-
Κοίτα το 3008 gt line auto diesel έχει πουληθεί και 31-32Κ ειδικά όταν άλλαξε ο κινητήρας από 1.6 σε 1.5 κάπου εκεί για εμένα αξίζει το αμάξι σύμφωνα με αυτά που προσφέρει για εμένα και στα 27 που δίνουν τώρα προσφορα το Όπελ είναι μια τίμια τιμή και 4Κ μια τίμια διαφορά για το αισθητικό/σχεδιαστικό κομμάτι.Απο εκεί και ύστερα τα 30 για το Όπελ και τα 38 για το 3008 είναι υπερβολές.
Στην πράξη όμως το 3008 πουλά ( όχι στα 38 η πέζω κόβει 2 χιλιάδες για πλάκα) ενώ το Όπελ ζοριζεται.
-
Ε το 3008 πουλαει γιατι ειναι πανεμορφο, ουτε συζητηση. Και ειδικα στην αγορα του αυτοκινητου που για τους περισσοτερους καταναλωτες ειναι αγορα looks
Εαν το οικονομικο ειναι η πρωτη σου προτεραιοτητα πας στο Grandland, εαν ομως θελεις και τις ακμες του 3008 θα τις πληρωσεις κυριε. Every single last one of them
Δεν ξερω βεβαια ο ανταγωνισμος (Karoq - C5 - Sportage) σε τι τιμες προσφερεται σε αυτοματο diesel
-
Ανταγωνιστές του grandland δεν είναι το 3008. Το τελευταίο εξωτερικα μπορεί να μην είναι πολύ ανώτερο καθώς έχει μόνο πιο ωραία μούρη αλλά στο εσωτερικό είναι μια κατηγορία πάνω. Πραγματικοι ανταγωνιστές είναι το karoq, το Quasqai, το c5 και το kadjar και εδώ απορώ γιατί πουλάει πιο λίγα απ αυτά!? Και πιο όμορφο είναι και αν εξαιρέσεις τις πόρτες πιο ποιοτικό...
-
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ διαλέγω πισινό Grandland από πισινό 3008 anytime.
Δεν είμαι σίγουρος ότι το Kadjar πουλάει περισσότερο ούτε και το C5. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα για πωλήσεις 2019, το Grandland έχει πουλήσει περισσότερα αυτοκίνητα.
μπορεί να επικεντρωνομαστε στα αρνητικά του Grandland (και σωστά) αλλά και στο 3008 αναφέρονται ουκ ολίγα θέματα, από αεροδυναμικό θόρυβο από τους καθρέφτες μέχρι συνεχή σφάλματα στην κάμερα οπισθοπορειας
Θέλω απλώς να καταδείξω ότι παρόλο που είναι ένα ευπώλητο αλλά ακριβό μοντέλο (το 3008), έχει θέματα ποιότητας που ενδεχομένως να δικαιολογουσε κάποιος εάν ήταν φτηνότερο
-
Το μεγαλυτερο προτερημα του Grandland ειναι το VFM που προτασσει, ειδικα σε σχεση με το 3008/C5
Με 21500 (μεταλλικο) η 20500 (λευκο) επαιρνες πολυ αυτοκινητο για τα λεφτα σου, μια ολοκληρωμενη προταση που δεν της ελειπε τιποτα. Οταν αγοραζεις CSUV σε αυτην την τιμη με καλο επιπεδο εξοπλισμου, προφανως μπορεις να κανεις καποιες 'εκπτωσεις' στα επιμερους αρνητικα.
Ποτε δεν καταλαβα γιατι να δωσεις παραπανω χρηματα και να αγορασει καποιος το 3008. Εαν βγαλουμε στην ακρη το καθαρα αισθητικο τομεα γιατι να δωσεις 3-4 χιλιαρικα παραπανω για να πας στο 3008 που ουτε καλυτερη ποιοτητα εχει, ουτε καλυτερο μοτερ, ουτε καλυτερη αναρτηση?
Σε καθε περιπτωση, προσωπικα δεν θεωρω σωστη τιμη οτιδηποτε πανω απο τα 22k για το Grandland, δεν μπορω να καταλαβω την τιμολογιακη πολιτικη του PSA. Βασει των ιδιων ανατιμησεων το 3008 που θα φτασει δλδ?
Ακριβώς παίρνεις το grandland και αν θες να δείχνεις πραγματικά cool αγοράζεις με τα 4 χιλιάρικα μια μηχανάρα και με το αντιανεμικό και τις μπότες γίνεσαι cool σούπερ ήρωας. Οι περισσότεροι αγοραζουν αυτοκινητα αναλόγως με το πως θα τους βλέπουν οι άλλοι και έπειτα το τι τους αρέσει. Πιστέψτε με αν κάποιον το νοιάζει κατά πόσο cool τον βλέπουν οι άλλοι και οι γυναίκες μόνο μια ωραία μηχανή το εξυπηρετεί όλο αυτό. Να ψάχνεις cool suv ειναι λιγο.... καπως.
Σιγα δηλαδή που θα κοιτάξει κάποιος αν η ντουλάπα με ροδες ειναι 8/10 κουλ ή 9/10 κουλ αναλόγως το ταμπλο κτλ.
-
Χαχαχαχαχα
Έχεις απόλυτο δίκιο! Τι σχέδιο να έχει μια ντουλάπα, όσο και να την φτιασιδωσεις, πάλι ντουλάπα θα μείνει
-
Πολλοί φίλοι πήραν μηχανή με σκοπό να βρούν τη γυναίκα(ες) της ζωής τους.. Ουδείς τα κατάφερε, έμειναν με το όνειρο στο χέρι
-
Χαχαχα,
Ενταξει είπαμε η σεξυ μηχανή σε κάνει cool, δεν σε αλλαζει ομως..
Το αν έχεις τα 'κυβικά' είναι και θέμα γονιδιων και επικτητων γοητευτικών στοιχείων.
-
Αφού ήταν γρήγοροι , που να προλάβουν να τους δουν οι γυναίκες....
-
Μου θυμίζει κάτι γνωστούς από το γυμνάσιο που κλαίγονταν ότι δεν είχαν παπί γι' αυτό δεν τα κατάφερναν. Μετά πήραν παπί, πήραν και αυτοκίνητο, φτάσανε 20/30/40 χρονών, ακόμη κλαίγονται...
-
Neurotica wrote:
VAGKIRK wrote:
Έλα , πολύ ενδιαφέρον αυτό , 25 αλογάκια ίσως είναι αυτό το κάτι που χρειάζονται τα suv τέτοιου μεγέθους. Και με αυτό τον κινητήρα που πλέον παίζει σε πολλά μεταχειρισμένα μοντέλα όπως το Grandland και το 3008 και άλλα μικρότερα μια τέτοια αναβάθμιση προσφέρει μεγάλη αξία , τα κάνει πολύ ελκυστικά. Θυμάμαι την leaseplan να πουλάει πριν 2 μήνες περίπου μερικά 3008 1.6 allure grip στα 21.000 με 22.000 μοντέλα τέλευταιων μηνών του 2016, μια τέτοια αναβάθμιση θα τα έκανε πολύ ελκυστικά στα μάτια μου και θα βελτιωνε το VFM για ένα τόσο καλό αυτοκίνητο σε σχέση με οποιοδήποτε καινούριο στα χρήματα αυτά. Το ίδιο ισχύει αναλογικά και για το Grandland φυσικά.
Μπορείς να μας πεις πόσο σου κόστισε; και συνέχισε να μοιράζεσαι τις εντυπώσεις σου σχετικά με την διαφορά στις επιδόσεις , φορτωμένο , με clima , σε ανηφόρες κλπ.
Την 'αδυναμία' του συνδυασμού κινητήρα-αυτοκινήτου το έβλεπες στα ταξίδια με την οικογένεια (4 άτομα), φορτωμένο και με κλίμα. Λίγο πιο απαιτητική προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο δεν ρίσκαρες να κάνεις. Εκεί πιστεύω θα δω την αξία αυτού που έκανα. Αλλά όπως έγραψα ήδη, είναι πιο σπιρτόζικο. Πιο ζωηρό.
Κόστος 525. Υπάρχουν και πιο φθηνές λύσεις (όχι τόσο πολύ βέβαια) από άλλες εταιρείες, αλλά εμπιστεύτηκα την αξιοπιστία και το όνομα της RICA.
Για ο,τιδήποτε άλλο, θα ενημερώνω όσο μπορώ.
Update:
Το αμαξάκι συνεχίζει να μου αφήνει την ίδια εντύπωση. Πιο σπιρτόζικο, πιο παιχνιδιάρικο, με αποτέλεσμα να θες να το οδηγείς όλο και πιο πολύ. Τα 120 τα πιάνει και δεν το έχεις καταλάβει. Τσεκαρίστηκε και σε ταξίδι σε Εθνική με κόσμο και φόρτωμα. Σου δίνει μια ασφάλεια παραπάνω. Σε επαρχιακή οδό είσαι πιο σίγουρος σε προσπεράσεις. Και το ακόμα καλύτερο. Η εταιρεία έλεγε ότι κάνει οικονομία καυσίμου 5-10% με τον ίδιο τρόπο οδήγησης. Δεν έδωσα σημασία αλλά μέχρι στιγμής από το 6,7-6,8 που ήμουν, είμαι στο 6,5-6,6 με πιο 'επιθετική' οδήγηση γιατί ακόμα κάνω δοκιμές (και με γαργαλάει το πόδι είναι αλήθεια). Οπότε τη θεωρώ πολύ εφικτή την οικονομία.
Update n.2:
Επιβεβαιώνεται το θέμα της κατανάλωσης. 6,6 - 6,8 ανάλογα με τις ορέξεις. Μέχρι 6,9 με γκαζάκι, 6,5 με αυγό στο πόδι. Τώρα που θα ανεβαίνει και η θερμοκρασία, ίσως είναι ελάχιστα καλύτερα. Πιο σπιρτόζικο και χιλιοτσεκαρισμένο σε 'τέρμα γκάζι' μήπως βγάλει κάποιο error. Όλα καλά.
-
Ακριβώς παίρνεις το grandland και **αν θες να δείχνεις πραγματικά cool αγοράζεις με τα 4 χιλιάρικα μια μηχανάρα **και με το αντιανεμικό και τις μπότες γίνεσαι cool σούπερ ήρωας. Οι περισσότεροι αγοραζουν αυτοκινητα αναλόγως με το πως θα τους βλέπουν οι άλλοι και έπειτα το τι τους αρέσει. Πιστέψτε με αν κάποιον το νοιάζει κατά πόσο cool τον βλέπουν οι άλλοι και οι γυναίκες μόνο μια ωραία μηχανή το εξυπηρετεί όλο αυτό. Να ψάχνεις cool suv ειναι λιγο.... καπως.
Σιγα δηλαδή που θα κοιτάξει κάποιος αν η ντουλάπα με ροδες ειναι 8/10 κουλ ή 9/10 κουλ αναλόγως το ταμπλο κτλ.
Μόνο που με 4 χιλιάρικα παίρνεις αξιοπρεπές κορεάτικο σκουτεράκι 250-300 κυβικά το πολύ, για γιαπωνέζικο δεν φτάνουν, βάλε και 300 ως 1000+ ευρά το 'αντιανεμικό' που πρέπει να είναι ένα ελάχιστα ασφαλές μπουφάν μοτοσυκλέτας με στοιχειώδη προστασία και κράνος και μποτάκια...
Κι αφού όλοι ξέρουμε πια, πως όσο άσχετες και να είναι οι γυναίκες, το price tag το μυρίζουν και το διαβάζουν από μακριά με τα ειδικά αισθητήρια όργανα και περιοχές του εγκεφάλου που δεν έχουν χαρτογραφηθεί ακόμη...
Το τυχαίο, φαντάζομαι, παράδειγμα της φωτογραφίας εικονίζει μια 'μικρή' Ducati, εισαγωγική της σειράς που δεν βρήκα πόσο κάνει εδώ κι αν εισάγεται Ελλάδα (δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτά πλέον), στις Φιλιππίνες και τις άλλες Ασιατικές αγορές ξεκινάει από περίπου 12 χιλιάδες ευρώ...
Τέλος πάντωνε, οι πιθανότητες να μαρκαλέψουν οι αγοραστές μοτοσυκλέτας κρίσης μέσης ηλικίας είναι αντίστοιχες με αυτές των τύπων με σηκωμένο γιακά στα μπαράκια... το πιθανότερο είναι να φάνε τα λεφτά σε γιατρούς και δικηγόρους παρά να εξοφλήσουν τη μηχανή.
Grandland που κουβαλάει άνετα και μένει ευχαριστημένη κι η πεθερά, να χεις το κεφάλι σου ήσυχο...
-
Τους φάγατε του ανθρώπους.... Βρε δαγκώστε τη γλώσσα σας.
Υ. Γ 7900 ευρώ κοστίζει η μηχανή με ζελατίνες, αλλά πιο πολύ την έβαλα για την σχεδίαση. Μπορείς με 4-5 χιλιάδες να βρεις είτε ασιατικής κατασκευής αντιστοίχως όμορφης σχεδίασης ή μεταχειρισμένη με λίγα χιλιόμετρα από τις καλές.
Υ. Γ. 2 όχι μόνο μια φορά μηχανή αλλά δύο αγοράζεις με την διαφορά.
Μια τέτοια
https://sym.gr/model/nh-t-200/
Για βουνά και παραλίες
Και ενα παπί για την πόλη.
Και το grandland x για ταξιδια φορτωμένο!!!
Ολα τσιλικα με ζελατίνες.
-
Καλημέρα
Νέος κάτοχος Opel Grandland 1.5 diesel εδω και λίγες μέρες και έχω μερικές απορίες αν μπορεί κάποιος κάτοχος να με βοηθήσει.
Τι τύπο λαδιού παίρνει (στην αντιπροσωπεία μου είπαν 0W-30 μετά από σκέψη)
Αν φοράει ιμάντα χρονισμού ή καδένα
Αν κάποιος έχει κάνει πατέντα για φως στο πορτ παγκάζ (το δικό μου δεν έχει)
Αν υπάρχει κάποιο service manual που να περιγράφει τι αλλάζεται και πότε όπως είχε το παλιό μου astra H. Στο Grandland περιγράφεται μόνο η αλλαγή λαδιών.
Είναι ιδέα μου ή αυτό ισχύει σε όλα, ότι το κιβώτιο ειδικά οι αλλαγές 1η - 2η δεν γίνεται τόσο ομαλά, ακούγεται κάπως.
Σας ευχαριστώ
-
Αν υπάρχει κάποιο service manual που να περιγράφει τι αλλάζεται και πότε όπως είχε το παλιό μου astra H. Στο Grandland περιγράφεται μόνο η αλλαγή λαδιών.
Και στο Crossland δεν υπάρχει το πρόγραμμα συντήρησης. Έστειλα στην opel hellas και με ενημέρωσαν με ένα ανόητο μήνυμα ότι η Opel Hellas είναι μόνο για τις πωλήσεις και τη συντήρηση την έχουν οι εξουσιοδοτημένοι, οπότε να απευθυνθώ σε αυτούς (χαχαχα).
Για την πλάκα και μόνο απευθύνθηκα, και μου είπε επί λέξει 'εσείς απλά φέρτε το κάθε χρόνο και εμείς βλέπουμε στο γκουμπιουτερ τι πρέπει να γίνει'.
Έλεος. Στις εγγυήσεις κλπ αναφέρονται μονίμως στο 'πρόγραμμα συντήρησης' και πώς αυτό πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα, αλλά ταυτόχρονα αρνούνται να το δημοσιεύσουν λες και είναι κρατικό μυστικό. Αν είχα χρόνο και διάθεση θα τους έτρεχα, αλλά....
-
Τι τύπο λαδιού παίρνει (στην αντιπροσωπεία μου είπαν 0W-30 μετά από σκέψη)
Αυτό με τα 0W-20 και 0W-30 πολυφοριέται τελευταία... εγώ θυμάμαι 0-20 έβαζαν σε κάτι Prius και γιαπωνέζικα υβριδικά... από το 5w-30 το έχουν γυρίσει σε πιο ψιλό λάδι... VAG TSI 1.0 και 1.5 κάποιες αντιπροσωπείες βάζουν το 20άρι (η Karenta μου έχουν πει ότι στο άλλο άκρο, βάζει 5W-40...), φίλος με Peugeot 3008 1.2 που έβαζε 5w-30 προχτές του το γύρισαν σε 0W-30... στο oil finder της Liqui Moly για κινητήρα TDI μέχρι πρότινος πρότειναν 5w-30, τώρα πρώτη επιλογή το 0W-30... εγώ πάντως συνεχίζω στο 5W-30 όπως κάνω τόσα χρόνια...
-
Και στο Crossland δεν υπάρχει το πρόγραμμα συντήρησης. Έστειλα στην opel hellas και με ενημέρωσαν με ένα ανόητο μήνυμα ότι η Opel Hellas είναι μόνο για τις πωλήσεις και τη συντήρηση την έχουν οι εξουσιοδοτημένοι, οπότε να απευθυνθώ σε αυτούς (χαχαχα).
Εμένα να φανταστείς έγινε κάτι παρόμοιο με τα λάδια με την αντίθετη διαδρομή!και εξηγούμε..
Στην αντιπροσωπεία δεν ήταν σίγουροι αν παίρνει 0-20 ή 0-30 ή 5-30 (ήμαρτον!) και έστειλα mail στην opel hellas
και μου απάντησαν για 0-30. Γι αυτό και ήταν μία από τις παραπάνω απορίες μου..
-
Αν κάποιος έχει κάνει πατέντα για φως στο πορτ παγκάζ (το δικό μου δεν έχει)
Υπάρχει τέλεια λύση με ledοταινία.
Δίπλα στην πρίζα που υπάρχει στο χώρο αποσκευών υπάρχει η φίσα αναμονής για το φως στο χώρο αποσκευών.
Ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να βγάλει την ταπετσαρία και να ενώσει τη ledοταινία! https://www.skroutz.gr/s/18246978/%C...l?from=catspan
Το έχω κάνει και δουλεύει άψογα. Το ερώτημα είναι πόσο πια ήταν το κόστος για την πλαφονιέρα στο χώρο αποσκευών που
δεν την έβαλαν στάνταρ -
Αν πας στην αντιπροσωπεία που το αγόρασες, θα σου τυπώσουν το πρόγραμμα service μια χαρά.
Το ίδιο είχα κάνει και με το corsa e, το ίδιο έκανα και με το Grandland.
Είναι πάντως εκνευριστικό να μην στο δίνουν μαζί με το manual, όπως παλιά με το Astra H
-
Περίεργο πάντως για τα λάδια, στο δικό μου βενζίνης βέβαια, είναι εντελώς ξεκάθαρο στις τελευταίες σελίδες του manual
Στο δε βιβλιαράκι του service, έχει όντως όλες τις εργασίες και αναλόγως τικαρει το τι έγινε το κάθε συνεργείο. Σίγουρα πάντως η αντιπροσωπεία θα σε ενημερώσει για τα προγραμματισμένα, ούτως ή άλλως νομιζω σε ενημερώνουν τηλεφωνικώς πριν από κάθε σέρβις
Λαμπάκι με 2-3 ευρώ μια λεντοταινια με ΑΑ μπαταρίες από τα Τζάμπο ,με μια ταινία διπλής όψεως στο τοίχωμα του χώρου αποσκευών και είσαι κομπλέ
Opel GrandLand X