-
Λοιπον αλλες θετικ
ες λεπτομερειες που εντοπισα.Οι χωροι ειναι πολυ μελετημενοι, στο ταμπλο και απο τον οδηγο αλλα και απο την θεση του συνοδηγου στις ακρες του κοντα στις πορτες εχει μια κυρτωση προς το εσωτερικο βαθος. Δηλαδη οταν πας να βγεις, το ποδι σου και ιδιαιτερα το πελμα σου εχει χωρο να κουνηθει ελευθερα ωστε να βγεις ευκολα. Δεν το εχω δει σε αλλο αυτοκινητο.
Πισω εχει μεγαλυτερους χωρους απο το c3Τα ηλ. Παραθυρα κανουν πολυ θορυβο οταν τα ανοιγεις σε σημειο που τρομαζει τον συνοδηγο, διοτι....
...μεσα στην κινηση της πολης ειναι υπερβολικα ήσυχο, πιο ήσυχο απο το 308. Και ετσι ακουγονται ολα τα αλλα εντονα.Το οτι ειναι τετραγωνο ειναι οτι καλυτερο. Εχεις σχεδον 30 με 40 εκ πιο πολυ αερα στο οριζοντιο κομματι προς το παρμπριζ. Οχι προς τα πανω αλλα προς τα εμπρος. Ετσι δεν πνιγεσαι καθολου απο το αυτοκινητο. Το 308 για παραδειγμα εχει τοσο εντονη κλιση στις εμπροσθιες κολωνες που σε πνιγει. Ναι μεν προσφερει ενα τεραστιο παρμπριζ εως μπροστα στο κεφαλι σου, αλλα αυτο εν τελη λειτουργει αρνητικα και σου φερνει ηλιο, ζεστη και αντιλια συνεχως.
Στο swift μπορεις να οδηγησεις και χωρις γυαλλια ηλιου το πρωι, στο 308 με τιποτα.Το κιβωτιο ενω στην αρχη φαινεται σκληρο εν κινηση και οταν ζεσταθει η βαλβολινη τελικα ειναι οτι καλυτερο εκει εξω στην κατηγορια μαζι με αυτό του πολο και θυμιζει εντονα το γκολφ που γνωριζω
Να περιγραψω τωρα καπως τη συμπεριφορα του που εχει ενδιαφερο .
Παραδειγμα ανοιχτης στροφης
Μπαινεις σε ανοιχτη καμπη με 100 χλμ/ωρα και επιταγχυνεις μεσα στην στροφη, αρχιζεις να φτανεις τα 135-140 χλμ/ωρα. Εκει για παραδειγμα ενα σημερινο γαλλικο ή γερμανικο σου δειχνουν οτι φτανεις στα ορια με το να ανοιγουν απαλα την τροχια τους με το μπροστινο τμημα του αυτοκινητου.Στο σουιφτ δεν ανοιγει η τροχια του εμπρος μερους. Κλειδωνει το εμπρος συστημα σαν να ειχε βεντουζα μεσα στην στροφη αλλα αντιθετα ανοιγει σιγα σιγα η ουρα. Εκει σου λεει το αυτοκινητο ποιο ειναι το οριο του. Αν τωρα, σηκωσεις λιγο το γκαζι με ταυτοχρονη πιεση στο εσωτερικο της στροφης (στριψεις ελαφρως το τιμονι στο εσωτερικο της στροφης) το αυτοκινητο πλασάρεται ελαφρως στα τεσσερα. Ετσι κρατα μεγαλη ταχυτητα στην εξοδο και εχει πολυ διασκεδαστικη και συμμετοχικη ουρα.
-
Χαλάρωσε ρε Λαπ... σιγά την Ferrari...
-
Τι σχεση εχει η φερραρι και εδω;
Ετσι ειναι στημενο το αυτοκινητο. Και μπροστα σε ολα τα αλλα της κατηγοριας που οδηγησα ειναι πολυ ενδιαφερον.
Δεν υπερβαλλω ουτε κοβω. Κανει αυτο ακριβως που λεω. Απλα δεν θελει να το φοβασαι και να το πιεσεις.
Αλλο παραδειγμα με φρενο.
Μπαινεις με 60 σε κλειστη αριστερη και αμεσως κανει εσσακι δεξια κατηφορικη και αλλαζεις κατευθυνση αν εκει πατησεις ελαφρα φρενακι ανοιγει τροχια απο πισω η ουρα. Στην αλλαγη το μπροστινο μερος δεν ψαρωνει καθολου και ακολουθει τη γραμμη σαν τραινο. Το πισω ομως ελαφραινει αισθητα και λειτουργει εντονα σε δευτερο χρονο. Σε σημειο μαλιστα που κοιταξα αν εχω βγαλει κατα λαθος το esp.
Τα βιντεακια που κανουν στο ιντερνετ ειναι με φτιαγμενα αυτοκινητα ειδικα για ντριφτακια, αλλα γενικα η ιδεα του στησιματος δεν διαφερει και πολυ, απλα στα βιντεος υπογραμμιζεται και αφαιρειται το esp, με σκοπο το εφε του πραγματος.
-
Lap μου φαίνεται ότι δεν έχεις οδηγήσει κανένα αυτοκίνητο της προκοπής...
-
Μου φαινεται οτι σ αρεσει να τη λες χωρις να εχεις εμπειρια.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Μου φαινεται οτι σ αρεσει να τη λες χωρις να εχεις εμπειρια.Έλα πες τώρα ότι μου κάνεις πλάκα τώρα.
-
Εχεις εμπειρια απο σπορ μικρα μπροσθιοκινητα που γυριζουν ευκολα τον κωλο τους;
.
-
Κι από αγωνιστικά Λαπάκο...
-
Τι σχεση εχουν τα αγωνιστικα και η φερραρι με σπορ μικρα μπροσθιοκινητα που ανοιγουν και γυριζουν κωλο;
Ποια γνωριζεις απο αυτα τα σπορ μικρα; Το σουιφτ το οδηγησες; το παλιο σουιφτ σπορτ; το πιεσες σε εσακια, τσιμπησες το φρενο στην αλλαγη στο εσσακι; το ραλλυ; το ραλλυ με γκρουπ Ν στησιμο;
Την γενικοτερη φιλοσοφια αυτου του στησιματος εναντι των αλλων μπροσθιοκινητων αυτοκινητων
Αυτο εξεταζω στα τελευταια ποστ μου. -
Εσυ Λαπάκο οδήγησες Ferrari? Άσε μας ρε μα Λαπάκο με τα σκατουλάκια σου...
-
Ε, μα σε θρεντ με σκατουλακια γραφω οχι με φερραρι.
Εσυ μπορεις να παρεις μια φερραρι για δικη σου ή μονο να οδηγησεις καμια δεκαετιας για μια, δυο, αντε δεκα φορες;
Εγω ομως, μπορω να παρω για παραδειγμα ενα swift sport και να το πειραξω ωστε να απολαμβανω καθε μερα το 6' για τα 0-100 (που σαι harisma23) και το μπροσθιοκινητο ντριφτ, για πολλα χρονια και ας απολαμβανω σκατουλες.
Τσπ, τρελα παιδια που χαιρονται τα μπροσθιοκινητα σκατουλακια τους
-
Lap στοκ κόσμοο σου είσαι... Έχω οδηγήσει στις Σέρρες και στον δρόμο Φερραρικά 500-600 ίππων.
Έχω και δικά μου αυτοκίνητα 300-200 ίππων.Μην γίνεσαι κάγουρας...
-
Δείγματα ωριμότητας...
-
Απο το 1:42 που βγαζει εκτος το esp δειχνει ξεκαθαρα το στησιμο του αυτοκινητου.
Παρομοιο στησιμο εχει και το πιο απλο απλα ισως καποια σκαλια πιο κατω. Δεν ξερω, δεν εχω οδηγησει το sport.Δειτε πως βεντουζωνει το εμπροθιο συστημα και παραλληλα πως την ενεργεια που αποθηκευουν το σασι, τα ελαστικα και οι αναρτήσεις, εκτονώνεται μεσω του πισω μερους.
Αποτελσμα η καροτσα βγαινει με τα τεσσερα στην εξοδο της στροφης.Σε αλλα αυτοκινητα δεν υπαρχει τοσο εντονα αυτο με αποτελεσμα να βγαζουν μουτρα και να εισαι συνεχως με φρενο για να στριψεις με πολλα. Δηλαδη βγαινουν με λιγοτερα απο την στροφη αλλα ειναι και μονοτονα.
Εδω το αυτοματο με τα εργοστασιακα 140 αλογα χτυπαει 7,01' στα 0-100.
Συνεπως, μονο με τον ηλεκτρονικο εγκεφαλο που εγκρινει η suzuki και παιρνει κοντα στα 25 αλογα παραπανω εισαι στα 6 και κατι. Λιγο το χταποδι με το κεντρικο της εξατμησης και για ωραιο αγωνιαρικο ηχο, εισαι στα 6 καθαρα οπως το τεστ στο αλλο βιντεο.
Μιλαμε για αυτοκινητο μεταξυ Α και Β κατηγοριας με 3,85 μ μηκος -
Οντως το Σουϊφτ όπως λέει ο Λαπ, έχει ελαφρύ κώλο. Δίνει την αίσθηση οτι το βάρος όλο ειναι μπροστά. Οι μπροστινοί τροχοί δηλαδή ειναι σα κέντρο τροχιάς και το πίσω το αισθάνεσαι πιο ελαφρύ. Τελος Συγγρού προς Φάληρο εχει πλάκα στη καμπή εκεί πως πιάνει, ακόμα και απο μεσαια λωρίδα όταν κλεινω τη καμπη και πιανω αριστερή κρατάει καλά.
Το τετράγωνο σχήμα βοηθάει πολύ τους χώρους μέσα, όπως και το μπες/βγες. Χωρος πορτμπαγκαζ κακός αλλά πεφτουν με τό ένα χέρι τα καθίσματα αν δεν έχεις άλλο κόσμο μέσα.
Προσωπικα, επειδή έχω το 1.0 αυτόματο, δε μπορώ να καταλάβω ακόμα αν μια υστέρηση που αισθάνομαι ειναι από το αυτόματο, ή το τουρμπο ή το συνδυασμό τους. Εχει λαγκ, εκτός αν παιζεις με τις χειροκίνητες αλλαγές.
Στις εγκάρσιες λακούβες κοπανάει πολύ άσχημα. -
Ναι μια αδρανεια υπαρχει. Βασικα οταν ξεκινα απο σταση. Μετα ξυριζει.
Αλεχαντρο τι πιεση εχεις στα λαστιχα;
Ανοιξε την πορτα και δες το αυτοκολλητο. Στο σχεδιο με τα τρια ατομα το αριστερο σχεδιο δηλαδη.
Γενικα παντως ενταξει δεν ειναι γαλλικο ουτε καν γερμανικο.
-
Λυπάμαι, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω το 0-100 σε 7 δευτερόλεπτα με δύο αλλαγές ταχυτήτων μέσα! Ακόμη και με 950 κιλά για 140 άλογα.
Δηλαδή αν είχε κανά DSG πόσο θα έκανε; 6 δευτερόλεπτα;Εν τω μεταξύ η Suzuki το δίνει για 8,1 στο 0-100...
Υ.Γ.: Μου αρέσει πολύ ο ήχος του και σαν αμάξι! Δεν μου αρέσει η τιμή του που το φέρνει πολύ κοντά στο Fiesta ST.
-
Γύρω στα 8 φαίνεται να έχει το Swift Sport bj.
-
Τρεις διαφορετικοί οδηγοί... Απότελεσμσ από 7.2 μέχρι 7.6 το αμάξι δεν είναι 140 άλογα αλλά 155 δυναμομετρημενο πολλές φορές Αγγλία από διαφορετικούς ιδιοκτήτες και Αυστραλία.Το κακό του αυτοκινήτου είναι η τιμή του. Που πλησιάζει το St. Αλλιώς και οδηγικα και ποιοτικά ειναι πολυ καλό.Εάν κάποιος δεν το έχει οδηγήσει καλύτερα να μην εκφέρει γνώμη. Το αμάξι είναι πολύ πιο γρήγορο από αυτό που δηλώνει η Suzuki και το καταλαβαινεις οδηγώντας το.
P. SΤο μοναδικό μειονέκτημα του είναι η μέτρια ηχομόνωση.
-
Τα rolling roads είναι για πανηγύρια. Μόνο ένα σωστό καλιμπραρισμένο bench dyno μπορεί να δώσει σωστά νούμερα. Από εκεί και πέρα όλα κρίνονται από το V-Box. Από την στιγμή που έχει κοντινή τιμή με το Fiesta ST, δεν έχει και πολλές ελπίδες.
Νέο Suzuki Swift 2017