - Κατανάλωση 8-8.5lt/100 στην πόλη, δεν την λες μικρή για το μέγεθος και το ύφος του (το κοντό κιβώτιο πάλι...).
Αγορα μεταχειρισμένου Swift ή Micra