-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για να έκανε αυτές τις αλλαγές το εργοστάσιο, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Το θέμα δεν είναι να ανεβάσεις τα άλογα, το θέμα είναι να το κάνεις αξιόπιστα σε βάθος χρόνου και επίσης να βγαίνουν γραμμικά και όχι υστερικά.ΥΓ: Είχα την εντύπωση ότι το 140 έχει και διαφορετική τουρμπίνα.
Όπως είπα, για λόγους αξιοπιστίας είναι (οι αλλαγές) και προβλήματα αξιοπιστίας -μέχρι στιγμής- δεν έχουν βγει σε κανένα Fiesta (αλλά και Focus, ίδιο μοτέρ είναι). Οι αναβαθμίσεις σε, ας πούμε, 'εργοστασιακά' νούμερα (μέχρι τα 140HP) αποδίδουν σε μερικές περιπτώσεις καλύτερα και από το εργοστασιακό setup, για πολλούς και διαφόρους λόγους (θόρυβος, ρύποι, κατανάλωση κλπ). Από εκεί και πάνω, δηλαδή από ~160 ίππους και πάνω, προφανώς ξεφεύγουμε από τα 'εργοστασιακά' νούμερα και αρχίζουν τα προχωρημένα remaps, οπότε εκεί πλέον αλλάζει η συζήτηση.
Hardwareικά τα μοτέρ είναι ακριβώς ίδια, πλην των δύο διαφορών που ανέφερα.
-
τα νεύρα μου τα χάπια μου...
Την προηγουμενη βδομάδα μου έβγαλε κάτι τρελλά με τις λυχνίες. Δηλαδή, κοκκίνιζε στην οπισθεν ενώ δεν είχα τίποτα πίσω μου, έβγαλε λυχνία πάγου χωρίς να υπάρχει υποψια παγετού, απο εκεί που το αφηνα το βραδυ με μεση καταναλωση 7 το πρωί μου έβγαζε 9.... Και τέλος μου έβγαλε κ λυχνία που δηλώνει έλεγχο κινητήρα. Το πάω , το βάζει στο διαγνωστικό και διαγιγνώσκει ' δυσλειτουργία επικοινωνιας εγκεφάλου κινητήρα με εγκέφαλο καμπίνας' , του κάνει κάποιες αναβαθμίσεις κ όλα οκ. Ή μάλλον όλα οκ για την ώρα διότι σήμερα πάλι τα ίδια.....
Εχει αρχίσει να μου τη δίνει. Αυτοκίνητο που δεν εχει κάνει ούτε 1000 χλμ ακόμη κ θα τρεχω κάθε βδομάδα στην αντιπροσωπεία?? Είπαμε 8ετής εγγύηση αλλά όχι κ να είμαστε όλη την ωρα εκεί.
Εχει αντιμετωπίσει άλλος κάτι παρόμοιο? -
Ήρθα κι εγώ με το δίλημμά μου, να πάρω τη γνώμη κατόχων και μη, ανθρώπων που το έχουν ερευνήσει, οδηγήσει, απορρίψει ή επιλέξει...
Μετά απο τη δική μου έρευνα και αφού ...έπρηξα εννοείται φίλους και γνωστούς, κατέληξα στα εξής δύο: Fiesta - PoloΚατόπιν των σχετικών test-drive αποκόμισα τα εξής:
Polo (1.0 - 95hp) - Κατά την άποψή μου καλύτερη ποιότητα σε ταμπλώ - εσωτερικά πορτών - υποβραχιόνιο και όλα τα συναφή... Συνολικά, φρόνιμο - ευέλικτο - υπάκουο. Ιδανικό για να πας απο το σημείο Α στο σημείο Β, χωρίς κανέναν κόπο.Fiesta (1.0 - 100hp) - Άμεση απόκριση απο χαμηλές στροφές (σε αντίθεση με το απο πάνω που σε κάνει για 1-2 δευτερόλεπτα να αναρωτιέσαι αν το πεντάλ συνδέεται με τη μηχανή ), λίγο πιο βαρύ τιμόνι και ελαφρώς πιο ιδιότροπη και άτακτη συμπεριφορά, που προσωπικά την προτιμώ.
Ένα πράγμα μόνο με προβλημάτισε, και είναι αυτό για το οποίο θα ήθελα τα 'φώτα' σας:
Μου έδωσε την εντύπωση ορισμένες φορές σε κάποια απότομα ζικ-ζακ που έκανα, οτι δυσκολεύτηκε κάπως να παραμείνει στη θέση του... Δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να εξηγήσω ακριβώς τί εννοώ, σαν να πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ψηλό αμάξι (που σαφώς δεν είναι), που δεν θα σου συγχωρήσει την 'στραβοτιμονιά'... Ασφαλώς, μιλάω καθαρά για την αίσθηση που μου έδωσε και όχι οτι μου προκάλεσε πραγματικά ανασφάλεια.Αααα... Τον 'πέρασα κι ένα χεράκι' για τους τριγμούς που διάβασα έδω μέσα, έτσι... για να γνωριζόμαστε!!
-
Ο χρήστης andres007 έγραψε:
τα νεύρα μου τα χάπια μου...
Την προηγουμενη βδομάδα μου έβγαλε κάτι τρελλά με τις λυχνίες. Δηλαδή, κοκκίνιζε στην οπισθεν ενώ δεν είχα τίποτα πίσω μου, έβγαλε λυχνία πάγου χωρίς να υπάρχει υποψια παγετού, απο εκεί που το αφηνα το βραδυ με μεση καταναλωση 7 το πρωί μου έβγαζε 9.... Και τέλος μου έβγαλε κ λυχνία που δηλώνει έλεγχο κινητήρα. Το πάω , το βάζει στο διαγνωστικό και διαγιγνώσκει ' δυσλειτουργία επικοινωνιας εγκεφάλου κινητήρα με εγκέφαλο καμπίνας' , του κάνει κάποιες αναβαθμίσεις κ όλα οκ. Ή μάλλον όλα οκ για την ώρα διότι σήμερα πάλι τα ίδια.....
Εχει αρχίσει να μου τη δίνει. Αυτοκίνητο που δεν εχει κάνει ούτε 1000 χλμ ακόμη κ θα τρεχω κάθε βδομάδα στην αντιπροσωπεία?? Είπαμε 8ετής εγγύηση αλλά όχι κ να είμαστε όλη την ωρα εκεί.
Εχει αντιμετωπίσει άλλος κάτι παρόμοιο?Να υποθέσουμε ότι η δυσλειτουργία επικοινωνίας είναι 'loss of communication' δηλαδή απώλεια επικοινωνίας και ο εγκέφαλος καμπίνας είναι το BCΜ (body control module). Έχεις συναγερμό είπαμε?
-
ναι μου έχει βαλει δωρο συναγερμό η αντιπροσωπεία. Τη διάγνωση την έγραψα όπως μου την ειπε ο μάστορας. Στα αγγλικά δεν το κατέχω .....
-
Εγώ θα ξεκινούσα από τον συναγερμό. Νο1 ύποπτος.
-
Και εγώ τον συναγερμό υποψιάζομαι...έχω δεί πάρα πολλά προβλήματα από συναγερμούς που έχουν εγκατασταθεί από εμπορίες. Για αυτό και ΠΟΤΕ δεν βάζω συναγερμό aftermarket στα αυτοκίνητά μου...ή εργοστασιακό ή τίποτα (απλά ασφάλεια κλοπής).
-
ΥΓ: Είχα την εντύπωση ότι το 140 έχει και διαφορετική τουρμπίνα.Καπου ειχα διαβασει οτι εχει μεγαλυτερη τουρμπινα και επισης εχει αλλη κλιμακωση το κιβωτιο για καλυτερη διαχειρηση της δυναμης σε σχεση με τις πιο αδυναμες εκδοσεις.
Όπως είπα, για λόγους αξιοπιστίας είναι (οι αλλαγές) και προβλήματα αξιοπιστίας -μέχρι στιγμής- δεν έχουν βγει σε κανένα Fiesta (αλλά και Focus, ίδιο μοτέρ είναι). Οι αναβαθμίσεις σε, ας πούμε, 'εργοστασιακά' νούμερα (μέχρι τα 140HP) αποδίδουν σε μερικές περιπτώσεις καλύτερα και από το εργοστασιακό setup, για πολλούς και διαφόρους λόγους (θόρυβος, ρύποι, κατανάλωση κλπ).
Hardwareικά τα μοτέρ είναι ακριβώς ίδια, πλην των δύο διαφορών που ανέφερα.
Σε μεμονομενες περιπτωσεις υπηρχαν διαρροες νερου,λαδιου η μη σωστο remap που εφερε προβληματακια αλλα οχι κατι τραγικο,καποια τσιπακια της bluefin δεν εχουν ικανοποιησει τους πελατες,σε καθε περιπτωση δεν χρειαζονται υπερβολες σε 1.0 με 3 κυλινδρους,βελτιωση αλλα με μετρο και παντα με στοχο την διαρκεια και την αξιοπιστια.
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Ήρθα κι εγώ με το δίλημμά μου
Polo (1.0 - 95hp)
Fiesta (1.0 - 100hp)Ένα πράγμα μόνο με προβλημάτισε, και είναι αυτό για το οποίο θα ήθελα τα 'φώτα' σας:
Μου έδωσε την εντύπωση ορισμένες φορές σε κάποια απότομα ζικ-ζακ που έκανα, οτι δυσκολεύτηκε κάπως να παραμείνει στη θέση του...Καταρχήν είναι περίεργο αυτό που λες ότι νιώθεις το Polo να αργεί περισσότερο να ακούσει στο γκάζι. Έχοντας δοκιμάσει το Polo Bluemotion 1.0 (με τα 110), θεωρώ ότι εκεί ακριβώς υπερτερεί του Fiesta, το οποίο πρέπει να φτάσει τουλάχιστον τις 1800σαλ για να φουσκώσει αρκετά η τουρμπίνα. Επίσης η ρύθμιση των 100HP στον ΕΒ είναι αρκετά 'πνιγμένη', και το νιώθεις όταν αρχίσεις να το πιέζεις κανονικά. Κατά τα άλλα όμως, ο ΕΒ είναι βασιλιάς τριγύρω στα 1000κε, οπότε δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα.
Όσον αφορά αυτό που λες περί σταθερότητας, εξαρτάται πως το βλέπεις. Οι περισσότεροι -και εγώ- το βλέπουμε ως πιο 'χαρούμενο' στήσιμο, που σου επιτρέπει να παίξεις, να το τοποθετήσεις, καθώς το αυτοκίνητο (και κυρίως η ουρά ) ακούει πολύ περισσότερο στο τιμόνι. Αν το θεωρείς πρόβλημα, σε σχέση με το Polo, τότε ίσως δεν σου ταιριάζουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του Fiesta, και θα είσαι πολύ πιο ευχαριστημένος με το γερμανικό στήσιμο.
Καπου ειχα διαβασει οτι εχει μεγαλυτερη τουρμπινα και επισης εχει αλλη κλιμακωση το κιβωτιο για καλυτερη διαχειρηση της δυναμης σε σχεση με τις πιο αδυναμες εκδοσεις.
Σε μεμονομενες περιπτωσεις υπηρχαν διαρροες νερου,λαδιου η μη σωστο remap που εφερε προβληματακια αλλα οχι κατι τραγικο,καποια τσιπακια της bluefin δεν εχουν ικανοποιησει τους πελατες,σε καθε περιπτωση δεν χρειαζονται υπερβολες σε 1.0 με 3 κυλινδρους,βελτιωση αλλα με μετρο και παντα με στοχο την διαρκεια και την αξιοπιστια.
Το turbo είναι ίδιο με του 125, και η διαφορά τους από το 100αρι είναι η φτερωτή. Αυτό τσεκαρισμένο με τους κωδικούς ανταλλακτικών στις διαφορετικές εκδόσεις. Η άλλη διαφορά του 140 είναι η φλάντζα, κατά δήλωση της ίδιας της Ford. Για τις σχέσεις, από όσο δηλώνονται από τη Ford, είναι ίδιες. Δεν ξέρω στο ΜΚ8 τι γίνεται, δεν το έχω τσεκάρει, ίσως τα ST-Line να έχουν κάποιες διαφορές.
Μεμονωμένες περιπτώσεις αστοχιών και σφαλμάτων υπάρχουν πάντα και παντού, σε όλες τις μάρκες, όλα τα αυτοκίνητα και όλους τους tuners. Στην αρχή κιόλας η Superchips είχε αρκετά θέματα κυρίως με την ομαλότητα λειτουργίας του remap. Πάντως ακόμα και τότε σοβαρά προβλήματα δεν υπήρχαν. Διαρροές υγρών δεν έχουν σχέση με το -όποιο- remap, είναι προβλήματα του ίδιου του κινητήρα.
Όσο για τις υπερβολές, προφανώς συμφωνούμε, το ίδιο λέω και στο CFH όταν μιλάμε για remaps. Μέχρι και τα ανώτατα εργοστασιακά νούμερα, το μοτέρ φαίνεται να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Από εκεί και πέρα όμως, αρχίζουν οι αλλαγές, οι προσθήκες και οι 'βελτιώσεις', οπότε ξεκινάει εντελώς διαφορετική συζήτηση. Α, κάτι που αξίζει να αναφέρω είναι ότι μια πολύ καλή βελτίωση για remap στα 140-150 είναι ένα μεγαλύτερο intercooler, καθώς το μαμά είναι μικρό και γρήγορα φτάνει σε κορεσμό όταν αυξηθεί η απόδοση.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Όσο για τις υπερβολές, προφανώς συμφωνούμε, το ίδιο λέω και στο CFH όταν μιλάμε για remaps. Μέχρι και τα ανώτατα εργοστασιακά νούμερα, το μοτέρ φαίνεται να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Από εκεί και πέρα όμως, αρχίζουν οι αλλαγές, οι προσθήκες και οι 'βελτιώσεις', οπότε ξεκινάει εντελώς διαφορετική συζήτηση. Α, κάτι που αξίζει να αναφέρω είναι ότι μια πολύ καλή βελτίωση για remap στα 140-150 είναι ένα μεγαλύτερο intercooler, καθώς το μαμά είναι μικρό και γρήγορα φτάνει σε κορεσμό όταν αυξηθεί η απόδοση.
Αντωνη να σε ρωτησω κατι για το παραπανω μιας και το ανεφερες και το εφερε η κουβεντα. Δεν εχω ασχοληθει καθολου με βελτιωσεις γιαυτο ρωταω να μαθω.
Λες οτι με ενα μεγαλυτερο intercooler θα εχεις καλυτερη αποδοση το οποιο και το καταλαβαινω. Πιο ψυχρος αερας - καλυτερη καυση -καλυτερη αποδοση. Αυτο φαινεται και το καταλαβαινεις ακομα και απο την αρχη ή πρεπει να πιεστει το μοτερ να ανεβασει θερμοκρασια για να εχεις την καλυτερη αποδοση-αντοχη.
Επισης, μπορεις να αλλαξεις το intercooler μονο? ή πρεπει να αλλαξεις και αλλα πραγματα στο μοτερ / εγκεφαλο για να το εκμεταλλευτεις? δλδ χρειαζεται σιγουρα remap?
Τελος και πιο σημαντικο για μενα. Εστω οτι αλλαξεις μονο το intercooler και ανεβαινει και η αποδοση (btw με μια τετοια αλλαγη μονο ποσο ανεβαινει??? ) θα ανεβει και η καταναλωση ? -
Μόνο με I/C δεν ανεβαίνει η απόδοση, εκτός και είναι προβληματικό ή ανεπαρκές το stock I/C. Αναβαθμίζεις το I/C κυρίως για να μην χάσεις απόδοση, καθώς αν αυξηθεί η υπερπίεση, αυξάνεται η θερμοκρασία και ο όγκος του μείγματος, και άρα το stock intercooler δεν φτάνει και δεν προλαβαίνει να ψύξει, οπότε και περιοριστικό είναι, αλλά και δεν επιτελεί σωστά την αποστολή του (να ψύχει το μείγμα). Καθώς το 140αρι έχει το ίδιο ακριβώς intercooler με το 100αρι και το 125αρι, μέχρι αυτό το επίπεδο απόδοσης θεωρούμε ότι η Ford ξέρει τι κάνει, και άρα κρατάμε το μαμά I/C. Από εκεί και πέρα όμως, όπως αναφέρει και η Mountune, και κυρίως αν ξεπεράσουμε τα 150-160 άλογα, το μαμά intercooler πρέπει να αλλαχτεί.
Η πρόταση της Mountune, που είναι drop-in και plug-n-play, είναι καλή, αποδοτική, ολίγον τι ακριβούτσικη, αλλά όλα αυτά τα πλεονεκτήματα -και το όνομα- θα τα πληρώσεις. Αλλιώς ξεφεύγουμε, πάμε σε FMIC, οπότε εκεί έχουμε χωροταξικές αλλαγές, σωληνώσεις, άλλα σημεία έδρασης κλπ.
-
Καταλαβα. Οποτε το Ι/C ειναι επαρκεστατο.
Παντως αν υπηρχε μια σχετικα οικονομικη λυση να ανεβω 5-10 αλογα χωρις να πειραξω καταναλωση και να χαλασω αξιοπιστια δεν θα ελεγα οχι..ΥΓ. υπαρχουν μερικες στιγμες που εχω μετανιωσει που δεν πηρα το 140αρι.. το μονο που με κρατησε ηταν η λιγο αυξημενη καταναλωση και η λιγο πιο τσιμπημενη τιμη..
-
Το μαμά I/C μέχρι τα 140 άλογα φαίνεται ότι είναι μια χαρά. Από την άλλη, τόσο βάσει λογικής, όσο και επειδή το δηλώνει απερίφραστα η Mountune, όταν ξεπεράσουμε τα 150τόσα άτια, θέλει αναβάθμιση. Και η λύση της Mountune είναι η πιο εύκολη και υποθέτουμε καλομελετημένη από τις υπόλοιπες. Βέβαια, δεν μπορείς να πεις ότι π.χ. η Puma δεν ξέρει να φτιάχνει Fiesta.
Λύση απλή και εύκολη για 5-10 άλογα ? Ας πούμε με ένα φίλτρο και ένα τελικό να βρεις τα 4?5? άλογα, αλλά για πιο πολλά θες σίγουρα πρόγραμμα. Άρα εκεί γυρνάμε στο θέμα remap, οπότε ή επιλέγεις την εγγύηση της Mountune (αφού έχεις το 125αρι παίρνεις και το 135 και το 165), ή πας στις γνωστές λύσεις μέσω του γνωστού εισαγωγέα
-
Για πανω απο 150ατια δεν θα το σκεφτομουν καν... ακομα και να ισχυε η εγγυηση και οσο και σιγουροι να ηταν δεν θα το εκανα... πιστευω ειναι too much. και ειδικα για τα 165... εκει ξεφευγεις θεωρω..
Τα 135 ειναι μια χαρα νομιζω .. θα δειξει τι να πω.
Ολα αυτα για το μελλον εννοειται.. οχι απο τωρα..Μπορει καποια στιγμη.. -
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Καπου ειχα διαβασει οτι εχει μεγαλυτερη τουρμπινα και επισης εχει αλλη κλιμακωση το κιβωτιο για καλυτερη διαχειρηση της δυναμης σε σχεση με τις πιο αδυναμες εκδοσεις.Το κιβώτιο είναι ίδιο. Έχει διαφορετική σχέση μετάδοσης FDR 3.941 για το 100/125 και 4.353 για το 140. Αυτός νομίζω είναι κ ο βασικός λόγος που έχει καλύτερες επιδοσεις και όχι τόσο τα +15 άλογα απο την 125 έκδοση.
Παίζοντας στο etis με vin βρήκα mk8 100 ps και στο πεδιό engine αναφέρει 1.0L EcoBoost (100PS) ενώ στο δικό μου mk8 125ps αναφέρει 1.0L EcoBoost 120PS/125PS/140PS. Έτσι όπως γράφει τα μοτέρ φαντάζομαι είναι αρκετα πιο κοντα (ίσως ίδιο!!!) το 125 με το 140 παρά το 100 με το 125. Επίσης στις λεπτομέριες αναφέρει Engine Performance Level-Standard για το 125. Αν βρεθεί και κάποιος με 140 μαμα να μας πεί τί γράφει εκεί θα μας κατατοπίσει περισσότερο πιστέυω. -
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Καταρχήν είναι περίεργο αυτό που λες ότι νιώθεις το Polo να αργεί περισσότερο να ακούσει στο γκάζι. Έχοντας δοκιμάσει το Polo Bluemotion 1.0 (με τα 110), θεωρώ ότι εκεί ακριβώς υπερτερεί του Fiesta, το οποίο πρέπει να φτάσει τουλάχιστον τις 1800σαλ για να φουσκώσει αρκετά η τουρμπίνα. Επίσης η ρύθμιση των 100HP στον ΕΒ είναι αρκετά 'πνιγμένη', και το νιώθεις όταν αρχίσεις να το πιέζεις κανονικά. Κατά τα άλλα όμως, ο ΕΒ είναι βασιλιάς τριγύρω στα 1000κε, οπότε δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα.Δύο τα τεινά: είτε ασυναίσθητα το δοκίμασα σε χαμηλότερες στροφές απο αυτές που απαιτούνταν, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα, είτε 'αδικήθηκε', καθώς δοκιμάστηκε πρώτο, με μέτρο σύγκρισης το δικό μου, ενώ το Fiesta αμέσως μετά, με μέτρο σύγκρισης το συμπέρασμα που είχα βγάλει για το Polo. Σε κάθε περίπτωση, το Fiesta μου φάνηκε πιο διασκεδαστικό και πιο κοντά στον δικό μου τρόπο οδήγησης.
Όσον αφορά αυτό που λες περί σταθερότητας, εξαρτάται πως το βλέπεις. Οι περισσότεροι -και εγώ- το βλέπουμε ως πιο 'χαρούμενο' στήσιμο, που σου επιτρέπει να παίξεις, να το τοποθετήσεις, καθώς το αυτοκίνητο (και κυρίως η ουρά ) ακούει πολύ περισσότερο στο τιμόνι. Αν το θεωρείς πρόβλημα, σε σχέση με το Polo, τότε ίσως δεν σου ταιριάζουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του Fiesta, και θα είσαι πολύ πιο ευχαριστημένος με το γερμανικό στήσιμο.
*Ευχαριστημέν-η...
Ουσιαστικά, αυτό ήλπιζα να επιβεβαιώσω... Οτι είναι συνειδητά στημένο κατ' αυτό τον τρόπο, ώστε να είναι πιο ...ενδιαφέρουσα η οδήγησή του. Θα το εκλάμβανα ως πρόβλημα, αν αυτήν την αίσθηση μου την έδινε σε σοβαρές στροφές. Σε μια-δυό τέτοιες που κατάφερα να βρω στη διαδρομή που μου υπέδειξε ο πωλητής να ακολουθήσω, έμεινα πλήρως ικανοποιημένη, σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι φανταζόμουν! -
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση, το Fiesta μου φάνηκε πιο διασκεδαστικό και πιο κοντά στον δικό μου τρόπο οδήγησης.*Ευχαριστημέν-η...
Ουσιαστικά, αυτό ήλπιζα να επιβεβαιώσω... Οτι είναι συνειδητά στημένο κατ' αυτό τον τρόπο, ώστε να είναι πιο ...ενδιαφέρουσα η οδήγησή του. Θα το εκλάμβανα ως πρόβλημα, αν αυτήν την αίσθηση μου την έδινε σε σοβαρές στροφές. Σε μια-δυό τέτοιες που κατάφερα να βρω στη διαδρομή που μου υπέδειξε ο πωλητής να ακολουθήσω, έμεινα πλήρως ικανοποιημένη, σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι φανταζόμουν!
OK, my bad
Πάντως και η γυναίκα μου το προτίμησε τελικά έναντι του Polo, και αφού λες ότι όντως σου φάνηκε πιο ενδιαφέρον, νομίζω κλείσαμε
-
-
Το παραπάνω δεν είναι κράτημα, είναι απλά μια χαζή δοκιμασία που μετράει πιο πολύ το ESP.
Εντυπωσιασμένος πάντως από τις γνώσεις της κυρίας παραπάνω περί κρατήματος κλπ.
-
Εντυπωσιασμένος πάντως από τις γνώσεις της κυρίας παραπάνω περί κρατήματος κλπ.Έλα ντε, μα και εγώ γι'αυτό είπα ότι θα είναι 'ευχαριστημένος'
Καθώς έτυχε χθες γυρνώντας το βράδυ να βρω ευκαιρία για 2-3 χωσιματάκια, να πω ότι ναι μεν η ουρά του Fiesta ακούει αρκετά στο τιμόνι, αλλά όχι πάντα με την πρώτη, αν μπεις λίγο πιο βιαστικά σε στροφή μπορεί αρχικά να βγάλει λίγο μούρη. Αν έχει καλή άσφαλτο κάτω μπορείς να το πιέσεις να ξεζυγιστεί με τιμόνι ή τσίμπημα φρένου + τιμόνι, αλλά μπορεί τελικά να χρειαστεί και λίγο τσίμπημα χειρόφρενο για να πειστεί. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να το δοκιμάσω με τοποθέτηση πριν τη στροφή, αν αρκεί απλά τιμόνι, ή θέλει και φρένο, ή μπας και θέλει φλικάρισμα (εντάξει, υπερβολές)
Ford Fiesta 2017