-
Κωστα απο ποια opel το πηρες κ στο εδωσαν τοσο φθηνα? 20700 το διαφημιζουν στο car.gr.
-
Μόλις παρελαβα και εγω και οι πρώτες εντυπωσεις είναι σίγουρα θετικες. Νομίζω πετυχα και καλή προσφορά στα 19700 με το κλειδί στο χέρι και δώρο συναγερμό!(xcite καινούριο, βενζίνη,ασπρο). 1η ερωτήση τωρα: Η καταναλωση θελει κάποια χιλιόμετρα για να στρώσει; Γιατί εγω με 170 μόνο στο κοντέρ μεσα σε πόλη βέβαια τα περισσότερα, μου βγαζει 9,7 l/100 km!!
Καλοτάξιδο Κώστα. Το χαλβαδιάζω κι εγώ λίγο καιρό αλλά φρενάρω για διάφορους λόγους. Η κατανάλωση που γράφεις μου φαίνεται λογική για το βάρος του αυτοκινήτου και δεδομένου ότι είσαι εντός πόλης. Γενικά έχω την εντύπωση ότι δύσκολα θα δεις τιμές κάτω από 8
-
Η καταναλωση θελει κάποια χιλιόμετρα για να στρώσει; Γιατί εγω με 170 μόνο στο κοντέρ μεσα σε πόλη βέβαια τα περισσότερα, μου βγαζει 9,7 l/100 km!!
Σίγουρα θα πέσει λίγο μόλις ανοίξει ο κινητήρας, αλλά τα 9.7 είναι λογική και αναμενόμενη κατανάλωση για μέσα στην πόλη. Πόσο ήθελες να έχει δηλαδή!?! Εδώ τα μικρά τουρμπάτα 1000αρια έχουν εύκολα 7-7.5 μέσα στην πόλη.
-
Μόλις παρελαβα και εγω και οι πρώτες εντυπωσεις είναι σίγουρα θετικες. Νομίζω πετυχα και καλή προσφορά στα 19700 με το κλειδί στο χέρι και δώρο συναγερμό!(xcite καινούριο, βενζίνη,ασπρο). 1η ερωτήση τωρα: Η καταναλωση θελει κάποια χιλιόμετρα για να στρώσει; Γιατί εγω με 170 μόνο στο κοντέρ μεσα σε πόλη βέβαια τα περισσότερα, μου βγαζει 9,7 l/100 km!!
Κατω απο 20k πρακτικα στο χαρισαν. Σε ποια αντιπροσωπεια εγινε η αγορα?
-
Το πήρα απο opel megamotors και απ οτι ειπαν ηταν προσφορα Νοεμβρίου για λιγα κομμάτια.. Οσο για την καταναλωση περιμενα σύμφωνα με αυτα που είχα διαβασει γυρω στο 8 , γι αυτό το λεω..
-
Οσο για την καταναλωση περιμενα σύμφωνα με αυτα που είχα διαβασει γυρω στο 8 , γι αυτό το λεω..
8 με κίνηση αποκλειστικά σε πόλη είναι σχεδόν αδύνατον. 7.2 έχει το καρυδότσουφλο το Fiat Panda που έχω!
-
Μετά απο 500χλμ ευχαριστημένος γενικα.. Το αμαξι είναι στημένο για ανεση. Απο την ανάρτηση και το κιβώτιο ταχυτήτων μέχρι και οι πόρτες οι οποίες χρειάζονται ελάχιστη δυναμη για να κλείσουν. Ολα είναι στημένα για να σου κάνουν τη ζωη εύκολη. Επειδή προερχομαι απο golf αυτά που δεν μου αρέσουν (στο xcite μοντέλο τουλάχιστον) είναι: απουσία φως στο πορτ παγκαζ, απουσία διακοπτη για φως στα πίσω καθίσματα και στα σκιαδια με τους καθρέφτες. Απουσια μαλακής επενδυσης στις θηκες των πορτων.
Και μια ερώτηση. Το start Stop ενω τις πρώτες μέρες δουλευε κανονικά, τωρα δουλεύει σπάνια. Το κάνει αυτό σε κανέναν;
-
Το start-stop έχει και κάποιους περιορισμούς κατά την λειτουργία του. Πχ σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες δεν λειτουργεί. Το γράφει μέσα στο manual.
-
Συμφωνω απολυτως με αυτα που γραφει ο φιλος πιο πανω
Προσωπικα με εντυπωσιασε ο 1.2 του PSA, ειναι δυνατος, τραβαει απο χαμηλα και ειναι σπιρτοζικος. Μικτη καταναλωση 7-7.2 χωρις να τον ζοριζω ιδιαιτερα. Διαμαντι! Τις γιορτες θα τον τσεκαρω σε αλλεπαληλες στροφες
Δυο λεπτομερειες που μου αρεσαν, ομορφη γραμμη led στα μπρατσα των πορτων, που φωτιζουν διακριτικα το εσωτερικο. Και ενα επιπλεον πλαστικο στο κατω μερος των πορτων που προστατευει το μαρσπιε και δεν λερωνεσαι.
Για το start/stop οντως εχει καποιες παραμετρους που απενεργοποιειται. Εμενα ξεκινα ειτε με συμπλεκτη, είτε χωρις δεν ξερω γιατι
-
επανέρχομαι στο θέμα του start/stop, αυτές τις μέρες που οδηγούσα σεθερμοκρασία -3 και γενικά γύρω στο 0, μου πετούσε μήνυμα αυτόματης απενεργοποίησης
-
επανέρχομαι στο θέμα του start/stop, αυτές τις μέρες που οδηγούσα σεθερμοκρασία -3 και γενικά γύρω στο 0, μου πετούσε μήνυμα αυτόματης απενεργοποίησης
Αν δούλευε το start/stop και έσβηνε το μοτέρ σε αυτό το ψωλόκρυο, δεν θα έμενε η θερμοκρασία του μοτέρ στο παράθυρο λειτουργίας προκαλώντας φθορές. Η εξωτερική θερμοκρασία είναι σίγουρα ένας παράγοντας απενεργοποίησης του start/stop, ένας άλλος είναι το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.
-
Το πλαστικο στις πορτες ειναι μετριο δυστυχως διοτι περνουν απο καπου τα νερα και λερωνουν την λαμαρινα σε μερικα σημεια.
-
Στις διακοπες πηγα και μερικα ταξιδακια ανω των 4-5 ωρων, εχω δυο παρατηρησεις
-
Εχει απο τις πιο ανετες και καλες θεσεις οδηγησης - σε αυτο συντελουν και οι απειρες ρυθμισεις. Ειδικα αυτη που μεγαλωνει το μηκος του καθισματος ωστε να υποστηριζει το γονατο και αυτη που σκληραινει (φουσκωνει σαν μαξιλαρακι μεσης) την πλατη στο υψος της μεση ειναι σωτηρια.
-
Το συστημα με την αυτοματη εναλλαγη φωτων ειναι εξαιρετικο γκατζετ, πρεπει να μπει αμεσα σε ολα τα αυτοκινητα!
Για το πλαστικο στις πορτες εχει δικαιο ο Lap, αφου και οταν το επλυνα ειδα υπολειματα/σαπουναδες στην λαμαρινα.
-
-
Καλησπέρα, έχω πάρει για το Σαββατοκύριακο ένα td grandland άδειας 3/19 με 18κ χλμ.Ηθελα να ρωτήσω τα μπράτσα στις πόρτες με το που τα αγγίζω για να κλείσω ή να ανοίξω την πόρτα οδηγού συνοδηγού τρίζουν του θανατά οι πίσω λιγότερο.Οι κάτοχοι το έχετε παρατηρήσει;Αν ισχύει δυστυχώς είναι λόγος απόρριψης. Κατά τ άλλα έχω μείνει ευχαριστημένος.
-
Οχι μονο τριζουν.... τρομαζει ολη γειτονια με το που τα αγγιξεις.
Ειναι οι χεοροτερες χειρολαβες στην ιστορια των αυτοκινητων.
Εκτος απο αυτο το αυτοκινητο ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλο. Πραγματικα καλο.
Το εχω γραψει και εγω σε καποια αλλα ποστς.
-
Μετά απο 1500 χλμ η κατανάλωση μου κυμαίνεται απο 6,6 έως 8,2 l/100km με νορμάλ οδήγηση... Σαφώς καλύτερη απο το πρώτα χιλιόμετρα. Ο πωλητής μου είπε οτι μετά τα 5000 χλμ θα δω την πραγματική του κατανάλωση.. Δεν ξέρω αν ισχύει.. Θα δείξει.. Γιατί ομως έχει τοση διαφορά με το Peugeot 3008? Ενω έχουν τον ίδιο κινητήρα εκείνο καίει πραγματικά τουλάχιστον 1 λίτρο κατω στα 100 χλμ...; Κατα τα αλλα ευχαριστημένος.. Το αμαξι είναι πολύ άνετο οπως το ήθελα.. Και το κάθισμα του οδηγού με τις τοσες ρυθμίσεις, οτι καλύτερο εχω καθησει.. Για τους τριγμούς στις χειρολαβές εχει δοκιμάσει κανείς να τις λύσει και να τις ντύσει με αυτοκόλλητη μεμβράνη; Φαντάζομαι αν γίνεται αυτό θα μειωθούν οι τριγμοί...
-
Δεν ξέρω για το θέμα του τριξίματος, ενω ηταν κάτι που το φοβόμουν, στο δικο μου δεν ακούγεται κιχ (MY2020)
Επειδη το ειχα διαβάσει στο γερμανικο φορουμ (για τα τριξιματα πορτα) , πηγα προετοιμασμένος στο τεστ ντραιβ (σε αντιπροσωπεια των ΝΠ και οντως το αυτοκινητο που οδηγησα τοτε το εκανε πολυ εντονα. Ακολουθως το ιδιο ειχα παρατηρησει και στην Αυτοκινηση, στο κοκκινο εκθεσιακο που ειχανε και εκει ετριζε πολυ εντονα. Σε αλλο τεστ ντραιβ σε αντιπροσωπεια των ΒΠ (που ειναι μαλιστα και προς πωληση στο car.gr) το εκανε παλι.
Οταν παρελαβα το δικο μου,ηταν το πρωτο πραγμα που κοιταξα. Ειναι στην παρτιδα? Ειναι στο εργοστασιο?
Αυτο που παρελαβα εγω ειναι φτιαγμενο στο Eisenach - το καταλαβαινεις απο το 11κατο ψηφίο του VIN, 6 για Γερμανία,S για Γαλλία,Sochaux
-
Δεν ξέρω για το θέμα του τριξίματος, ενω ηταν κάτι που το φοβόμουν, στο δικο μου δεν ακούγεται κιχ (MY2020)
Επειδη το ειχα διαβάσει στο γερμανικο φορουμ (για τα τριξιματα πορτα) , πηγα προετοιμασμένος στο τεστ ντραιβ (σε αντιπροσωπεια των ΝΠ και οντως το αυτοκινητο που οδηγησα τοτε το εκανε πολυ εντονα. Ακολουθως το ιδιο ειχα παρατηρησει και στην Αυτοκινηση, στο κοκκινο εκθεσιακο που ειχανε και εκει ετριζε πολυ εντονα. Σε αλλο τεστ ντραιβ σε αντιπροσωπεια των ΒΠ (που ειναι μαλιστα και προς πωληση στο car.gr) το εκανε παλι.
Οταν παρελαβα το δικο μου,ηταν το πρωτο πραγμα που κοιταξα. Ειναι στην παρτιδα? Ειναι στο εργοστασιο?
Αυτο που παρελαβα εγω ειναι φτιαγμενο στο Eisenach - το καταλαβαινεις απο το 11κατο ψηφίο του VIN, 6 για Γερμανία,S για Γαλλία,Sochaux
Εμένα τρίζει πολυ λίγο στο συγκεκριμένο σημείο, αλλα φοβάμαι οτι επειδή είναι μονο 2 μηνών το αυτοκίνητο, φοβάμαι οτι αργότερα θα τριζει περισσότερο..
-
Θα τριξει πολυ, αργοτερα.....
Ειναι το μοnνο σημειο που φαινεται κατω των περιστασεων...ολο το αλλο αυτοκινητο ειναι ανω του μεσου ορου
Οσο για τη καταναλωση εχω την αισθηση πως εχου διαφορετικα κιβωτα τα 3008 και grandlandx
-
Θα τριξει πολυ, αργοτερα.....
Ειναι το μοnνο σημειο που φαινεται κατω των περιστασεων...ολο το αλλο αυτοκινητο ειναι ανω του μεσου ορου
Οσο για τη καταναλωση εχω την αισθηση πως εχου διαφορετικα κιβωτα τα 3008 και grandlandx
Και το διαφορετικό κηβωτιο μπορει να κάνει τοση διαφορά στην κατανάλωση; Μια και απ οσο ξερω το Grandland x δεν έχει μεγαλύτερο βάρος..
Opel GrandLand X