-
Thanx!
Είχα κατασταλάξει σε αυτό, στο Karoq και στο Kadjar. Όλα αυτά λόγω χώρων (οικογένεια με 2 μικρά παιδιά). Το Kadjar αν και είχε πολύ καλό εξοπλισμό, απορρίφθηκε λόγω εσωτερικού (μου θύμισε 90ίλα) και το Karoq λόγω φτωχού εξοπλισμού.
-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
Thanx! [emoji106]Είχα κατασταλάξει σε αυτό, στο Karoq και στο Kadjar. Όλα αυτά λόγω χώρων (οικογένεια με 2 μικρά παιδιά). Το Kadjar αν και είχε πολύ καλό εξοπλισμό, απορρίφθηκε λόγω εσωτερικού (μου θύμισε 90ίλα) και το Karoq λόγω φτωχού εξοπλισμού.
Καλοταξιδο! Αμαξαρα και τούμπανο από εξοπλισμό. Με το 3008 το συνεκρινες καθόλου;αν ναι εντυπώσεις;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ευχαριστώ!
Δεν έκανα test drive το 3008 γιατί δεν χρειάστηκε. Συνολικά το Grandland μου αρεσει πιο πολύ εσωτερικά και εξωτερικά. Και οι εκδόσεις του 3008 είναι 2 με 3 χιλιάρικα πάνω από του Opel.
-
Εκεί που υπερτερεί πολύ το 3008 είναι σε ποιότητα υλικών. Έχει πολύ πιο σύγχρονα και προηγμένα υλικά γι αυτό κοστίζει και παραπάνω. Το grandland παρότι πιο φρέσκο μοντέλο έχει ουσιαστικά τα υλικά του άστρα.
-
To ότι εσωτερικά-εξωτερικά το Grandland είναι ένα υπερυψωμένο Astra, θα συμφωνήσω.
Αλλά η ποιότητα και η συναρμογή των υλικών μέσα είναι ΠΑΡΑ πολύ καλή, ίσως αγγίζει και τις πιο πάνω κατηγορίες.
Σε σχέση με το 3008 δεν μπορώ να κρίνω, μιας και δεν ασχολήθηκα πολύ μαζί του. -
Καλοριζικο!!! Κι εγω το προτιμω εμφανισιακα μεσα εξω απο το peugeot.
Βαλε μας και καμια φωτο οταν ερθει!
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βεβαίως!
Πάρε για αρχή το avatar που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο!
-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
To ότι εσωτερικά-εξωτερικά το Grandland είναι ένα υπερυψωμένο Astra, θα συμφωνήσω.
Αλλά η ποιότητα και η συναρμογή των υλικών μέσα είναι ΠΑΡΑ πολύ καλή, ίσως αγγίζει και τις πιο πάνω κατηγορίες.
Σε σχέση με το 3008 δεν μπορώ να κρίνω, μιας και δεν ασχολήθηκα πολύ μαζί του.Να σου πω και εγώ δεν έχω δει από κοντά το opel όταν το δω θα τοποθετηθω ποιο σωστά για την αίσθηση που θα μου δώσει
-
Επειδή το ψάχνω 2 μήνες τώρα, είπα να γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου.
Εκανα test drive μέσα στον Απρίλιο 2018 τα παρακάτω αυτοκίνητα, και γράφω τις εντυπώσεις μου:3008: είναι μοντέρνο & υψηλής ποιότητας το εσωτερικό, αλλά κλειστοφοβικό στα μπροστινά καθίσματα, έχει πολύ υψηλό διαχωριστικό μεταξύ οδηγού-συνοδηγού.
Grandland: βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα & μηχανή με το 3008. Πιο κλασικό, πιο άνετο μπροστά. Πίσω είναι τα ίδια. Αναρρωτιέμαι αν είναι λίγο πιο θορυβώδες από το 3008 λόγω της ποιότητας κατασκευής της καμπίνας, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Qashqai: ότι ίσως καλύτερο σε αναλογία τιμή/εξοπλισμού, και το ανανεομένο όμορφο, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο (ήταν το 1ο που ήθελα να αγοράσω)
X-trail: μεγάλο, πιο βαρύ, σε σύγκριση με το Qashqai προτιμώ το Qashqai με κλειστά τα μάτια.
Eclipse Cross: πολύ καλό σαν αυτοκίνητο, πολύ καλός κινητήρας. Το νιώθεις το πιο SUV από όλα. Αλλά ακριβό, και το πορτπαμπάζ λίγο πιο μικρό από τα υπόλοιπα, αν και οι πίσω θέσεις επιβατών είναι οι πιο άνετες από όλα. Σχεδιαστικά είναι περίεργο το πίσω μέρος, αλλά αποδεκτό από εμένα.και είδα και επίσης στατικά τα
CHR: αν έχετε οικογένεια/μικρά παιδιά, ξεχάστε το λόγω των πίσω παραθύρων. Γενικά κλειστοφοβικό, ακόμα και μπροστά. Το πιο σύγχρονο από όλα όμως.
Karoq: η ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό δεν μου άρεσε καθόλου, έτριζαν τα πλαστικά, φοβόμουνα ότι θα ξεκολήσω το εσωτερικό πόμολο της πόρτας.
Kodiaq: μεγάλοι χώροι. Ισχύουν τα ίδια με το Karoq.
CRV: πολύ καλοί χώροι, αλλά για κάποιο λόγο το προσπέρασα (ίσως πιο χαμηλή θέση οδηγού ? δεν θυμάμαι ακριβώς)
HRV: μου αρέσει πολύ, αλλά πολύ ακριβό για τον εξοπλισμό του. Στο δρόμο που πέρασε μπροστά μου δεν μου έκανε καμία εντύπωση όταν το είδα, αν και η coupe αίσθηση μου άρεσε πιο πολύ από όλα.Αποφάσισα να πάρω το Grandland (βενζίνη), εμένα μου πήγαινε πιο πολύ σαν αυτοκινητο.
Στα μείον είναι η OPEL που κοιμάται, όλοι κάνουν προσφορές, αυτοί τίποτα.
Ακόμα χειρότερα, εδώ και 10 ημέρες άλλαξαν οι εκδόσεις έγιναν 4 με την προσθήκη του ULTIMATE edition, και το site της OPEL Ελλάδα δείχνει ακόμα τα παλιά μοντέλα. Επίσης, τα πακέτα εξοπλισμού τα έχουν κάνει μπάχαλο, σε αναγκάζουν να πας παραπάνω για ορισμένα χαρακτηριστικά που το βρίσκω παράλογο (όπως την κάμερα οπισθοπορείας, ή ζάντες)ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: πλέον τα νέα μοντέλα (από 1η Μαίου παραγγελίες) θα προσαρμοστούν και οι μηχανές/φίλτρα στο Euro6D-TEMP. Προσέξτε γιατί τα ετοιμοπαράδοτα (με τις εκπτώσεις) δεν είναι Euro6D-TEMP compliant και αυτό θα σημαίνει πρόστιμα/περιορισμούς στο μέλλον.
-
Ξέχασα, είδα στατικά και τα:
T-ROC: άνετο, ο χώρος της καμπίνας φαίνεται πολύ απλός, και σκληρά πλαστικά. Οι αναφορές γενικότερα για τα προβλήματα κινητήρων της VW/αξιοπιστία με απομάκρυναν. Ασφάλεια στα συν, και οικονομικό συγκριτικά.
Audi Q2: πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αίσθηση premium μέσα. Αλλά μπροστά στο Q3, δεν αξίζει.
Audi Q3: ωραίο, άνετο, αλλά τιμή υψηλή και χωρίς συστήματα ασφαλείας. Για να βάλεις αυτόματα συστήματα ασφαλείας πάει ο κούκος αηδόνι (και για αυτό δεν το πήρα ένα που είχαν σε προσφορά).
-
Προσφορές στο grandland έπαιζαν μέχρι πρότινος και ήταν ιδιαίτερα δελεαστικές. Το βενζίνης ξεκινούσε κάτω από τα 24.000 (23.400 αν θυμάμαι καλά) με πλήρη εξοπλισμό..
πλέον τα νέα μοντέλα (από 1η Μαίου παραγγελίες) θα προσαρμοστούν και οι μηχανές/φίλτρα στο Euro6D-TEMP. Προσέξτε γιατί τα ετοιμοπαράδοτα (με τις εκπτώσεις) δεν είναι Euro6D-TEMP compliant και αυτό θα σημαίνει πρόστιμα/περιορισμούς στο μέλλον.
Όχι απαραίτητα.. Το euro 6 είναι σχετικά νέο (μέσα 2015) και έχει μέλλον μέχρι το 2020-21 περίπου που θα αλλάξει σε euro 7. Με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει σε 2 χρόνια να αλλάξεις πάλι αμάξι. Τα κριτήρια γίνονται αυστηρότερα για τις εταιρίες και επίσης από Σεπτ 2018 υποχρεώνονται να τηρούν τα όρια του νέου συστήματος μέτρησης ρύπων, εξού και οι αλλαγές που τρέχουν να κάνουν. Ίσως υπάρξουν κυκλοφοριακοί περιορισμοί στα μεγάλα αστικά κέντρα και αυτοί θα είναι κατά βάση στα diesel.
-
Ο χρήστης Beholder έγραψε:
Επειδή το ψάχνω 2 μήνες τώρα, είπα να γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου.
Εκανα test drive μέσα στον Απρίλιο 2018 τα παρακάτω αυτοκίνητα, και γράφω τις εντυπώσεις μου:3008: είναι μοντέρνο & υψηλής ποιότητας το εσωτερικό, αλλά κλειστοφοβικό στα μπροστινά καθίσματα, έχει πολύ υψηλό διαχωριστικό μεταξύ οδηγού-συνοδηγού.
Grandland: βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα & μηχανή με το 3008. Πιο κλασικό, πιο άνετο μπροστά. Πίσω είναι τα ίδια. Αναρρωτιέμαι αν είναι λίγο πιο θορυβώδες από το 3008 λόγω της ποιότητας κατασκευής της καμπίνας, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Qashqai: ότι ίσως καλύτερο σε αναλογία τιμή/εξοπλισμού, και το ανανεομένο όμορφο, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο (ήταν το 1ο που ήθελα να αγοράσω)
X-trail: μεγάλο, πιο βαρύ, σε σύγκριση με το Qashqai προτιμώ το Qashqai με κλειστά τα μάτια.
Eclipse Cross: πολύ καλό σαν αυτοκίνητο, πολύ καλός κινητήρας. Το νιώθεις το πιο SUV από όλα. Αλλά ακριβό, και το πορτπαμπάζ λίγο πιο μικρό από τα υπόλοιπα, αν και οι πίσω θέσεις επιβατών είναι οι πιο άνετες από όλα. Σχεδιαστικά είναι περίεργο το πίσω μέρος, αλλά αποδεκτό από εμένα.και είδα και επίσης στατικά τα
CHR: αν έχετε οικογένεια/μικρά παιδιά, ξεχάστε το λόγω των πίσω παραθύρων. Γενικά κλειστοφοβικό, ακόμα και μπροστά. Το πιο σύγχρονο από όλα όμως.
Karoq: η ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό δεν μου άρεσε καθόλου, έτριζαν τα πλαστικά, φοβόμουνα ότι θα ξεκολήσω το εσωτερικό πόμολο της πόρτας.
Kodiaq: μεγάλοι χώροι. Ισχύουν τα ίδια με το Karoq.
CRV: πολύ καλοί χώροι, αλλά για κάποιο λόγο το προσπέρασα (ίσως πιο χαμηλή θέση οδηγού ? δεν θυμάμαι ακριβώς)
HRV: μου αρέσει πολύ, αλλά πολύ ακριβό για τον εξοπλισμό του. Στο δρόμο που πέρασε μπροστά μου δεν μου έκανε καμία εντύπωση όταν το είδα, αν και η coupe αίσθηση μου άρεσε πιο πολύ από όλα.Αποφάσισα να πάρω το Grandland (βενζίνη), εμένα μου πήγαινε πιο πολύ σαν αυτοκινητο.
Στα μείον είναι η OPEL που κοιμάται, όλοι κάνουν προσφορές, αυτοί τίποτα.
Ακόμα χειρότερα, εδώ και 10 ημέρες άλλαξαν οι εκδόσεις έγιναν 4 με την προσθήκη του ULTIMATE edition, και το site της OPEL Ελλάδα δείχνει ακόμα τα παλιά μοντέλα. Επίσης, τα πακέτα εξοπλισμού τα έχουν κάνει μπάχαλο, σε αναγκάζουν να πας παραπάνω για ορισμένα χαρακτηριστικά που το βρίσκω παράλογο (όπως την κάμερα οπισθοπορείας, ή ζάντες)ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: πλέον τα νέα μοντέλα (από 1η Μαίου παραγγελίες) θα προσαρμοστούν και οι μηχανές/φίλτρα στο Euro6D-TEMP. Προσέξτε γιατί τα ετοιμοπαράδοτα (με τις εκπτώσεις) δεν είναι Euro6D-TEMP compliant και αυτό θα σημαίνει πρόστιμα/περιορισμούς στο μέλλον.
απο όλα αυτά που είπες που έχω μπει σχεδόν σε όλα το ομορφότερο σύγχρονο με πολύ καλο επίπεδο εξοπλισμού άριστη εγγύηση αλλά μόνο στην έκδοση cult γκρι-μαύρο είναι το Chr.Aκομα ότι και να κάνουν με εκπομπές καυσαερίων diesel κτλ αυτό δεν θα το πειράξουν .Τελη κυκλοφορίας έχει μηδενικά και είναι δύσκολο να το πειράξουν έχει χαμηλές εκπομπές co2.Ομορφια υποκειμενικό αλλά ακόμα και να μη σου αρέσει θα το προσέξεις .Οδηγηση η πλεων ξεκούραστη από ολα τα αυτοκινητα που έχω οδηγήσει και μετά από εμπειρία 22 ετών οδηγός .Πισω μέρος ναι κλειστοφοβικο αλλά και αυτό υποκειμενικό στο test drive έβαλα το καθισματάκι του παιδιού και έβλεπε κανονικά έξω .Το ότι είναι κλειστοφοβικο λόγω της κολόνας πίσω έχει και τα θετικά του είναι πιο ασφαλές σε σύγκρουση και δεν χτυπάει και τόσο πολύ ο ήλιος πίσω .Το παιδί μου που πολλές φορές κοιμάται πίσω το καλοκαίρι χτυπάει ο ήλιος έντονα και αυτά που βάζω στο τζαμι για Ηλιοπροστασία δεν είναι και τόσο αποτελεσματικα.Θεμα χωρών ;για τα δεδομένα τα δικά μου με ένα παιδί είναι μια χαρά .Μπαταρια ;τουλάχιστον για 11 έτη που διαρκεί η εγγύηση δεν έχεις θέμα .Μετά τα 11 έτη ;νομιζω μέχρι τότε το κόστος μπαταρίας που με τα σημερινά δεδομένα κυμαίνεται σε. 2-3000e θα είναι σηναντικα μικρότερο .Θεμα μεταπωλησης μετά από 5-10 χρονια ναι θα έχει καλή αξία λόγω συγχρονης εμφανισης αλλά οπως πάει το θέμα ο κοσμος μέχρι τότε θα έχει στραφεί σε υβριδικά -ηλεκτρικά -χαμηλού κυβισμού αυτοκινητα Αρνητικα ;ναι έχει μετά από 12 χρονια με Audi A3 δεν το θεωρώ premium .H συγκεκριμένη έκδοση cult με αυτά τα χρώματα που ειπα και με αυτές τις ζάντες ναι αξίζει σε αλλα χρώματα και συνδυασμούς δεν μου αρέσει .Τιμη ;αν συνδυάσεις ποιότητα εξοπλισμό τεχνολόγος εμφάνιση οικονομία αυτοματο(εστω cvt)κόστος service ναι είναι πολύ καλή .Παραδειγμα κοιτά από αυτά που ανάφερες από ποσό ξεκινάει το q2 το opel κτλ για προσπάθησε τώρα σε αυτά να βάλεις αυτοματο έστω s tropic και μετά κοιτά τη τελική τιμή .Τελος στις πωλησεις αν και είναι δύσκολο να το βρει καποιος ετοιμοπαράδοτο πάει πολύ καλα σε καλητερη θέση από το 3008! που τόσο ντόρος έχει γίνει από το q2 και από αλλά .Παει καλα σε μια τιμή που το υβριδικό (γιατί 9/10 αυτό παίρνουν )ξεκινάει 25000e φαντάσου να ήταν λίγο φτηνότερο
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αν έχεις 2 παιδια ισως η πιο λογική απο θεμα χώρων επιλογή ειναι το opel! Οδηγησα το Diesel εκτος του οτι δεν ειχε καμια επίδοση φοβερή το αλλο αρνητικό ηταν η αίσθηση του κιβωτιου και η θέση του μοχλου! Το παρατηρησε κανενας αλλος η μονο εγω? Ειναι παντως και αυτό vfm αν εξαιρέσεις οτι ειναι opel!
Να αναφέρω επίσης οτι στο Q2, ενα καρεκλακι, ενα παιδι 12 ετών και ενας ενηλικας δεν χωρουσαμε καθολου! Μέσα βέβαια ηταν πολύ όμορφο αλλα δεν νομίζω οτι τα αξίζει τα υπερβολικά λεφτα του!
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Αν έχεις 2 παιδια ισως η πιο λογική απο θεμα χώρων επιλογή ειναι το opel! Οδηγησα το Diesel εκτος του οτι δεν ειχε καμια επίδοση φοβερή το αλλο αρνητικό ηταν η αίσθηση του κιβωτιου και η θέση του μοχλου! Το παρατηρησε κανενας αλλος η μονο εγω? Ειναι παντως και αυτό vfm αν εξαιρέσεις οτι ειναι opel!Να αναφέρω επίσης οτι στο Q2, ενα καρεκλακι, ενα παιδι 12 ετών και ενας ενηλικας δεν χωρουσαμε καθολου! Μέσα βέβαια ηταν πολύ όμορφο αλλα δεν νομίζω οτι τα αξίζει τα υπερβολικά λεφτα του!
εγω μετά από πολύ ψάξιμο και με κύριο κριτήριο να έχει πίσω πόρτες για να με βολεύει το παιδί πιο μεγάλο χώρο αποσκευών και οικονομικό είμαι μεταξύ Audi A3 sb 1.0 tfsi και Chr υβριδικό .Κερδιζω χωρους και στα δυο και οικονομία .Το a3 έχει την αίσθηση εξωτερικα ότι είναι μεγαλύτερο από το a3 που έχω και ο χώρος αποσκευών είναι έστω 3 λίτρα πιο μεγάλος από το Chr.Aν το επιλέξω θα είναι λόγω χωρών μη κλειστοφοβικου καλή ποιότητα κατασκευής και αρκετά premium 22400 σε λευκό με 4 χρονια άτοκα εγγύηση και δωρεάν service .Καλη μεταπώληση με τα δεδομένα του τώρα αλλά και στο μέλλον λόγο χαμηλής κατανάλωσης τελών και τεκμηρίου .Το chr αν το απορρίψω θα είναι καθαρά λόγω τιμής τα 4000e που θέλει τα κάνω απόσβεση τουλάχιστον σε 4 χρονια .
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Beholder έγραψε:
Αποφάσισα να πάρω το Grandland (βενζίνη), εμένα μου πήγαινε πιο πολύ σαν αυτοκινητο.Στα μείον είναι η OPEL που κοιμάται, όλοι κάνουν προσφορές, αυτοί τίποτα.
Για τις προσφορές που λες, η Opel στάνταρ σου δίνει ένα 1500-1700 στο Grandland που παρήγγειλα κι εγώ τελευταία όπως έγραψα, αλλά δεν το διαφημίζει. Οι άλλοι το διαφημίζουν. Στην Skoda πχ που κοιτούσα το Karoq, μου έδιναν max ένα 500άρικο. Και η Opel δίνει καλές εκπτώσεις και στα ετοιμοπαράδοτα, όπως το δικό μου.
Για τις νέες εκδόσεις, έχεις απόλυτο δίκιο. Γι'αυτό ενώ πήγαινα για την X-Plore έκδοση με κάποια έξτρα, τώρα για την ίδια έκδοση και τα ίδια λεφτά, έχω λιγότερο εξοπλισμό (που είναι must για μένα). Tinaftore? Οπότε έκλεισα την 'παλιά' X-Clusive που είναι τούμπανο σε εξοπλισμό, σε πετρέλαιο βέβαια, γιατί βενζίνη και αυτόματο (που το θέλω εγώ), δεν έχει ετοιμοπαράδοτο.
Καλορίζικο και σε σένα! Είμαστε 2 εδώ!
Αν έχεις 2 παιδια ισως η πιο λογική απο θεμα χώρων επιλογή ειναι το opel! Οδηγησα το Diesel εκτος του οτι δεν ειχε καμια επίδοση φοβερή το αλλο αρνητικό ηταν η αίσθηση του κιβωτιου και η θέση του μοχλου! Το παρατηρησε κανενας αλλος η μονο εγω? Ειναι παντως και αυτό vfm αν εξαιρέσεις οτι ειναι opel!
Και εμένα στο test drive δεν με συγκίνησε το χειροκίνητο και τα κουμπώματά του. Αλλά, ούτως ή άλλως, δεν με ενδιέφερε αυτό.
-
Περί στρωσιματος ξανά και επειδή παραλαμβάνω την άλλη εβδομάδα και εκείνο το ΣΚ ανεβαίνω Θεσσαλονίκη, καλό είναι να μην ανέβω με το καινούργιο ε; Κάπου διάβασα εδώ μέσα πως το στρώσιμο δεν πρέπει να γίνεται σε ανοικτό δρόμο με σταθερή ταχύτητα. Κάτι που δεν το ήξερα, αλλά έχει λογική...
-
Ιδανικά θέλει αυξομοίωση ταχύτητας-ΣΑΛ, αλλά δεν θα πάθει απολύτως τίποτα αν ανέβεις και με σταθερή ταχύτητα.
-
Εξάλλου έχει προνοήσει το κράτος με αμέτρητα διόδια να έχεις τακτές αυξομειώσεις στροφών και ταχύτητας.
-
Επίσης, θα εκμεταλλευτείς την απόσταση για να καλύψεις τα χλμ που προβλέπονται για το στρώσιμο και μπορείς να επιλέξεις εναλλακτικές διαδρομές (Μπράλος, Τέμπη, Πλαταμώνας κτλ), ώστε να κάνεις και τις σχετικές αυξομειώσεις...
-
Και σοβαρά τώρα, θα έχεις καινούργιο αμάξι στα χέρια σου και δε θα το πάρεις;;;;
Opel GrandLand X