-
Με συναγερμό δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Ούτε με start/stop .. μόνο με πολλή ζέση και κλιματισμό, που δεν έσβηνε για διατηρήσει τη θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα (τα λέει το εγχειρίδιο).Με την οθόνη το τρίξιμο είναι και σε συντονισμό και συνεχόμενες μικρές λακούβες/σαμαράκια.
Για εγγύηση μου είχαν πει ότι τον Σεπτέμβρη θα με ενημέρωναν ότι όντως περάστηκε (είχα παραλάβει Αύγουστο), αλλά ακόμα δεν έχω νέα τους. Ψάχνω να τους βρω τώρα να το ξεκαθαρίσω.
Αρχίσαμε να γινόμαστε περισσότεροι .. Στέλνετε εδώ ο,τι ενημέρωση έχετε για οθόνες, σταρτ/στοπ ή άλλα προβλήματα!
-
Καταρχήν αύριο θα έχω νεότερα διότι έχω ραντεβού το πρωί.
Για τον συνεγερμό δεν έγινε καμία αλλαγή ρύθμισης, το πρωί που έφυγα από το σπίτι δούλευε και το μεσημέρι σταμάτησε.
Όσο για το start-stop θεωρώ οτι έχει πρόβλημα το σύστημα άσχετα με το τι λένε αυτοί. Την μια είπαν οτι το αμάξι πρέπει να κάνει τουλάχιστον 30 χλμ την ημέρα για να δουλέψει. Μετά το έκαναν 50 διότι τους έπιασα στα 30. Και στα 50 τους έπιασα οπότε αύριο πάω να ακούσω οτι πρέπει να κάνω 100 χλμ.....
-
δηλ πρέπει να κάνεις 18.000 χλμ το χρόνο τουλάχιστον για να λειτουργεί το start-stop? πλακα μας κάνουν? Δεν έχω παραλάβει ακόμη αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ αρχίζω κ συγχίζομαι...
-
Έχω το προηγούμενο Fiesta με τον 1.0 ecoboost και μια χαρά δούλεψε -και δουλεύει- το s/s από τα πρώτα χλμ.
Τι άλλαξε στο s/s δηλ. στο νέο μοντέλο; Αυτά που λέτε πως σας είπαν στην αντιπροσωπεία,δε στέκουν. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Έχω το προηγούμενο Fiesta με τον 1.0 ecoboost και μια χαρά δούλεψε -και δουλεύει- το s/s από τα πρώτα χλμ.
Τι άλλαξε στο s/s δηλ. στο νέο μοντέλο; Αυτά που λέτε πως σας είπαν στην αντιπροσωπεία,δε στέκουν.Παρομοίως. Αν ισχύουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το S/S, δεν χρειάζεται παρά 15-20' για να φορτίσει αρκετά τη μπαταρία ώστε να λειτουργήσει. Υπό συγκεκριμένες συνθήκες (ανοιχτό clima, συχνές στάσεις, φανάρια κλπ), μπορεί να ξανασταματήσει να λειτουργεί, μέχρι να επαναφορτίσει τη μπαταρία η κίνηση του αυτοκινήτου. Πάντως συγκεκριμένος 'στόχος' χλμ δεν υπάρχει, ούτε 20, ούτε 30, ούτε 50....
-
Με εμπειρία 700χλμ, θα πώ ότι προς το παρών δεν ακούω τριγμούς ούτε κάτι απο το ντεπόζιτο. Βεβαια δεν το έχω αναζητήσει κιολας. Εννοώ συνήθως έχω έστω ελαφρια μουσική, αλλά και τις ελάχιστες φορές που το έχω κλειστό δεν έχω ακουσει κάτι. Σχετικά με το s/s, εφόσσον δούλεψε έστω και μερικές φορές, λογικα δεν εχει κατι το συστημα και οι υποψίες πάνε στην μπαταρια. Στην τελίκή μπορεί να υπάρξει και μια αστοχία υλικου στην μπαταρία και να είναι ελαττωματική. Στο δικο μου, δεν δούλεψε για κανα 20λεπτο όταν το παρέλαβα προφανώς για να φορτίσει, και έκτοτε δουλεύει πάντα.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Τι άλλαξε στο s/s δηλ. στο νέο μοντέλο; Αυτά που λέτε πως σας είπαν στην αντιπροσωπεία,δε στέκουν.Παρομοίως. Αν ισχύουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το S/S, δεν χρειάζεται παρά 15-20' για να φορτίσει αρκετά τη μπαταρία ώστε να λειτουργήσει. Υπό συγκεκριμένες συνθήκες (ανοιχτό clima, συχνές στάσεις, φανάρια κλπ), μπορεί να ξανασταματήσει να λειτουργεί, μέχρι να επαναφορτίσει τη μπαταρία η κίνηση του αυτοκινήτου. Πάντως συγκεκριμένος 'στόχος' χλμ δεν υπάρχει, ούτε 20, ούτε 30, ούτε 50....
Και εγώ κάτοχος του προηγούμενο μοντέλου. Συγκεκριμένος στόχος χλμ προφανώς δεν υπάρχει αλλά σε εμένα που η δουλειά είναι πολύ κοντά στο σπίτι το s\s δεν δούλευε κάθε 3η μέρα, όταν το έδωσα στην γυναίκα μου που δουλεύει πιο μακριά δούλευε κανονικά. Άρα υπάρχει κάποιο minimum λειτουργίας για να δουλεύει σωστά το s\s.
-
Καλησπερα σε ολη την παρεα!!
Αυτες τις μερες παρελαβα ενα λευκο Fiesta ST-Line 125PS και θα γραψω τις εντυπωσεις μου σχετικα με το αυτοκινητο. Αρχικα δηλωνω ενθουσιασμενος-εντυπωσιασμενος!!!
Εξτρα μονο το εργοστασιακο υποβραχιονιο με ολη την κονσολα και την δευτερη θυρα USB. + δωρακι απο την αντιπροσωπεια τον συναγερμο.
Μεχρι στιγμης εχω κανει 230 χλμ.
Εδω να αναφερω οτι το προηγουμενο αυτοκινητο ηταν ενα Nissan Almera 1.4 του 1998 και θα προσπαθησω να ειμαι οσο το δυνατον περισσοτερο αντικειμενικος αλλα ειναι και δυσκολο οπως καταλαβαινετε.. ειναι μεγαλη η βελτιωση...Εξωτερικο:
Πανεμορφο στα ματια μου! Απο που να αρχισω.. απο την μπροστα μασκα με την μαυρη σιτα, τον διαχυτη πισω που ψιλοεξεχει και φαινεται 'τουμπανο', την εξατμιση που φαινεται, τις 17αρες ζαντες που του πανε τρελα στο ολο συνδυασμο χρωματος.Εσωτερικο:
Επισης εκπληκτικο!! Η 8-αρα οθονη αφης ειναι πολυ βολικη, ο μπλε φωτισμος των κουμπιων μαζι με τον μπλε φωτισμο στην ποτηροθηκη το βραδυ απιστευτος.. ο πινακας του trip μου αρεσει που σε μια οθονη βλεπεις πολλα στοιχεια για τις καταναλωσεις (στιγμιαια, μεση, αυτονομια και διανυθεισα αποσταση).
Η εσωτερικη μαυρη οροφη του ST-Line του παει πολυ και δινει ενα πολυ σπορ στοιχειο στο εσωτερικο μαζι με τα πενταλ αλουμινιου και το λεβιε ST-Line...
Το flat-bottom τιμονι του τελειο και τα χειριστηρια για Cruise Control, ηχοσυστημα, κινητο, trip computer πολυ βολικα!Κινητηρας-Φρενα-Καταναλωση:
Μπορω να πω οτι με εξεπληξε ευχαριστα σε σχεση με την εκδοση των 100 ιππων που εκανα test drive. Πολυ περισσοτερο νευρο σε ολο το φασμα των στροφων και ικανοποιητικο τραβηγμα απο τις ηδη 1500 στροφες! Δεν το εχω ζορισει μεχρι στιγμης αλλα μια 2α, 3η που ανοιξα απο 2Κ σαλ μεχρι τις 4-4,5Κ μου αρεσε πολυ. Θελω να ελπιζω οτι οταν ανοιξει ο κινητηρας θα ειναι πολυ καλυτερος.
Τα φρενα του δεν τα δοκιμασα για μεγιστη δυναμη ακομα αλλα προς το παρον φαινεται οτι κοκκαλωνουν και με ενα απλο πατημα.. εχουν ωραιο μαγκωμα..
Η καταναλωση μεχρι στιγμης ειναι πολυυυ καλη για μενα..... Σε αυτα τα 230 χλμ με τα 90 πρωτα στην εθνικη και τα υπολοιπα σε επαρχιακους δρομους (ανηφορες-κατηφορες) και εχει κολλησει στο 5,6 λτ/100χλμ. (Στα πρωτα 90 χλμ της εθνικης ηταν στο 5,5 με ταχυτητες στα 120χλμ)Ανεση-Οδικη συμπεριφορα:
Παρολο τις 17αρες ζαντες (205/45/17) ειναι πολυ ανετο και δεν ειναι ενοχλητικο σε καμια περιπτωση... Περναει πολυ γλυκα πανω απο τις ανωμαλιες. Απιστευτα καλη ηχομονωση.. για να φανταστειτε οταν εχω 1η δεν ακουγεται καθολου ο κινητηρας και παντα βλεπω το στροφομετρο για να μην περασω τις 3-3,5Κ στροφες..
Στις στροφες φαινεται τρενο πραγματικα.. δεν κουναει τιποτα και σου δινει μια σιγουρια που σε ωθει να μπεις με πολυ περισσοτερα χλμ.. Τελικα φοραει τα Michelin Pilot Sport 4...
Τα καθισματα πολυ ωραια ανετα με καλη πλευρικη στηριξη. Εγω που ειμαι και 1.92 κουμπωνω πραγματικα πολυ ωραια στο καθισμα.
Παρολο το υψος μου καθομαι επισης πολυ ανετα στο αυτοκινητο και δεν νιωθω σε καμια περιπτωση αβολα ή κλειστοφοβικα. Επισης κανενας πισω επιβατης δεν εχει παραπονεθει για μικρους χωρους και που εχω το καθισμα λιγο πιο πισω εγω.. Θεωρω οτι ειναι μια χαρα για το μεγεθος και την κατηγορια του αυτοκινητου.Συστηματα-Ευκολιες-Χαρακτηριστικα:
Adaptive Cruise Control -> Πραγματικα το ενεργοποιησεις και δεν κανεις τιποτα αλλο περα απο το τιμονι.... απιστευτο...
Lane Keeping Assist -> Επισης ωραιο συστημα που σε προειδοποιει συνεχεια και ειναι ωραιο.. βοηθαει πολυ. Ομως αναγνωριζει πραγματικα ευκολα τις γραμμες και η επιδραση στο τιμονι ειναι μερικες φορες ενοχλητικη. Θα το βαλω μονο στο alert πλεον.
Pre Collission Assist ή Active City Brake το λενε σε αλλα αυτοκινητα -> Δεν το εχω δοκιμασει ακομα και ευχομαι να μην χρειαστει ποτε.. Μερικες φορες ομως οταν ζυγωνω κοντα σε προπορευομενα οχηματα αναβει η προειδοποιητικη ενδειξη.
Sync 3 -> Πολυ ευχρηστο, δεν υπαρχει κατι μεχρι στιγμης που χρειαστηκε ψαξιμο για να το βρω..
Ηχοσυστημα -> Οχι το B&O αλλα το απλο και εχει καλη αποδοση με ωραιο και μπασο ηχο..
Cornering lights -> Ουαουυυυυ !!!!! Τρομερο
Συστημα αυτοματου κλιματισμου -> Πολυ καλο σε χρηση, ευκολια και αποδοση.
Πισω αισθητηρες-Καμερα οπισθοπορειας -> Εξαιρετικα ολα. Στις πρωτες χρησεις θελει εξοικιωση αλλα συνηθιζεται αμεσως και μετα σε βοηθαει πολυ.
Φωτισμος -> Πολυ ομορφος ο γενικος φωτισμος του αυτοκινητου. Τα LED φωτα ημερας μπροστα πανεμορφα και τα χαζευει πολυς κοσμος... Πισω νομιζω πως ειναι επισης LED τα φωτα και ειναι πανεμορφα ασχετα με το τι ειναι.. Τα κυρια φωτα του αυτοκινητου πολυ καλα σε αποδοση και δεν χρειαζονται βελτιωση σε δυναμη θεωρω αλλα μονο σε θερμοκρασια χρωματος για μενα προσωπικα..
Συναγερμος -> Δουλευει μια χαρα προς το παρον χωρις κανενα θεμα.
Start/Stop -> Δεν το χρησιμοποιω (το απενεργοποιω) αλλα μερικες φορες το ξεχναω και ενεργοποιειται με υποδειγματικη λειτουργια!!Θεωρω οτι τα καλυψα ολα..
Προς το παρον δεν εχω κανενα θεμα με τριγμους(ειναι πολυ νωρις θεωρω), το ρεζερβουαρ δεν το εχω ακουσει να παφλαζει ουτε μια φορα παρολο που φουλαρα.
Ψαχνω να βρω εστω ενα αρνητικο και δεν μπορω να βρω.. Ισως επειδη με εχει καλυψει απολυτα με βαση τα δικα μου στανταρ!!ΥΓ. Σορρυ για το σεντονι... ο ενθουσιαμος ειναι μεγαλος...
-
Πήρες ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο!!!
Καλοτάξιδο!
-
Ο χρήστης m3rlin έγραψε:
Με εμπειρία 700χλμ, θα πώ ότι προς το παρών δεν ακούω τριγμούς ούτε κάτι απο το ντεπόζιτο. Βεβαια δεν το έχω αναζητήσει κιολας. Εννοώ συνήθως έχω έστω ελαφρια μουσική, αλλά και τις ελάχιστες φορές που το έχω κλειστό δεν έχω ακουσει κάτι. Σχετικά με το s/s, εφόσσον δούλεψε έστω και μερικές φορές, λογικα δεν εχει κατι το συστημα και οι υποψίες πάνε στην μπαταρια. Στην τελίκή μπορεί να υπάρξει και μια αστοχία υλικου στην μπαταρία και να είναι ελαττωματική. Στο δικο μου, δεν δούλεψε για κανα 20λεπτο όταν το παρέλαβα προφανώς για να φορτίσει, και έκτοτε δουλεύει πάντα.Είσαι η ελπίδα μας.
Πετραν, καλοριζικο και γλυκα χλμ
-
Καλοταξιδο, πολύ ωραίο το συναίσθημα να έχεις πάρει καινούργιο αμάξι και να γουστάρεις τρέλα.
-
Καλορίζικο και πάντα απροβλημάτιστο,petran17!
Από οδηγική ευχαρίστηση θα σε ικανοποιήσει πλήρως,είναι η κορυφή στην κατηγορία του! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πήρες ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο!!!Καλοτάξιδο!
Να εισαι καλα φιλε Δια !! Σ'ευχαριστω πολυ...
Πετραν, καλοριζικο και γλυκα χλμ
Ευχαριστω πολυ φιλε μου!
Καλοταξιδο, πολύ ωραίο το συναίσθημα να έχεις πάρει καινούργιο αμάξι και να γουστάρεις τρέλα.
Ωραιο δεν λες τιποτα φιλε Aikibill..!! Το καλυτερο!!
Σ'ευχαριστω πολυ!Καλορίζικο και πάντα απροβλημάτιστο,petran17!
Από οδηγική ευχαρίστηση θα σε ικανοποιήσει πλήρως,είναι η κορυφή στην κατηγορία του!Ευχαριστω φιλε panormus!! Οδηγικα ειναι απιστευτο και ειναι οντως η κορυφη στην κατηγορια του... απιστευτο πατημα εχει...
-
Πέτραν.....πολλά και ασφαλή χλμ σου εύχομαι!!!!!
-
Ο χρήστης bilchil έγραψε:
Είσαι η ελπίδα μας.
Το περιμένεις?
Αν αγχώνεσαι για τριγμούς κ πλαφ πλαφ, απλα να πω ότι το ποιο πιθανό είναι να υπάρχουν γενικά βάση αυτών που λεγονται. Απο εκεί και πέρα είναι και θέμα αυτιου. Εγώ πχ που έρχομαι απο φιεστα μκ6 με κονι κιτρινο που κοπάναγε σαν καρο ισως κ να μην προσέχω το πλαφ πλαφ. Μην σε πάρω και στο λαιμό μου. Ίσως αλλος να το ακούσει.
Να πω επίσης ότι κατανάλωση με το Eco σχεδόν μόνιμα αναμένο είναι 6.9 λτ/100 βάση trip και 7.3 λτ/100 βάση αντλίας. Μονο V-power κ μόνο σε εταιρικά. -
Δε πιστεύω να σας έλειψα....
Το αυτοκίνητο βρίσκεται από σήμερα στην αντιπροσωπεία αφού σήμερα παραδέχτηκαν ότι έχει πρόβλημα. Η μπαταρία δεν είναι πρόβλημα καθώς έβαλαν άλλη όπως μου είπαν και δεν δούλευε και πάλι. Το κράτησαν στο συνεργείο για να το δουν και αύριο.
Βέβαια η αλήθεια είναι οτι ανέβηκαν οι τόνοι από την πλευρά μου το πρωί εκεί και η απάντηση είναι γιατί φωνάζω.... τόσες φορές επικοινωνήσαμε, το έλεγξαν υποτίθεται και στις 2500χλμ και όλα ήταν φυσιολογικά. Επειδή σήμερα όμως δεν είχα όρεξη για άλλη παράταση φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Να προσθέσω στα προβλήματα που ανακαλύπτω σιγά σιγά εκτός του συναγερμού, του s/s και της οθόνης, ήρθε και η μπροστά η πλαφονιέρα. Λειτουργεί όποτε θέλει, μπορεί δηλαδή να ανοίξω πόρτα και να μην λειτουργεί ή όταν το ξεκλειδώνω να λειτουργεί μόνο το πίσω (για να σας προλάβω, ο διακόπτης είναι στη σωστή θέση)
Αυτά για την ώρα, αύριο βλέπουμε.
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Με συναγερμό δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Ούτε με start/stop .. μόνο με πολλή ζέση και κλιματισμό, που δεν έσβηνε για διατηρήσει τη θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα (τα λέει το εγχειρίδιο).Με την οθόνη το τρίξιμο είναι και σε συντονισμό και συνεχόμενες μικρές λακούβες/σαμαράκια.
Για εγγύηση μου είχαν πει ότι τον Σεπτέμβρη θα με ενημέρωναν ότι όντως περάστηκε (είχα παραλάβει Αύγουστο), αλλά ακόμα δεν έχω νέα τους. Ψάχνω να τους βρω τώρα να το ξεκαθαρίσω.
Αρχίσαμε να γινόμαστε περισσότεροι .. Στέλνετε εδώ ο,τι ενημέρωση έχετε για οθόνες, σταρτ/στοπ ή άλλα προβλήματα!
Μήπως γνωρίζεις τι μάρκα είναι ο συναγερμός σου;
-
Long shot αλλά μπορεί όλα τα προβλήματα (εκτός από τους τριγμούς) να οφείλονται στον συναγερμό.
- Τραβάει πολύ ρεύμα/έχει διαρροή ο συναγερμός σε κατάσταση αναμονής - δεν μπαίνει σε λειτουργία το start/stop
- 'Διαβάζει' αν έχει ανοίξει κάποια πόρτα από το σήμα στην πλαφονιέρα - δεν δουλεύει σωστά η πλαφονιέρα.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Long shot αλλά μπορεί όλα τα προβλήματα (εκτός από τους τριγμούς) να οφείλονται στον συναγερμό.- Τραβάει πολύ ρεύμα/έχει διαρροή ο συναγερμός σε κατάσταση αναμονής - δεν μπαίνει σε λειτουργία το start/stop
- 'Διαβάζει' αν έχει ανοίξει κάποια πόρτα από το σήμα στην πλαφονιέρα - δεν δουλεύει σωστά η πλαφονιέρα.
Για το 1. τους το είπα κι εγώ να το προσέξουν, δεν μου έχουν δώσει απάντηση.
Το 2. δεν το κατάλαβα. -
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλα στο δικό μου όταν έχω αλαρμ δεν οπλίζει ο συναγερμός. Μαρκα gemini. Το αναφέρω μήπως σας έρθει καμια ιδέα.
Ford Fiesta 2017