-
Για να σοβαρευτούμε λίγο. Το αυτοκίνητο αυτές τις μέρες (λες και συμβαίνει επίτηδες... ) το βλέπω καθημερινά σε διάφορες αποχρώσεις και εκδόσεις και πραγματικά 'τα σπάει'. Αυτό το σφηνοειδές σχήμα προδιαθέτει το μάτι να το αντιμετωπίσει σαν ένα μπιμπελό σούπερ καρ... Πραγματικά λόγω φορντ δεν ανησυχώ για το πως ή μέχρι που μπορεί να πάει. Θα έλεγα πως ως υλοποίηση αξίζει να ακολουθήσει τον δρόμο του γκολφ (με μικρες μόνο αισθητικές αλλαγές για καμιά 10ετία μπροστά από χρονιά σε χρονιά).
-
Εγω δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα το μεγεθος της ζαντας οσο το φαρδος του πελματος του ελαστικου σε θεματα υπερβολης...
Για παραδειγμα η συνηθισμενη διασταση για 16αρα ειναι 205/55/16... ενω για 17αρα ειναι ας πουμε η 225/45/17..
Εγω στο Fiesta μου με τις 17αρες φοραω 205/45/17.. περιεργη διασταση.... δεν θεωρω οτι ειναι υπερβολικο το 205 για τα 125 αλογα που εχει το αυτοκινητο ισα ισα μια χαρα ειναι... απλα ειναι χαμηλοπροφιλα και κοπανανε περισσοτερο αποτι αν φορουσε την συνηθισμενη διασταση για 16αρα..
Εγω για παραδειγμα τι θα κερδιζα σε θεματα επιδοσεων-καταναλωσης-προσφυσης αν φορουσε το αυτοκινητο 16αρες με 205/55/16 ?? -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Εγω στο Fiesta μου με τις 17αρες φοραω 205/45/17.. περιεργη διασταση... απλα ειναι χαμηλοπροφιλα και κοπανανε περισσοτερο αποτι αν φορουσε την συνηθισμενη διασταση για 16αρα..
Έχω το προηγουμ. Fiesta (μοντ. 2015) με 195/45 16άρια (δεν τα ήθελα -και παραξενεύτηκε ο πωλητής-,αλλά ήρθε τότε μια παρτίδα έτσι).Επίσης κοπανάει.
Δυστυχώς,παρά το ότι είπα στην αντιπροσωπεία,μήπως πριν παραλάβω να έβαζαν την αμέσως προηγούμενη με πιο ψηλό προφίλ διάσταση και να κρατήσουν αυτοί τα 45άρια,δεν κατέστει δυνατό (για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο,μου είχαν κάνει αρκετά δώρα κι ευκολίες πριν τη παράδοση). -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Έχω το προηγουμ. Fiesta (μοντ. 2015) με 195/45 16άρια (δεν τα ήθελα -και παραξενεύτηκε ο πωλητής-,αλλά ήρθε τότε μια παρτίδα έτσι).Επίσης κοπανάει.
Δυστυχώς,παρά το ότι είπα στην αντιπροσωπεία,μήπως πριν παραλάβω να έβαζαν την αμέσως προηγούμενη με πιο ψηλό προφίλ διάσταση και να κρατήσουν αυτοί τα 45άρια,δεν κατέστει δυνατό (για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο,μου είχαν κάνει αρκετά δώρα κι ευκολίες πριν τη παράδοση).Εγω να σου πω την αληθεια ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την ανεση και το κοπανημα.. Ειναι πολυ ανετο και δεν κοπαναει τοσο οσο ειχα φανταστει και με ειχαν προειδοποιησει-προιδεασει.... Δεν ειναι ενοχλητικο σε καμια περιπτωση για μενα...
-
petran17, για τους μπροστά όντως δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα,αλλά για τους πίσω -αν και δεν βάζω άτομα συχνά- έχει ένα θεματάκι.
Χώρια,που τρέμει η ψυχή σου μην πέσεις σε κανένα λάκκο-τάφρο των ελλ. δρόμων. -
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Κρατιέμαι μετά βίας να μην κατηφορίσω προς ποτάμι, ή να ρίξω επιτόπου παραγγελιά στον Superchips και να το φχαριστηθώ και εγώ όπως λες
Η αληθεια ειναι οτι η διαφορα στην τιμη μεταξυ 100-125ps ειναι τετοια που πιο πολυ συμφερει να παρει καποιος τα 100 και να βαλει προγραμμα στα 135-140 αλογα,παρα να δωσει την διαφορα για το 125αρι που θα του βγει 16 χιλιαρικα.
-
πόσο κοστίζει η αύξηση των ίππων απο 100 σε 125-140? υπάρχει κάποιος κίνδυνος? Κ η εγγύηση συνεχίζει να ισχύει (δε νομίζω...)?
-
Αν δε κάνω λάθος η σημαντική διαφορά μεταξύ 100-125 είναι οτι το 125 είναι 6ταχυτο..
-
Ο χρήστης andres007 έγραψε:
πόσο κοστίζει η αύξηση των ίππων απο 100 σε 125-140? υπάρχει κάποιος κίνδυνος? Κ η εγγύηση συνεχίζει να ισχύει (δε νομίζω...)?Εξαρτάται (300-600€), όχι, ναι (εξαρτάται ποιος κάνει remap)
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Αν δε κάνω λάθος η σημαντική διαφορά μεταξύ 100-125 είναι οτι το 125 είναι 6ταχυτο..Δεν ισχυει αυτο.
Στο mk7 ηταν παντου 5ταχυτο εκτος απο το ST (6ταχυτο).
Στο mk8 στα 100-125-140 αλογα ειναι 6ταχυτο. Μονο στον ατμοσφαιρικο αν θυμαμααι καλα ειναι το 5ταχυτο. -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Αν δε κάνω λάθος η σημαντική διαφορά μεταξύ 100-125 είναι οτι το 125 είναι 6ταχυτο..
Δεν ισχυει αυτο.
Στο mk8 στα 100-125-140 αλογα ειναι 6ταχυτο. Μονο στον ατμοσφαιρικο αν θυμαμααι καλα ειναι το 5ταχυτο.Το mk7 είναι έτσι όπως τα λες.
Το mk8 όμως βγαίνει 6τάχυτο μόνο στα 1.0 125hp και 140hp, αλλά και στο 1.5tdci 120hp. Επίσης σε αυτές τις εκδόσεις εξοπλίζεται και με πίσω δισκόφρενα.
Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Thodorism96 έγραψε:
Δεν ισχυει αυτο.
Στο mk8 στα 100-125-140 αλογα ειναι 6ταχυτο. Μονο στον ατμοσφαιρικο αν θυμαμααι καλα ειναι το 5ταχυτο.Το mk7 είναι έτσι όπως τα λες.
Το mk8 όμως βγαίνει 6τάχυτο μόνο στα 1.0 125hp και 140hp, αλλά και στο 1.5tdci 120hp. Επίσης σε αυτές τις εκδόσεις εξοπλίζεται και με πίσω δισκόφρενα.
Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συγνωμη φιλε μου αλλα δεν ειναι ετσι οπως τα λες για το mk8.. Ειχα ριξει τοσο τρελο ψαξιμο πριν παρω το δικο μου. Για τα δισκοφρενα εχεις δικιο μονο στα 125αρια, 140αρια και στο 120αρι πετρελαιο μπαινουν.
Αλλα για το κιβωτιο κανεις λαθος.
Εικονα απο το προσπεκτους με τους κινητηρες-συνδυασμους... Μονο ο ατμοσφαιρικος 1.1 85 ιππων εχει 5-ταχυτο κιβωτιο.
Ολοι οι αλλοι κινητηρες (1.0 100/125/140 PS και 1.5 85/120 PS) ειναι με 6-ταχυτο.
Και το δικο μου 125αρι εχει 6αρι αλλα και το test drive 100αρι titanium που ειχα παει και οδηγησα 6αρι ειχε. -
κ εγώ που εχω το MK8 100HP 6τάχυτο είναι, μή το συζητάμε
-
Έχετε δίκιο, νόμιζα ότι πήγαινε μαζί με τα πίσω δισκόφρενα
-
Ο χρήστης andres007 έγραψε:
πόσο κοστίζει η αύξηση των ίππων απο 100 σε 125-140? υπάρχει κάποιος κίνδυνος? Κ η εγγύηση συνεχίζει να ισχύει (δε νομίζω...)?Τα 140άρια έχουν και διαφορετικό hardware σε σχέση με τα 100-125, οπότε ξέχνα την αναβάθμιση σε τόσα άλογα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
πόσο κοστίζει η αύξηση των ίππων απο 100 σε 125-140? υπάρχει κάποιος κίνδυνος? Κ η εγγύηση συνεχίζει να ισχύει (δε νομίζω...)?
Τα 140άρια έχουν και διαφορετικό hardware σε σχέση με τα 100-125, οπότε ξέχνα την αναβάθμιση σε τόσα άλογα.
Ναι και όχι. Οι διαφορές είναι ελάχιστες. Το 125αρι έχει διαφορετικό υλικό φτερωτής (για καλύτερη θερμική συμπεριφορά) και το 140αρι έχει και ανθεκτικότερη φλάντζα. Και οι δύο διαφορές είναι για λόγους αξιοπιστίας/αντοχής, και όχι για να βγουν 'σωστά' τα άλογα. Άρα ναι, οι κινητήρες είναι βασικά οι ίδιοι, αλλά με θεωρητικά καλύτερη αντοχή στις καταπονήσεις από την αυξημένη απόδοση (που θα φανεί μετά από κάποια χρόνια). Πάντως τόσα χρόνια τα εκατοντάδες βελτιωμένα 1.0 δεν έχουν εμφανίσει κάποιο πρόβλημα, άρα προφανώς δεν μιλάμε για μεγάλη διαφορά στην αξιοπιστία.
-
Πάντως τόσα χρόνια τα εκατοντάδες βελτιωμένα 1.0 δεν έχουν εμφανίσει κάποιο πρόβλημα, άρα προφανώς δεν μιλάμε για μεγάλη διαφορά στην αξιοπιστία.Αυτό πως το γνωρίζεις φίλε μου;
-
Όπως ξέρουμε, συνήθως στα forums διαβάζεις για προβλήματα. Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια που συμμετέχω σε αρκετά -ελληνικά και ξένα- forums για Ford, δεν έχω διαβάσει για κανένα σοβαρό πρόβλημα, και τα μοναδικά που έχω δει είναι κυρίως αστοχίες ή παραλείψεις ή λανθασμένες ρυθμίσεις στα διάφορα remaps (κακό ρελαντί ο ένας, δισταγμούς στις xyz σαλ ο άλλος, τέτοια πράγματα). Τα οποία έχουν λυθεί προ πολλού, καθώς είναι πολλά χρόνια στην αγορά ο κινητήρας, οπότε πλέον όλα τα remaps είναι στρωμένα. Ακόμα και τα διάφορα προγράμματα-'τέρατα' (μιλάμε για 200+ άλογα) δεν έχουν βγάλει σοβαρά προβλήματα, τουλάχιστον κάποια που να έχω δει εγώ.
-
Ευχαριστώ, λογικά ακούγονται αυτά που λες.
-
Τα 140άρια έχουν και διαφορετικό hardware σε σχέση με τα 100-125, οπότε ξέχνα την αναβάθμιση σε τόσα άλογα.
Ναι και όχι. Οι διαφορές είναι ελάχιστες. Το 125αρι έχει διαφορετικό υλικό φτερωτής (για καλύτερη θερμική συμπεριφορά) και το 140αρι έχει και ανθεκτικότερη φλάντζα. Και οι δύο διαφορές είναι για λόγους αξιοπιστίας/αντοχής, και όχι για να βγουν 'σωστά' τα άλογα. Άρα ναι, οι κινητήρες είναι βασικά οι ίδιοι, αλλά με θεωρητικά καλύτερη αντοχή στις καταπονήσεις από την αυξημένη απόδοση (που θα φανεί μετά από κάποια χρόνια). Πάντως τόσα χρόνια τα εκατοντάδες βελτιωμένα 1.0 δεν έχουν εμφανίσει κάποιο πρόβλημα, άρα προφανώς δεν μιλάμε για μεγάλη διαφορά στην αξιοπιστία.
Για να έκανε αυτές τις αλλαγές το εργοστάσιο, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Το θέμα δεν είναι να ανεβάσεις τα άλογα, το θέμα είναι να το κάνεις αξιόπιστα σε βάθος χρόνου και επίσης να βγαίνουν γραμμικά και όχι υστερικά.
ΥΓ: Είχα την εντύπωση ότι το 140 έχει και διαφορετική τουρμπίνα.
Ford Fiesta 2017