-
Η κατανάλωση με τίποτα δεν υπερβαίνει τα 7 λίτρα. Λογικά είναι πάντα κάτω από 6 ,δύσκολα κάτω από 5,5 (δεν ξέρω για το hybrid) . Εγώ είμαι στα 5,5-6 με αποκλειστική σχεδόν κίνηση μέσα στην πόλη. Σε σύγκριση με ένα corsa , ίσως να καίει λίγο παραπάνω. Επειδή από τον ευρύτερο οικογενειακό-φιλικό μου κύκλο πέρασαν όλες οι γενιές corsa, θα έλεγα ότι είναι ανάμεσα στη γενιά C και D ή πιο απλά, δέκα χρόνια πίσω. Πρόσφατα έκανα μεγάλο ταξίδι με Corsa αντίστοιχης ηλικίας με το Swift και η διαφορά είναι χαοτική. Το Swift όμως είναι πιο σπορ σε αίσθηση (όχι σε νούμερα), σε ενθουσιάζει περισσότερο οδηγικά.
Συνήθως είναι δύσκολο να αποδέχεσαι μια λανθασμένη επιλογή σου (που θεωρώ ότι ήταν για μένα το swift). Μπορεί κάποιοι να είναι πιο ενθουσιώδεις ή με λιγότερες απαιτήσεις ή με λιγότερες εικόνες , οπότε μπορεί να είναι ικανοποιημένοι από το αυτοκίνητο ή ακόμα και ενθουσιασμένοι. Αλλά μιλάω ειλικρινά με βάση τις δικές μου εμπειρίες. Με τα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο. Όπως είπα το αυτοκίνητο θα έπρεπε να ανήκει στην Α κατηγορία και όχι να βρίσκεται απέναντι σε μοντέλα της Β.
Η επιλογή του έγινε λόγω εμφάνισης, είναι ωραίο, με παιχνιδιάρικη εξωτερική εμφάνιση και σπορ πινελιές. Το πήρα για χρήση μέσα στην πόλη οπότε δεν είχα πολλές απαιτήσεις. Ακόμα και το απλό 1.2 κινείται σβέλτα, δεν έχω παράπονο. Και με σπορτίφ αίσθηση. Οι χώροι απόλυτα ικανοποιητικοί (για το μέγεθός του). Αλλά ποιοτικά....κρίμα . Ποιότητα κύλησης, ηχομόνωση, ανάρτηση, τραγικά. Ελπίζω μια αλλαγή ελαστικών να αμβλύνει κάπως τα προβλήματα. Τριγμούς εγώ δεν παρατήρησα αλλά θα επιβεβαιώσω ότι κατεβαίνοντας τη ράμπα του πάρκινγκ ακούγεται ένας θόρυβος.
Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιους, εγώ μιλάω για τη συνολική εικόνα του αυτοκινήτου. Εάν είσαι νέος , βάζεις την παρέα σου μέσα, το γκομενάκι και βολτάρεις, νιώθεις ότι είσαι ο άρχοντας του κόσμου ακόμα και με παπάκι. Και γω τα έκανα αυτά , οδηγούσα ένα μικρούλι και νόμιζα ότι είχα πυραυλάκι. Αλλά πλέον, έχοντας οδηγήσει δέκα αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών, τιμών, μπορώ να δω τις διαφορές τους. Επίσης,τώρα πλέον, δεν εστιάζω σε έναν τομέα, κρίνω το αυτοκίνητο συνολικά. Εάν είσαι νέος και άπειρος οδηγός, θα σου αρέσει το μικρό του μέγεθος. Εάν είσαι trendy , θα σου αρέσει εμφανισιακά (αφού φαντάζομαι το mini είναι ακριβό). Εάν θεωρείσαι 'γρήγορος' , θα σου αρέσει η σπορ ψευδαίσθηση που σου δίνει. Αλλά κρίνοντας το αυτοκίνητο γενικά , απέναντι σε αυτά της Β κατηγορίας, υστερεί. Εάν πάλι ξαναλέω ενδιαφέρεσαι για κάποιο αυτοκίνητο της Α κατηγορίας, τότε το Swift πρέπει να είναι στις πρώτες επιλογές σου.
-
Εξαιρετικά τίμια kai ειλικρινής άποψη και χωρίς παρωπίδες από έναν ιδιοκτήτη, μπράβο sutzukaki.
-
Το αυτοκίνητο είναι ελαφρύ,και αυτή του η αίσθηση ειναι που αλλάζει τα κριτήρια. Έαν έχεις μάθει σε βαρύ αυτοκίνητο σε ξενίζει το ότι είναι τόσο ελαφρύ,
Ηχομόνωση είναι στον μέσο όρο της κατηγορίας και με μετρήσεις db .
Το ίδιο και η κυληση.
Απλά ο φίλος που λέει πως ίσως δεν έχουμε εμπειρία, ο ίδιος δεν έχει εμπειρία από μικρά ελαφρύα αυτοκίνητα. Δεν είναι ντέφι, είναι ελαφρύ.
Θυμίζει πολύ τα ραλλάκια του 90 φυσικά είναι πολύ καλύτερο.
Όντως η τιμή είναι 10% πάνω λόγω δασμών.
Τώρα τα υπόλοιπα της β κατηγορίας ΔΕΝ έχουν μεγάλη διαφορά ή είναι στα ίδια
Έχω οδηγήσει πάρα πολλά αυτοκίνητα, ξέρω πολύ καλά τα κριτήρια σε κάθε κατηγορία.
Το προφίλ των ελαστικών θεωρώ κάνει όλη τη ζημιά. Τα swift στην Ελλάδα είναι η εκδοση RS της Ιαπωνίας. Δηλαδή είναι σαν το st line fiesta ή το polo με 17 αρες εκδοσε με sport αναρτηση , εκεί να δείτε κοπανηματα σε αναρτήσεις και ποιότητα κυλησης
Έτσι λοιπόν και στο swift του έχουν δώσει ένα ελαστικό με χαμηλόυτσικο προφίλ για το είδος του αυτοκίνητο και με σκληρότητα στα πλαϊνά.
Θεωρώ ενα υψηλοτερο ελαστικό στην αλλαγή του, θα βοηθήσει να ελλατωθουν αρκετα όλα αυτά.
Δηλαδή αν πάρετε το ibiza στην έκδοση fr με 17 αρες ζάντες δεν θα έχετε παράπονο από τι κοπανηνα διότι το κρίνεται ως σπορτιφ. Έτσι είναι και το swift Η σπορτιφ έκδοση του ιαπωνικού.
Με λάστιχο αλλάζουν πολλά.
Δείτε τις πιέσεις σας και κατεβάστε τις μεταξύ 30 και 32 psi
-
sutzukaki wrote:
Θα ήθελα να αναφέρω και γω την άποψή μου για το νέο swift , όντας κάτοχος εδώ και 12 μήνες ενός 1.2 dualjet των 90 ίππων. Ας ξεκινήσω με τα θετικά. Η εξωτερική εμφάνιση είναι ενδιαφέρουσα ή τουλάχιστον δείχνει σπορτίφ. Η οδική συμπεριφορά έχει σπορ χαρακτηριστικά (με πολλά αλλά βέβαια....). Και είναι όντως οικονομικό αφού δύσκολα θα ξεπεράσεις τα 6 λίτρα κατανάλωση. Πάμε τώρα στα αρνητικά. Η ποιότητα. Παντού όμως. Θα έλεγα ότι όλο το αυτοκίνητο είναι το αντίθετο της ποιότητας. Το ελαφρύ σκάφος δικαιολογεί το βάρος του αφού μάλλον λείπουν πολλά πραγματάκια. Ξεκινάω από την ηχομόνωση. Απλά δεν υπάρχει. Είναι σαν να οδηγείς μηχανή. Είναι απίστευτο αν το ζεις καθημερινά. Εννοείται ότι το ηχοσύστημα είναι πάντα ανοιχτό για να μην ακούω τους εξωτερικούς θορύβους και τα κοπανήματα. Και δε φταίει μόνο αυτό. Ακόμα και το πάχος των τζαμιών είναι μικρότερο. Θα με πείτε υπερβολικό; Τσεκάρετε το. Άσε που ταλαντώνονται όταν είναι μισάνοιχτα. Η λαμαρίνα είναι εφάμιλλη στέγης κοτετσιού. Στην αρχή με παραξένεψε ο ήχος της βροχής στην οροφή. Αλλά όταν την πίεσα με το δάχτυλο, κατάλαβα την ποιότητά της. Όταν πλένω τα αυτοκίνητά μου με το πιεστικό, στο swift ακούγεται λες και είναι κουβάς (δυστυχώς έτσι θα το χαρακτήριζα γενικά). Όταν δε είδα και ένα ελαφρώς τρακαρισμένο και περιεργάστηκα τα χτυπημένα μέρη, απλώς επιβεβαιώθηκα. Ας πάμε στην ανάρτηση. Είναι λίγο σκληρή αλλά δε με πειράζει, αντιθέτως μου αρέσει γιατί οδηγούσα για πολλά χρόνια σπορ αυτοκίνητο. Το κοπάνημα της όμως δεν αντέχεται, κυρίως του πίσω μέρους. Περνάω από ανωμαλίες του οδοστρώματος και γυρίζω ασυναίσθητα πίσω το κεφάλι να ελέγξω μήπως έχω κάτι στα πίσω καθίσματα και έπεσε. Πολλές φορές συνεπιβάτες διερωτώνται τι ακούγεται. Δεν αποσβαίνει τίποτα. Δε βοηθάνε βέβαια και τα ελαστικά του αλλά δε νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα. Το τιμόνι ωραίο σε εμφάνιση αλλά δεν κόβει και πολύ. Ελαφρύ μέσα στην πόλη (που κάνει το αυτοκίνητο ευκολοδήγητο) αλλά ελαφρύ παντού, με κακή πληροφόρηση και χάνει τη σταθερότητά του στις ανωμαλίες. Τα ταμπούρα πίσω δεν τα θεωρώ μεγάλο πρόβλημα, δεν το καταλαβαίνεις. Μου άρεσε η οθόνη του , σε αντίθεση με τις κριτικές των ειδικών που τη θεωρούν παρωχημένη (ίσως και να είναι), αλλά είναι τόσο απλή, όσο χρειάζεται. Οι οθόνες στο αυτοκίνητο είναι για μένα αιτία ατυχήματος και η συγκεκριμένη με την απλότητά της δε σου δίνει την ευκαιρία να τη σκαλίζεις. Τα εσωτερικά πλαστικά, άλλης εποχής. Το αυτοκίνητο γενικά, μου θυμίζει έντονα το πρώτο μου αυτοκίνητο, ένα γαλλικό μικρό του 90' . Και γενικά αυτό το αίσθημα μου δημιουργεί. Ότι είναι ένα αυτοκίνητο παλιότερης εποχής και μικρότερης κατηγορίας. Και ίσως και τιμολογιακά εκεί να ανήκει. Δε συγκρίνεται με polo, fiesta,corsa,208. Είναι ένα χαμηλότερης κατηγορίας αυτοκίνητο. Το προτιμώ βέβαια από ένα 108, aygo,up,picanto, i10, σίγουρα είναι καλύτερο από αυτά. Και νομίζω ότι σε αυτή την κατηγορία ανήκει λόγω διαστάσεων, ποιότητας και τιμής. Κρίμα πάντως, γιατί εάν το είχαν προσέξει περισσότερο στην ποιότητα, θα ήταν σαφώς καλύτερο το αποτέλεσμα.
Εν κατακλείδι, για μέσα στην πόλη, θα πω ότι απλά τρώγεται. Ίσως να είναι καλό για ένα νέο οδηγό. Εγώ μετάνιωσα για την επιλογή μου και επειδή το χρησιμοποιώ αποκλειστικά μέσα στην πόλη και για λίγα χιλιόμετρα, δεν το έχω ήδη πουλήσει. Ξέρω ότι κάποια funboys δε θα συμφωνήσουν με τα λεγόμενά μου αλλά εγώ θα έλεγα να είναι πιο αντικειμενικοί ή να περιμένουν να μεγαλώσουν και να οδηγήσουν πραγματικά αυτοκίνητα και θα δουν τη διαφορά. Σε υποψήφιους αγοραστές θα το πρότεινα μόνο σε όσους έχουν σκοπό να πάνε στη super mini (A) κατηγορία και όχι στη super mini -mini (B) κατηγορία.
Υ.Γ.1 Είμαι περίεργος πόσο θα κρατήσει το χρώμα στον ήλιο της νότιας Ελλάδας αφού κάνει σημάδια ακόμα και όταν περνάς από δίπλα του.
Υ.Γ .2 Αντί για εταζέρα θα μπορούσαν να βάλουν ένα χαρτόνι. Την ίδια ποιότητα έχουν.
Υ.Γ. 3 Οι κρυφές πίσω χειρολαβές ενώ του δίνουν μια πιο δυναμική εικόνα , έρχεται πάλι η ποιότητα να σε προβληματίσει και να σε κάνει να αναρωτιέσαι πότε θα σπάσουν.
Εσύ μάλλον ήσουν καλομαθημένος και συγκρίνεις ένα αυτοκίνητο των 12 χιλιάδων ευρώ με ένα των 18 που κάποιος θα το χαρακτήριζε πλέον και μεγαλύτερης κατηγορίας (π.χ. Polo). Πολύ άσχημο συναίσθημα όταν απογοητευόμαστε ή έχουμε δεύτερες σκέψεις για μια επιλογή μας...
Πάντως σε εξωτερική όψη είναι ένα πολύ συμπαθητικό αμαξάκι, κρίμα αν ισχύουν τα όσα λες και είναι τόσο φτηνιάρικο, γιατί στατικό που το έχω δει δεν δημιουργεί αυτή την εντύπωση και οι χώροι του δείχνουν αξιοπρεπείς (απ' την άλλη, δε ξέρω τί ρόλο έχει στην αγορά ένα ατμοσφαιρικό 1.2 το 2020... ίσως αυτό, αντικαταστάτης των picanto με μεγαλύτερη ευρυχωρία...).
Η αλήθεια είναι ότι ήμουν καλομαθημένος. Και όπως και να χει, η μετάβαση από τον παράδεισο σε πιο συμβατικές επιλογές , κρύβει μεγάλο πόνο. Αλλά συγκρίνω ένα αυτοκίνητο των 13-14 χιλιάδων με ένα οποιοδήποτε γύρω στα 15 και όχι απαραίτητα με ένα Polo των 18κ. Σε εμφάνιση είναι καλό, για αυτό και το επέλεξα άλλωστε αφού εκ των προτέρων είχα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι πρόκειται για ένα απλό αυτοκίνητο πόλης. Και για αυτό προτίμησα τον 1.2 και όχι το χιλιάρι κινητήρα, αφ' ενός γιατί δεν εμπιστεύομαι απόλυτα τους τουρμπισμένους χιλιάριδες σε αξιοπιστία και αφ' ετέρου οι καλύτερες επιδόσεις δε με ενδιαφέρουν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δυστυχώς το αυτοκίνητο πρέπει να το ζήσεις για να το αξιολογήσεις σωστά. Τον πρώτο μήνα, ίσως και να το πρότεινα και σε άλλους. Αλλά σιγά σιγά, μετά τον ενθουσιασμό του καινούριου αυτοκινήτου και μέσα από την καθημερινότητα διαπιστώνεις πόσο εύκολη είναι η συμβίωση μαζί του.
-
Δηλαδή είναι σαν το st line fiesta ή το polo με 17 αρες εκδοσε με sport αναρτηση , εκεί να δείτε κοπανηματα σε αναρτήσεις και ποιότητα κυλησης
Δεν γνωρίζω για το Polo, αλλά το Fiesta καμά σχέση! Σοκαρίστηκα ευχάριστα με το πόσο άνετη ήταν η ανάρτηση και πόσο καλή ήταν η ποιότητα κύλισης. Αρκετά καλύτερη από το 208, ακόμα και από το Corsa με 16αρες. Το Fiesta απλά ΔΕΝ έχει αντίπαλο σε αυτό τον τομέα, στην κατηγορία του, είναι αρκετά μπροστά από τους υπόλοιπους.
-
Το αυτοκίνητο είναι ελαφρύ και φαίνεται στο δρόμο. Στα χρόνια που οδηγώ, τα προσωπικά μου αυτοκίνητα δεν ξεπερνούσαν ποτέ τα 1000 κιλά, οπότε μάλλον έχω συνηθίσει σε ελαφριά αυτοκίνητα. Και μάλιστα υπερθεματίζω την καλύτερη οδική συμπεριφορά ενός ελαφρού αυτοκινήτου. Ίσως το τιμόνι του να μου κάθεται πολύ ελαφρύ. Και μάλλον είναι. Δεν ξέρω, ίσως όλα αυτά να είναι προσωπική μου κρίση, προερχόμενος από σπορ αυτοκίνητο και συνηθισμένος διαφορετικά. Αλλά για την ηχομόνωση θα συνεχίσω να λέω ότι είναι τραγική, ότι μετρήσεις και να δω. Δεν είναι δυνατόν να το διαπιστώνει όποιος μπαίνει στο αμάξι; Μπορεί να γέρασα αλλά ακούω καλά ακόμα. Εξ άλλου, μπορείς να ψάξεις το αμάξι και να διαπιστώσεις εάν έχει επαρκή μόνωση ή εάν δεν έχει. Κουδουνίστρα και ντέφι δεν το χαρακτήρισα ,τουλάχιστον εγώ. Τριγμούς δεν έχω καθόλου. Απλά αυτή η πίσω ανάρτηση χαλάει το σύνολο. Είπα, ίσως η αλλαγή ελαστικών να το βοηθήσει.
Αλλά όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, ο καθένας κρίνει με διαφορετικά κριτήρια. Αυτό που για μένα είναι καλό, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι μέτριο ή και κακό. Και το αντίθετο. Και για να το κάνω πιο εμφανές, θα σας διηγηθώ μια 'αυτοκινητιστική' ιστορία που μου συνέβη πριν πολλά χρόνια. Νέος ακόμα στη δουλειά, συνοδεύω συνάδελφο, μεγαλύτερο από μένα, με μικρό πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο σε κοντινό ταξίδι. Γενικά οδηγώ αργά θα έλεγα. Πήγαινα με 120-130 χλμ σε επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σε κάποια φάση μου λέει πολύ αργά πας, δεν τρέχεις. Δικαιολογούμαι εγώ, ότι το αυτοκίνητο είναι της εταιρείας, ότι είναι παλιό, μην με περάσει και για κανένα φλώρο. Εμένα μου λέει μου αρέσει η ταχύτητα, τρέχω, το διακοσαρίζω. Το υφάκι του μεγάλου και τρανού που έχει ο τύπος με κάνει να υποθέτω ότι είναι κάτοχος ίσως κάποιας 5άρας, τίποτα λιγότερο. Σκέφτομαι καλύτερα να μην αναφέρω τι οδηγώ εγώ καθημερινά (αν και πραγματικά πιστεύω ότι οδηγούσα το καλύτερο αυτοκίνητο που υπάρχει, στη γήινη κατηγορία) γιατί θα γελάσει. Εφόσον λοιπόν η κουβέντα πάει στο αυτοκίνητο, ήρθε η ώρα να ρωτήσω τι αυτοκίνητο οδηγεί, να μάθω και εγώ ο έρμος τι είναι αυτό που διακοσαρίζει και προσφέρει τόσο έντονες συγκινήσεις στον τύπο. Καi μου λέει, VW golf 1.4 . Τον καιρό εκείνο, αν θυμάμαι καλά, έβγαζε 75 ίππους. Και συνεχίζει.....του έβαλα και τσιπάκι και βγάζει 90 άλογα. Πόσο γέλασα!!!
Τελικά πόσο διαφορετικά βλέπει κάποιος το αυτοκίνητό του, όπως και των άλλων. Ο συγκεκριμένος κύριος αισθανόταν ότι οδηγούσε σχεδόν αγωνιστικό. Και ας οδηγούσε το ίδιο αυτοκίνητο με τη συμπαθέστατη ηλικιωμένη γειτόνισσά μου. Έτσι και εγώ θεωρώ ότι το Swift είναι ένα μικρό απλό αυτοκινητάκι που ανταπεξέρχεται στις καθημερινές ανάγκες με στυλ αλλά και με αρκετά θεματάκια.
-
Lap wrote:
Δηλαδή είναι σαν το st line fiesta ή το polo με 17 αρες εκδοσε με sport αναρτηση , εκεί να δείτε κοπανηματα σε αναρτήσεις και ποιότητα κυλησης
Δεν γνωρίζω για το Polo, αλλά το Fiesta καμά σχέση! Σοκαρίστηκα ευχάριστα με το πόσο άνετη ήταν η ανάρτηση και πόσο καλή ήταν η ποιότητα κύλισης. Αρκετά καλύτερη από το 208, ακόμα και από το Corsa με 16αρες. Το Fiesta απλά ΔΕΝ έχει αντίπαλο σε αυτό τον τομέα, στην κατηγορία του, είναι αρκετά μπροστά από τους υπόλοιπους.
Μετά 10.000 χλμ χτυπαει Φάνη.
Το ίδιο ακριβώς και στο clio με τις 17αρες. Καινούργιο ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.. τι 17αρες σαν 13 αρες το ένιωθες. Σε δύο έτη, και 15.000 χλμ, χτυπάει έντονα και χειρότερα από swift . Μιλώ για το mk4 clio , το προηγούμενο.
-
To δικό μου μετά από 20.000 km και 1,5 χρόνο (όντας diesel που μάλλον είναι πιο σφιχτά, άρα και λιγότερο άνετα λόγω μεγαλύτερου βάρους στον μπροστινό άξονα), δεν έχει μεταβάλει τη συμπεριφορά του. Αν τώρα αρχίσει να βροντάει στην 5ετία, αυτό θα συμβεί λόγω φυσιολογικών φθορών, οπότε θα έχει έρθει η ώρα των αμορτισέρ. Τίποτε δε μένει απαράλλαχτο μια ζωή, οπότε δεν καταλάβαίνω το point της αναφοράς... Όσο το συντηρείς το έχεις σωστό, αλλά επ'ουδενί δεν είναι τόσο ευαίσθητες οι αναρτήσεις στο χρόνο, ούτε πέφτουν τα αμορτισέρ τόσο γρήγορα...
-
Δεν ειναι τα αμορτισέρ, τα συνεμπλοκ είναι. Δεν αντέχουν.
Τι ζάντες εχεις;
-
Αυτοκίνητο πόλης είναι, όπως επίσης δεν ξέρω αν το έφτασες ποτέ στα άκρα του, ή αν πήγες σε στρφοδιαδρομες να το πιέσεις ώστε να δεις τα όρια του.
Και ένα saxo vts αυτοκινητάκι είναι στην ουσία , μόλις το βάλεις πιστα βλέπεις ότι διαφέρει από τα άλλα αυτοκινητάκια.
Η ηχομόνωση είναι στο μέσο ορο της κατηγορίας του, με μετρήσεις οργάνων.
Όλο το θεμα είναι το πίσω μέρος στις εγκαρσιες λακκούβες και θεωρώ πως είναι θέμα ελαστικών διότι μόλις χαμήλωσα τις πιέσεις του βελτιωθηλε κατά πολύ και προς το καλυτερο.
Σε βεβαιώ πως έχω εμπειρία από παρα πολλα αυτοκινητα, απειρως παραπάνω από δεκα αυτοκίνητα.
Σέ καθε περίπτωση είναι τέλειο που σε έχουμε στο θρεντ, και να λες την άποψη σου και τις απορίες σου.
-
Αυτοκίνητο πόλης είναι, όπως επίσης δεν ξέρω αν το έφτασες ποτέ στα άκρα του, ή αν πήγες σε στρφοδιαδρομες να το πιέσεις ώστε να δεις τα όρια του.
Και ένα saxo vts αυτοκινητάκι είναι στην ουσία , μόλις το βάλεις πιστα βλέπεις ότι διαφέρει από τα άλλα αυτοκινητάκια.
Η ηχομόνωση είναι στο μέσο ορο της κατηγορίας του, με μετρήσεις οργάνων.
Όλο το θεμα είναι το πίσω μέρος στις εγκαρσιες λακκούβες και θεωρώ πως είναι θέμα ελαστικών διότι μόλις χαμήλωσα τις πιέσεις του βελτιωθηλε κατά πολύ και προς το καλυτερο.
Σε βεβαιώ πως έχω εμπειρία από παρα πολλα, απειρως παραπάνω από δεκα αυτοκίνητα. Έχω και παρέες με πολύ γρήγορα αυτοκίνητα, και συζητούμε πολύ συχνά, παλαιότερα πήγαινε και πίστες και φλέρταρε με ταμκαρτ ως χόμπυ αλλά λογω κρίσης. Το αφησα.
Σέ καθε περίπτωση είναι τέλειο που σε έχουμε στο θρεντ, και να λες την άποψη σου και τις απορίες σου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ζορίσει. Μια φορά μόνο το έφτασα στα όρια σε στροφιλίκια και ήταν μια χαρά.Συμφωνώ ότι σε πίστα θα πατάει καλά. Εκεί όμως δε σε ενδιαφέρει η άνεση. Εάν ανατρέξω στα 90's , το αυτοκίνητο θα έκαιγε καρδιές τότε. Αλλά πλέον ζούμε στην εποχή της ασφάλειας και των ηλεκτρονικών βοηθημάτων και οφείλουμε να είμαστε 'poltical correct'. Κρίμα όμως γιατί με λίγες βελτιώσεις θα μπορούσε να είναι η λύση για τους πιο ανήσυχους, και ας αποτελούσε το μαύρο πρόβατο της κατηγορίας.
Και γω με τους φίλους μου αναλύουμε συνέχεια τα αυτοκίνητα γενικότερα, πέφτει πολύ γέλιο. Το κακό είναι ότι ελάχιστα από τα παιδικά όνειρα έγιναν πραγματικότητα με αυτό το φορολογικό σύστημα. Και οι υποχρεώσεις μας ανάγκασαν να αποχωριστούμε εργαλεία. Ίσως να το αδικώ επειδή μοιραία κάνω συγκρίσεις με αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας. Θα το ήθελα όμως ποιοτικότερο.
Καλώς σας βρήκα και γω στο forum.
-
Θα ήθελα να αναφέρω και γω την άποψή μου για το νέο swift , όντας κάτοχος εδώ και 12 μήνες ενός 1.2 dualjet των 90 ίππων. Ας ξεκινήσω με τα θετικά .............................................................επιλογή μου και επειδή το χρησιμοποιώ αποκλειστικά μέσα στην πόλη και για λίγα χιλιόμετρα, δεν το έχω ήδη πουλήσει. Ξέρω ότι κάποια funboys δε θα συμφωνήσουν με τα λεγόμενά μου αλλά εγώ θα έλεγα να είναι πιο αντικειμενικοί ή να περιμένουν να μεγαλώσουν και να οδηγήσουν πραγματικά αυτοκίνητα και θα δουν τη διαφορά. Σε υποψήφιους αγοραστές θα το πρότεινα μόνο σε όσους έχουν σκοπό να πάνε στη super mini (A) κατηγορία και όχι στη super mini -mini (B) κατηγορία.
Συμφωνώ 100% με όσα γράφεις.
Το 1.0 αυτοματο παντως , καταναλωση πια μεσα στη πολη 8.5 σε συνθηκες ψιλοκινησης.
-
Μετά 10.000 χλμ χτυπαει Φάνη.
Ακριβώς στα 10.000 ή μπορεί και 9.500 ή 11.000? Άσε μας ρε Lap που έχουν σχέση τα χιλιόμετρα, τι παθαίνει δηλαδή γίνεται κολοκύθα? Εγώ αυτό που οδήγησα είχε αρκετά πάνω από 10.000χλμ και ήταν μια χαρά, Εαν δεν έχει χαλάσει κάτι στην ανάρτηση, δεν έχει λόγο να αλλάξει η συμπεριφορά μετά από 10.000χλμ, δεν λήγουν οι αναρτήσεις!
Το Clio Mk IV, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει και ο γάτος αλλά κια τα διάφορα τεστ, κοπανάει πίσω, δεν έχει Γαλλική άνεση.
-
Δεν είναι θέμα αναρτήσεων είναι λογω των συνεμπλοκ, το καλοκαίρι αλλάζουν την σκληρότητα τους και όταν έχεις σκληρό σετ απ και μεγαλες ζάντες καο γραφεις χιλιομετρα αρχιζει και χτυπά το αυτοκίνητο.
Εγώ στο κλιο αυτό το είδα από πρώτο χέρι. Είχα επαφή με το αυτοκίνητο σχεδόν καθημερινα, μετά οχι και μετά ξανά
Τον πρώτο καιρό ήταν εντυπωσιακο το πως περνουσε από λακκούβες ακόμα και με 17αρες. Ειχα παθει πλακα.
Μετά όταν το ξαναπείρα ηταν εμφανέστατη η αλλαγή προς το χειρότερο. Αρχισε να τρίζει δεξιά και αριστερα, κυρίως λόγω σκληρότητας στις λακκούβες. Στην αρχη δεν φρεναρα σε συγκεκριμενες λακουβες στον δρόμο μου, μετα φρέναρα διότι νόμιζες θα σπάσει η αναρτηση
-
Δείτε τι εννοώ, πάνω το ινδικό με μεγάλο προφίλ λογω καροδρομών, κάτω το ευρωπαϊκό με χαμηλό προφίλ.
Κατά την εξέλιξη του μοντέλου η δοκιμές έγιναν σε γερμανικούς δρόμους, όπου αποφάσισαν να φορέσουν στο Ευρωπαϊκό αυτές τις ζάντες, και αυτό το προφίλ ελαστικων και το είδος ελαστικού με σκληρό προφιλ
Εμ, ελα όμως που εμείς έχουμε δρόμους σαν της Ινδίας.
Στην ινδική έκδοση θαυμάζουν τον σύνδιασμο άνεσης και κρατηματος ως χρυσή τομή. Μάλιστα σοβαρές σελίδες περιοδικών, οχι τυχαίοι δοκιμαστές.
Αναφέρουν μάλιστα πόσο όμορφα καμπυλωνει τις εντονες λακκούβες.
Οπότε, καταλαβαίνεται όλοι τι πρέπει να κάνετε όταν αλλάξετε ελαστικα
Τώρα για τα ηλεκτρονικά το glx έχει όλα τα σύγχρονα συστήματα από το 2017 κιόλας
Υ.γ δείτε στις πάνω φωτογραφιες γιατί κάποιες φορές ακούς έναν ήχο από κάτω, όταν μπαίνεις σε γκαράζ, ειναι το αεροδυναμική βοήθημα μπροστά από την ροδα, το ινδικό δεν εχει
-
Τα σινεμπλόκ δεν χαλάνε σε 10.000χλμ ούτε επηρεάζονται από το καλοκαίρι, εκτός εαν είναι αλλατωματικά ή χάλια σχεδίαση / υλοποίηση. Και οι bmw που είχα, όταν χαλάγανε τα σινεμπλόκ (συνηθισμένο στις e46 και σε όσα με συναφή ανάρτηση, τα τρώγανε σαν ποπ κορν στο σινεμά) βροντάγανε, αλλά δεν είχε σχέση με καλοκαίρι ή χιλιόμετρα. Απλά όταν έφτανε το πλήρωμα του χρόνου (περί τα 40-50.000χλμ) ήθελαν αλλαγή.
-
Το πρώτο καλοκαίρι κάθε αυτοκίνητου όταν το αγοραζεις καινουργιο, ειναι το τεστ για τα συνεμπλοκ του, εκει ξεκινά η φθορά από την καυτή άσφαλτο, τώρα ανάλογα το υλικο οπως λες γίνεται αντιληπτό ή όχι. Για παράδειγμα αν έχεις μεγάλο προφίλ ελαστικού θα το καταλάβεις πολύ αργότερα, αν έχεις μικρο προφίλ και ψηλοσκληρες αναρτήσεις τότε το καταλαβαινεις.
Αν τα δεις τα συνεμπλοκ στο πρώτο καλοκαίρι και μετά χειμώνα θα δεις ότι αρχίζουν στην επιφάνεια τους να ρυτιδιαζουν
-
Προς το παρόν, διανύω το δεύτερο Καλοκαίρι και όλα καλά. Οπότε δεν υπάρχει θέμα για το Fiesta. Όταν τα φτύσουν το βλέπουμε και αν γίνει ανυπόφορο είτε το ξανακάνουμε καινούριο, είτε χτυπάμε πολυουρεθάνες και αντί να επαναφέρουμε την άνεση, το κάνουμε ακόμη πιο ακριβές με μια λύση με διάρκεια ζωής μάλλον μεγαλύτερη από τη δική μου (χτυπάω ξύλο και φέρνω μία περιστροφή με την καρέκλα γραφείου φτύνοντας τον κόρφο μου).
Για το Swift τώρα που είναι το θέμα του νήματος και βροντάει out of the box, η λύση είναι μία. To τιμιότατο Swift GL. Σιδερένια ζαντούλα με ελαστικό 175/65/15. Ταμάμ. Χωρίς ηλεκτρονικές χάντρες και καθρεφτάκια. Καθαρόαιμο RS σαν τα πάλαι ποτέ γυμνά EVO.
-
Τι ζαντα εχεις και διάσταση ελαστικων
Αυτό ναι και αντε 185αρι.
Αυτο ειναι το προφιλ ελαστικου για αυτο το αυτοκινητο μια το βάρος του
-
7χ17 με ελαστικά διάστασης 205/45/17, όπως όλα Fiesta ST-Line. Τα λάστιχα είναι PS4 όπως στην πλειοψηφία αυτών των αυτοκινήτων. Μπορεί να έχει βγει κάποια παρτίδα με άλλα λάστιχα αν εμφάνισε έλλειψη το PS4 γι' αυτό δε λέω σε όλα.
Νέο Suzuki Swift 2017